Prime Minister's Office
Top Semiconductor CEOs express their appreciation after meeting Prime Minister Shri Narendra Modi at the Semiconductor Executives’ Roundtable
10 SEP 2024 11:44PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today chaired the Semiconductor Executives’ Roundtable at 7, LKM. The Prime Minister discussed a wide range of subjects relating to the semiconductors sector. Shri Modi spoke about how this sector can further the development trajectory of our planet. He also highlighted the reforms taking place in the country making India a great investment destination.
The CEOs appreciated India’s commitment to the growth of the semiconductor sector and said that what has transpired today is unprecedented wherein leaders of the entire semiconductor sector have been brought under one roof.
Sanjay Mehrotra, CEO of Micron said that PM Modi's vision of developing semiconductors in India and increasing self-reliance is very exciting and the policy set up by Prime Minister Modi to incentivise semiconductor manufacturing in India is also very very exciting. “This is the perfect timing for India's semiconductor mission, to develop semiconductor opportunities, because AI will grow, opportunities will increase and I really believe that the best is yet to come”, he added.
Ajit Manocha, CEO, SEMI said that there's no parallel to the Prime Minister's leadership and that it is exceptional. He said that it has not just inspired India but the entire world. “Modi's leadership thinks it's so nice that the whole world is coming with me to this summit”, he added.
Kurt Sievers, CEO NXP said that he is extremely excited and delighted by Prime Minister Modi's vision, consistency and foresight into what is needed from a semiconductor industry ecosystem development perspective for India. He said that he has not met a single world leader with such deep expertise in the Semiconductor industry as the Prime Minister.
Randhir Thakur, CEO, TEPL said that the Semiconductor industry is really excited about the vision of the Prime Minister and how he's looking at the digital infrastructure for the future of our country. He said that semiconductors will play an important role in Viksit Bharat.
Bob Pragada, CEO, Jacobs said that the work being done by the Prime Minister to elevate India on the global scale is something that not only India but what the world needs. “India to be at the forefront of the manufacturing renaissance. That's about to happen. I think within the next decade, India can be a leader on the world scale”, he added.
Hidetoshi Shibata, CEO, Renesas said that the Prime Minister’s message is always simple and clear, so we know what he wants. “Absolute clarity always helps, makes very agile and fast progress”, he added.
Luc Van Den Hove, CEO of IMEC said that he is extremely impressed with the leadership shown by the Prime Minister. He lauded the Prime Minister’s commitment and dedication to making India a powerhouse in the area of semiconductor technology. He also expressed satisfaction with the Prime Minister’s long-term R&D vision beyond manufacturing. He Reached out to form a very strategic partnership to enable India to become strong in R & D.
Russell C Ellwanger, CEO, Tower said he thought the Prime Minister’s vision and the execution thereof is one of a kind, truly commendable.
Anirudh Devgan, CEO, Cadence said it's really good to see Prime Minister Modi's leadership over the last few years. He said semiconductor is essential technology for all digital industries. And with Modi Ji’s leadership, there is a big momentum compared to three years ago. He said he has been fortunate to be involved in it from the beginning and it's really positive to see every year there is big improvement.
Sassine Ghazi, President & CEO, Synopsys said in the last two, three years, the enthusiasm and the focus around the sector with clear strategy of how to and where to invest from design all the way to manufacturing. He said right now what he is seeing, the interest, is to go from an engineering center to create products for both local and global consumption.
Prof Arogyaswami Paulraj, Emeritus Stanford University said he must say that India has taken a huge step forward in the semiconductor industry. “A lot of energy, a lot of progress, and it's really the honorable Prime Minister's vision and drive that has made it happen”, he added.
Vellayan Subbiah, Chairman, CG Power said that it is a really exciting time for the semiconductor industry and that this is just the beginning. He also predicted India getting to an unprecedented level and lauded the never-before-seen level of industry-government collaboration.
Prof Pradeep Khosla - Chancellor, UCSD said the Prime Minister has shown an amazing vision in the Semiconductor Mission. He said no administration in the history of this country had the courage to create a right policy when it came to semiconductors and he was so glad that the Prime Minister has his vision and he has a commitment and I'm confident he's gonna make us succeed.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ছেমিকণ্ডাক্টৰ কাৰ্যবাহীৰ ঘূৰণীয়া মেজমেলত প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীক সাক্ষাৎ কৰাৰ পিছত প্ৰশংসা প্ৰকাশ কৰে অৰ্ধপৰিবাহীৰ শীৰ্ষ মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়াসকলে
10 SEP 2024 11:44PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ৭, লোক কল্যাণ মাৰ্গত অৰ্ধপৰিবাহী কোম্পানীসমূহৰ কাৰ্যবাহী বিষয়াসকলৰ ঘূৰণীয়া মেজমেলৰ অধ্যক্ষতা কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে অৰ্ধপৰিবাহী খণ্ডৰ সৈতে জড়িত বিভিন্ন বিষয়ৰ ওপৰত আলোচনা কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে ব্যাখ্যা কৰে যে এই খণ্ডই কেনেদৰে আমাৰ ভূমিত উন্নয়নত অৰিহণা যোগাব পাৰে। তেওঁ দেশত চলি থকা সংস্কাৰসমূহৰ ওপৰতো আলোকপাত কৰে, যিয়ে ভাৰতক বিনিয়োগৰ বাবে এক উত্তম স্থান হিচাপে গঢ়ি তুলিছে।
মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়াসকলে অৰ্ধপৰিবাহী খণ্ডৰ বৃদ্ধিৰ প্ৰতি ভাৰতৰ দায়বদ্ধতাক প্ৰশংসা কৰে আৰু কয় যে আজি যি ঘটিছে সেয়া অভূতপূৰ্ব, য’ত সমগ্ৰ অৰ্ধপৰিবাহী খণ্ডৰ বিশিষ্টসকলক এখন চালিৰ তলত একত্ৰিত কৰা হৈছে।
মাইক্ৰনৰ চিইঅ’ সঞ্জয় মেহৰোত্ৰাই কয় যে ভাৰতত অৰ্ধপৰিবাহী বিকশিত কৰি তাত আত্মনিৰ্ভৰশীলতা বৃদ্ধিৰ বাবে পিএম মোদীৰ দৃষ্টিভংগী অতি ৰোমাঞ্চকৰ আৰু ভাৰতত অৰ্ধপৰিবাহী নিৰ্মাণক উৎসাহিত কৰাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীৰ প্ৰতিষ্ঠিত নীতিও অতি ৰোমাঞ্চকৰ। তেওঁ কয়, “ভাৰতৰ অৰ্ধপৰিবাহী অভিযানৰ বাবে অৰ্ধপৰিবাহী খণ্ডত সুযোগ বিকাশৰ বাবে এইটো এয়া সঠিক সময়, যিহেতু এআই বৃদ্ধি পাব, সুযোগ বৃদ্ধি পাব আৰু মই নিশ্চিত যে সবাতোকৈ ভালটো আহিবলৈ এতিয়াও বাকী।”
ছেমিৰ চিইঅ’ অজিত মনোচাই কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ নেতৃত্বৰ কোনো তুলনা নাই আৰু এই নেতৃত্ব অসাধাৰণ। তেওঁ কয় যে ই কেৱল ভাৰতেই নহয়, বৰং সমগ্ৰ বিশ্বকে অনুপ্ৰাণিত কৰিছে। তেওঁ কয়, “মোদীৰ নেতৃত্বই অনুভৱ কৰিছে যে এয়া অতিশয় ভাল কথা যে সমগ্ৰ বিশ্ব মোৰ সৈতে এই শীৰ্ষ সন্মিলনলৈ আহিছে।”
এনএক্সপিৰ চিইঅ’ কাৰ্ট ছিভাৰ্ছে কয় যে তেওঁ প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী মোদীৰ দূৰদৰ্শিতা, ধাৰাবাহিকতা আৰু ভাৰতত অৰ্ধপৰিবাহী উদ্যোগৰ পৰিৱেশ তন্ত্ৰৰ বিকাশৰ বাবে কি প্ৰয়োজন সেই সম্পৰ্কে, তেওঁৰ দূৰদৰ্শিতাত অত্যন্ত উৎসাহিত আৰু প্ৰসন্ন। কাৰ্ট ছিভাৰ্ছে কয় যে তেওঁ অৰ্ধপৰিবাহী উদ্যোগত প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীৰ দৰে গভীৰ বিশেষজ্ঞতা থকা কোনো বিশ্ব নেতাক লগ পোৱা নাই।
টিইপিএলৰ মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া ৰণধীৰ ঠাকুৰে কয় যে অৰ্ধপৰিবাহী উদ্যোগটো প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ দৃষ্টিভংগী আৰু দেশৰ ভৱিষ্যতৰ বাবে ডিজিটেল আন্তঃগাঁথনিক লৈ তেওঁৰ দৃষ্টিভংগীৰ বাবে যথেষ্ট উৎসাহিত। তেওঁ কয় যে অৰ্ধপৰিবাহীয়ে বিকশিত ভাৰতত গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিব।
জেকবছৰ মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া বব প্ৰগাডাই কয় যে ভাৰতক বিশ্বজনীন স্তৰলৈ উন্নীত কৰাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কৰা কাম এনেকুৱা যাৰ কেৱল ভাৰতেই নহয়, বৰং সমগ্ৰ বিশ্বৰে প্ৰয়োজন আছে। তেওঁ কয়, "ভাৰত নিৰ্মাণ পুনৰজাগৰণৰ ক্ষেত্ৰত আগৰণুৱা হ'ব। এয়া হ'বই। মই ভাবোঁ যে অহা দশকত ভাৰত বিশ্বজনীন স্তৰত অগ্ৰণী হ'ব পাৰে।”
ৰেনেছাছৰ চিইঅ’ হিদেটোছি শ্বিবাটাই কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বাৰ্তা সদায় সহজ আৰু স্পষ্ট, সেয়ে তেওঁ কি বিচাৰে আমি জানো। তেওঁ কয়, “সম্পূৰ্ণ স্পষ্টতাই সদায় সহায় কৰে, যাৰ ফলত অতি কাৰ্যকৰ আৰু দ্ৰুত অগ্ৰগতি হয়।”
আইএমইচিৰ চিইঅ’ ল্যুক ভেন ডেন হাৱেই কয় যে তেওঁ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ নেতৃত্বত অত্যন্ত প্ৰভাৱিত হৈছে। তেওঁ অৰ্ধপৰিবাহী প্ৰযুক্তিৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰতক এক পাৱাৰহাউছ হিচাপে গঢ়ি তোলাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ দায়বদ্ধতা আৰু নিষ্ঠাৰ শলাগ লয়। লগতে তেওঁ নিৰ্মাণ ক্ষেত্ৰৰ বাহিৰেও প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ দীৰ্ঘম্যাদী গৱেষণা আৰু উন্নয়ন (আৰ এণ্ড ডি) দৃষ্টিভংগীক লৈ সন্তুষ্টি প্ৰকাশ কৰে। মিষ্টাৰ হাৱেই কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰতক অনুসন্ধান আৰু বিকাশৰ ক্ষেত্ৰত শক্তিশালী কৰাৰ বাবে এক অতি কৌশলগত অংশীদাৰিত্ব গঢ়ি তুলিবলৈ চেষ্টা কৰিছে।
টাৱাৰৰ মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া ৰাছেল চি এলৱাংগাৰে কয় যে তেওঁৰ মতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ দৃষ্টিভংগী আৰু তেওঁৰ ৰূপায়ণ অনন্য আৰু সঁচাকৈয়ে প্ৰশংসনীয়।
কেডেন্সৰ চিইঅ’ অনিৰুদ্ধ দেৱগনে কয় যে যোৱা কেইবছৰমানৰ পৰা প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী মোদীৰ নেতৃত্ব দেখি সঁচাকৈয়ে বৰ ভাল লাগিছে। তেওঁ কয় যে অৰ্ধপৰিবাহী সকলো ডিজিটেল উদ্যোগৰ বাবে এক অপৰিহাৰ্য প্ৰযুক্তি। আৰু, মোদী জীৰ নেতৃত্বত ই তিনি বছৰৰ আগৰ তুলনাত যথেষ্ট গতি লাভ কৰিছে। তেওঁ কয় যে তেওঁ ইয়াৰ আৰম্ভণিৰে পৰাই জড়িত হোৱাৰ সৌভাগ্য লাভ কৰিছে আৰু প্ৰতি বছৰে ইয়াত বৃহৎ উন্নতি হোৱাটো সঁচাকৈয়ে ইতিবাচক।
ছিন’প্সিছৰ অধ্যক্ষ তথা মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া ছাচিন গাজীয়ে কয় যে বিগত দু-তিনি বছৰত এই খণ্ডটোৰ ওপৰত উৎসাহ আৰু মনোযোগ কেন্দ্ৰীভূত কৰা হৈছে, ডিজাইনৰ পৰা নিৰ্মাণলৈকে বিনিয়োগৰ স্পষ্ট ৰণকৌশল গঢ়ি তোলা হৈছে। তেওঁ কয় যে বৰ্তমান তেওঁ যি দেখিছে, সেয়া হৈছে অভিযান্ত্ৰিক কেন্দ্ৰৰ পৰা আৰম্ভ কৰি স্থানীয় আৰু বিশ্বব্যাপী উপভোগ, উভয়ৰ বাবে সামগ্ৰী উৎপাদনৰ প্ৰতি আগ্ৰহ।
ষ্টেনফৰ্ড বিশ্ববিদ্যালয়ৰ এমেৰিটাছ অধ্যাপক আৰোগ্যস্বামী পলৰাজে কয় যে ভাৰতে অৰ্ধপৰিবাহী উদ্যোগত এক বৃহৎ পদক্ষেপ আগবঢ়াইছে। তেওঁ কয়, “বহু শক্তি, বহু অগ্ৰগতি, আৰু সঁচাকৈয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ দৃষ্টিভংগী আৰু প্ৰেৰণাই ইয়াক সম্ভৱ কৰি তুলিছে।”
চিজি পাৱাৰৰ অধ্যক্ষ ভেল্লায়ন ছুব্বিয়াই কয় যে অৰ্ধপৰিবাহী উদ্যোগৰ বাবে এইটো সঁচাকৈয়ে এক ৰোমাঞ্চকৰ সময় আৰু এয়া মাত্ৰ আৰম্ভণিহে। তেওঁ লগতে ভৱিষ্যদ্বাণী কৰে যে ভাৰত অভূতপূৰ্ব স্তৰত উপনীত হ’ব আৰু উদ্যোগ-চৰকাৰৰ মাজৰ এই অভূতপূৰ্ব সহযোগিতাৰ প্ৰশংসা কৰে।
ইউচিএছডিৰ চ্যান্সেলৰ অধ্যাপক প্ৰদীপ খোছলাই কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে অৰ্ধপৰিবাহী অভিযানত আচৰিত ধৰণৰ দূৰদৰ্শিতা প্ৰদৰ্শন কৰিছে। শ্ৰী খোছলাই কয়, “এই দেশৰ ইতিহাসৰ কোনো নেতৃত্বই অৰ্ধপৰিবাহী সন্দৰ্ভত সঠিক নীতি নিৰ্ধাৰণ কৰাৰ সাহস কৰা নাছিল আৰু মই সুখী যে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ দূৰদৰ্শিতা আছে আৰু তেওঁৰ প্ৰতিশ্ৰুতি আছে। আৰু, প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে আমাক সফল কৰি তুলিব বুলি মোৰ সম্পূৰ্ণ বিশ্বাস আছে।”