প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঝারখন্দগী তাতানগরদা লুপা করোর 660 হেনবগী রেলৱে প্রোজেক্তশিং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে অমসুং জাতিদা কত্থোকখ্রে
কন্নেক্তিবিতী হেনগৎহন্নবা ভন্দে ভারত ত্রেন তরুক লমথাখ্রে
প্রধান মন্ত্রী আৱাস য়োজনা-গ্রামিন (PMAY-G)গী বেনিফিসরী 32,000দা সেঙ্কসন লেত্তরশিং য়েন্থোকখ্রে অসুং লুপা করোর 32গী তেংবাংগী অহানবা ইন্সতোলমেন্ত কাইথখ্রে
বেনিফিসরী 46,000গী গৃহ প্রভেশকী থৌরমদা শরুক য়াখ্রে
“ঝারখন্দদা ভারতকী খ্বাইদগী চাউখৎপা রাজ্য ওইনবগী পোতেন্সিএল লৈ, ঐখোয়গী সরকারনা চাউখৎপা ঝারখন্দ অমসুং চাউখৎপা ভারত ওইহন্নবা ফিরেপ লৌখি”
“‘সবকা সাথ, সবকা বিকাস’কী মন্ত্রনা লৈবাক্কী ৱাখল্লোন অমসুং মরু ওইবশিং হোংলকখি”
“নোংপোক থংবা ভারতকী রেল কন্নেক্তিবিতী পাকথোক-চাউথোকহনবনা অপুনবা লমদমগী শেন্মিৎলোনদা শাহৌ পীগনি”
“পি.এম. জনমন য়োজনা অসি লৈবাক শিনবা থুংবদা লৈরিবা ত্রাইবেল ইচিল-ইনাওশিংগীদমক পায়খৎলি”
15 SEP 2024 12:33PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা ঝারখন্দগী তাতানগরদা লুপা করোর 660 হেনবগী তোঙান তোঙানবা রেলৱে প্রোজেক্তশিংগী উরেপ উয়ুং তমখ্রে অমসুং জাতিদা কত্থোকখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা প্রধান মন্ত্রী আৱাস য়োজনা-গ্রামিন (PMAY-G) গী বেনিফিসরী লিশিং 32দা সেঙ্কসন লেত্তরশিংসু য়েন্থোকখি। ঙসি অঙনবদা শ্রী মোদীনা তাতানগর জঙ্কসন রেলৱে স্তেসনদা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা ভন্দে ভারত ত্রেন তরুক লমথাখি।
প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী ৱারোল হৌরকপদা বাবা বৈদ্যনাথ, বাবা বসুকিনাথ অমসুং ভগৱান বীরসা মুন্দাগী লমদমদা ইকায় খুম্নবা উৎখি। মহাক্না ঝারখন্দদা মহৌশাবু থৌনিনবা কৎথোক্লিবা কর্মা পর্বগী য়াইফরবা থৌরম অদু পনখি অমসুং মহাক্না ঙসি রাঞ্চী এয়রপোর্ত্তা মহাকপু তরাম্না ওকপীদুনা মফম অদুদা নুপী অমনা কর্মা পর্বগী খুদম অমা পীখিবা অদু পনখি। মহাক্না হায়খি মদুদি নুপীশিংনা মখোয়গী মপুং-মৌপাশিংগীদমক কর্মা পর্বগী শরুক অমা ওইনা নুংঙাইরবা পুন্সি অমগীদমক থৌনিজরি। মহাক্না য়াইফরবা থৌরম অসিদা মহাক্কী য়াইফ পাউজেল পীখি। মহাক্না হায়খি মদুদি ঝারখন্দনা ঙসি অনৌবা ভন্দে ভারত ত্রেন তরুক, লুপা করোর 600 হেনবগী দিবেলপমেন্ত প্রোজেক্তশিং অমসুং পি.এম. আৱাস য়োজনাগী মখাদা রাজ্য অসিগী মীয়ামগীদমক পক্কা য়ুমশিং ফংহনখ্রে। শ্রী মোদীনা ঝারখন্দগী মীয়াম্বু ঙসিগী প্রোজেক্তশিং অসিগীদমক অমসুং ঙসি ভন্দে ভারত কন্নেক্তিবিতী ফংলবা অতোপ্পা রাজ্যশিংদা থাগৎপা ফোংদোকখি।
মোদর্ন দিবেলপমেন্ত অসি রাজ্য অমসুং সহর খরা খক্তদা য়ুম্ফম ওইরম্বা অদুগা ঝারখন্দগুম্বা রাজ্যশিং অসি নাথৈদুনা থমখিবা মতম অদু নীংশিংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি 'সবকা সাথ সবকা বিকাস'গী মন্ত্রনা লৈবাক অসিগী ৱাখল্লোন অমসুং মরুওইবশিং অদু হোংদোক্লে। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, "জাতি অসিগী মরুওইবশিং অসি মাগী লাইরবশিং, ত্রাইবেলশিং, দলিতশিং, শোত্থরবা, নুপীশিং, নহাশিং অমসুং লৌমীশিংনি।"
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ঙসি সহর অমসুং রাজ্য খুদিংমক্না কন্নেক্তিবিতী হেনগৎহন্নবা ভন্দে ভারত ত্রেন অমা পাম্লি। নুমিৎ খরনিগী মমাংদা ভারতকী অৱাং অমসুং খাগী রাজ্যশিংদা অনৌবা ভন্দে ভারত ত্রেন অহুম লমথাখিবা অদু মহাক্না নীংশিংখি। ঙসি অনৌবা ভন্দে ভারত ত্রেন তরুক ফ্লেগ ওফ তৌখিবা অদু মহাক্না পনখি। নোংপোক থংবা ভারত্তা রেল কনেক্তিবিতী পাকথোক চাউথোকহনবনা লমদম অসিগী শেন্মিৎলোনবু মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি অমসুং ললোন-ইতিক, প্রোফেস্নেলশিং অমসুং মহৈরোয়শিংদা চাউনা কান্নবা ফংহল্লগনি হায়না প্রধান মন্ত্রী মোদীনা ফোংদোকখি। অনৌবা ভন্দে ভারত ত্রেন তরুক্না কলচরেল এক্তিবিতীশিংদা পুক্নিং থৌগৎলকপগী মতাংদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ভারত অমসুং মালেমগী মফম কয়াদগী কাশীদা লাকপা লাই খুরুম্বা মীওই কয়া অমা বারানসী-দেওঘর ভন্দে ভারতকী হৌদোকপগা লোয়ননা দেওঘরদা লৈবা বাবা বৈদ্যানাথকী মফমদা চৎপগী খুদোংচাবা ফংলগনি। মহাক্না হায়খি মদুদি মসিনা লমদম অসিদা তুরিজম হেনগৎহনগনি অমসুং তাতানগরগী ইন্দস্ত্রীএল দিবেলপমেন্তসু পুক্নিং থৌগৎলগনি। মসিনা নহারোলশিংগীদমক অনৌবা থবক ফংবগী খুদোংচাবা লৈহল্লগনি। শ্রী মোদীনা হায়খি, "মোদর্ন রেলৱে ইনফ্রাস্ত্রকচর অসি খোঙজেল য়াংনা চাউখৎহনবা তঙাইফদবা অমনি।" মহাক্না দেওঘর দিস্ত্রিক্তকী মধুপুর বাই পাস লাইনগী উরেপ উয়ুং তমখিবগী মতাংদা পনখি, মসিনা হাওরা-দিল্লী মেনলাইনদা ত্রেনশিং লেপহন্দনবা অমসুং গিরিদিহ অমসুং জেসিদিহগী মরক্তা চৎথোক-চৎশিন তৌবগী মতম হন্থহনবদা মতেং পাংগনি। মহাক্না হজারিবাগ জিলাদা লৈবা হজারিবাগ তাউন কোচিং দিপোসু পনখি, মসিনা স্তেসন অসিদা কোচিং স্তোকশিংন লৈহন্নবা মতেং পাংগনি। মহাক্না হায়খি মদুদি কুরকুরা-কানারোয়ান লাইন অনি থোক্না শাবা অসিনা ঝারখন্দদা রেলগী কন্নেক্তিবিতী হেনগৎহল্লগনি অমসুং স্তীল ইন্দস্ত্রীগা মরী হেন্না চেৎশিলহল্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি কেন্দ্রনা ঝারখন্দদা ইনভেস্তমেন্ত হেনগৎহনখ্রে অমসুং মসিগী অপুনবা খুমাং চাউশিনবা অমসুং চাউখৎপা ফংহন্নবা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিংদা খোঙজেল য়াংখৎহনখ্রে। শ্রী মোদীনা মখা তাখি মদুদি চহি অসিগী বজেৎতা রাজ্য অসিগী রেলৱে ইনফ্রাস্ত্রকচর মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা ঝারখন্দদা লুপা করোর 7,000 হেন্না পীখি। মসি চহি 10গী মমাংগী বজেৎগা চাংদম্নবদা শরুক 16 হেনবনি। মহাক্না রেলৱেজকী বজেৎ হেনগৎহনবগী কান্নবশিংগী মতাংদা মীয়ামদা পনখি। অনৌবা লাইনশিং শেমগৎপা, লাইনশিং ইলেক্ত্রিফিকেসন তৌবা, লাইনশিং দবল তৌবা নৎত্রগা স্তেসনশিংদা অনৌবা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপা, থবকশিং অসি য়াম্না থুনা চত্থরি। শ্রী মোদীনা ঝারখন্দবু রেলৱে লাইন 100% ইলেক্ত্রিফাই তৌরবা রাজ্যশিংগী মনুংদা অমা ওইবগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি। অমৃত ভারত রেলৱে স্তেসন স্কিমগী মখাদা ঝারখন্দদা রেলৱে স্তেসন 50 হেন্না নৌহৌননা শেমগৎলি হায়না শ্রী মোদীনা ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী আৱাস য়োজনা-গ্রামিন (PMAY-G)গী অহানবা ইন্সতোলমেন্ত ঙসি পীথখ্রে। মসিনা বেনিফিসরী লিশিং কয়াদা পক্কা য়ুম ফংহল্লগনি। মহাক্না মখা তাখি মদুদি PMAY-Gগা লোয়ননা তোইলেত, থক্নবা ঈশিং, ইলেক্ত্রিসিতী, গ্যাস কন্নেক্সনগী অতোপ্পা খুদোংচাবশিংসু ফংহনখি। শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি ইমুং অমগী মশাগী য়ুম লৈরকপা মতমদা, মখোয়গী মশাগী থাজবা হেনগৎলকই। মহাক্না মখা তানা হায়খি মদুদি মখোয়গী হৌজিক্কী পুন্সিদা স্তেবিলিতী অমা পুরকপগা লোয়ননা, মখোয়না মখোয়গী অফবা তুংলমচৎকীদমক্তা খল্লকপা হৌরকই। শ্রী মোদীনা হায়খি পি.এম. আৱাস য়োজনাগী খুত্থাংদা পক্কা য়ুমশিংগা লোয়ননা ঝারখন্দগী মীয়ামগীদমক খুঙ্গং অমসুং সহরশিংদা থবক লিশিং কয়া শেমগৎলি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লৈবাক অসিগী লাইরবা, দলিত, শোত্থরবা অমসুং ত্রাইবেল ইমুংশিংবু মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা 2014দগী হৌদুনা মরুওইবা খোঙথাং কয়া অমা লৌখৎখ্রে। মহাক্না ঝারখন্দ য়াওনা লৈবাক শিনবা থুংনা ত্রাইবেল কম্ম্যুনিতীগীদমক পি.এম. জনমন য়োজনা পায়খৎলিবা অদুগী মতাংদা পনখি। স্কিম অসিগী খুত্থাংদা, কা হেন্না শোত্থরবা ত্রাইবশিং অদু য়ৌহন্নবা হোৎনরি হায়না শ্রী মোদীনা হায়খি অমসুং ওফিসিএলশিংনা মখোয় মশানা য়ুম, লম্বী, মৈ, ঈশিং অমসুং মহৈ-মশিং ফংহন্নবা অসিগুম্বা ইমুংশিংদা য়ৌহল্লি। মহাক্না হায়খি মদুদি অসিগুম্বা থবকশিং অসি চাউখৎলবা ঝারখন্দ অমগীদমক সরকারনা লৌরিবা ৱারেপশিংগী শরুক অমনি। ৱারোল লোইশিল্লকপদা, প্রধান মন্ত্রীনা থাজবা থমখি মদুদি ৱারেপশিং অসি তশেংনা মপুং ফাহনগনি অমসুং ঝারখন্দগী মীয়ামগী য়াইফ-পাউজেলগা লোয়ননা মখোয়গী মঙলানশিং অদু মংফাওনগনি। মহাক্না ঝারখন্দগী মীয়ামদা থৌরম মফমদা চৎপদা নুংজু-নুংশাগী ফীভম ফত্তবনা মরম ওইদুনা হেলিকোপ্তরগী খোঙচৎতা অপনবা ওইখিবা অমসুং ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা ঙসিগী প্রোজেক্তশিং শঙ্গাবা অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখিবা অসিদা মহাক্না থম্মোয় শেংনা নুংঙাইতবা ফোংদোকখি।
ঝারখন্দগী রাজ্যপাল শ্রী সন্তোশ গাংৱার অমসুং কেন্দ্রগী লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ-থৌরাংগী মন্ত্রী শ্রী শিবরাজ সিংহ চৌহানসু থৌরম অদুদা শরুক য়াখি।
বেকগ্রাউন্দ
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর 660 হেনবগী তোঙান তোঙানবা রেলৱে প্রোজেক্তশিংগী উরেপ উয়ুং তমখি অমসুং জাতদা কত্থোকখি। প্রোজেক্তশিং অসিগী মনুংদা দেওঘর দিস্ত্রিক্তকী মধুপুর বাই পাস লাইন অমসুং ঝারখন্দগী হাজারিবাগ দিস্ত্রিক্তকী হাজারিবাগ টাউন কোচিং দেপোগী উরেপ উয়ুং তম্বগী থবক য়াওরি। লোইশিনরবা মতুংদা মধুপুর বাইপাস লাইন অসিনা হাওরা-দিল্লী মেনলাইনদা ত্রেনশিং অপনবা লৈতনা চৎপদা মতেং পাংগনি অমসুং গিরিদিহ অমসুং জেসিদিহগী মরক্তা চৎপগী মতম হন্থহনবদা মতেং পাংগনি অমসুং হজারিবাগ তাউন কোচিং দিপোনা স্তেসন অসিদা কোচিং স্তোকশিং লৈহন্নবা মতেং পাংগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা কুরকুরা-কানরোবনগী শরুক অনি ওইহনবা, বোন্দামুন্দা-রাঞ্চিগী সিঙ্গল লাইন সেক্সনগী শরুক অমা অমসুং রাঞ্চি, মুরি অমসুং চন্দ্রপুরা স্তেসনগী খুত্থাংদা রাউরকেলা-গোমো রুতকী শরুক অমা জাতিদা কত্থোকখি। প্রোজেক্ত অসিনা গুদস অমসুং পেসেঞ্জর ত্রাফিক্কী মোবিলিতী হেনগৎহনবদা য়াম্না মতেং পাংগনি। মসিগী মথক্তা, মীয়ামগীদমক সেফতী হেনগৎহন্নবা রোদ আন্দর ব্রিজ (RUB) 04সু জাতিদা কত্থোকখি।
হাউসিং ফোর ওল ফংহন্নবগী মহাক্কী ফিরেপ অদুগী মতুং ইন্না প্রধান মন্ত্রীনা ঝারখন্দগী প্রধান মন্ত্রী আৱাস য়োজনা-গ্রামিন (PMAY-G) গী বেনিফিসরী 32,000দা সেঙ্কসন লেত্তরশিং য়েন্থোকখি। মহাক্না বেনিফিসরীশিংদা অহানবা ইন্সতোলমেন্তকী মতেং পীখি। প্রধান মন্ত্রীনা বেনিফিসরী 46,000গী গৃহ প্রভেশ থৌরমদসু শরুক য়াখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi lays foundation stone and dedicates to nation Railway Projects worth more than Rs 660 crore in Tatanagar, Jharkhand
Flags off Six Vande Bharat trains enhancing connectivity
Distributes sanction letters to 32,000 Pradhan Mantri Awas Yojana-Gramin (PMAY-G) beneficiaries and releases first installment of assistance of Rs 32 crore
Participates in Griha Pravesh celebrations of 46,000 beneficiaries
“Jharkhand has the potential to become the most prosperous state of India, Our government is committed to developed Jharkhand and developed India”
“Mantra of 'Sabka Saath, Sabka Vikas' has changed the thinking and priorities of the country”
“Expansion of rail connectivity in eastern India will boost the economy of the entire region”
“PM Janman Yojana is being run for tribal brothers and sisters across the country”
15 SEP 2024 12:33PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi laid the foundation stone and dedicated to the nation various Railway Projects worth more than Rs 660 crore in Tatanagar, Jharkhand today through video conferencing. He also distributed sanction letters to 32 thousand Pradhan Mantri Awas Yojana-Gramin (PMAY-G) beneficiaries. Earlier in the day, Shri Modi flagged off six Vande Bharat trains at Tatanagar Junction Railway Station via video conferencing.
The Prime Minister began his address by bowing before Baba Baidyanath, Baba Basukinath and the land of Lord Birsa Munda. He noted the auspicious occasion of Karma parv in Jharkhand which is dedicated to worshiping nature and highlighted his welcome at the Ranchi airport today where a symbol of Karma parv was presented to him by a woman. He said that women wish for a prosperous life for their brothers as part of Karma parv. He conveyed his best wishes on the auspicious occasion and said that Jharkhand has been blessed today with six new Vande Bharat trains, development projects worth more than Rs 600 crore and pucca houses for the people of the state under PM Awas Yojna. Shri Modi congratulated the people of Jharkhand for the projects of today and other states who got Vande Bharat connectivity today.
Recalling the time when modern development was only limited to a few states and cities and states like Jharkhand were left behind, the Prime Minister underlined that the mantra of ‘Sabka Saath Sabka Vikas’ has transformed the thinking and the priorities of the nation. “Nation’s priorities are its poor, tribals, dalits, deprived, women, youth and farmers”, the Prime Minister remarked.
The Prime Minister said that today every city and every state wants a Vande Bharat train to boost connectivity. He recalled flagging off three new Vande Bharat trains for the states in the North and South of India a few days ago and mentioned flagging off six new Vande Bharat trains today which have already begun their journey. Prime Minister Modi underscored that the expansion of rail connectivity in Eastern India will strengthen the economy of the region and hugely benefit businesses, professionals and students. Speaking about the boost in cultural activities as a result of the six new Vande Bharat trains, the Prime Minister mentioned that a large number of pilgrims who visit Kashi from India and the world would now get a chance to visit Baba Baidyanath in Deoghar with the introduction of Varanasi-Deoghar Vande Bharat. He said that it would boost tourism in the region and also encourage the industrial development of Tatanagar, thereby creating new employment opportunities for the youth. “Modern railway infrastructure is imperative to fast paced development”, Shri Modi said, drawing attention to the various development projects of today. He mentioned laying the foundation stone for Madhupur Bye pass line in Deoghar district which will facilitate in avoiding detention of trains on Howrah-Delhi mainline and will also help in reducing travel time between Giridih and Jasidih. He also touched upon Hazaribagh Town Coaching Depot in Hazaribagh district which will help in facilitating the maintenance of coaching stocks at this station. He said the doubling of Kurkura-Kanaroan line will boost rail connectivity in Jharkhand and strengthen connectivity to the steel industries.
The Prime Minister highlighted that the Centre had stepped up the investment as well as increased the pace of development works in Jharkhand to ensure its overall progress and development. Shri Modi added that more than Rs 7,000 Crore was granted to Jharkhand for strengthening the railway infrastructure of the state in this year’s budget, which was 16 times more as compared to the budget allocated 10 years ago. He further pointed out to the people about the benefits of increasing the railway budget - be it development of new lines or electrification of the lines or doubling of the lines or development of new infrastructure in the stations, work is going on at a rapid pace. Shri Modi lauded Jharkhand for being amongst those states in which the railway lines are 100% electrified. Shri Modi highlighted that more than 50 railway stations in Jharkhand were being rejuvenated under the Amrit Bharat Railway Station scheme.
The Prime Minister underlined that the first installment of the Pradhan Mantri Awas Yojana-Gramin (PMAY-G) was being started today which would ensure pucca houses to thousands of beneficiaries. He added that other facilities of toilet, drinking water, electricity, gas connection were also provided along with PMAY-G. Shri Modi pointed out that when a family gets its own house, then their self-confidence is boosted. He further added along with stabilizing their present, they start thinking for their better future. Shri Modi said thousands of jobs are also being created in the villages and cities for the people of Jharkhand along with pukka houses through the PM Awas Yojna.
The Prime Minister underlined that many significant steps have been taken to empower the poor, Dalit, deprived and tribal families of the country since 2014. He spoke about PM Janman Yojana being run for the tribal community across the country including Jharkhand. Through this scheme, Shri Modi said, efforts are being made to reach those tribes who are extremely backward and officials themselves reach out to such families to provide them with houses, roads, electricity, water and education. He said that such efforts are a part of the government’s resolutions for a developed Jharkhand. Concluding the address, the Prime Minister expressed confidence that these resolutions will definitely be fulfilled and the dreams of Jharkhand will become a reality with the blessings of the people. He also tendered his humble apology before the people of Jharkhand as he could not be present at the venue due to poor weather conditions restricting his helicopter’s movement and compelling him to inaugurate and lay the foundation stones for the projects of today via video conferencing.
Governor of Jharkhand, Shri Santosh Gangwar and Union Minister for Agriculture and Farmers’ Welfare, Shri Shivraj Singh Chauhan were present on the occasion.
Background
The Prime Minister laid the foundation stone and dedicated to the nation various Railway Projects worth more than Rs 660 crore. These projects include laying the foundation stone for Madhupur Bye pass line in Deoghar district and Hazaribagh Town Coaching Depot in Hazaribagh district of Jharkhand. After completion, Madhupur Bypass line will facilitate in avoiding detention of trains on Howrah-Delhi mainline and will also help in reducing travel time between Giridih and Jasidih and Hazaribagh Town Coaching Depot will help in facilitating the maintenance of coaching stocks at this station.
The Prime Minister dedicated to the nation Kurkura-Kanaroan doubling, a part of Bondamunda-Ranchi single line section and part of Rourkela-Gomoh route via Ranchi, Muri and Chandrapura stations. The project will help in the increased mobility of Goods and Passenger traffic considerably. Apart from this, 04 road under bridges (RUBs) were also dedicated to the nation to enhance safety for common people.
In line with his commitment to Housing for All, the Prime Minister distributed sanction letters to 32,000 Pradhan Mantri Awas Yojana- Gramin (PMAY-G) beneficiaries from Jharkhand. He released the 1st installment of assistance to the beneficiaries. The Prime minister also participated in the Griha Pravesh celebrations of 46 thousand beneficiaries.