প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
সেমিকন্দক্তর ইজুক্যুতিপশিংগী মীফমদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগা উনরবা মতুংদা মকোক থোংবা সেমিকন্দক্তর সি.ই.ওশিংনা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
10 SEP 2024 11:44PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংদুনা ৭, লোক কলয়ান মার্গতা লৈবা মহাক্কী য়ুমদা সেমিকন্দক্তর ইজুক্যুতিপশিংগী মীফম পাংথোকখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা সেমিকন্দক্তর সেক্তরগা মরী লৈনবা তোঙান-তোঙানবা হিরমশিং খন্নখ্রে। কমদৌনা সেক্তর অসিনা মখা তানা ঐখোয়গী গ্রহ অসিগী চাউখৎপগী খোঙজেল য়াংখৎহনগনি হায়বগী মতাংদা শ্রী মোদীনা ৱা ঙাংখ্রে। ভারত খ্বাইদগী চাউবা শেন থাদফম অমা ওইনা শেমগৎনবা লৈবাক অসিদা পুরক্লিবা অওনবশিংগী মতাংদা মহাক্না পাউদমখি।
সেমিকন্দক্তর সেক্তর চাউনবা ভারতনা পায়খৎলিবা থবকশিং সি.ই.ওশিংনা থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং অপুনবা সেমিকন্দক্তর সেক্তরগী লুচিংবশিং মফম অমদা পুনবা ঙসিগী মীফম অসি মমাঙদা অমুক্তা পাংথোকখিদ্রি হায়না মখোয়না ফোঙদোকখ্রে।
মাইক্রোনগী সি.ই.ও সঞ্জয় মেহরোত্রানা হায়খি মদুদি ভারত্তা সেমিকন্দক্তরশিং চাউখৎনবা অমসুং মশাগী ওক্নবা পুথোকচনবা প্রধান মন্ত্রী মোদীগী পান্দম অসি থাগৎনিঙাইনি অমসুং ভারত্তা সেমিকন্দক্তর পুথোক্নবা মতেং পীনবা প্রধান মন্ত্রীনা মোদীনা হৌদোক্লিবা থৌশিল অসি য়াম্না অফবনি। মসি সেমিকন্দক্তরগী খুদোংচাবশিং হেনগৎহন্নবা ভারতকী সেমিকন্দক্তর মিসনগী চপ চারবা মতমনি, মরমদি এ.আই চাউখৎলক্কনি, খুদোংচাবশিং হেনগৎলক্কনি অমসুং খ্বাইদগী ফবা মতম লাক্লগনি হায়না ঐনা চেৎনা থাজৈ।
সেমিগী সি.ই.ও, অজিৎ মনোচানা হায়খি প্রধান মন্ত্রীগী লুচিংবা অসিগী লাম্বা অমতা লৈতে অমসুং মসি অখন্নবনি। মসি ভারত খক্তগী পুক্নিং থৌগৎপা খক নত্তনা মালেম শীনবা থুংবগীনি। মোদীগী লুচিংবা অসি অশুক্কী মতিক ফজরে মদুদি মীফম অসিদা ঐগা লোয়ননা মালেম শীনবা থুংনা শরুক য়ারে।
এন.এক্স.পিগী সি.ই.ও কুর্ত সিভরসনা হায়খি ভারতকী সেমিকন্দক্তর ইন্দস্ত্রি চাউখৎনবা দরকার ওইবশিংগীদমক প্রধান মন্ত্রী মোদীগী পান্দম, থবক ফজনা পাংথোকপা অমসুং তুংগী অশানবা মীৎয়েং অসি অঙকপনি অমসুং অপেনব পোক্লে। প্রধান মন্ত্রী অমা ওইনা সেমিকন্দক্তর ইন্দস্ত্রিগী মরমদা অসুক্কী মতিক কুপ্না খঙবা মালেমগী লুচিংবা অমা মহাক্না উনখিদ্রি।
তি.ই.পি.এলগী সি.ই.ও, রন্ধির থাকুরনা হায়খি প্রধান মন্ত্রীগী পান্দমদা অমসুং ঐখোয়গী লৈবাক্কী তুংগী দিজিতেল ইনফ্রাস্ত্রকচরগীদমক কমদৌনা মহাক্না য়েংলিবগে হায়বসিদা সেমিকন্দক্তর অসি তশেংনা অঙকপনি। বিকসিত ভারত্তা সেমিকন্দক্তরশিংনা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌগনি।
জেকোবসকী সি.ই.ও, বোব প্রাগাদানা হায়খি ভারত মালেমগী থাক্তা পুখৎনবা প্রধান মন্ত্রীনা পায়খৎলিবা থবক অসি ভারত খক্তগী নত্তনা মালেমগী দরকার ওইবশিংগীনি। মেনুফেকচরিংগী অনৌবা ময়োল চোংলক্নবা ভারতনা মাঙজিল থারি অমসুং মসি থবক ওইনা পাংথোক্কদবনি। মথং চহি ১০ দা, ভারত মালেমগী থাক্তা লুচিংবা অমা ওইগনি হায়না ঐনা থাজৈ।
রেনেসাসকী সি.ই.ও, হিদেতোসি সিবাতানা হায়খি, মদুদি প্রধান মন্ত্রীগী পাউজেল অসি মতম পুম্নমক্তা চম্মী অমসুং নাখৈ শেংই, মরম অদুনা মহাক্না করি পাম্লিবগে হায়বা ঐখোয় খঙলে। নাখৈ শেংনবা অসিনা মতম পুম্নমক্তা মতেং পাংই, থৌনা লৈহল্লি অমসুং চাউখৎপা য়াংহল্লি।
আই.এম.ই.সিগী সি.ই.ও, লুক ভেন দেন হোবনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রীনা উৎখিবা লুচিংবগী গুন অসিদা মহাক অপেনবা পোক্লে। সেমিকন্দক্তর তেক্নোলোজিগী লমদা ভারত পৱারহাওস অমা ওইনা শেমগৎনবা প্রধান মন্ত্রীগী থবক অমসুং কৎথোকপা মহাক্না থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে। মেনুফেকচরিংগী মথক্তা রিছার্স অমসুং দিবলপমেন্তগী প্রধান মন্ত্রীগী অশানবা মীৎয়েং মহাক্না অপেনবা ফোঙদোকখ্রে। ভারত রিছার্স অমসুং দিবলপমেন্তদা মপাঙ্গল কন্নবা অচেৎপা মরুপ অমা শেম্নবা হোৎনরিবা অসি মহাক্না পনখি।
তোৱারগী সি.ই.ও রুসেল সি ইল্লৱাঙ্গরনা হায়খি প্রধান মন্ত্রীগী পান্দম অমসুং পাংথোক্লিবা থবক অসি তশেংনা অচুম্বা অমসুং থাগৎফম থোকপা অমনি।
কেদেন্সকী সি.ই.ও অনিরুধ দেবগান্না হায়খি হৌখিবা চহি খর অসিদা প্রধান মন্ত্রী মোদীগী লুচিংবগী থবক উবদা অপেনবা পোকই। সেমিকন্দক্তর অসি দিজিতেল ইন্দস্ত্রি খুদিংমক্কী তঙাইফদ্রবা তেক্নোলোজিনি। মোদী জিগী লুচিংবগা লোয়ননা, চহি অহুমগী মমাঙগা চাংদম্নবদা অচৌবা অহোংবা অমা লৈরে। মকোক্তগী হৌনা মসিদা শরুক য়াবা অসি লাইবক ফবনি অমসুং চহি খুদিং ফজনা চাউখৎলকপা উবদা তশেংনা হরাওই।
সিনোপসিসকী প্রসিদেন্ত অমসুং সি.ই.ও, সাসিনে ঘাজিনা হায়খি দিজাইন্দগী হৌরগা মেনুফেকচরিং ফাওবদা কমদৌনা অমসুং কদাইদা শেন থাদগনি হায়বগী নাখৈ শেংবা লাল্লোংগা লোয়ননা, হৌখিবা চহি অনি, অহুম অসিদা সেক্তর অসিদা থৱায় য়াওবা অমসুং মীৎয়েং চঙবা উরে। হৌজিক মহাক্না উরিবা, থৱায় য়াওরিবা অসি লৈবাক অসিগী অমসুং মালেমগী শীজিন্ননবা পোৎথোকশিং পুথোক্নবা ইঞ্জিনিয়ারিং সেন্তর অমদা চৎপনি।
প্রো: অরোগ্যাশ্বামী পাউলরাজ, ইমিরিতস স্তেনফোর্দ য়ুনিভর্সিতিনা হায়খি সেমিকন্দক্তর ইন্দস্ত্রিদা ভারতনা অচৌবা খোঙথাং অমা থাংজিল্লে। থৌনা কয়া লৈরে, চাউখৎপা কয়া লৈরে অমসুং মসি প্রধান মন্ত্রীগী পান্দম তশেংনা ইকায়খুম্নবনি অমসুং মসি থবক ওইনা পাংথোক্লে।
সি.জি পৱারগী চিয়ারমেন, ভেল্লায়ান সুভাইয়ানা হায়খি মদুদি মসি সেমিকন্দক্তর ইন্দস্ত্রিগী তশেংনা অফবা মতম অমনি অমসুং মসি হৌবতা ঙাইরি। ভারত অমুক্তা ওইখিদ্রিবা থাক অমদা য়ৌরক্কনি অমসুং উদ্যোগ-সরকার পুন্না থবক তৌমিন্ননবগী কৈদৌঙৈদা থাক অমা উরিবা অসি থাগৎনিঙাইনি।
য়ু.সি.এস.দিগী চান্সেল্লর, প্রোফেসার প্রদিপ খোসলানা হায়খি সেমিকন্দক্তর মিসনদা প্রধান মন্ত্রীনা অঙকপা পান্দম অমা থম্লে। লৈবাক অসিগী লৈবাক ঙাকপগী পুৱারিদা সেমিকন্দক্তরশিংগী মতাংদা অচুম্বা থৌশিল অমা শেম্নবা থৌনা লৈবা উখিদ্রি অমসুং প্রধান মন্ত্রীগী পান্দম অসিদা মহাক অসুক্কী মতিক হরাওই অমসুং মহাক ঐখোয় শোইদনা মাইপাকহনগনি হায়বা ঐনা থাজৈ।

Prime Minister's Office
Top Semiconductor CEOs express their appreciation after meeting Prime Minister Shri Narendra Modi at the Semiconductor Executives’ Roundtable
10 SEP 2024 11:44PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today chaired the Semiconductor Executives’ Roundtable at 7, LKM. The Prime Minister discussed a wide range of subjects relating to the semiconductors sector. Shri Modi spoke about how this sector can further the development trajectory of our planet. He also highlighted the reforms taking place in the country making India a great investment destination.
The CEOs appreciated India’s commitment to the growth of the semiconductor sector and said that what has transpired today is unprecedented wherein leaders of the entire semiconductor sector have been brought under one roof.
Sanjay Mehrotra, CEO of Micron said that PM Modi's vision of developing semiconductors in India and increasing self-reliance is very exciting and the policy set up by Prime Minister Modi to incentivise semiconductor manufacturing in India is also very very exciting. “This is the perfect timing for India's semiconductor mission, to develop semiconductor opportunities, because AI will grow, opportunities will increase and I really believe that the best is yet to come”, he added.
Ajit Manocha, CEO, SEMI said that there's no parallel to the Prime Minister's leadership and that it is exceptional. He said that it has not just inspired India but the entire world. “Modi's leadership thinks it's so nice that the whole world is coming with me to this summit”, he added.
Kurt Sievers, CEO NXP said that he is extremely excited and delighted by Prime Minister Modi's vision, consistency and foresight into what is needed from a semiconductor industry ecosystem development perspective for India. He said that he has not met a single world leader with such deep expertise in the Semiconductor industry as the Prime Minister.
Randhir Thakur, CEO, TEPL said that the Semiconductor industry is really excited about the vision of the Prime Minister and how he's looking at the digital infrastructure for the future of our country. He said that semiconductors will play an important role in Viksit Bharat.
Bob Pragada, CEO, Jacobs said that the work being done by the Prime Minister to elevate India on the global scale is something that not only India but what the world needs. “India to be at the forefront of the manufacturing renaissance. That's about to happen. I think within the next decade, India can be a leader on the world scale”, he added.
Hidetoshi Shibata, CEO, Renesas said that the Prime Minister’s message is always simple and clear, so we know what he wants. “Absolute clarity always helps, makes very agile and fast progress”, he added.
Luc Van Den Hove, CEO of IMEC said that he is extremely impressed with the leadership shown by the Prime Minister. He lauded the Prime Minister’s commitment and dedication to making India a powerhouse in the area of semiconductor technology. He also expressed satisfaction with the Prime Minister’s long-term R&D vision beyond manufacturing. He Reached out to form a very strategic partnership to enable India to become strong in R & D.
Russell C Ellwanger, CEO, Tower said he thought the Prime Minister’s vision and the execution thereof is one of a kind, truly commendable.
Anirudh Devgan, CEO, Cadence said it's really good to see Prime Minister Modi's leadership over the last few years. He said semiconductor is essential technology for all digital industries. And with Modi Ji’s leadership, there is a big momentum compared to three years ago. He said he has been fortunate to be involved in it from the beginning and it's really positive to see every year there is big improvement.
Sassine Ghazi, President & CEO, Synopsys said in the last two, three years, the enthusiasm and the focus around the sector with clear strategy of how to and where to invest from design all the way to manufacturing. He said right now what he is seeing, the interest, is to go from an engineering center to create products for both local and global consumption.
Prof Arogyaswami Paulraj, Emeritus Stanford University said he must say that India has taken a huge step forward in the semiconductor industry. “A lot of energy, a lot of progress, and it's really the honorable Prime Minister's vision and drive that has made it happen”, he added.
Vellayan Subbiah, Chairman, CG Power said that it is a really exciting time for the semiconductor industry and that this is just the beginning. He also predicted India getting to an unprecedented level and lauded the never-before-seen level of industry-government collaboration.
Prof Pradeep Khosla - Chancellor, UCSD said the Prime Minister has shown an amazing vision in the Semiconductor Mission. He said no administration in the history of this country had the courage to create a right policy when it came to semiconductors and he was so glad that the Prime Minister has his vision and he has a commitment and I'm confident he's gonna make us succeed.