ন্যু অমসুং রিন্যুএবল মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী প্রলহাদ জোশিনা ভারতকা তুংকোইনা চৎপা য়াবা চাউখৎপা অমসুং রিন্যুএবল এনর্জীগী হীরমদা মপাং অসিবু হেন্না চেৎশিলহন্নবা জর্মনিদা নুমিৎ হুম্নিগী খোঙচৎ চৎকনি
কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা ওক্তোবর ৭ দগী ৮, ২০২৪ ফাওবা হেম্বর্গ সস্তেনেবিলিতী কনফরেন্স শরুক য়াগনি অমসুং মন্ত্রী অমসুং ইন্দস্ত্রীগী লুচিংবশিংগা উনগনি
কেন্দ্রগী মন্ত্রী জোশিনা ভারতকী গ্রীন শিপ্পিংদা লৈরিবা ফিভম অমসুং মোবিলিতী সেক্তর দিকার্বোনাইজিং তৌবদা গ্রীন হায়দ্রোজেনগী থৌদাংগী মতাংদা ৱাফম থমগনি
05 OCT 2024 1:59PM by PIB Imphal
রিন্যুএবল এনর্জী অমসুং তুংকোইনা চৎপা চাউখৎপগী হীরমদা ভারতকী ইন্তর্নেসনেল কোলাবোরেসন হেনগৎনবা কেন্দ্রগী ন্যু অমসুং রিন্যুএবল এনর্জী মন্ত্রী শ্রী প্রলহাদ জোশিনা ওক্তোবর তরুক্তগী হৌদুনা ভারতকা তুংকোইনা চৎপা য়াবা চাউখৎপা অমসুং রিন্যুএবল এনর্জীগী হীরমদা মপাং অসিবু হেন্না চেৎশিলহন্নবা জর্মনিদা নুমিৎ হুম্নিগী খোঙচৎ চৎকনি।
কেন্দ্রগী মন্ত্রী জোশিনা ওক্তোবর ৭ দগী ৮, ২০২৪ ফাওবা হেম্বর্গ সস্তেনেবিলিতী কনফরেন্স শরুক য়াগনি অমসুং জর্মনি, য়ুনাইতেদ কিংদমগী মন্ত্রীশিং অমসুং অতৈ মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংগা লোইননা তুংকোইনা চৎপা য়াবা চাউখৎপা, গ্রীন হায়দ্রোজেন, লো-কোস্ত ফাইনান্স অমসুং রিন্যুএবল এনর্জী ভেল্যু চেন কম্পোনেন্ত অপুনবগী চাং হেনগৎনবা লৈবাকশিংগী ওইবা ৱারী শানগনি।
মন্ত্রীনা কনফরেন্স অসিদা ভারতকী গ্রীন শিপ্পিংদা লৈরিবা ফিভম অমসুং মোবিলিতী সেক্তর দিকার্বোনাইজিং তৌবদা গ্রীন হায়দ্রোজেনগী থৌদাংগী মতাংদা ৱাফম থমগনি। খোঙচৎ অসিনা ভারত-জর্মনিগী মরী অসিবু লল্লোন ইতীক্কী খুদোংচাবা শেম্বা অমসুং ভারত অমসুং মালেমগী মফমশিংদা রিন্যুএবল এনর্জী পাকথোক চাউথোকহনবা হেনগৎহল্লগনি। মসিনা ভারতকী তুং কোইনা চৎপা চাউখৎপা পুরকপদা অমসুং রিন্যুএবল এনর্জীদা লেপ্লিবা ফিরেপ, মালেমগী খুদোংচাদবশিং কোকহন্নবা অন্তর্জাতিগী মপাং শেম্নবগী ফিরেপ অসিবু হেন্না মশক থোকহল্লগনি।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভারত-জর্মনিগী লৈবাক অনিগী মরী অসিদা অখন্নবা মীৎয়েং থম্লি। ভারত অমসুং জর্মনিগী লুচিংবশিংগী মরক্তা পাঙথোক্কদবা ইন্তর-গবর্নমেন্তেল কন্সলতেসনশিং অসি ভারত্তা ওক্তোবর ২০২৪দা লেপ্লি। সেপ্তেম্বর ২০২৪দা পাঙথোকখিবা রি-ইনভেস্ত ২০২৪গী মনুংদা লৈবাক অনিমক্না ইন্দিয়া-জর্মনি প্লেৎফোর্ম ফোর ইনভেস্তমেন্ত ইন রিন্যুএবল এনর্জিস হৌদোকখি। প্লেৎফোর্ম অসিনা হেন্না ফবা লল্লোন ইতীক্কী খুদোংচাবা শেম্বা অমসুং কেপিতেল, তেক্নোলোজী লান্থোক লানশিনগী মতেং অমসুং রিন্যুএবল এনর্জী ৱার্ল্দ ৱাইদ ওইনা শেমগৎনবা হোৎনবদা মতেং ওইরগনি।
ভারতনা এনর্জী হোংনবা হোৎনবদা অন্তর্জাতিগী থাক্তা লৈবা থৌরাংশিংগী মকোক চিংলি
ভারতনা অপীবা মতমদগী চহি মাপন ঙনখৎনা ২০২১দা ২০৩০ ফাওবদা নোন ফোসিল ফ্যুল বেজ এনর্জী সোর্সশিংদগী অপুনবা ইলেক্ত্রিক পাৱর ইন্সতোল্দ কেপাসিতী চাদা ৪০গী NDC গী তার্গেত ফংবা ঙমখ্রে অমসুং ২০৩০ ফাওবদা নোন ফোসিল ফ্যুল বেজ এনর্জী সোর্সশিংদগী অপুনবা ইলেক্ত্রিক পাৱর ইন্সতোল্দ কেপাসিতী চাদা ৪০গী NDC গী তার্গেত ফংনবগী মায়কৈচা চঙশিল্লি। ভারতনা লৌরিবা এনর্জী ত্রাঞ্জিসনগী থৌরাং অসিনা রিন্যুএবল এনর্জিদা ইনভেস্তমেন্ত অমসুং থবক্কী খুদোংচাবা পীবদা লুচিংগনি। ভারতনা ইন্তর্নেসনেল সোলার এলাইএন্সকী খুত্থাংদগী রিন্যুএবল এনর্জী শেমগৎনবা অমসুং থাদনবা অন্তর্জাতিগী থৌরাংশিং লুচিংলি অমসুং সস্তেনেবিলিতী কনফরেন্স অসিনা ভারতনা মালেমগী এনর্জী হোংনবা হোৎনরিবা পান্দমসিদা হেন্না শক্তি পীরগনি।

Ministry of New and Renewable Energy
Union Minister Shri Pralhad Joshi to embark on a three-day tour to Germany to strengthen India’s cooperation in the field of sustainable development and renewable energy
Union Minister to attend Hamburg Sustainability Conference from 7th – 8th October, 2024 and meet with Ministers and Industry leaders
Union Minister Joshi to assert India’s position on green shipping and the role of green hydrogen in decarbonising the mobility sector
05 OCT 2024 1:59PM by PIB Delhi
Aiming to strengthen India’s international collaborations in the fields of renewable energy and sustainable development, Union Minister of New and Renewable Energy Shri Pralhad Joshi will embark on a three-day tour to Germany to strengthen India’s cooperation in the field of sustainable development and renewable energy , which begins on 6th October 2024.
Union Minister Joshi will attend the Hamburg Sustainability Conference from 7th – 8th October, 2024 and will also hold a series of bilateral meetings with Ministers of Germany, United Kingdom and other senior officials to boost cooperation in sustainable development, Green Hydrogen, low-cost finance and the whole of renewable energy value chain components.
The Minister will also assert India’s position on green shipping and the role of green hydrogen to decarbonise the mobility sector in the conference. The visit will elevate India-Germany relations to create business opportunities and accelerate the expansion of renewable energy in India and worldwide. It will also underscore India’s commitment to sustainable development and renewable energy, fostering international partnerships to address global challenges.
Prime Minister Shri Narendra Modi has laid special emphasis on the India-Germany bilateral relations. Inter-Governmental Consultations between the leaders of India and Germany is scheduled in India in October, 2024. During the RE-INVEST 2024 held in September, 2024, both the countries launched the India-Germany Platform for Investment in Renewable Energies. The platform will facilitate to create further business opportunities and new avenues for meeting the increasing demand for capital, support technology transfer and enhance the development of innovative technical solutions in Renewable Energy Worldwide.
India spearheading international efforts in energy transition
India had achieved its NDC target of 40 per cent cumulative electric power installed capacity from non-fossil fuel-based energy sources by 2030 in 2021, nine years ahead of schedule and is on track to meet its NDC goal of achieving 50% cumulative electric power installed capacity from non-fossil fuel sources by 2030. The energy transition efforts by India will lead to investment and job opportunities in the renewable energy sector. India is spearheading international efforts for development and deployment of renewable energy including through the International Solar Alliance and this visit to the sustainability conference will further provide impetus to India’s efforts for global energy transition.