প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
চৰকাৰৰ মুৰব্বী হিচাপে ২৩ বছৰ সম্পূৰ্ণ প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ : সকলোকে আন্তৰিক ধন্যবাদ জ্ঞাপন
মুখ্যমন্ত্ৰী হিচাপে মোৰ ১৩ বছৰত গুজৰাটে ‘সবকা সাথ, সবকা বিকাশ’ৰ উজ্জ্বল নিদৰ্শন হিচাপে আত্মপ্ৰকাশ কৰিছিল: প্ৰধানমন্ত্ৰী
২৫ কোটিৰো অধিক লোকক দৰিদ্ৰতাৰ পৰা মুক্ত কৰা হৈছে, আৰু ভাৰত বিশ্বৰ পঞ্চম বৃহত্তম অৰ্থনীতি হিচাপে আত্মপ্ৰকাশ কৰিছে। - প্ৰধানমন্ত্ৰী
ভাৰতৰ উন্নয়নৰ অগ্ৰগতিয়ে বিশ্বজনীন আশাবাদৰ সৃষ্টি কৰিছে, এতিয়া বিশ্বই আমাৰ দেশখনক অতি আশাৰে চাইছে।- প্ৰধানমন্ত্ৰী
PM আমি বিকশিত ভাৰতৰ সামূহিক লক্ষ্যত উপনীত নোহোৱালৈকে মই জিৰণি নলওঁ। - প্ৰধানমন্ত্ৰী
07 OCT 2024 9:06PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে চৰকাৰৰ মুৰব্বী হিচাপে ২৩ বছৰ সম্পূৰ্ণ কৰাৰ বাবে আন্তৰিক ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰিছে। গুজৰাটৰ মুখ্যমন্ত্ৰী হিচাপে থকা কাৰ্যকালৰ কথা স্মৰণ কৰি তেওঁ কয় যে কেনেকৈ ৰাজ্যখন ‘সবকা সাথ, সবকা বিকাশ’ৰ আৰ্হি হৈ পৰিল, সমাজৰ সকলো শ্ৰেণীৰ বাবে সমৃদ্ধিৰ প্ৰসাৰ ঘটিল। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে যে বিগত দশকলৈ উভতি চালে দেখা যায় যে ভাৰতৰ উল্লেখযোগ্য উন্নয়নমূলক অগ্ৰগতিয়ে দেশখনক বিশ্বজুৰি আশাবাদৰ অভিকেন্দ্ৰ হিচাপে স্থান দিছে। তেওঁ নাগৰিকসকলক আশ্বস্ত কৰি কয় যে তেওঁ অক্লান্তভাৱে, জিৰণি নোহোৱাকৈ, এখন ‘বিকশিত ভাৰত’ৰ সামূহিক লক্ষ্য বাস্তৱায়িত নোহোৱালৈকে কাম কৰি যাব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এক্সত এটা পোষ্ট কৰি উল্লেখ কৰে -
“#23YearsOfSeva…
চৰকাৰৰ মুৰব্বী হিচাপে ২৩ বছৰ সম্পূৰ্ণ কৰাৰ সময়ত যিসকলে আশীৰ্বাদ আৰু শুভেচ্ছা প্ৰেৰণ কৰিছে তেওঁলোকৰ প্ৰতি আন্তৰিক কৃতজ্ঞতা জ্ঞাপন কৰিছো। ২০০১ চনৰ ৭ অক্টোবৰত মই গুজৰাটৰ মুখ্যমন্ত্ৰী হিচাপে কাৰ্যনিৰ্বাহ কৰাৰ দায়িত্ব লৈছিলো। মোৰ দল @BJP4India ৰ মহত্ত্বই মোৰ দৰে নম্ৰ কৰ্মকৰ্তাক ৰাজ্য প্ৰশাসনৰ নেতৃত্ব দিয়াৰ দায়িত্ব অৰ্পণ কৰিছিল।”
“যেতিয়া মই মুখ্যমন্ত্ৰী হিচাপে কাৰ্যভাৰ গ্ৰহণ কৰিছিলো, তেতিয়া গুজৰাটে অসংখ্য প্ৰত্যাহ্বানৰ সৈতে যুঁজি আছিল — ২০০১ চনৰ কুচ ভূমিকম্প, তাৰ আগতে হোৱা ছুপাৰ চাইক্ল’ন, ভয়াৱহ খৰাং, আৰু দুৰ্নীতি, সাম্প্ৰদায়িকতা আৰু জাতিবাদৰ দ্বাৰা চিহ্নিত কংগ্ৰেছৰ দশক দশক ধৰি হোৱা ভুল শাসনৰ গভীৰ শিপাই থকা পৰম্পৰা। ইয়াৰ পিছতজনশক্তিৰ শক্তিৰ দ্বাৰা পৰিচালিত হৈ আমি গুজৰাটক পুনৰ নিৰ্মাণ কৰি নতুন উচ্চতালৈ লৈ গ’লোঁ, আনকি কৃষিৰ দৰে খণ্ডতো আমি উত্তৰণ লাভ কৰিলোঁ, য’ত ৰাজ্যখনক পৰম্পৰাগতভাৱে স্বীকৃতি দিয়া হোৱা নাছিল।”
“মূখ্যমন্ত্ৰী হিচাপে মোৰ ১৩ বছৰত গুজৰাট সমাজৰ সকলো শ্ৰেণীৰ সমৃদ্ধি নিশ্চিত কৰি 'সবকা সাথ, সবকা বিকাশ'ৰ এক উজ্জ্বল নিদৰ্শন হৈ পৰিল। ২০১৪ চনত ভাৰতৰ জনসাধাৰণে মোৰ দলটোক অভিলেখৰ আদেশেৰে আশীৰ্বাদ দিলে, যাৰ ফলত মই সেৱা আগবঢ়াব পাৰিলোঁ।" প্ৰধানমন্ত্ৰী হিচাপে এইটো আছিল এক ঐতিহাসিক মুহূৰ্ত, কিয়নো ৩০ বছৰৰ ভিতৰত প্ৰথমবাৰৰ বাবে এটা দলে সম্পূৰ্ণ সংখ্যাগৰিষ্ঠতা লাভ কৰিছিল।”
“যোৱা এটা দশকত আমি আমাৰ জাতিৰ সন্মুখত থকা কেইবাটাও প্ৰত্যাহ্বান সফলভাৱে মোকাবিলা কৰিছো। ২৫ কোটিতকৈ অধিক লোকক দৰিদ্ৰতাৰ পৰা মুক্ত কৰা হৈছে, আৰু ভাৰত পঞ্চম বৃহত্তম অৰ্থনীতি হিচাপে আত্মপ্ৰকাশ কৰিছে। এই অগ্ৰগতিৰ ফলত আমাৰ এমএছএমই, ষ্টাৰ্টআপ আদিয়ে বিশেষভাৱে উপকৃত হৈছে।" আমাৰ কঠোৰ পৰিশ্ৰমী কৃষক নাৰী শক্তি, যুৱ শক্তিৰ লগতে সমাজৰ দৰিদ্ৰ আৰু প্ৰান্তীয় শ্ৰেণীৰ বাবে সমৃদ্ধিৰ নতুন পথ মুকলি হৈছে।”
"ভাৰতৰ উল্লেখযোগ্য উন্নয়নমূলক অগ্ৰগতিয়ে আমাৰ দেশক বিশ্বৰ মঞ্চত আশাবাদৰ অভিকেন্দ্ৰ হিচাপে স্থান দিছে। বিশ্বই আমাৰ সৈতে জড়িত হ'বলৈ, আমাৰ জনসাধাৰণৰ মাজত বিনিয়োগ কৰিবলৈ, আৰু আমাৰ সফলতাৰ অংশ হ'বলৈ আগ্ৰহী। একে সময়তে ভাৰতে জলবায়ু পৰিৱৰ্তন, স্বাস্থ্যসেৱা উন্নত কৰা, এছডিজি বাস্তৱায়িত কৰা আদিয়েই হওক বিশ্বজনীন প্ৰত্যাহ্বানসমূহ অতিক্ৰম কৰাৰ বাবে ব্যাপকভাৱে কাম কৰি আছে।”
"বছৰ বছৰ ধৰি বহুখিনি সাফল্য লাভ কৰা হৈছে, কিন্তু এতিয়াও বহু কাম বাকী আছে। এই ২৩ বছৰত শিকি অহা শিক্ষাই আমাক এনে অগ্ৰণী পদক্ষেপ আৰম্ভ কৰিবলৈ শক্তিশালী কৰি তুলিছে যিয়ে ৰাষ্ট্ৰীয় আৰু বিশ্বব্যাপী উভয়তে উল্লেখযোগ্য প্ৰভাৱ পেলাইছে। মই মোৰ সতীৰ্থ ভাৰতীয়সকলক আশ্বস্ত কৰিছো যে, "যেতিয়ালৈকে আমাৰ সামূহিক লক্ষ্য 'বিকশিত ভাৰত'ৰ স্বপ্ন বাস্তৱায়িত নহয়, তেতিয়ালৈকে মই অক্লান্তভাৱে, আৰু অধিক জোৰদাৰভাৱে, জনসাধাৰণৰ সেৱাত কাম কৰি যাম।"

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi expresses heartfelt gratitude on completion of 23 years as head of government
During my 13 years as Chief Minister, Gujarat emerged as a shining example of ‘Sabka Saath, Sabka Vikas’: PM
Over 25 crore people have been freed from the clutches of poverty. India has become the fifth largest economy: PM
India’s developmental strides have ensured that our country is being viewed with utmost optimism globally: PM
I will not rest till our collective goal of a Viksit Bharat is realised: PM
07 OCT 2024 9:06PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has expressed his heartfelt gratitude for completing 23 years as the head of a government. Shri Modi recalled his time as the Chief Minister of Gujarat and said that Gujarat emerged as a shining example of ‘Sabka Saath, Sabka Vikas,’ ensuring prosperity for all sections of society. Reflecting on the past decade, the Prime Minister said that India’s developmental strides have ensured that our country is being viewed with utmost optimism globally. He reassured the citizens he would keep working tirelessly and not rest till the collective goal of a Viksit Bharat is realised.
The Prime Minister posted a thread on X:
“#23YearsOfSeva…
A heartfelt gratitude to everyone who has sent their blessings and good wishes as I complete 23 years as the head of a government. It was on October 7, 2001, that I took on the responsibility of serving as the Chief Minister of Gujarat. It was the greatness of my Party, @BJP4India, to task a humble Karyakarta like me with the responsibility of heading the state administration.”
“When I assumed office as CM, Gujarat was facing numerous challenges - the 2001 Kutch Earthquake, before that a Super Cyclone, a massive drought, and the legacy of many decades of Congress misrule like loot, communalism and casteism. Powered by Jana Shakti, we rebuilt Gujarat and propelled it to new heights of progress, even in a sector like agriculture, for which the state was not traditionally known.”
“During my 13 years as Chief Minister, Gujarat emerged as a shining example of ‘Sabka Saath, Sabka Vikas,’ ensuring prosperity for all sections of society. In 2014, the people of India blessed my Party with a record mandate, thus enabling me to serve as Prime Minister. This was a historic moment, as it marked the first time in 30 years that a party secured a full majority.”
“Over the past decade, we have been able to address several challenges our nation faces. Over 25 crore people have been freed from the clutches of poverty. India has become the fifth largest economy and this has particularly helped our MSMEs, StartUps sector and more. New avenues of prosperity have opened for our hardworking farmers, Nari Shakti, Yuva Shakti and the poor as well as marginalized sections of society.”
“India’s developmental strides have ensured that our country is being viewed with utmost optimism globally. The world is keen to engage with us, invest in our people and be a part of our success. At the same time, India is working extensively to overcome global challenges be it climate change, improving healthcare, realising SDGs and more.”
“Much has been achieved over the years but there is still more to be done. The learnings over these 23 years enabled us to come up with pioneering initiatives which have made an impact both nationally and globally. I assure my fellow Indians that I will keep working tirelessly, with even more vigour in service of the people. I will not rest till our collective goal of a Viksit Bharat is realised.”