থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
কর্মায়োগী সপতাহ: মরু ওইবা মায়পাকশিং
iGOT প্লেৎফোর্মদা কোর্স 7,50,000 হেন্না লোইশিনখ্রে
“সামুহিক চর্চা”দা মন্ত্রালয় 33না শরুক য়াখ্রে
মীৎয়েং শান্না উবা ঙম্বা ৱাঙাংলোয় 9না ত্রান্সফোর্মেতিব ৱেবিনারশিংদা ৱা ঙাংখি
24 OCT 2024 9:34AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা 2024গী ওক্তোবর 19দা নই দিল্লীদা কর্মায়োগী সপতাহ (নেস্নেল লর্নিং ৱিক) হৌদোকখ্রে। নেস্নেল লর্নিং ৱিক (NLW) না খোঙজেল য়াংনা চংশিল্লকপগা লোয়ননা, ভারত অমসুং মালেমগী মফম কয়াদগী পাইওনিয়রশিংনা লৌশিং অমসুং চাউখৎপগী ঙমখৈ হেনগৎহন্নবা ভারতকী থৱায় য়াওবা লর্নরশিংগা পুনখি। মিসন কর্মায়োগীগী মখাদা পায়খৎলিবা থৌরাং অসিনা সিভিল সর্ভেন্তশিংদা মোদর্ন গভর্নান্সকী শীংনবশিং থেংননবা শক্তি পীরি।
NLWগী অহানবা নুমিৎ মরিনিদা ফংখিবা মরু ওইবা মায়পাকপশিং:
iGOT প্লেৎফোর্মদা কোর্স 7,50,000 হেন্না লোইশিনখ্রে:
নুমিৎ মরি খক্তদা, iGOT প্লেৎফোর্মদা কোর্স 7,50,000 হেন্না মায় পাক্না লোইশিনখ্রে। মসিনা লেপ্পা লৈতনা তম্বগী অমসুং প্রোফেস্নেল গ্রোথকীদমক ভারতনা হোৎনরিবা অদু উৎলি। শরুক য়াবগী চাং হেনগৎলকপা অসিনা স্কিল হেনগৎহন্নবা সিভিল সর্ভেন্তশিংগী অমসুং পব্লিক সর্ভিসতা হোংলক্লিবা দিমান্দশিংদগী মাংজিল থানা লৈনবা অচেৎপা ফিরেপ অদু উৎলি।
সামুহিক চর্চা”দা মন্ত্রালয় 33না শরুক য়াখ্রে:
মরুওইবা হায়লাইৎ অমা হায়রগদি মন্ত্রালয় 33না 'সামুহিক চর্চা'দা শরুক য়াবা অসিনা তেংবাং পীনবা অমসুং অপুনবা ওইনা তম্বদা মতেং পাংলি। প্রধান মন্ত্রীগী ওফিস (PMO) দা দিস্কসন (সামুহিক চর্চা) অমসু পাংথোকখি অমসুং MoS (PMO) দা. শ্রী জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মীৎয়েং অসি হেন্না খোঙজেল য়াংবা, রেস্পোন্সিব এদমিনিস্ত্রেসন অমা শেম্নবগীদমক এদভান্স তেক্নোলোজীশিং শীজিন্নবনি। সেসন অসিনা লৈবাক অসিগী চাউখৎপা পুরকপদা শরুক য়ামিন্নবগী মরুওইবা অদু ফোংদোকখি।
মীৎয়েং শান্না উবা ঙম্বা ৱাঙাংলোয় 9না ত্রান্সফোর্মেতিব ৱেবিনারশিংদা ৱা ঙাংখি:
নন্দন নীলেকানি, রাঘব কৃষ্ণ অমসুং পুনিত চান্দোক অসিনচিংবা ইথিল লৈরবা ৱাখল্লোন লৈবা লুচিংবশিংনা মরুওইবা হীরমশিংদা মালেমগী ওইবা মীৎয়েং য়েংদুনা পুক্নিং থৌগৎনিংঙাই ওইবা ৱেবিনারশিং পাঙথোকখি। সেসনশিং অসিনা অনৌবা ৱাখল্লোনশিং পোকহল্লি অমসুং ভারতকী এদমিনিস্ত্রেতিব লেন্দস্কেপকী কমপ্লেক্সিতীশিং কোকহন্নবগীদমক ইন্নোভেতিব এপ্রোচশিং ফংহল্লি।
নেস্নেল লর্নিং ৱিক অসি সিবিল সর্ভেন্তশিং, নৎত্রগা 'করমায়োগিশিং'বু হেন্না মঙাল লৈবা অমসুং হেন্না শক্তি লৈরবা ভারত অমা শেমগৎনবগীদমক মথৌ তাবা স্কিলশিংগা লোয়ননা মপাঙ্গল হাপ্পদা কত্থোক্লি। পব্লিক সর্ভেন্তশিংনা পুন্সি চুপ্পগী লর্নিংবু মখা তানা তম্বগা লোয়ননা, মখোয়না হেন্না দাইনামিক ওইবা, ইফেক্তিব ওইবা অমসুং তুংগী খনবা গভর্নান্সকী ফ্রেমৱার্ক অমদা মতেং পাংই।
এমপ্লোয়ী অমা ওইবদগী "কর্মায়োগী" অমা ওইরকপা ফাওবগী খোঙচৎ অসিদা লেপ্পা লৈতনা চাউখৎপা, খোঙজেল য়াংশিনবা, অমসুং লৈবাক অসিবু সেবা তৌবগী ইথিল য়াওরি: "সফর কর্মচারী সে কর্মায়োগী তক।"

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Karmayogi Saptah: Key milestones
Over 7,50,000 Courses completed on iGOT Platform
33 Ministries Engaged in "Samuhik Charcha"
9 Visionary Speakers delivered Transformative Webinars
24 OCT 2024 9:34AM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi launched the Karmayogi Saptah (National Leaning Week) on 19th October, 2024 in New Delhi. As National Learning Week (NLW) continues to gain momentum, pioneers from India & around the world have come together with passionate Indian learners to push the boundaries of knowledge & growth. This dynamic initiative under the Mission Karmayogi has empowered civil servants to rise to the challenges of modern governance.
Key Achievements from the First Four Days of NLW:
Over 7,50,000 Courses Completed on iGOT Platform
In just four days, over 7,50,000 courses were successfully completed on the iGOT platform, showcasing India's drive for continuous learning and professional growth. The surge in participation reflects the commitment of civil servants to upskilling and staying ahead of evolving demands in public service.
33 Ministries engaged in "Samuhik Charcha"
A key highlight was the participation of 33 ministries in 'Samuhik Charcha,' fostering collaboration and collective learning. The discussion (Samuhik Charcha) was also organized in the Prime Minister’s Office (PMO) and was led by the MoS (PMO) Dr. Jitendra Singh, wherein Hon'ble Prime Minister Shri Narendra Modi’s vision of leveraging advanced technologies to create a more agile, responsive administration was emphasized. The session underscored the importance of shared knowledge in driving the nation’s progress.
9 Visionary Speakers Delivered Transformative Webinars
Influential thought leaders like Nandan Nilekani, Raghava Krishna and Puneet Chandok, among others, presented inspiring webinars, sharing global perspectives on critical topics. These sessions sparked fresh ideas and provided innovative approaches to tackle the complexities of the Indian administrative landscape.
This National Learning Week is dedicated to equipping civil servants, or 'Karmayogis,' with the skills they need to build a brighter and more empowered India. As public servants continue to embrace lifelong learning, they contribute to a more dynamic, effective and forward-thinking governance framework.
The journey from being an employee to becoming a "Karmayogi" embodies continuous growth, adaptation, and a commitment to serving the nation:
"Safar Karmachari se Karmayogi tak."