প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ৱান রেঙ্ক ৱান পেন্সন (OROP) স্কিম অসি ঐখোয়গী ভেতরেনশিং অমসুং এক্স-সর্ভিস পর্সনেলগী থৌনা অমসুং কত্থোকপবু ইকাই খুম্নবনি: প্রধান মন্ত্রী
OROPনা ঐখোয়গী আর্মদ ফোর্সশিংগী য়াইফনবা সরকারনা লৌরিবা ফিরেপ অদু তাক্লি: পি.এম.
07 NOV 2024 9:39AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ৱান রেঙ্ক ৱান পেন্সন (OROP) স্কিমগী চহি তরা মপুং ফারকপগী থৌরমদা হায়খি মদুদি মসি ঐখোয়গী লৈবাক অসিবু ঙাক-শেনবদা মখোয়গী পুন্সি কত্থোক্লিবা ঐখোয়গী ভেতরেনশিং অমসুং এক্স-সর্ভিস পর্সনেলশিংগী থৌনা অমসুং কত্থোকপবু ইকায় খুম্নবা অমনি। OROP চৎনহন্নবা ৱারেপ অসি মতম শাংনা চত্থরক্লবা দিমান্দ অসি কোকহন্নবা অমসুং ঐখোয়গী অথৌবশিংদা ঐখোয়গী লৈবাক অসিনা থাগৎপা ফোংদোক্নবা মরুওইবা খোঙথাং অমনি হায়না মহাক্না মখা তাখি। শ্রী মোদীনা সরকারনা ঐখোয়গী আর্মদ ফোর্সশিংবু মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং ঐখোয়গী সেবা তৌরিবা মীওইশিংগী য়াইফনবা হোৎনরিবা পুম্নমক অসি মতম পুম্নমক্তা পাংথোক্কনি হায়না থাজবা পীখি।
সোসিএল মেদিয়া প্লেৎফোর্ম ‘X’কী থ্রেদ পোস্ত অমদা শ্রী মোদীনা ইখি:
নুমিৎ অসিদা #OneRankOnePension (OROP) অসি ইমপ্লিমেন্ত তৌখি। মসি ঐখোয়গী লৈবাক অসিবু ঙাক-শেনবগীদমক মখোয়গী পুন্সি কত্থোক্লিবা ঐখোয়গী ভেতরেনশিং অমসুং এক্স-সর্ভিস পর্সনেলশিংগী থৌনা অমসুং কত্থোকপবু ইকাই খুম্নবা অমনি। OROP চৎনহন্নবা ৱারেপ লৌখিবা অসি মতম শাংনা চত্থদুনা লাক্লবা দিমান্দ অসি পাংথোক্নবা অমসুং ঐখোয়গী অথৌবশিংদা ঐখোয়গী লৈবাক অসিনা থাগৎপা ফোংদোক্নবা মরু ওইবা খোঙথাং অমনি।"
চহি তরাগী খুজিং অসিদা পেন্সনর লাখ কয়া অমসুং পেন্সনরগী ইমুং-মনুংনা মসিগী মরুওইবা খোঙথাং অসিদগী কান্নবা ফংলিবা অসিদা ময়াম পুম্নমক্না নুংঙাইবা ফাওগনি। মশিংগী মথক্তা, OROPনা ঐখোয়গী আর্মদ ফোর্সেসকী য়াইফনবা সরকারগী থৌদাং অদু উৎলি। ঐখোয়না মতম পুম্নমক্তা ঐখোয়গী আর্মদ ফোর্সশিংবু মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং ঐখোয়গী সেবা তৌরিবশিংগী য়াইফনবগীদমক তৌবা য়াবা পুম্নমক তৌগনি। #OneRankOnePension”

Prime Minister's Office
One Rank One Pension (OROP) scheme is a tribute to the courage and sacrifices of our veterans and ex-service personnel: Prime Minister
OROP represents the government’s commitment to the well-being of our armed forces: PM
07 NOV 2024 9:39AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi marking ten years of One Rank One Pension (OROP) scheme today said it was a tribute to the courage and sacrifices of our veterans and ex-service personnel who dedicate their lives to protecting our nation. He added that the decision to implement OROP was a significant step towards addressing this long-standing demand and reaffirming our nation’s gratitude to our heroes. Shri Modi assured that the Government will always do everything possible to strengthen our armed forces and further the welfare of those who serve us.
Shri Modi in a thread post on social media platform ‘X’ wrote:
“On this day, #OneRankOnePension (OROP) was implemented. This was a tribute to the courage and sacrifices of our veterans and ex-service personnel who dedicate their lives to protecting our nation. The decision to implement OROP was a significant step towards addressing this long-standing demand and reaffirming our nation’s gratitude to our heroes.”
“It would make you all happy that over the decade, lakhs of pensioners and pensioner families have benefitted from this landmark initiative. Beyond the numbers, OROP represents the government’s commitment to the well-being of our armed forces. We will always do everything possible to strengthen our armed forces and further the welfare of those who serve us. #OneRankOnePension”