Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah inaugurates the Hiramani Arogyadham Day-Care Hospital in Gandhinagar, Gujarat
The then CM of Gujarat and now PM Shri Narendra Modi took numerous steps to improve healthcare facilities and make them accessible to public
Prime Minister Shri Narendra Modi launched the Swachh Bharat Mission keeping in mind the health interests of citizens, providing toilets and access to drinking water in every household
By initiating the celebration of International Yoga Day, PM Modi made regular exercise a part of public's daily routine
The Modi govt. builds health infrastructure in the country, with a plan to increase 75,000 medical seats in the next 10 years
To alleviate the burden of expensive medications, the government established a mechanism to provide generic medicines, allowing the poor to access medicines at 10 to 30 percent lower price
The Modi govt. is strengthening the healthcare system for millions by integrating 37 different schemes
This is a prime example of creating plans with sensitivity and foresight to alleviate the suffering of the people
Shri Narhari Amin has consistently worked to serve society and solve problems
At Hiramani Arogyadham, therapies, dialysis, and physiotherapy for various ailments have been made affordable for the general public
04 OCT 2024 4:19PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah today inaugurated the Hiramani Arogyadham Day-Care Hospital in Gandhinagar, Gujarat. On this occasion, several dignitaries, including Gujarat Chief Minister Shri Bhupendra Patel, were present.
In his address, Shri Amit Shah said that the then Chief Minister of Gujarat, and now the Prime Minister of the country, Shri Narendra Modi, made numerous efforts to improve healthcare facilities in Gujarat and make them accessible to the public. He mentioned that Shri Narhari Amin has consistently worked to serve society and solve problems. Shri Shah highlighted that Narhari Ji established infrastructure for athletes across Gujarat through the state's cricket association. Moreover, through schools, he has made significant efforts to provide quality education to around 4,000 children and contribute to their overall development. Shri Shah further noted that after establishing old age homes and the Annapurna Trust, Narhari Ji has now built this Hiramani Arogyadham in memory of his parents, which is truly commendable.
Union Home Minister said that modern lifestyles, fast-paced lives, pollution, and other factors that lead to various diseases affecting our bodies, requiring long-term treatment. He mentioned that these ailments often need multiple therapies, dialysis, physiotherapy, and other treatments to reduce the suffering caused by the diseases. Shri Shah pointed out that such treatments are usually very expensive and are less accessible to the poor, middle class, and people in rural areas. Keeping these challenges in mind, Shri Narhari Ji has built the Hiramani Arogyadham, which was inaugurated today. Shri Shah highlighted that Narhari Ji has taken a holistic approach to address people's health concerns.
Shri Amit Shah said that Prime Minister Shri Narendra Modi launched the Swachh Bharat Mission keeping public's health in mind, helping people avoid many diseases caused by unhygienic conditions. He further mentioned that after this, the government ensured access to clean drinking water in every household, which helped prevent waterborne diseases. Following that, toilets were built in every home, and International Yoga Day was introduced to make regular exercise a part of people's daily routine. Shri Shah added that through the Pradhan Mantri Ayushman Card, PM Modi has provided comprehensive healthcare coverage of up to five lakh rupees to millions of people, freeing them from the burden of expensive treatments.
Union Home Minister stated that while a plan can be formulated by the government, comprehensive healthcare is not possible without adequate infrastructure. He mentioned that to address this, Prime Minister Narendra Modi initiated the construction of health infrastructure across the country. Shri Shah noted that the Modi government has set a target to increase the number of medical seats by 75,000 in the next 10 years. He also highlighted that the government has established a mechanism to provide generic medicines to relieve people from the burden of expensive drugs, allowing them to access medicines at about 10 to 30 percent lower prices compared to the market.
Shri Amit Shah stated that the entire healthcare setup is built by integrating approximately 37 different schemes. He mentioned that by combining these 37 various initiatives, an effort has been made to address the health concerns of the country's 1.4 billion people. Shri Shah emphasized that This is a prime example of creating plans with sensitivity and foresight to alleviate the suffering of the people.
Union Home Minister stated that if facilities for daily treatments for chronic illnesses, such as dialysis and physiotherapy, are available nearby and at affordable rates, then poor people can benefit from them. He mentioned that at Hiramani Arogyadham, therapies, dialysis, and physiotherapy for various ailments have been made available for the general public at affordable rates.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা গুজরাতকী গান্ধিনাগরদা হিরামনি আরোগ্যাধাম দে-কিয়র হোসপিতাল শঙ্গাখ্রে
গুজরাতকী হান্নগী সি.এম. অমসুং হৌজিক্না পি.এম., শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হেল্থকিয়র ফেসিলিতীশিং ফগৎহন্নবা অমসুং মখোয়বু মীয়ামদা ফংহন্নবা খোংথাং কয়া অমা লৌখৎলম্মি
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নাগ্রিকশিংগী হকশেল ফনা থম্নবগী ৱাখল্লোনদা স্বচ্ছ ভারত মিসন হৌদোকখি, য়ুমথোং খুদিংদা তোইলেতশিং পীখি অমসুং থক্নবা ঈশিং ফংহনখি
ইন্তর্নেস্নেল য়োগ দেগী থৌরম হৌদোক্তুনা, পি.এম. মোদীনা চাং নাইনা হকচাং শেজেল তৌববু মীয়ামগী নোংমগী তৌদবা য়াদ্রবা শরুক অমা ওইহনখ্রে
মোদী সরকারনা মথংগী চহি ১০ অসিদা মেদিকেল সীতশিংগী মশিং অদু ৭৫,০০০দা হেনগৎনবা থৌরাংগা লোইননা লৈবাক অসিদা হেল্থ ইনফ্রাস্ত্রকচরবু শেমগৎলি,
মমল তাংবা হিদাক-লাংথক্কী অৱাবা অদুবু কোকহন্নবা, সরকারনা জেনরিক মেদিসিন পীনবা মেকানিজম অমা থমখ্রে, মসিনা লাইরবশিংদা চাদা ১০দগীনা ৩০ ফাওবা হন্থবা মমলদা হিদাক-লাংথকশিং ফংবা ঙমহল্লি
মোদী সরকার অসিনা তোঙান-তোঙানবা স্কীম ৩৭ হাপচিন্দুনা মিলিয়ন কয়া অমগীদমক্তা হেল্থকিয়র সিস্তেম ফগৎহল্লি
মসি মীয়ামগী অৱাবশিংবু কোকহন্নবা য়াম্না ৱাখল খন্থদুনা অমসুং তুংগী খল্লগা শেম্বা থৌরাংশিংগী ময়েক লারবা খুদম অমনি
শ্রী নরহরি অমিননা খুনাই অসিগী সেবা তৌনবা অমসুং মখোয়গী অৱাবশিং অদুবু কোকহন্নবা লেপ্পা লৈতনা থবক তৌখি
হিরামনি আরোগ্যধামদা, লাইওং কয়া অমগী থেরাপীশিং, দাইলাইসিসশিং অমসুং ফিজিয়োথেরাপীবু মীচম প্রজাশিংগীদমক্তা য়াম্না হোংনা ফংহল্লে
04 OCT 2024 4:19PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা গুজরাতকী গান্ধিনাগরদা হিরামনি আরোগ্যাধাম দে-কিয়র হোসপিতাল শঙ্গাখ্রে। থৌরম অসিদা গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী ভুপেন্দ্র পতেল য়াওনা দিগ্নিতরী কয়া অমনা শরুক য়াখি।
শ্রী অমিত শাহনা থমখিবা মহাক্কী ৱারোলদা মহাক্না হায়খি মদুদি গুজরাতকী হান্নগী মুখ্য মন্ত্রী অমসুং হৌজিক্না লৈবাক অসিগী প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হেল্থকিয়র ফেসিলিতীশিং ফগৎহন্নবা অমসুং মখোয়বু মীয়ামদা ফংহন্নবা খোংথাং কয়া অমা লৌখৎলম্মি। মহাক্না পনখি মদুদি শ্রী নরহরি অমিননা খুনাই অসিগী সেবা তৌনবা অমসুং মখোয়গী অৱাবশিং অদুবু কোকহন্নবা লেপ্পা লৈতনা থবক তৌখি। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি নরহরি জীনা রাজ্যগী ক্রিকেত এসোসিয়েশনগী খুত্থাংদা গুজরাত শিনথুংনা এথলেতশিংগীদমক্তা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎলম্মি। মসিগী মথক্তা স্কুলশিংগী খুত্থাংদা অঙাং ৪,০০০ রোমদা অফবা এজুকেশন পীনবা অমসুং মখোয়গী চাউখৎ-থৌরাংদা মতেং পাংনবা শিংথানিংঙাই ওইবা থবক কয়া অমা তৌরম্মি। শ্রী শাহনা মখা তারদুনা হায়রকখি মদুদি ওল্দ এজ হোমশিং অমসুং অন্নপুর্না ত্রস্ত লিংখত্তুনা, নরহরি জীনা হৌজিক্তি মহাক্কী ইমা-পাবুংগী নিংশিং খুদম ওইনা হিরামনি আরোগ্যধাম অসি শাখ্রে, মসিমক য়াম্না শিংথানিংঙাইনি।
কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মোদর্ন লাইফস্তাইলশিং, য়াম্না য়াংবা পুনশি মহিং, পুল্যুশন অমসুং অতোপ্পা মরম কয়া অমানা লাইনা কয়া অমা থোকহন্দুনা ঐখোয়গী হকচাং অসিবু শোকহন্দুনা মতম শাংনা লাইয়েংবগী মথৌ তাই। মহাক্না পনখি মদুদি মসিগী লাইওংশিং অসি অনম্বা মতমদা থেরাপীশিং, দাইলাইসিস, ফিজিয়োথেরাপী কয়া অমা অমসুং মসিগী লাইনাশিং অসিনা পীরিবা চৈথেংশিং অদুবু হন্থহন্নবা অতোপ্পা লাইয়েং কয়া অমা মথৌ তাই। শ্রী শাহনা তাক্লকখি মদুদি অসিগুম্বা লাইয়েশিং অসি অয়াম্বনা য়াম্না মমল য়াম্মি অমসুং লাইরবশিং, মিদল ক্লাসশিং, অমসুং খুঙ্গংগী মফমশিংদা লৈবা মীশিংদা ফংবা ঙমদে। মসিগী শিংনবশিং অসিগী খল্লগা, শ্রী নরহরি জীনা ঙসি শঙ্গাখিবা হিরামনি আরোগ্যধাম অসি শাখিবনি। শ্রী শাহনা পনখি মদুদি নরহরি জীনা মীয়ামগী হকশেলগা মরি লৈনবা অৱাবশিং অদুবু কোকহন্নবা ময়াম পুম্নমক্কী ওইবা খোংথাং অসি লৌখিবনি।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি পর্ধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মীয়ামগী হকশেলগী মতাংদা খল্লগা স্বচ্ছ ভারত মিসন হোদোকখিবনি, মসিনা অনহাইজিনিক ওইবা ফিভমশিংনা মরম ওইরগা থোকহনবা লাইনাশিংদগী ঙাকথোকপদা মীয়ামগী মতেং পাংলি। মহাক্না মখাতানা পনখি মদুদি মসিগী মতুংদা, সরকার অসিনা য়ুমথোং খুদিংদা অশেংবা থক্নবা ঈশিংশিং ফংহল্লে, য়ুম খুদিংদা তোইলেতশিং শাহল্লে, মসিনা ঈশিংদগী থোরকপা লাইনাশিংদগী ঙাকথোকপদা মতেং পাংখি। মসিগী মতুং ইল্লদুনা য়ুম খুদিংগী তোইলেতশিং শাখ্রে, অমসুং চাং নাইনা হকচাং শেজেল তৌববু মীয়ামগী নোংমগী তৌদবা য়াদ্রবা শরুক অমা ওইহন্নবা ইন্তর্নেস্নেল য়োগ দে হৌদোকখ্রে। শ্রী শাহনা মখা তারকখি মদুদি প্রধান মন্ত্রী অয়ুশমান কার্দকী খুত্থাংদা, পি.এম. মোদীনা মী মিলিয়ন কয়াদা লুপা লাখ মঙা ফাওবগী কমপ্রেহেন্সিব হেল্থকিয়র কোবরেজ পীখ্রে, মসিনা মখোয়বু মমল য়াম্বা লাইয়েংশিংগী অৱাবা পোৎলুম অদুদগী কোকহনবীরে।
কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রীনা পনখি হায়খি মদুদি সরকারনা থৌরাং কয়া অমদি তৌবা য়াই অদুবু মতিকচাবা ইনফ্রাস্ত্রকচর লৈতনা ময়ামগী পুল্লপকী হেল্থকিয়র তৌবা হায়বসি ওইথোক্তে। মহাক্না পনখি মদুদি, মসিবু কোকহন্নবগীদমক্তা, প্রধান মন্ত্রী, নরেন্দ্র মোদীনা লৈবাক শিনথুংনা হেল্থ ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবগী থবক হৌখি। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি মোদী সরকার না মথংগী চহি ১০ অসিদা মেদিকেল সীতশিংগী মশিং অদু ৭৫,০০০দা হেনগৎনবগী পান্দম থম্লি। মমল তাংবা হিদাক-লাংথক্কী অৱাবা অদুবু কোকহন্নবা, সরকারনা জেনরিক মেদিসিন পীনবা মেকানিজম অমা থমখ্রে, মসিনা লাইরবশিংদা চাদা ১০দগীনা ৩০ ফাওবা হন্থবা মমলদা হিদাক-লাংথকশিং ফংবা ঙমহল্লি হায়নশু মহাক্না পনখি।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি হেল্থকিয়র সেতঅপ পুম্নমক অসি তোঙান-তোঙান স্কীম ৩৭ রোম পুনশীন্দুনা শেমখিবনি। মসিগী তোঙান-তোঙানবা অনৌবা থৌরাং ৩৭ অসি পুনশিন্দুনা লৈবাক অসি মী বিলিয়ন ১.৪ অসিগী হেল্থকা মরি লৈননা মায়োক্নরিবা অৱাবশিং অদুবু কোকহন্নবা পাখৎখিবা থবক্নি। মসি মীয়ামগী অৱাবশিংবু কোকহন্নবা য়াম্না ৱাখল খন্থদুনা অমসুং তুংগী খল্লগা শেম্বা থৌরাংশিংগী ময়েক লারবা খুদম অমনি হায়না শ্রী শাহনা য়াম্না মরু ওইনা পনখি।
কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি করিগুম্বা ক্রোনিক ওইবা লাইনাশিংগী নুমিৎ খুদিংগী লাইয়েং চত্থনবগী ফেসিলিতীশিং, খুদম ওইনা দাইলাইসিস অমসুং ফিজিয়োথেরাপীগুম্বা অসি মনাক নক্না অমসুং অহোংবা মমলদা ফংলবদি, লাইরবশিংনা মসিদগী কান্নগনি। মহাক্না পনখি মদুদি হিরামনি আরোগ্যধামদা, লাইওং কয়া অমগী থেরাপীশিং, দাইলাইসিসশিং অমসুং ফিজিয়োথেরাপীবু মীচম প্রজাশিংগীদমক্তা য়াম্না হোংনা ফংহল্লে।