Ministry of Science & Technology
Union Minister Dr. Jitendra Singh to Inaugurate the prestigious International 52nd Annual Conference of RSSDI at New Delhi
27 Global Luminaries to Share Insights at RSSDI's 52nd Annual Conference on Diabetes
30 OCT 2024 6:08PM by PIB Delhi
Union Minister Dr. Jitendra Singh, who is also a nationally known Diabetologist , will inaugurate and also be the chief guest at the upcoming International 52nd Annual Conference of the Research Society for the Study of Diabetes in India (RSSDI), one of the largest global societies of diabetes physicians in the world. The Conference is set to be held from November 14 to 17 at Yashobhoomi, Dwarka, New Delhi.
National President of the RSSDI, Dr B.M. Makkar confirmed this after calling on Dr Jitendra Singh today and seeking his consent to be the chief guest.
Pertinent to mention that Dr Jitendra Singh also happens to be the Life Patron of the RSSDI and a Lifetime Achievement Award winner.
This prestigious premier event, which is held by rotation at different venues, was last held in Delhi in 2013 when incidentally Dr Jitendra Singh was himself the Scientific Chairman of the Conference.
The November Conference will gather distinguished experts, researchers, and practitioners in diabetes care from across India and abroad to share cutting-edge knowledge, explore new research, and advance collaborative efforts in tackling diabetes.
With an anticipated gathering of over 20,000 participants, this year’s RSSDI conference promises a robust and varied program designed to stimulate advancements in diabetes treatment and public health approaches. Participants will have the opportunity to engage in an array of keynote lectures, plenary sessions, interactive workshops, research presentations, and poster sessions, covering crucial topics spanning diabetes research, clinical care, and public health strategies.
The 52nd Annual Conference of RSSDI will also feature an impressive lineup of 27 internationally renowned faculty speakers, each bringing unique expertise to this prestigious event. These global luminaries, who are leaders in diabetes research, clinical practice, and public health, will share their insights and latest findings, enriching discussions on managing and preventing diabetes. Their participation underscores the conference's significance as a platform for exchanging knowledge on a global scale, promoting innovative approaches, and fostering international collaboration in diabetes care.
Special highlights include a sand art installation by renowned artist Sudarshan Patnaik, an oath-taking ceremony uniting thousands of attendees, and the release of a comprehensive white paper on diabetes care and research in India. This white paper, an ambitious project by RSSDI, is set to offer pivotal insights and potential guidelines to standardize diabetes care across India.
According to a handout by the Organising Committee of the Conference, Dr. Jitendra Singh’s acceptance to grace the occasion underscores his commitment to healthcare and the impact of his visionary leadership across multiple sectors. As a Patron of RSSDI, his presence will be a source of inspiration for attendees, reinforcing the government’s dedication to public health and innovative solutions for chronic health issues such as diabetes.
The RSSDI, one of the largest global societies of diabetes physicians with over 12,000 members, is recognized for its sustained efforts in promoting research and education in diabetes. Their annual conference remains a vital platform for the exchange of groundbreaking ideas and best practices, contributing to India’s progress in combating diabetes.
This event holds promise not only for the diabetes community but for the nation, as it brings focus to the collaborative role of research, medical expertise, and governmental support in achieving a healthier future.

সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
কেন্দ্র মন্ত্রী দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহনা লেমজনিংঙাই ওইরবা মালেমগী ৫২শুবা এনুএল কন্ফরেন্স ওফ RSSDI নই দিল্লীদা হৌদোক্কনি
মালেমগী হৈ-শিংলবা মীওই ২৭না RSSDIগী ৫২শুবা এনুএল কন্ফরেন্স ওন দাইবেতিসতা মখোয়গী ৱাখল্লোনশিং ফোঙদোক্নগনি
30 OCT 2024 6:08PM by PIB Imphal
লৈবাক শিনবা থুংনা শকখঙনরবা দাইবেতোলোজিস্ত অমসু ওইরিবা কেন্দ্র মন্ত্রী, দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহনা খ্বায়দগী চাউবা দাইবেতিসকী মালেমগী সোসাইতীশিংগী মরক্তা অমা ওইরিবা রীছর্চ সোসাইতী ফোর দি স্তদী ওফ দাইবেতিস ইন ইন্দিয়া (RSSDI)গী মালেমগী ৫২শুবা এনুএল কন্ফরেন্স হৌদোকপগা লোয়ননা অথোইবা মীথুং ওইনা শরুক য়াগদৌরি‍। কন্ফরেন্স অসি অয়োভুমী, দ্বার্কা, নই দিল্লীদা নবেম্বর ১৪দগী ১৭ ফাওবা পাঙথোক্কনি‍।
দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহগা উনরবা অমসুং মহাক্না অথোইবা মীথুং ওইনা শরুক য়ানবগী অয়াবা লৌরবা মতুংদা RSSDIগী নেস্নেল প্রেসিদেন্ত, দোক্তর বি.এম. মক্করনা ৱাফম অসি কনফর্ম তৌরকপনি‍।
পন্বা য়াবা ৱাফমদি দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহ RSSDI গী লাইফ পেত্রোন অমসুং লাইফতাইম এচীবমেন্ত এৱার্দ ফংলবা মীওই অমসুনি‍।
তোঙান তোঙানবা মফমদা ওন-ওন্দুনা পাঙথোকপা লেমজনিংঙাই ওইরবা প্রীমিয়র থৌরম অসি মমাঙদা দিল্লীদা ২০১৩দা দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহ মশামক্না কন্ফরেন্স অসিগী সাইন্তিফিক চেয়রমেন ওইরিঙৈদা পাঙথোকখিবনি‍।
নবেম্বর কন্ফরেন্স অসিদা ভারত শিনবা থুংবদগী অমসুং মপান লৈবাকশিংদগী দাইবেতিসকী লমদা শক্নাইরবা অখঙ অহৈশিং, থিজিল্লোয়শিং, অমসুং প্রাক্তিস্নরশিং পুনশিন্দুনা কত্তিং-এদ্জ নোলেজ তাথোক তাশিন তৌনবা, অনৌবা রীছর্চশিং থিজিন্নবা, অমসুং দাইবেতিস লাকশিনবদা পুন্না হোৎনমিন্ননবা থৌরাং য়াৎকনি‍।
মীওই ২০,০০০ হেন্বনা পুনগনি হায়না পানরিবা চহি অসিগী RSSDI কন্ফরেন্স অসিনা দাইবেতিস লায়েংবা অমসুং পব্লিক হেল্থ এপ্রোচকী লমদা খুমাঙ চাওশিলহন্নবা অচৌবা অমসুং খেন্নবা মখলগী প্রোগ্রাম অমা পুথোক্নবা ৱাফম থম্লি‍। শরুক য়ারিবশিংনা দাইবেতিস রীছর্চ, ক্লিনিকেল কেয়র, অমসুং পব্লিক হেল্থ স্ত্রেতেজী হায়রিবা মরুওইবা হীরমশিং কোনশিন্দুনা কীনোত লেকচর, প্লেনরী সেসন, ইন্তরেক্তিব ৱর্কসোপ, রীছর্চ প্রজেন্তেসন, অমসুং পোস্তর সেসন কয়াদা শরুক য়ানবগী খুদোংচাবা ফংগনি‍।
RSSDI গী ৫২শুবা এনুএল কন্ফরেন্স অসিদা মালেমগী মীয়াম্না শকখঙনরবা স্পীকর ২৭না শরুক য়াদুনা, মখোয় খুদিংমক্না লেমজনিংঙাই ওইরবা থৌরম অসিদা মখোয়গী তোপ তোপ্পা হৈথোই শিংথোইবশিং পুরক্কনি‍। দাইবেতিস রীছর্চ, ক্লিনিকেল প্রেক্তিস, অমসুং পব্লিক হেল্থকী লমদা লুচিংবা ওইরিবা মালেমগী মশক মমিং নাইরবা মীওইশিং অসিনা মখোয়গী ৱাখল্লোনশিং অমসুং অনৌবা ফাইন্দিংশিং পুথোক্তুনা দাইবেতিস মেনেজ তৌবা অমসুং ঙাকথোকপগী মরমদা খন্ন-নৈনবা অসি হেন্না মতিক হাপকনি‍। মখোয়না শরুক য়ারিববা অসিনা কন্ফরেন্স অসিবু মালেমগী থাক্তা ৱাখল লৌশিং তাথোক তাশিন তৌনবা, ইনোভেতিব ওইবা লম্বীশিং শীজিন্নবা, অমসুং দাইবেতিস কেয়রদা মালেমগী ওইনা খুৎশম্ননা চৎমিন্ননবা মশক নাইবা ফম্পাক অমা ওইহনবদা মরুওই‍।
অখন্ননা পন্বা য়াবশিংগী মরক্তা শক্নাইরবা আর্তিস্ত সুদর্সন পত্নাইক্কী সেন্দ আর্ত ইন্সতোলেসন, শরুক য়ারিবা মীওই লিশিং কয়া পুনশিন্দুনা ৱাশক লৌবগী থৌরম, অমসুং ভারতকী দাইবেতিস কেয়র অমসুং রীছর্চকী লমদা মপুং ফাবা ৱাইত পেপর অমা ফোঙবা য়াওরি‍। RSSDIগী ৱাখল চাউবা প্রোজেক্ত অমা ওইরিবা ৱাইত পেপর অসিনা ভারত পুম্বদা দাইবেতিস লায়েংবগী মরুওইবা ৱাখল্লোন অমসুং মতিং লৈবা চৎন-পথাপশিং স্তেন্দর্দাইজ তৌনবা তাঞ্জা পীগনি‍।
কন্ফরেন্স অদুগী ওর্গনাইজিং কম্মিতীগী হেন্দআউত অমগী মতুং ইন্না, দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহনা থৌরম অসিদা শরুক য়ানবা য়ারকপা অসিনা হেল্থকেয়রগী লমদা মহাক্না লেপ্লিবা খোঙফম অমসুং সেক্তর কয়াদা মহাক্কী অশানবা মীৎয়েঙগী ইথিল তাক্লি‍। RSSDIগী পেত্রোন অমা ওইনা, মহাক্না শরুক য়াগদৌরিবা অসিনা থৌরমদুদা শরুক য়াগদৌরিবা মীওইশিংগগী পুক্নিং থৌগৎনফম ওইদুনা, মীয়ামগী হকশেল অমসুং দাইবেতিসকুম্বা ক্রোনিক হেল্থ ইসুশিংগী ইনোভেতিব ওইবা পাম্বৈ পুথোকপদা লৈঙাক্না পুক্নিং লুপ্লিবা অসি হেন্না চেৎশিনহল্লগনি‍।
মেম্বর ১২০০ রোম লৈদুনা খ্বায়দগী চাউবা দাইবেতিস ফীজিক্সিয়ন্সশিংগী গ্লোবেল সোসাইতীশিংগী মরক্তা অমা ওইরিবা RSSDI, দাইবেতিসকী লমদা রীছর্চ অমসুং এজুকেসন য়োকখৎনবা লেপ্পা লৈতনা হোৎনবগীদমক শকখঙনৈ‍। মখোয়গী এনুএল কন্ফরেন্স অসি দাইবেতিস থেংনবগী ভারতকী খোঙজেলদা মতেঙ ওইগদবা গ্রাউন্দব্রেকিং ওইবা ৱাখল্লোন অমসুং খ্বায়দগী ফবা থৌওংশিং তাথোক তাশিন তৌনবগী মরুওইবা ফম্পাক অমা ওইদুনা লৈরি‍।
থৌরম অসিনা হেন্না মশা মউ ফবা তুংলমচৎ অমা পুরক্নবা রীছর্চ, মেদিকেল এক্সপর্তিজ, অমসুং লৈঙাক্কী তেঙবাংকী থৌদাংদা মীৎয়েঙ থমদুনা দাইবেতিস কম্ম্যুনিতীখক্তগী নত্তনা লৈবাক্কীদমকসু কান্নরবা থৌরম অমা ওইরি‍।