ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରେ ସ୍ୱଚ୍ଛତା ହିଁ ସେବା, ୨୦୨୪ ଅଭିଯାନରେ ଯୋଗ ଦେଲେ ଶ୍ରୀ ଅଶ୍ୱିନୀ ବୈଷ୍ଣବ
ସ୍ୱଚ୍ଛତା ଏବଂ ପରିବେଶ ସୁରକ୍ଷା ପାଇଁ ମନ୍ତ୍ରୀ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ଅଧିକାରୀମାନଙ୍କୁ ଶପଥ ପାଠ କରାଇଥିଲେ
ଶ୍ରୀ ଅଶ୍ୱିନୀ ବୈଷ୍ଣବ 'ଏକ ପେଡ୍ ମା' କେ ନାମ' ଅଭିଯାନରେ ସୂଚନା ଭବନରେ ଏକ ଚାରା ରୋପଣ କରିଥିଲେ
ସ୍ଥାନୀୟ ସ୍ୱଚ୍ଛତା ପାଇଁ ଗୋଷ୍ଠୀ ସେବା ପଦକ୍ଷେପ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ - ଶ୍ରୀ ଅଶ୍ୱିନୀ ବୈଷ୍ଣବ
25 SEP 2024 7:28PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅଶ୍ୱିନୀ ବୈଷ୍ଣବ କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ସଞ୍ଚାର ବ୍ୟୁରୋ (ସିବିସି) ଦ୍ୱାରା ଆୟୋଜିତ ସ୍ୱଚ୍ଛତା ହିଁ ସେବା, ୨୦୨୪ ଅଭିଯାନର ଏକ ଅଂଶ ଭାବରେ ଏକାଧିକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରି ସ୍ୱଚ୍ଛତା ଏବଂ ପରିବେଶ ସୁରକ୍ଷା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ।
ମନ୍ତ୍ରୀ ସୁଚନା ଭବନରେ ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ଅଧିକାରୀ ଏବଂ କର୍ମଚାରୀମାନଙ୍କୁ ଶପଥ ପାଠ କରାଇଥିଲେ ଯେଉଁଠାରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣକାରୀମାନେ ସେମାନଙ୍କ ପ୍ରଭାବୀ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସ୍ୱଚ୍ଛତା ଏବଂ ସ୍ଥାୟୀ ଅଭ୍ୟାସକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବାକୁ ପ୍ରତିଶ୍ରୁତି ଦେଇଥିଲେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଶୁଭାରମ୍ଭ କରାଯାଇଥିବା 'ଏକ ପେଡ଼ ମା କେ ନାମ' ଅଭିଯାନର କ୍ରମରେ ଶ୍ରୀ ଅଶ୍ୱିନୀ ବୈଷ୍ଣବ ସ୍ୱଚ୍ଛତା ଏବଂ ପରିବେଶ ସଂରକ୍ଷଣର ଦ୍ୱିତୀୟ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରି ଏକ ବୃକ୍ଷରୋପଣ ଅଭିଯାନ ମଧ୍ୟ ଆରମ୍ଭ କରିଥିଲେ । ସେ କର୍ମଚାରୀମାନଙ୍କୁ ଚାରା ବଣ୍ଟନ କରିବା ସହ ପରିବେଶ ପ୍ରତି ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ଦାୟିତ୍ୱ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ ।
ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ସହ ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଏଲ୍ ମୁରୁଗାନ, ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ସଚିବ ଶ୍ରୀ ସଞ୍ଜୟ ଜାଜୁ, ପ୍ରେସ୍ କାଉନସିଲ୍ ଅଫ୍ ଇଣ୍ଡିଆର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ, ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ଅଧିକାରୀ, ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ଅଧିକାରୀ, ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ଗଣମାଧ୍ୟମ ମୁଖ୍ୟ ଏବଂ ବହୁ ସଂଖ୍ୟକ ଅଧିକାରୀ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ ।

Ministry of Information & Broadcasting
Shri Ashwini Vaishnaw attends Swachhta Hi Seva, 2024 campaign in New Delhi
The Minister administered pledge to the ministry officials for Cleanliness and Environment Sustainability
Shri Ashwini Vaishnaw planted a sapling at Soochna Bhawan under the drive ‘Ek Ped Maa ke Naam’
Community Service Initiative is very important for Local Cleanliness : Shri Ashwini Vaishnaw
25 SEP 2024 7:28PM by PIB Delhi
The Union Minister for Information and Broadcasting Shri Ashwini Vaishnaw took part in a series of events as part of the Swachhta Hi Seva, 2024 campaign at Soochna Bhawan hosted by Central Bureau of Communication (CBC), emphasizing the importance of cleanliness and environmental stewardship.
The minister administered oath to officers and staff of Ministry of Information and Broadcasting at Soochna Bhawan where participants committed to promoting cleanliness and sustainable practices within their spheres of influence.
In continuation of the ‘Ek Ped Maa ke Naam’campaign launched by Prime Minister Shri Narendra Modi, a sapling plantation drive was also initiated by Shri Ashwini Vaishnaw highlighting the dual objective of cleanliness and environmental conservation. He also distributed saplings to the employees and underlined individual responsibility towards the environment.
The Minister was accompanied by Shri L Murugan, Minister of State for Ministry of Information and Broadcasting, Shri Sanjay Jaju, Secretary, Ministry of Information and Broadcasting, Chairperson, Press Council of India, officers from the Ministry of Information and Broadcasting, Media heads from other wings of M/o I&B and officers/officials in large number were also present during the events.