হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
শ্রী ধরমেন্দ্র প্রধান্না সিঙ্গাপোরগী প্রধান মন্ত্রী, ঐচ.ই. লোরেন্স ৱোংগা উন্নখ্রে; ভারত অমসুং সিঙ্গাপোরনা ‘তেলেন্ত রিসোর্স অমসুং মার্কেত’কী খুত্থাংদা পার্ত্নরশিপকী মপাঙ্গল হাপ্লি
ভারতকী এজুকেসন মন্ত্রীনা মীরমদা ইন্তর্নশিপ তৌবা অমদি সিঙ্গাপোরগা খুৎশম্নদুনা রিসর্চ কোল্লাবোরেসন তৌবগী ৱাফম হৌদোকখি
শ্রী ধরমেন্দ্র প্রধান্না ভারত-সিঙ্গাপোরগী মরী চেতশিনহল্লি, এজুকেস্নেল কোলাবোরেসন অমসুং ইনতর্নশিপকী ফম্বাক শেম্লে
ভারতনা সিঙ্গাপোরবু থাজবা য়াবা লৌশিংগী খোঙলোই ওইনা য়েংদুনা নাকল অনিমক্কী প্রাইওরিতীশিং খুমাং চাউশিলহনবা পাম্লিঃ শ্রী ধরমেন্দ্র প্রধান
21 OCT 2024 2:46PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী এজুকেসন মন্ত্রী, শ্রী ধরমেন্দ্র প্রধানগা ঙসি সিঙ্গাপোরগী প্রধান মন্ত্রী, ঐচ.ই. লোরেন্স ৱোংগা উন্নখ্রে।
মন্ত্রী অনিনা লৈবাক অনিগী মরক্তা স্কুল এজুকেসন, ভোকেস্নেল এজুকেসন অমসুং রিসর্চকী হীরমদা লৈরিবা লৈবাক অনিগী তেংবাংনবগী মতৌবু চাউখৎহনবা অমসুং চাওথোকহন্নবা কান্নবা ৱাফম খন্ন-নৈনখি। মখোয়গী ৱারী ৱাতাই অসিনা মরু ওইবা য়ুম্বী অহুম – ‘তেলেন্ত, রিসোর্স অমসুং মার্কেত’ অসিগী খুত্থাংদা পার্ত্নরশিপ মপাঙ্গল কনখৎহনবা হায়বসিদা মিৎয়েং চঙখি।
ভারতনা সিঙ্গাপোরবু মরু ওইনা, চাউখৎলক্লিবা দীপ তেক, স্তার্তঅপ অমসুং ইনোভেসন ইকোসীস্তেমগী লমদা থাজবা য়াবা লৌশিংগী খোঙলোই অমনি হায়না লৌই হায়না শ্রী প্রধান্না হায়খি।
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং প্রধান মন্ত্রী ৱোংনয়া ভারত-সিঙ্গাপোরগী তেংবাংনবা অসিবু ক্রিতিকেল অমসুং হৌগৎলক্লিবা সেক্তরশিং য়াওনা কম্প্রিহেন্সিব পার্ত্নরশিপকী থাক্তা পুখৎনবা চাউরবা ফ্রেমৱর্ক অমা শেমখ্রে হায়না শ্রী প্রধান্না পাউদমখি।
শ্রী প্রধান্না নুমিৎ অসিগী অঙনবা শরুক্তা মহাক্কী ফম মান্নবা মরুপ, সিঙ্গাপোরগী এজুকেসন মন্ত্রী, শ্রী চাং চুন সিংগা উন্নদুনা এজুকেসনগী হীরম কয়াগী মতাংদা বাইলেতরেক কোওপরেসন মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা ৱারী শাখি। ভারতকী এজুকেসন পথাপ্পু মালেমগী থাক্তা পুখৎপদা তেংবাংলিবা নেস্নেল এজুকেসন পোলিসী 2020গী কান্নবশিংগী মতাংদা শ্রী প্রধান্না পাউদমখি। মন্ত্রী অনিনা মীরমদা পাংথোকপা ইন্তর্নশিপ প্রোগ্রামগী খুদোংচাবশিং, মসিনা ভারতকী মহীরোইশিংনয়া সিঙ্গাপোরগী কম্পেনীশিংদগী প্রেক্তিকেল এক্সপেরিএন্স ফংহনবা ঙমবগী খুদোংচাবশিংগী মতাংদা খন্নখি।
লৈবাক অনিমক্কী মহৈরোয়শিংগী মরক্তা কলচরেল কনেক্তবু হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা ভারত অমসুং সিঙ্গাপুরগী স্কুলশিংগা চুনহনবগী ওইথোকপা অদু খন্নখি। দিপ তেক, মেদিসিন, এদভান্স মেতরিএলশিং অসিনচিংবা ম্যুচেল ইন্তরেস্তকী লমশিংদা জোইন্ত রিসর্স কোলাবোরেসনগী মতাংদসু খন্নখি।
লৈবাক অনিমক্কী স্কুলশিং অমসুং য়ুনিভর্সিতীশিংগা চুনহন্দুনা একাদমিক অমসুং রিসর্চ কোলাবোরেসন পুক্নিং থৌগৎনবা মখোয়না খন্নখি। শ্রী প্রধাননা সিঙ্গাপুরগী নেস্নেল ইন্সতিত্যুৎ ওফ এজুকেসন অমসুং এন.সি.ই.আর.তি.গী মরক্তা করিকলম দিবেলপমেন্ত, পেদাগোজী অমসুং ওজাশিংগী কেপাসিতী বিল্দিংগী লমশিংদা তেংবাং পীনবগী খুদোংচাবশিং অদু পনখি।
ভারত খোংচৎ লাক্নবা মন্ত্রী চানদা তকশিনখিবগা লোয়ননা শ্রী প্রধাননা লৈবাক অনিগী মরক্তা মান্নবা পান্দমশিং অমসুং এজুকেস্নেল লিঙ্কশিং হেঙ্গৎহন্নবা হোৎনগনি হায়না ফোঙদোকখি।
শ্রী প্রধাননা সিঙ্গাপুরগী ফোরেন এফিয়র্স মন্ত্রী শ্রী ভিভিয়ন বালাকৃষ্ণনগা উনখি। মখোয়না ভারত-সিঙ্গাপুর নোলেজ পার্তনরশিপ হেন্না চেৎশিলহন্নবা ৱারী শাখি।
লুচিংবা অনিমক্না এজুকেসনদা লৈবাক অনিগী মরক্তা তেংবাং পীনবা হেনগৎহন্নবা অমসুং মান্নবা পান্দমশিং ফংনবা তেংবাং পীনবা হেনগৎহন্নবা পুন্না থবক তৌমিন্নবগী মরুওইবা অদু ফোংদোকখি।
শ্রী প্রধাননা নেস্নেল য়ুনিভর্সিতী ওফ সিঙ্গাপুরদসু চৎখি অমসুং য়ুনিভর্সিতীগী প্রসিদেন্ত, প্রোফেসর তান এং চেগা উন্নখি। মখোয়না নোলেজ ব্রিজ শেমগৎনবা, একাদমিক অমসুং রিসর্চ কোলাবোরেসন মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং একাদমিক ফ্রন্ত পুম্নমক্তা এন.য়ু.এস. অমসুং ভারতকী মকোক থোংবা হায়র এজুকেসন ইন্সতিত্যুসনশিংগী মরক্তা মরী হেন্না চেৎশিলহন্নবা কম্প্লিমেন্তরী মপাঙ্গলশিং শীজিন্ননবা খন্নখি।
শ্রী প্রধাননা হায়খি মদুদি এন.য়ু.এস. অমসুং ভারতকী এ.ঐচ.আই.শিংনা দিপ স্তার্ত-অপ, হেল্থকেয়র, এদভান্স মেতরিএলশিং, দিজিতেলাইজেসন, অমসুং সস্তেনেবিলিতীগুম্বা হিরমশিংদা ভেল্যু শেম্নবা পুন্না থবক তৌমিন্নবা য়াই। মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি এন.ই.পি. 2020গী মরুওইবা মীৎয়েং অসি ভারতকী নহারোলশিংগীদমক মগুন লৈবা অৱাংবা থাক্কী মহৈ-মশিং তম্বগী খুদোংচাবা হেনগৎহনবা অমসুং মসিগী এজুকেসন সিস্তেম অসিবু মালেমগী থাক্তা পুখৎপনি।
2024গী ওক্তোবর 20দা মহাক্কী খোঙচৎকী অহানবা নুমিৎতা শ্রী প্রধাননা সিঙ্গাপুরদা লৈরিবা ভারত মচাশিংগা ৱারী শানখি। মহাক্না ভারতকী নহাশিংবু হৈ-শিংহনবদা এন.ই.পি. 2020গী থৌদাং অমসুং ভারত্তা মহৈ-মশিং তম্বগী অচৌবা চাং অমসুং পাক চাউবগী মতাংদা পনখি।
2024গী ওক্তোবর 20দগী 26 ফাওবগী মন্ত্রীগী সিঙ্গাপুর খোঙচৎ মতুংদা ওস্ত্রেলিয়াগী খোঙচত্তা অমুক চৎকনি, খোঙচৎ অসিগী পান্দমদি এজুকেসনদা ম্যুচেল ইন্তরেস্তকী মরুওইবা লমশিংদা তেংবাং পীনবা, শরুক য়াবা অমসুং সিনর্জি হেনগৎহনবনি।

Ministry of Education
Shri Dharmendra Pradhan meets Singapore’s Prime Minister H.E. Lawrence Wong: India and Singapore strengthening partnership through ‘Talent, Resource & Market’
Indian Education Minister pushes for Overseas Internships and Research Collaboration with Singapore
Shri Dharmendra Pradhan strengthens India-Singapore ties, sets stage for educational collaborations and internships
India looks at Singapore as trusted knowledge partner in furthering mutual priorities - Shri Dharmendra Pradhan
21 OCT 2024 2:46PM by PIB Delhi
Union Minister for Education, Shri Dharmendra Pradhan met the Prime Minister of Singapore, H.E. Lawrence Wong today.
The Ministers had meaningful conversations on elevating and expanding the bilateral cooperation in school education, vocational education and research, between the two nations. The discussions focused on strengthening the partnership through three key pillars—‘Talent, Resource & Market.’
Shri Pradhan emphasized that India views Singapore as a trusted knowledge partner, particularly in advancing deep tech, startups, and innovation ecosystems.
Shri Pradhan also highlighted that Prime Minister Narendra Modi and Prime Minister Mr. Wong have outlined a robust framework to elevate India-Singapore cooperation into a comprehensive partnership, including collaboration in critical and emerging sectors.
Earlier in the day, Shri Pradhan met his counterpart, Singapore’s Minister for Education, Mr. Chan Chun Sing, to discuss strengthening bilateral cooperation across various areas of education. Shri Pradhan emphasized the significance of the National Education Policy 2020 in facilitating the internationalization of India’s education system. The two ministers explored avenues for overseas internship programs, allowing Indian students to gain practical experience in Singaporean companies.
To further strengthen cultural connect between students of both countries the possibility of twinning of schools in India and Singapore was discussed. Joint Research collaboration in areas of mutual interest like deep tech, medicine, advance materials, etc. was also discussed.
They also deliberated on fostering academic and research collaboration through the twinning of schools and universities in both countries. Shri Pradhan highlighted opportunities for collaboration between Singapore's National Institute of Education and NCERT in areas such as curriculum development, pedagogy, and teacher capacity-building.
Extending an invitation to Minister Chan to visit India, Shri Pradhan expressed his commitment to advancing shared goals and enhancing educational ties between the two nations.
Shri Pradhan also met with Singapore’s Minister for Foreign Affairs, Mr. Vivian Balakrishnan, to discuss deepening the India-Singapore Knowledge Partnership.
Both leaders emphasized the importance of working closely to elevate bilateral cooperation in education and expand collaborative efforts to achieve shared objectives.
Shri Pradhan also visited the National University of Singapore and met with Prof. Tan Eng Chye, President of the university. They discussed leveraging complementary strengths to build knowledge bridges, strengthen academic and research collaborations, and deepen engagements between NUS and top Indian higher education institutions across all academic fronts.
Shri Pradhan emphasized that NUS and Indian HEIs can collaborate to create value in areas such as deep start-ups, healthcare, advanced materials, digitalization, and sustainability, among others. The Minister also highlighted that a key focus area of NEP 2020 is enhancing access to quality higher education for the youth of India and the internationalization of its education system.
On the first day of his visit on 20th October 2024, Shri Pradhan had engaged with the members of the Indian diaspora in Singapore. He highlighted NEP 2020’s role in upskilling India’s youth and the enormous scale and magnitude of education in India.
The Minister’s visit to Singapore, followed by a trip to Australia, from 20 to 26 October 2024, aims to foster collaboration, participation, and synergy in critical areas of mutual interest in education.