নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
শান-খোৎনবগী বিভাগঃ স্পিসিএল কেম্পেন 4.0গী খোঙজেল য়াঙশিংবগী পাউদম
21 OCT 2024 11:45AM by PIB Imphal
স্পিসিএল কেম্পেন 4.0 অসি ওক্তোবর 2-31, 2024 ফাওবগী মনুংদা সরকারগী ওফিসশিংদা পন্দুনা লৈরিবা থবকশিং লোইশিন্নবা অমসুং স্বচ্ছতা ইন্সতিত্যুস্নেলাইজ তৌনবা এদমিনিস্ত্রেতিব রিফোর্ম অমসুং পব্লিক গ্রাইভেন্স (DARPG) বিভাগনা হৌদোকপা খোঙথাং অমনি। শান-খোৎনবগী বিভাগনা 02.10.2024দা ফিত ইন্সিয়া স্বচ্ছতা ফ্রীদম রন 5.0 অসি মেজর ধ্যাঞ্চান্দ স্তেদিয়মদা হৌদোক্তুনা স্পিসিএল কেম্পেন 4.0 হৌদোকখি। শান-খোৎনবগী বিভাগনা মখোয়গী মখাদা লৈরিবা স্পোর্ত ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া (SAI), লক্ষমীবাই নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ওফ ফিজিকেল এজুকেসন (LNIPE), নেস্নেল স্পোর্ত য়ুনিভর্সিতী (NSU), নেস্নেল এন্তি দোপিং এজেন্সী (NADA), অমসুং নেস্নেল দোপ তেস্তিং লেবোরেতরী (NDTL) য়াওনা স্পিসিএল কেম্পেন 4.0 অসিদা থৱাই য়াওনা শরুক য়ারি।
হন্দক্কী চহিদশু মমাংগী চহিগুম্না কেম্পেন অসিবু ফেজ অনি থোক্নয়া খায়দোক্লি। সেপ্তেম্বর 16-30, 2024 ফাওবদা পাংথোকপা ফেজ-1 অসিনা এম.পি., রাজ্য সরকার অমসুং অতোপ্পা মন্ত্রালয়দগী লাকপা পন্দুনা লৈরিবা পাউতাক ৱারোলগা লোয়ননা মীয়ামগী ৱাকৎশিং মশক খঙদোকপদা অহেনবা মিৎয়েং চঙলি। তরু-তনানহনবগী মথৌ তাবা, ফজথোকহনবা য়াবা অমসুং হান্নদগী হেন্না ফগৎহনবা য়াবা হীরমশিং মশক খঙদোকপগী থৌদাংশু মসিনা পাংথোক্লি। ওক্তোবর 2-31, 2024 ফাওবা চত্থগদবা ফেজ-2 অসিনা মশক খঙদোক্লবা শিংনবশিংগী ৱারোইশিন পুরকপা অমসুং খনগৎলবা মফমশিংবু তরু-তনানহনবা, নাপী শিংনা তেম্থোকপা অমসুং ফজথোকহনবগী থবকশিং পাংথোক্কনি।
কেম্পেন অসিগী ফেজ-1দা এম.পি.শিংদগী লাকপা পাউতাক-ৱারোল 15, পার্লিয়ামেন্তনা অয়াবা পীরকপা ৱারোল 2 অমসুং মীয়ামগী ৱাকৎ 30বু ৱারোইশিন পুরক্নবা মশক খঙদোকখি। অহেনবা ওইনা, ফিজিকেল ফাইল 210 অমসুং ই-ফাইল 220বু হঙ্গৎনা য়েংশিন্নবা খনগৎখি। মসিদগী হেন্দোক্তুনা, বিভাগ অসিগী মখাদা লৈবা লুপশিংদা তরা-তনানহনবগী দ্রাইব 44 পাংথোকখি। কেম্পেন অসিগী ফেজ-2গী অহানবা চয়োল অনিদা বিভাগ অসিনা এম.পি.দগী লাকপা পাউতাক ৱারোল 8, পার্লিয়ামেন্তনা অয়াবা পীরবা ৱারোল 2 মায় পাক্ননয়া লোইশিনখিবগা লোয়ননা মীয়ামগী ৱাকৎ 22দা মিৎয়েং চঙখি। মসিগী মথক্তা, ফিজিকেল ফাইল 210 অমসুং ই-ফাইল 130বু হঙ্গৎনা য়েংশিনখিবগা লোয়ননা মপান্থোংগী মফমশিং তনানহনবগী দ্রাইব 29 পাংথোকখি।
কেম্পেন অসিগী পান্দমগী মখা পোন্না ৱারোইশিন পুরক্নবা শেম শাদুনা লৈরবা শিংনবশিং লোইশিনবা অমসুং খনগৎলবা মফমশিংবু তরা-তনানহন্দুনা ফজথোকহনবগা লোয়ননা নীংথিনা শেন্নবগী হীরম খুদিংদা বিভাগ অসিনা খোঙফম চেৎলি। নই দিল্লীগী NDTL অমসুং গ্বালিওরগী LNIPEদা স্পিসিএল কেম্পেন 4.0গী মখাদা ওফিস অমদি কেম্পস্তা পাংথোকখিবা অমোৎ অকায় শেংবগী ফোতো খরা মখাদা পীরি।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Department of Sports: Progress of Special Campaign 4.0
21 OCT 2024 11:45AM by PIB Delhi
Special Campaign 4.0 has been launched by Department of Administrative Reforms & Public Grievances (DARPG) for institutionalizing swachhata and minimizing pendency in Government offices from 2nd October to 31st October, 2024. The Department of Sports began Special Campaign 4.0 with the launch of Fit India Swachhata Freedom Run 5.0 on 02.10.2024 at Major Dhyanchand Stadium. The Department of Sports along with the organizations under it which includes Sports Authority of India (SAI), Lakshmibai National Institute of Physical Education (LNIPE), National Sports University (NSU), National Anti-Doping Agency (NADA) and National Dope Testing Laboratory (NDTL) are actively participating in the Special Campaign 4.0.
This year, like previous years, the Campaign is divided into two phases. Phase-I, from 16th to 30th September 2024, was focused on identifying pending issues such as references from MPs, State Governments, and other Ministries, as well as public grievances. It also involved identifying areas that need cleaning, beautification, and improvement. Phase-II, which runs from 2nd to 31st October 2024, is dedicated to resolving the identified issues and carrying out the cleaning, sprucing up, and beautification of the selected sites.
In Phase 1 of the campaign, 15 References from MPs, 2 Parliamentary Assurances and 30 Public Grievances were identified for resolution. Additionally, 210 physical files and 220 e-files were set aside for review. Apart from this, 44 Cleanliness drives are to be conducted in organizations under this Department. In the first two weeks of Phase 2 of the campaign, the Department successfully disposed of 8 References from MPs, 2 Parliamentary Assurances and addressed 22 Public Grievances. Additionally, 210 physical files and 130 e-files were reviewed, 29 outdoor cleanliness drives were also conducted.
The Department is dedicated to disposing all pending matters that are ready for resolution and making sure that the selected sites for cleaning and beautification are well-maintained and cleaned as per the objectives of the campaign. Given below are some of the pictures of cleaning activities being carried out in of office premises/ campus under Special Campaign 4.0 at NDTL, New Delhi and LNIPE, Gwalior.