Prime Minister's Office
Prime Minister meets with the Prime Minister of Japan on the sidelines of the ASEAN-India Summit
10 OCT 2024 7:12PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi held a bilateral meeting with the newly appointed Prime Minister of Japan H.E. Mr. Shigeru Ishiba today on the sidelines of the ASEAN-India Summit in Laos.
Prime Minister congratulated Prime Minister Ishiba on his new responsibility and wished him success in leading Japan to greater heights. He underscored that India will continue to accord the highest priority to its ties with Japan, a trusted friend and strategic partner.
The two leaders reaffirmed their commitment to further strengthening India-Japan Special Strategic and Global Partnership through enhanced cooperation in a wide range of areas including trade and investment, infrastructure development, defense and security, semiconductors, skilling, culture and people to people exchanges.
Both leaders emphasized that India and Japan are indispensable partners for a peaceful, safe, and prosperous Indo-Pacific region and renewed their commitment to working together to achieve this goal.
The two leaders looked forward to the next India-Japan annual summit.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ASEAN-India সম্মিতকী সাইদলাইন্সতা জাপানগী প্রাইম মিনিস্তরগা উনখ্রে
10 OCT 2024 7:12PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি লাওসতা পাঙথোকপা ASEAN-India সম্মিতকী সাইদলান্সতা জাপানগী নৌনা প্রাইম মিনিস্তর ওইখ্রবা H.E. মিস্তর সিগেরু ইসিবাগা নাকল অনিগী ওইবা মীফম অমা পাঙথোকখ্রে‍।
প্রধান মন্ত্রীনা প্রাইম মিনিস্তর ইসিবাগী মফমদা মহাক্কী অনৌবা থৌদাংগীদমক নুংঙাইবা ফোঙদোকখি অমসুং জাপানবু অনৌবা থাক অমদা পুখৎপদা মায় পাক্নবা য়াইফ-পাউজেল পীখি‍। ভারতনা মাগী থাজরবা মরূপ অমসুং স্ত্রেতেজিক পার্ত্নর ওইরিবা জাপানগা লৈনরিবা মরীদা খ্বায়দগী ৱাংবা প্রাইওরিতী মখা তানা পীখিগনি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি‍।
লুচিংবা অনিনা, ত্রেদ অমসুং ইনভেস্তমেন্ত, ইনফ্রাস্ত্রকচর দিভেলপমেন্ত, দিফেন্স অমসুং সিক্যুরিতী, সেমিকন্দক্তর, স্কিলিং, কলচর অমসুং মীগা মীগগী লৈনরিবা মরী য়াওনা তোঙান তোঙানবা হীরমশিংদা তেংবাংনবগী ফীভম হেনগৎহন্দুনা ইন্দিয়া-জাপান স্পিসিএল স্ত্রেতেজিক এন্দ গ্লোবেল পার্ত্নরসিপ হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা ফিরেপ লৌমিন্নখি‍।
লুচিংবা অনিনা ভারত অমসুং জাপান অসি ইং-তপ্পা, শাফবা, অমসুং নুংঙাই য়াইফবা ইন্দো-পেসিফিক রীজনগীদমক তৎন-থানবা য়াদ্রবা খোঙবুনি হায়বা ৱাফম থম্নরদুনা হায়রিবা পান্দম অসি ফংনবগীদমক পুন্না থবক তৌমিন্ননবা ফিরেপ নৌহৌননা লৌমিন্নখি‍।
লুচিংবা অনিনা মথঙগী ইন্দিয়া-জাপান এনুএল সম্মিৎকীদমক খৌরাংনা ঙাইনরি‍।