Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah will chair a review meeting with Chief Ministers of Left-Wing Extremism affected States on Monday, 07th October, 2024 in New Delhi
Chief Ministers of Andhra Pradesh, Bihar, Chhattisgarh, Jharkhand, Telangana, Odisha, Maharashtra and Madhya Pradesh will attend the meeting
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of Union Home Minister Shri Amit Shah, the Government is committed to completely root out the menace of LWE by March, 2026
The year 2024, so far, has witnessed unprecedented success by the Security Forces in elimination of 202 armed LWE cadres
723 LWE cadres have surrendered and 812 have been arrested in first 9 months of 2024
14400 km roads have been constructed and nearly 6000 mobile towers have been installed in LWE affected areas, so far
Due to strategy of Modi Government, LWE violence has come down by 72% while there is a 86% decrease in deaths, today LWE is fighting its last battle
05 OCT 2024 7:02PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah will chair a review meeting with Chief Ministers of Left-Wing Extremism affected States on Monday, 07th October, 2024 at Vigyan Bhawan, New Delhi. Chief Ministers of Andhra Pradesh, Bihar, Chhattisgarh, Jharkhand, Telangana, Odisha, Maharashtra and Madhya Pradesh will attend the meeting. Five Union Ministers of Ministries closely involved with providing development support to the LWE affected States will also attend the meeting. The Deputy National Security Advisor and senior officers from Centre, States & Central Armed Police Forces (CAPFs) will also participate in the deliberations.
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of Union Home Minister Shri Amit Shah, Central Government is committed to completely root out the menace of Left-Wing Extremism (LWE) by March, 2026. The Central Government is providing all possible assistance to the LWE affected State Governments in fighting the menace of Naxalism.
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah had last chaired the LWE review meeting with the Chief Ministers of LWE affected states on 06th October, 2023. During that meeting, Union Home Minister had given comprehensive directions with regard to elimination of LWE. Due to strategy of Modi Government, LWE violence has come down by 72% while there is 86% decline in deaths in 2023 as compared to year 2010 and LWE is fighting its last battle today. The year 2024, so far, has witnessed unprecedented success by the Security Forces in elimination of armed LWE cadres. So far, 202 LWE cadres have been eliminated in this year, 723 LWE cadres have surrendered in first 9 months of 2024 while 812 have been arrested. The number of LWE affected districts have come down to just 38 in 2024.
The Central Government has taken many steps, including impetus on road and mobile connectivity, to take developmental schemes to the remotest areas of the affected States. 14400 km roads have been constructed and nearly 6000 mobile towers have been installed in LWE-affected areas, so far.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা ময়াই তাংবল লৌদুনা নই দিল্লীদা ২০২৪গী ওক্তোবর ০৭তা লেফ-ৱিং এক্সত্রিমিজম্না শোকহল্লবা রাজ্যশিংগী মুখ্য মন্ত্রীশিংগা লোইননা রিভ্যু মীতিং অমা পাংথোক্লগনি
অন্ধ্র প্রদেশ, বিহার, ছত্তিসগর, ঝারখন্দ, তেলঙ্গনা, ওরিশা, মহারাস্ত্র অমসুং মধ্য প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রীশিংনামীফম অদুদা শরুক য়ারগনি
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা অমসুং কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহগী লমজিং-লমতাক মখাদা, সরকার অসিনা ২০২৬কী মার্চ ফাওবদা LWEগী খুদোংথিবশিং অদুবু মরু ফংনা মুত্থৎনবা অচেৎপা ফিরেপ লৌখ্রে
চহি ২০২৪দা, হৌজিক ফাওবদা খুৎলাই পাইবা LWE কেদর ২০২ মুত্থৎপদা সেক্যুরিতী ফোর্সশিংনা শিংথংনিংঙাই ওইবা মওংদা মাইপাকপা ঙমখি
২০২৪গী অহানবা থা ৯দা LWE কেদর ৭২৩ সরেন্দর তৌখ্রে অমসুং ৮১২না ফাখ্রে
হৌজিক ফাওবদা LWE না শোকহল্লবা মফমশিংদা লম্বি কি.মি. ১৪৪০০ শেমখ্রে অমসুং মোবাইল তাৱর ৬০০০ রোম ইনস্তোল তৌখ্রে
মোদী সরকারগী লাল্লোংনা মরম ওইরগা, LWEগী হিংশা অদু ৭২% ফাওবা হন্থরকখ্রে অদুগা শিবগী মশিংনা ৮৬%দা হন্থরকখ্রে, ঙসিদি LWEনা মখোয়গী অরোইবা লানফম থেংনরি
05 OCT 2024 7:02PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা ময়াই তাংবল লৌদুনা নই দিল্লীগী ৱিগ্যান ভাৱনদা ২০২৪গী ওক্তোবর ০৭তা লেফ-ৱিং এক্সত্রিমিজম্না শোকহল্লবা রাজ্যশিংগী মুখ্য মন্ত্রীশিংগা লোইননা রিভ্যু মীতিং অমা পাংথোক্লগনি। অন্ধ্র প্রদেশ, বিহার, ছত্তিসগর, ঝারখন্দ, তেলঙ্গনা, ওরিশা, মহারাস্ত্র অমসুং মধ্য প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রীশিংনামীফম অদুদা শরুক য়ারগনি। LWEনা শোকহল্লবা রাজ্যশিংদা চাউখৎ-থৌরাংগী মতেং পীবদা য়াম্না নক্না থবক তৌমিন্নরিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়গী মন্ত্রী মঙাশু মীফম অদুদা শরুক য়ারগনি।
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা অমসুং কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহগী লমজিং-লমতাক মখাদা, সরকার অসিনা ২০২৬কী মার্চ ফাওবদা LWEগী খুদোংথিবশিং অদুবু মরু ফংনা মুত্থৎনবা অচেৎপা ফিরেপ লৌখ্রে। কেন্দ্র সরকারনা নেক্সলিজমদগী মায়োক্নরিবা খুদোংথিবশিং অদুগা লান্থেংনবদা LWEনা শোকহল্লবা রাজ্য সরকারশিংদা অঙম্বা মতেং পাংলি।
কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ অমসুং কো্পরেশন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ২০২৩গী ওক্তোবর ০৬তা LWEনা শোকহল্লবা রাজ্যশিংগী মুখ্য মন্ত্রীশিংগা লোইনা LWE রিভ্যু মীতিং অমা পাংথোকখ্রে। মীফম অদুদা, কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রীনা LWE মুত্থৎনবগী মতাংদা মপুং ফাবা লমজিং-লমতাক পীখি। মোদী সরকারগী লাল্লোংনা মরম ওইরগা, চই ২০১০গা চাংদম্নবদা ২০২৩দা LWEগী হিংশা অদু ৭২% ফাওবা হন্থরকখ্রে অদুগা শিবগী মশিংনা ৮৬%দা হন্থরকখ্রে, ঙসিদি LWEনা মখোয়গী অরোইবা লানফম থেংনরি। চহি ২০২৪দা, হৌজিক ফাওবদা খুৎলাই পাইবা LWE কেদর মুত্থৎপদা সেক্যুরিতী ফোর্সশিংনা শিংথংনিংঙাই ওইবা মওংদা মাইপাকপা ঙমখি। হন্দক্কী চহি অসিদা, হৌজিক ফাওবদা LWE কেদর ২০২ মুত্থৎখ্রে, ২০২৪গী অহানবা থা ৯দা LWE কেদর ৭২৩ সরেন্দর তৌখ্রে অমসুং ৮১২না ফাখ্রে। ২০২৪দা LWEনা শোকহল্লবা জিলাশিংগী মশিং অদু ৩৮ খক্তদা হন্থরকখ্রে।
কেন্দ্রগী সরকারনা শোকহল্লবা রাজ্যশিংগি খ্বাইদগী হেন্না থাপ্লবা মফমশিংদা চাউখৎ-থৌরাংগী স্কীমশিং য়ৌহন্নবা লম্বি অমসুং মোবাইল কনেক্তিবিতী ফগৎহন্নবা খোংথাং কয়া অমা লৌখৎখ্রে। হৌজিক ফাওবদা LWE না শোকহল্লবা মফমশিংদা লম্বি কি.মি. ১৪৪০০ শেমখ্রে অমসুং মোবাইল তাৱর ৬০০০ রোম ইনস্তোল তৌখ্রে।