Prime Minister's Office
Prime Minister addressed the Indian community in New York
23 SEP 2024 12:28AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today addressed a large gathering of the Indian community at an event in Long Island, New York. Over 15,000 people attended the event.
Prime Minister was welcomed by the community with exceptional warmth and enthusiasm. Addressing the gathering, Prime Minister noted that the India-US relationship is profoundly enriched by the Indian American community, which plays a pivotal role in fostering ties between the two great democracies. Prime Minister spoke about his meeting with President Biden the previous day in his home in Delaware. This special gesture reflected the bridge of trust that the Indian community has built with the United States.
Prime Minister spoke about his vision for Viksit Bharat by 2047. He noted that the largest democratic exercise in human history had given him a historic third term, in which he was committed to work for the progress of India with ever greater dedication. He highlighted transformative changes in India in the last decade- from creation of next-generation infrastructure to pulling 250 million people out of poverty, India’s economic growth and going from being the 10th largest economy to the 5th largest, and now aiming at becoming the third largest economy in the world.
Prime Minister underlined the government’s commitment to pursuing reforms to meet the aspirations of the people. He referred to the new vibrancy in the country, with innovation, entrepreneurship, start-ups, financial inclusion and digital empowerment propelling growth and prosperity. He highlighted the transformative impact at the grassroots level of women-led development and green transition.
Prime Minister noted that India was a major contributor to global growth, prosperity, peace and security, climate change action, innovation, supply and value chains, and in filling global skill-gaps. India’s voice today resonated deeper and louder in the global arena, he added.
Prime Minister announced plans to open two new Indian consulates in the US- in Boston and Los Angeles - and a Thiruvalluvar Chair of Tamil studies in the University of Houston. These initiatives would further strengthen the living bridge between India and its diaspora in the United States. He expressed the hope that the Indian diaspora, with its strong convening strength, would continue to play a crucial role in fostering closer ties between India and the US.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
নিউয়ৰ্কত ভাৰতীয় সম্প্ৰদায়ক প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ সম্বোধন
23 SEP 2024 12:28AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি নিউয়ৰ্কৰ লং আইলেণ্ডত অনুষ্ঠিত এক অনুষ্ঠানত ভাৰতীয় সম্প্ৰদায়ৰ এক বৃহৎ সমাৱেশক সম্বোধন কৰে। ১৫,০০০ৰো অধিক লোক অনুষ্ঠানটোত উপস্থিত থাকে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীক ভাৰতীয় সম্প্ৰদায়ে ব্যাপক উৎসাহ উদ্দীপনাৰে আদৰণি জনায়। সমবেত লোকসকলক সম্বোধন কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ভাৰত-আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ সম্পৰ্ক ভাৰতীয় আমেৰিকান সম্প্ৰদায়ৰ দ্বাৰা গভীৰভাৱে সমৃদ্ধ, ই দুয়োখন মহান গণতন্ত্ৰৰ মাজত সম্পৰ্ক গঢ়ি তোলাত এক গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আগদিনা ৰাষ্ট্ৰপতি বাইডেনৰ সৈতে ডেলাৱেৰত থকা তেওঁৰ বাসভৱনত অনুষ্ঠিত বৈঠকৰ বিষয়েও কয়। এই বিশেষ সদভাৱে আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ সৈতে ভাৰতীয় সম্প্ৰদায়ে গঢ়ি তোলা বিশ্বাসৰ সেঁতু প্ৰতিফলিত কৰিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ২০৪৭ চনৰ ভিতৰত বিকশিত ভাৰত সম্পৰ্কত তেওঁৰ দৃষ্টিভংগীৰ বিষয়ে কয়। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে মানৱ ইতিহাসৰ সৰ্ববৃহৎ গণতান্ত্ৰিক অনুশীলনে তেওঁক এক ঐতিহাসিক তৃতীয় কাৰ্যকাল প্ৰদান কৰিছে, য'ত তেওঁ অধিক নিষ্ঠাৰে ভাৰতৰ প্ৰগতিৰ বাবে কাম কৰিবলৈ প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ। তেওঁ বিগত দশকত ভাৰতৰ ব্যাপক পৰিৱৰ্তনৰ কথা উল্লেখ কৰে- পৰৱৰ্তী প্ৰজন্মৰ আন্তঃগাঁথনি সৃষ্টিৰ পৰা ২৫০ নিযুত লোকক দৰিদ্ৰতাৰ গ্ৰাসৰ পৰা মুক্ত কৰা, ভাৰতৰ অৰ্থনৈতিক বিকাশ আৰু দশম সৰ্ববৃহৎ অৰ্থনীতিৰ পৰা পঞ্চম সৰ্ববৃহৎ অৰ্থনীতিত পৰিণত হোৱা আৰু এতিয়া বিশ্বৰ তৃতীয় সৰ্ববৃহৎ অৰ্থনীতি হোৱাৰ লক্ষ্যত উপনীত হোৱা।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জনসাধাৰণৰ আশা-আকাংক্ষা পূৰণৰ বাবে সংস্কাৰ সাধনৰ ক্ষেত্ৰত চৰকাৰৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰ কথা উল্লেখ কৰে। তেওঁ উদ্ভাৱন, উদ্যোগ, ষ্টাৰ্ট-আপ, বিত্তীয় অন্তৰ্ভুক্তি আৰু ডিজিটেল সশক্তিকৰণৰ দ্বাৰা বিকাশ আৰু সমৃদ্ধি বৃদ্ধিৰ সৈতে দেশত নতুন সজীৱতাৰ কথা উল্লেখ কৰে। তেওঁ মহিলাৰ নেতৃত্বত বিকাশ আৰু সেউজ পৰিৱৰ্তনৰ তৃণমূল পৰ্যায়ত পৰিৱৰ্তনশীল প্ৰভাৱৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে বিশ্বজুৰি বিকাশ, সমৃদ্ধি, শান্তি আৰু নিৰাপত্তা, জলবায়ু পৰিৱৰ্তন কাৰ্য, উদ্ভাৱন, যোগান আৰু মূল্য শৃংখলা আৰু বিশ্বজুৰি দক্ষতাৰ ব্যৱধান পূৰণৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰতৰ অৱদান গুৰুত্বপূৰ্ণ। তেওঁ লগতে কয় যে আজি বিশ্বৰ পৰিপ্ৰেক্ষাত ভাৰতৰ কণ্ঠস্বৰ গভীৰ আৰু উচ্চস্বৰত প্ৰতিধ্বনিত হৈছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰত দুটা নতুন ভাৰতীয় বাণিজ্য দূতাবাস বষ্টন আৰু লছ এঞ্জেলছত মুকলি কৰাৰ বিষয়ে ঘোষণা কৰে। তদুপৰি হিউষ্টন বিশ্ববিদ্যালয়ত তামিল অধ্যয়নৰ বাবে এজন থিৰুভাল্লুভাৰ আসনৰ বিষয়েও তেওঁ ঘোষণা কৰে। এই পদক্ষেপবোৰে ভাৰত আৰু আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰত থকা প্ৰবাসী ভাৰতীয়সকলৰ মাজৰ সেঁতুখন অধিক শক্তিশালী কৰিব। তেওঁ আশা ব্যক্ত কৰে যে প্ৰবাসী ভাৰতীয়সকলে ইয়াৰ শক্তিশালী স্থিতিৰে ভাৰত আৰু আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ মাজত ঘনিষ্ঠ সম্পৰ্ক গঢ়ি তোলাত এক গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰি যাব।