প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা নিউ য়োর্কতা ভারতমচাশিংদা ৱা ঙাংখ্রে
23 SEP 2024 12:28AM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নিউ য়োর্ক, লোং আইলেন্দসতা পাংথোকপা থৌরম অমদা মশিং য়াম্লবা ভারতমচাশিংদা ৱা ঙাংখ্রে। থৌরম অদুদা মীওই ১৫,০০০ হেন্না তিনখ্রে।
লৈবাক অদুদা লৈরিবা ভারতমচাশিংনা প্রধান মন্ত্রী তরাম্না ওকখি। থৌরম অদুদা ৱা ঙাংবদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি গনতন্ত্র চৎপা অচৌবা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনরিবা মরীশিং হেন্না ফগৎনবা হোৎনবদা অচৌবা থৌদাং অমা লৌরিবা ভারত্তগী হৌখিবা অমেরিকামচাশিংনা ভারত-য়ু.এস মরী হেন্না মশক থোকহল্লে। হৌখিবা নুমিত্তা রাস্ত্রপতিগী দেলৱায়রদা লৈবা মহাক্কী য়ুমদা মহাক্না রাস্ত্রপতি বাইদেন উনখ্রে। য়ুনাইতেদ স্তেৎগা লোয়ননা ভারতমচাশিংনা শেমগৎলিবা থাজনবগী থোং অদুগী মমি মসিগী অখন্নবা থৌরম অসিদা তারে।
প্রধান মন্ত্রীনা ২০৪৭ ফাওবগী মনুংদা চাউখৎলবা ভারত অমা শেমগৎনবা মহাক্কী মঙলান অদুগী মরমদা ফোঙদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি মীওইবগী পুৱারিদা খ্বাইদগী চাউবা মীখলগী থবক্তা পুৱারি ওইনা মহাক অহুমশুবা তার্মগী খল্লে অমসুং মসিনা ভারত হেন্না চাউখৎনবা হেন্না কৎথোকপগা লোয়ননা থবক তৌনবা মহাক্না ৱারেপ লৌরে। হৌখিবা চহি ১০দা ভারত্তা অচৌবা অওনবশিং পুরক্লে। তুংগী মীরোলশিংগী অৱাংবা থাক্কী ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং শেমগৎলে অমসুং মীওই মিল্লিয়ন ২৫০ লায়রবা কোকহল্লে। ভারতকী শেন-থুম চাউখৎলক্তুনা মালেমদা ১০শুবা খ্বাইদগী চাউবা ইকোনোমি ওইরম্বদগী হৌজিক ৫শুবা খ্বাইদগী চাউবা ইকোনোমি ওইরে অমসুং হৌজিক অমুক মালেমদা অহুমশুবা খ্বাইদগী চাউবা ইকোনোমি ওইনবা পান্দম থম্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মীয়ামগী অনিংবশিং থুংহন্নব সরকারনা অওনবশিং পুরক্লে। ইন্নোবেসন, ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিপ, স্তার্দ-অপশিং, মীওই খুদিংমক শেন-থুমগী কান্নবশিং ফংহনবা অমসুং দিজিতেলগী খুদোংচাবা ফংহনবা, চাউখৎপা অমসুং নুংঙাই-য়াইফবা হেনগৎহনবগা লোয়ননা লৈবাক অসিদা অনৌবা ইনোৎ অমা লৈরে। নুপীশিংনা লুচিংদুনা চাউখৎপা অমসুং গ্রিন ত্রান্সসিসনগী মতাংআদ মখোঙদগী হৌনা অওনবা পুরকপগী কান্নবা উবা ফংলে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মালেমগী নুংঙাই-য়াইফবা, চাউখৎপা, শান্তি অমসুং সেকুরিতি, অইং-অশাগী খল হোংলকপা থিংনবা থবক, ইন্নোবেসন, সপ্লাই অমসুং ভেলু চেনশিং অমসুং মালেমগী স্কিলশিংগী অৱাৎপা মেনখৎপদা ভারতনা য়াম্না চাউনা মতেং পাংলি। ঙসিদি ভারতনা হায়বশিং লুম্না লৌরে অমসুং মালেমগী ফম্বাক্তা হেন্না মপাঙ্গল কন্না লাউবা ঙম্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি য়ু.এসকী বোস্তোন অমসুং লোল এঞ্জেলেসতা অনৌবা ইন্দিয়ান কন্সুলেত অনি হাংদোক্নবা থৌরাং তৌরে অমসুং হাওস্তোন য়ুনিভর্সিতিদা তামিল স্তদিজগী তিরুবাল্লাপুর চিয়ার অমা হাংদোক্লগনি। হায়রিবা থবকশিং অসিনা ভারত অমসুং য়ু.এসতা লৈরিবা ভারতমচাশিংগী মরক্তা লৈরিবা অহিংবা থোং অসি মখা তানা মপাঙ্গল কনখৎলগনি। ভারত অমসুং য়ু.এসগী মরক্তা লৈনরিবা অচেৎপা মরীশিংদা লৈবাক অসিদা লৈরিবা ভারতমচাশিংনা মখা তানা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌগনি হায়বগী থাজবা থম্লি।

Prime Minister's Office
Prime Minister addressed the Indian community in New York
23 SEP 2024 12:28AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today addressed a large gathering of the Indian community at an event in Long Island, New York. Over 15,000 people attended the event.
Prime Minister was welcomed by the community with exceptional warmth and enthusiasm. Addressing the gathering, Prime Minister noted that the India-US relationship is profoundly enriched by the Indian American community, which plays a pivotal role in fostering ties between the two great democracies. Prime Minister spoke about his meeting with President Biden the previous day in his home in Delaware. This special gesture reflected the bridge of trust that the Indian community has built with the United States.
Prime Minister spoke about his vision for Viksit Bharat by 2047. He noted that the largest democratic exercise in human history had given him a historic third term, in which he was committed to work for the progress of India with ever greater dedication. He highlighted transformative changes in India in the last decade- from creation of next-generation infrastructure to pulling 250 million people out of poverty, India’s economic growth and going from being the 10th largest economy to the 5th largest, and now aiming at becoming the third largest economy in the world.
Prime Minister underlined the government’s commitment to pursuing reforms to meet the aspirations of the people. He referred to the new vibrancy in the country, with innovation, entrepreneurship, start-ups, financial inclusion and digital empowerment propelling growth and prosperity. He highlighted the transformative impact at the grassroots level of women-led development and green transition.
Prime Minister noted that India was a major contributor to global growth, prosperity, peace and security, climate change action, innovation, supply and value chains, and in filling global skill-gaps. India’s voice today resonated deeper and louder in the global arena, he added.
Prime Minister announced plans to open two new Indian consulates in the US- in Boston and Los Angeles - and a Thiruvalluvar Chair of Tamil studies in the University of Houston. These initiatives would further strengthen the living bridge between India and its diaspora in the United States. He expressed the hope that the Indian diaspora, with its strong convening strength, would continue to play a crucial role in fostering closer ties between India and the US.