প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সরকারগী থৌবুরেল ওইনা চহি ২৩ মপুং ফাবদা থমোইনুংদগী থাগৎপা ফোংদোরকখ্রে
মুখ্য মন্ত্রী ওইনা ঐহাক্কী চহি ১৩ অদুগী মনুংদা, গুজরাতনা ‘সবকা সাথ, সবকা ৱিকাস’কী ময়াক লারবা খুদম অমা ওইনা থোরক্লি: পি.এম.
মী করোর ২৫গী মথক্তা লাইর-অনংগী খুবাম নুংদগী নান্থোকহনখ্রে। ভারতনা মঙশুবা খ্বাইদগী চাউবা ইকোনোমী ওইরে: পি.এম.
ভারতকী চাউখৎ-থৌরাংগী খোংথাংশিং অদুনা ঐখোয়গী লৈবাক অসিবু মালেম শিনথুংনা খ্বাইদগী হেন্না থাজবা অমা উহল্লে: পি.এম.
ঐখোয় পুম্নমক্কী ভিক্সিত ভারতকী পান্দম অদু ফংদ্রবা ফাওবা ঐহাক পোথারোই: পি.এম.
07 OCT 2024 9:06PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সরকারগী থৌবুরেল ওইনা চহি ২৩ মপুং ফাবগীদমক্তা মহাক্কী থমোইনুংদগী থাগৎপা ফোংদোকখ্রে। শ্রী মোদীনা গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী ওইরিঙৈগী মহাক্কী মতম অদু নিংশিংখি অমসুং হায়খি মদুদি গুজরাতনা খুনাইগী সেক্সন পুম্নমক্কীদমক্তা নুংঙাই-য়াইফবা পুরক্তুনা, ‘সবকা সাথ সবকা ৱিকাস’কী ময়েক লারবা খুদম ওইনা থোরক্লি। হৌখিবা দেকেদ অদুবু নিংশিংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ভারতকী চাউখৎ-থৌরাংগী খোংথাংশিং অদুনা মালেম শিনথুংনা ঐখোয়গী লৈবাক অসিবু খ্বাইদগী হেন্না থাজবা থম্বা লৈবাক অমা ওইনা উহল্লে। মহাক্না অৱাবা লৈতনা থবক তৌখিগনি অমসুং ময়াম পুম্নমক্কী ভিক্সিত ভারতকী পান্দম অদুবু ফংদ্রিবা ফাওবা পোথারোই হায়না মহাক্না প্রাজা মীয়ামদা অমুক্কশু হন্না থাজবা পীখি।
প্রধান মন্ত্রীনা Xতা থ্রেদ অমা থাগৎলকখি:
“#23YearsOfSeva…
সরকারগী থৌবুরেল ওইনা ঐহাক্না চহি ২৩ মপুং ফারকপা অসিদা য়াইফ-থৌজালশিং অমসুং য়াইফ-পাউজেলশিং পীবীরকপা মীপুম খুদিংমক্তা থমোই শেংনা তৌবীমল খঙবা উৎচরি। ২০০১গী ওক্তোবর ৭তনি ঐহাক্না গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী ওইনা থৌদাং লৌখ্রিবা অসি। ঐহাক্কী পার্তী, @BJP4India গী পুকচেল চাউবা মতৌ অদুনা মরম ওইরগা ঐগুম্বা ইচম-চম্বা কার্য়কর্তা অমবু রাজ্যগী এদমিনিস্ত্রেসন লুচিংনবগী থৌদাং পীরিবনি।
“ঐহাক্না সি.এম. ওইনা ফম পাইবা মতমদা, গুজরাতনা শিনবা কয়া অমা মায়োক্নরম্মি – ২০০১গী কচ অর্থক্বেক, মদুগী মমাংদা সুপর সাইক্লোন, পাক্তক্ননা ঈকং থোকপা অমসুং দেকেদ কয়া কোংগ্রেসনা পাল্লম্বগী লেগেসী খুদম ওইনা লুত, কম্যুনেলিজম অমসুং কাস্তিজম। জনা শক্তিনআ থৌনা-লিংজেল হাপ্পীদুনা ঐখোয়না গুজরাতপু অমুক হেন্না শেমগৎলে অমসুং হান্নদগী হৌনা রাজ্য অসিবু মশক খঙনদবা লৌউ-শিংউগুম্বা সেক্তরদা ফাওবা চাউখৎ-থৌরাংগী অনৌবা অৱাংবা থাক অমদা পুখৎপীরে।”
“মুখ্য মন্ত্রী ওইনা ঐহাক্কী চহি ১৩ অদুগী মনুংদা, গুজরাতনা ‘সবকা সাথ, সবকা ৱিকাস’কী ময়াক লারবা খুদম অমা ওইনা থোরক্লি। ২০১৪দা, ভারতকী মীয়াম্না ঐহাক্কী পার্তী অসিবু রেকোর্দ মেন্দেত অমগা লোইননা থৌজানবীদুনা ঐহাকপু প্রধান মন্ত্রী ওইনা থৌ পুবা ঙমহনবীরে। মসি পুৱারি ওইরবা মিৎকুপ অমনি, মরমদি চহি ৩০গী মনুং অসিদা পার্তী অমনা ফুল মেজোরিতী ফংবা হায়বসি মসিনা অহানবনি।”
“হৌখিবা দেকেদ অসিদা, ঐখোয়না ঐখোয়গী জাতি অসিনা মায়োক্নরম্বা শিংনবা কয়া অমা কোকহনবা ঙম্লে। মী করোর ২৫ হেন্না লাইর-অনংদগী খুবাম নুংদগী নান্থোকহনখ্রে। ভারতনা মঙাশুবা খ্বাইদগী চাউবা ইকোনোমী ওইরে অমসুং মসিনআ মরু ওইনা ঐখোয়গী MSMEশিং, স্তার্তঅপ সেক্তরশিং অমসুং কয়া অমদা মতেং পাংখ্রে। ঐখোয়গী থবক কনবআ লৌমীশিং, নারি শক্তি, য়ুৱা শক্তি অমসুং লাইরবশিংগা লোইন-লোইননআ খুনাই অসিগী খ্বাইদগী হেননা শোত্থরবা কাংলুপশিংগীদমক্তা নুংঙাই-য়াইফবগী অনৌবা লম্বি কয়া অমা হাংদোকপীরে।”
“ভারতকী চাউখৎ-থৌরাংগী খোংথাংশিং অদুনা মালেম শিনথুংনা ঐখোয়গী লৈবাক অসিবু খ্বাইদগী হেন্না থাজবা অমা ওইনা উহল্লে। মালেম অসিনা ঐখোয়গা থবক তৌমিন্নবা পাম্লি, ঐখোয়গী মীশিংদা ইনভেস্ত তৌবা পাম্লি অমসুং ঐখোয়গী মাইপাকপগী শরুক অমা ওইবা পাম্লি। মতাং অসিদা, ভারতনা মালেমগী শিংনবশিং, মহৌশাগী অইং-অশাগী খল কাইরকপা, হেল্থকিয়র ফগৎহনবা, SDGশিং ওইথোকহনবা অমসুং মসিদা নত্তবা অতোপ্পা কয়া অমবু মায়োক্নবা ঙম্নবা য়াম্না কন্না হোৎনরি।”
“চহি কয়া অসিদা মাইপাকপা কয়া অমা পুরকখ্রে অদুবু তৌগদবদি ময়াম অমা লৈরি। চহি ২৩ অসিদা খঙজিন-তমশিনখিবশিং অদুনা লৈবাক্কী ওইনা অমসুং মালেম পুম্বগী ওইনা অনিমক্তা শাফু অমা পীরিবা অনৌবা থৌদাং কয়া অমা হৌদোকপা ঙমহল্লে। ঐহাক্না ভারতকী ইরৈচাশিংদা থাজবা পীরি মদুদি ঐহাক্না অৱাবা খঙদনা থবক তৌখিগনি, মীয়ামগী সেবাদা অমুক্কশু হেন্না ইচং থৌনা থবক তৌখিগনি। ঐখোয় ময়াম পুম্বগী ভিক্সিত ভারত অমা ফংবা ঙমদ্রিবা ফাওবা ঐহাক পোথাখিরোই.”

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi expresses heartfelt gratitude on completion of 23 years as head of government
During my 13 years as Chief Minister, Gujarat emerged as a shining example of ‘Sabka Saath, Sabka Vikas’: PM
Over 25 crore people have been freed from the clutches of poverty. India has become the fifth largest economy: PM
India’s developmental strides have ensured that our country is being viewed with utmost optimism globally: PM
I will not rest till our collective goal of a Viksit Bharat is realised: PM
07 OCT 2024 9:06PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has expressed his heartfelt gratitude for completing 23 years as the head of a government. Shri Modi recalled his time as the Chief Minister of Gujarat and said that Gujarat emerged as a shining example of ‘Sabka Saath, Sabka Vikas,’ ensuring prosperity for all sections of society. Reflecting on the past decade, the Prime Minister said that India’s developmental strides have ensured that our country is being viewed with utmost optimism globally. He reassured the citizens he would keep working tirelessly and not rest till the collective goal of a Viksit Bharat is realised.
The Prime Minister posted a thread on X:
“#23YearsOfSeva…
A heartfelt gratitude to everyone who has sent their blessings and good wishes as I complete 23 years as the head of a government. It was on October 7, 2001, that I took on the responsibility of serving as the Chief Minister of Gujarat. It was the greatness of my Party, @BJP4India, to task a humble Karyakarta like me with the responsibility of heading the state administration.”
“When I assumed office as CM, Gujarat was facing numerous challenges - the 2001 Kutch Earthquake, before that a Super Cyclone, a massive drought, and the legacy of many decades of Congress misrule like loot, communalism and casteism. Powered by Jana Shakti, we rebuilt Gujarat and propelled it to new heights of progress, even in a sector like agriculture, for which the state was not traditionally known.”
“During my 13 years as Chief Minister, Gujarat emerged as a shining example of ‘Sabka Saath, Sabka Vikas,’ ensuring prosperity for all sections of society. In 2014, the people of India blessed my Party with a record mandate, thus enabling me to serve as Prime Minister. This was a historic moment, as it marked the first time in 30 years that a party secured a full majority.”
“Over the past decade, we have been able to address several challenges our nation faces. Over 25 crore people have been freed from the clutches of poverty. India has become the fifth largest economy and this has particularly helped our MSMEs, StartUps sector and more. New avenues of prosperity have opened for our hardworking farmers, Nari Shakti, Yuva Shakti and the poor as well as marginalized sections of society.”
“India’s developmental strides have ensured that our country is being viewed with utmost optimism globally. The world is keen to engage with us, invest in our people and be a part of our success. At the same time, India is working extensively to overcome global challenges be it climate change, improving healthcare, realising SDGs and more.”
“Much has been achieved over the years but there is still more to be done. The learnings over these 23 years enabled us to come up with pioneering initiatives which have made an impact both nationally and globally. I assure my fellow Indians that I will keep working tirelessly, with even more vigour in service of the people. I will not rest till our collective goal of a Viksit Bharat is realised.”