প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা নেপালগী প্রধান মন্ত্রীগা উনখ্রে
22 SEP 2024 11:15PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি UN জেনেরেল এসেমব্লীগী ৭৯শুবা সেসনগী সাইদলাইন্দা নেপালগী প্রধান মন্ত্রী, HE মিস্তর কে.পি. শর্মগা উনখ্রে‍।
লুচিংবা অনিনা ভারত অমসুং নেপালগী মরক্ত লৈনরিবা তোপ তোপ্পা অমসুং অচেৎপা নাকল অনিগী ওইবা মরীবু য়েংশিনখি, অমসুং দিভেলপমেন্ত পার্ত্নরসিপ, হায়দ্রোপৱার কোওপরেসন, মীগা মীগগী লৈনরিবা মরী, অমসুং ফীজিকেল, দিজিতেল অমসুং ইনর্জীগী দোমেন্দা কন্নেক্তিবিতী ফগৎহন্বা য়াওনা তোঙান তোঙানবা সেক্তরশিংদা লৈরিবা খোঙজেলদা অপেন্বা ফোঙদোক্নখি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা নেপালগী মফমদা ইন্তরনেস্নেল সোলার এলাইন্সতা মপুং ফাবা মেম্বর অমা ওইনা য়াওরকপা ১০১শুবা লৈবাক ওইরকপদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখি, অমসুং অইং-অশাগী খল হোংলকপদা থেংনরিবা শিংনবশিং মায়োক্ননবা রিজনেল রেসপোন্স অমগী মরুওইবা ৱাফম থমখি‍।
নেপাল অসি ভারতকী নৈবরহুদ ফর্স্ত পোলিসীগী মখাদা প্রাইওরিতী পার্ত্নর অমনি‍। মীফম অসি ঐখোয়গী নৈবরহুদ ফর্স্ত পোলিসী মখা চত্থবদা ভারত অমসুং নেপালগী মরক্তা চাং নাইনা অৱাংবা থাক্তা তাথোক তাশিন তৌমিন্নবগী চৎনবী মখা চত্থরকপা মীফম অমনি‍।

Prime Minister's Office
Prime Minister meets Prime Minister of Nepal
22 SEP 2024 11:15PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met H.E. Mr. K.P. Sharma Oli, Prime Minister of Nepal, on the sidelines of the 79th session of the UN General Assembly today.
The two leaders reviewed the unique and close bilateral relationship between India and Nepal, and expressed satisfaction at the progress made in diverse sectors including development partnership, hydropower cooperation, people-to-people ties, and enhancing connectivity – physical, digital and in the domain of energy.
Prime Minister congratulated Nepal on becoming the 101st country to join the International Solar Alliance (ISA) as a full member, and underlined the importance of a regional response to the challenge of climate change.
Nepal is a priority partner of India under its Neighbourhood First Policy. This meeting continues the tradition of regular high-level exchanges between India and Nepal in furtherance of our Neighbourhood First policy.