Ministry of Health and Family Welfare
On the eve of Rashtriya Ekta Diwas, Union Health Minister Shri JP Nadda Leads Pledge for National Unity
30 OCT 2024 10:50AM by PIB Delhi
On the eve of Rashtriya Ekta Diwas (National Unity Day), Union Health Minister Shri Jagat Prakash Nadda, led a gathering of officials and staff from the Union Health Ministry in a pledge to strengthen the unity and integrity of India, here in Nirman Bhawan today. Shri Prataprao Jadhav, Union MoS for Health and Family Welfare and Smt. Punya Salila Srivastava, Union Health Secretary were also present. The event aimed to honour the legacy of Sardar Vallabhbhai Patel, whose vision and leadership played a pivotal role in unifying the nation.
During the ceremony, the Union Health Minister emphasized the importance of national unity in fostering a cohesive and progressive society. He stated, “Today, we reaffirm our commitment to the principles of unity and integrity that Sardar Patel championed. It is our collective responsibility to ensure that our actions and policies reflect the spirit of inclusiveness and diversity that makes India unique.”
The event included a reading of the pledge, where all participants vowed to work towards strengthening the bonds of unity among the diverse cultures, languages, and traditions of India.
The Union Health Ministry remains committed to its mission of improving public health and ensuring that the principles of unity and equality are upheld in all its initiatives.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
রাস্ত্রিয়া এক্তা দিৱসকী হেক নোংমা মমাংদা, কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রী, শ্রী জে.পি. নদদানা লুচিংদুনা নেস্নেল য়ুনিতীগী ৱাশক লৌখ্রে
30 OCT 2024 10:50AM by PIB Imphal
রাস্ত্রিয়া এক্তা দিৱস (নেস্নেল য়ুনিতী দে)গী হেক নোংমা মমাংদা, কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রী, শ্রী জগত প্রকাশ নদদানা লুদিংদুনা ঙসি নির্মান ভাৱন অসিদা ভারতকী য়ুনিতী অমসুং ইন্তেগ্রিতীবু হেন্না কনখৎহন্নবা ৱাশক লৌবদা কেন্দ্রগি হকশেল মন্ত্রালয়দগী ওফিসিয়েলশিং অমসুং স্তাফকী অপুনবা মীতিন অমা লুচিংখ্রে। কেন্দ্রগী হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী MoS, শ্রী প্রতাপরাও জাধৱ, অমসুং কেন্দ্রগী হকশেল সেক্রেতরী, শ্রীমততি পুন্যা সালিলা স্রিৱাস্তবশু শরুক য়াখি। ধৌরম অদু সর্দার বালবভাই পতেলগী লেগেসীবু ইকাইখুম্ননবগী পান্দমদা পাংথোকখি, মহাক্কী ভিজন অমসুং লীদরশিপ অদুনা লেবাক অসিবু অমত্তা ওইনা পুনশিনবদা য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং লৌখি।
থৌরম অদুদা, কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রীনা অমত্তা ওইনা য়াম্না লিংজেল মান্নবা অমসুং চাউখৎপা খুনাই অমা শেমগৎপদা জাতি অসিবু অমত্তা ওইনা পুনশিনবগী মরু ওইবা অদুগী মতাংদা য়াম্না মরু ওইনা হায়খি। মহাক্না হায়খি মদুদি, “ঙসি সর্দার পাতেলনা খ্বাইদগী হেন্না থাজরম্বা য়ুনিতী অমসুং ইন্তেগ্রিতী প্রিন্সিপলশিং অদুদা লেপ্লিবা ফিরেপ অদুবু অমুক হন্না ফোংদোক্লরে। ঐখোয়গী এক্সনশিং অমসুং পোলিসীশিং অদুনা ভারতপু তোপ-তোপ্পা অমা ওইহল্লিবা ইনক্লুসিবনেস অমসুং দাইভর্সিতীগী স্পিরিৎ অদুগী মমি তাহনবা হাববসি ঐকোয় পুম্নমক্কী ইথৌদাংনি।”
থৌরম অদুদা ৱাশক লৌবগী মতাংদা য়াওখি, মদুদা শরুক য়ারিবা পুম্নমক্না দাইভর্স ওইবা কলচর, লেংগ্বেজ অমসুং ভারতকী ত্রেদিশনশিংগী মরক্তা অমত্তা ওইবগী মরি অদুবু হেন্না কনশিনহন্নবগী মাইকেদা হোৎননবা ৱাশক লৌখি।
কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রালয়না মীয়ামগী হকশেল ফগৎহন্নবগী মিসন অদুদা খোংফম চেৎনা অচেৎপা ফিরেপ অমগা লোইননা লেপ্তুনা লৈরি অমসুং য়ুনিতী অমসুং ইক্বালিতীগী প্রিন্সিপলশিং অসিবু মখোয়গী অনৌবা থৌরাং খুদিংমক্তা ঙাক্না চৎহনগনি।