Prime Minister's Office
Top Semiconductor CEOs express their appreciation after meeting Prime Minister Shri Narendra Modi at the Semiconductor Executives’ Roundtable
10 SEP 2024 11:44PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today chaired the Semiconductor Executives’ Roundtable at 7, LKM. The Prime Minister discussed a wide range of subjects relating to the semiconductors sector. Shri Modi spoke about how this sector can further the development trajectory of our planet. He also highlighted the reforms taking place in the country making India a great investment destination.
The CEOs appreciated India’s commitment to the growth of the semiconductor sector and said that what has transpired today is unprecedented wherein leaders of the entire semiconductor sector have been brought under one roof.
Sanjay Mehrotra, CEO of Micron said that PM Modi's vision of developing semiconductors in India and increasing self-reliance is very exciting and the policy set up by Prime Minister Modi to incentivise semiconductor manufacturing in India is also very very exciting. “This is the perfect timing for India's semiconductor mission, to develop semiconductor opportunities, because AI will grow, opportunities will increase and I really believe that the best is yet to come”, he added.
Ajit Manocha, CEO, SEMI said that there's no parallel to the Prime Minister's leadership and that it is exceptional. He said that it has not just inspired India but the entire world. “Modi's leadership thinks it's so nice that the whole world is coming with me to this summit”, he added.
Kurt Sievers, CEO NXP said that he is extremely excited and delighted by Prime Minister Modi's vision, consistency and foresight into what is needed from a semiconductor industry ecosystem development perspective for India. He said that he has not met a single world leader with such deep expertise in the Semiconductor industry as the Prime Minister.
Randhir Thakur, CEO, TEPL said that the Semiconductor industry is really excited about the vision of the Prime Minister and how he's looking at the digital infrastructure for the future of our country. He said that semiconductors will play an important role in Viksit Bharat.
Bob Pragada, CEO, Jacobs said that the work being done by the Prime Minister to elevate India on the global scale is something that not only India but what the world needs. “India to be at the forefront of the manufacturing renaissance. That's about to happen. I think within the next decade, India can be a leader on the world scale”, he added.
Hidetoshi Shibata, CEO, Renesas said that the Prime Minister’s message is always simple and clear, so we know what he wants. “Absolute clarity always helps, makes very agile and fast progress”, he added.
Luc Van Den Hove, CEO of IMEC said that he is extremely impressed with the leadership shown by the Prime Minister. He lauded the Prime Minister’s commitment and dedication to making India a powerhouse in the area of semiconductor technology. He also expressed satisfaction with the Prime Minister’s long-term R&D vision beyond manufacturing. He Reached out to form a very strategic partnership to enable India to become strong in R & D.
Russell C Ellwanger, CEO, Tower said he thought the Prime Minister’s vision and the execution thereof is one of a kind, truly commendable.
Anirudh Devgan, CEO, Cadence said it's really good to see Prime Minister Modi's leadership over the last few years. He said semiconductor is essential technology for all digital industries. And with Modi Ji’s leadership, there is a big momentum compared to three years ago. He said he has been fortunate to be involved in it from the beginning and it's really positive to see every year there is big improvement.
Sassine Ghazi, President & CEO, Synopsys said in the last two, three years, the enthusiasm and the focus around the sector with clear strategy of how to and where to invest from design all the way to manufacturing. He said right now what he is seeing, the interest, is to go from an engineering center to create products for both local and global consumption.
Prof Arogyaswami Paulraj, Emeritus Stanford University said he must say that India has taken a huge step forward in the semiconductor industry. “A lot of energy, a lot of progress, and it's really the honorable Prime Minister's vision and drive that has made it happen”, he added.
Vellayan Subbiah, Chairman, CG Power said that it is a really exciting time for the semiconductor industry and that this is just the beginning. He also predicted India getting to an unprecedented level and lauded the never-before-seen level of industry-government collaboration.
Prof Pradeep Khosla - Chancellor, UCSD said the Prime Minister has shown an amazing vision in the Semiconductor Mission. He said no administration in the history of this country had the courage to create a right policy when it came to semiconductors and he was so glad that the Prime Minister has his vision and he has a commitment and I'm confident he's gonna make us succeed.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର କାର୍ଯ୍ୟନିର୍ବାହୀଙ୍କ ବୈଠକରେ ଭେଟିବା ପରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କୁ ପ୍ରଶଂସା କଲେ ଶୀର୍ଷ ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ସିଇଓଗଣ
10 SEP 2024 11:44PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି 7,LKM ରେ ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର କାର୍ଯ୍ୟନିର୍ବାହୀଙ୍କ ଗୋଲଟେବୁଲ ବୈଠକରେ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା କରିଥିଲେ। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର କ୍ଷେତ୍ର ସହ ଜଡିତ ବିଭିନ୍ନ ବିଷୟ ଉପରେ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ। ଶ୍ରୀ
ମୋଦୀ ଏହି କ୍ଷେତ୍ର କିପରି ଆମ ପୃଥିବୀର ବିକାଶ ପଥକୁ ଆଗକୁ ବଢାଇପାରିବ ସେ ବିଷୟରେ କହିଥିଲେ। ସେ ଏହି କ୍ଷେତ୍ରରେ ଘଟୁଥିବା ସୁଧାର ଓ ଭାରତକୁ ବିଶିଷ୍ଟ ବିନିଯୋଗ ଗନ୍ତବ୍ୟସ୍ଥଳ ରୁପେ ପରିଣତ କରିବା ସହିତ ସମ୍ପର୍କିତ ମହତ୍ୱ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ।
ସିଇଓମାନେ ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର କ୍ଷେତ୍ରର ଅଭିବୃଦ୍ଧି ପ୍ରତି ଭାରତର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ ଏବଂ କହିଥିଲେ ଯେ ଆଜି ଯାହା ଘଟିଛି ତାହା ଅଭୂତପୂର୍ବ ଯେଉଁଠାରେ ସମଗ୍ର ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର କ୍ଷେତ୍ରର ନେତୃତ୍ୱକୁ ଗୋଟିଏ ଛାତ ତଳେ ଅଣାଯାଇପାରିଛି।
ମାଇକ୍ରୋନର ସିଇଓ ସଞ୍ଜୟ ମେହରୋତ୍ରା କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଭାରତରେ ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ବିକାଶ ଓ ସ୍ୱାବଲମ୍ବନଶୀଳତା ବୃଦ୍ଧି କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀଙ୍କ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ବହୁତ ଉତ୍ସାହଜନକ ଏବଂ ଭାରତରେ ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ଉତ୍ପାଦନକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ସ୍ଥିର କରାଯାଇଥିବା ନୀତି ମଧ୍ୟ ବହୁତ ରୋମାଞ୍ଚକର। "ଏହା ଭାରତର ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ମିଶନ ପାଇଁ ଉପଯୁକ୍ତ ସମୟ, ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ସୁଯୋଗ ବିକଶିତ କରିବା, କାରଣ କୃତ୍ରିମ ବୁଦ୍ଧିମତା-AI ବୃଦ୍ଧି ପାଇବ, ସୁଯୋଗ ବୃଦ୍ଧି ପାଇବ ଏବଂ ମୁଁ ପ୍ରକୃତରେ ବିଶ୍ୱାସ କରେ ଯେ, ସବୁଠାରୁ ଉତ୍କୃଷ୍ଟ ଆସିବା ଏବେ ମଧ୍ୟ ବାକି ଅଛି" ବୋଲି ସେ ଆହୁରି କହିଛନ୍ତି।
ସେମିର ସିଇଓ ଅଜିତ ମନୋଚା କହିଛନ୍ତି ଯେ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱର କୌଣସି ସମାନ୍ତରାଳ ନାହିଁ ଏବଂ ଏହା ଅସାଧାରଣ। ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଏହା କେବଳ ଭାରତକୁ ନୁହେଁ ବରଂ ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱକୁ ପ୍ରେରଣା ଦେଇଛି। ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ, “ମୋଦୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱ ଭାବେ ଏହା ଏତେ ଭଲ ଯେ, ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ପୃଥିବୀ ମୋ ସହିତ ଏହି ସମ୍ମିଳନୀରେ ଜଡ଼ିତ”।
ଏନ୍‌ଏକ୍ସପିର ସିଇଓ କର୍ଟ ସିଭର୍ସ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ସେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀଙ୍କ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ, ଭାରତ ପାଇଁ ଏକ ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ଶିଳ୍ପ ଇକୋସିଷ୍ଟମ ବିକାଶ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣରୁ କ’ଣ ଆବଶ୍ୟକ ସେ ବିଷୟରେ ସ୍ଥାୟୀତ୍ୱ ଏବଂ ଦୂରଦୃଷ୍ଟି ଦେଖି ଅତ୍ୟନ୍ତ ଉତ୍ସାହିତ ଏବଂ ଆନନ୍ଦିତ। ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ସେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ପରି ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ଶିଳ୍ପରେ ଏତେ ଗଭୀର ବିଶେଷଜ୍ଞତା ଥିବା କୌଣସି ବିଶ୍ୱ ନେତାଙ୍କୁ ଭେଟି ନାହାଁନ୍ତି ।
ଟିଇପିଏଲ୍‌ର ସିଇଓ ରଣଧୀର ଠାକୁର କହିଛନ୍ତି ଯେ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ଏବଂ ଆମ ଦେଶର ଭବିଷ୍ୟତ ପାଇଁ ସେ କିପରି ଡିଜିଟାଲ୍ ଢାଞ୍ଚା ଦେଖୁଛନ୍ତି, ସେଥିପାଇଁ ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର୍ ଶିଳ୍ପ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଉତ୍ସାହିତ। ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ବିକଶିତ ଭାରତରେ ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟରଗୁଡ଼ିକ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିବେ।
ଜାକବ୍‌ସର ସିଇଓ ବବ୍ ପ୍ରଗାଡା କହିଛନ୍ତି ଯେ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ବିଶ୍ୱ ସ୍ତରରେ ଭାରତକୁ ଉଚ୍ଚ କରିବା ପାଇଁ କରାଯାଉଥିବା କାର୍ଯ୍ୟ କେବଳ ଭାରତ ନୁହେଁ ବରଂ ବିଶ୍ୱକୁ ଆବଶ୍ୟକ। ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି, "ଭାରତ ଉତ୍ପାଦନ ନବଜାଗରଣର ଆଗରେ ରହିବ। ଏହା ଘଟିବାକୁ ଯାଉଛି। ମୁଁ ଭାବୁଛି ଆଗାମୀ ଦଶନ୍ଧି ମଧ୍ୟରେ, ଭାରତ ବିଶ୍ୱ ସ୍ତରରେ ଏକ ନେତୃତ୍ୱ ହୋଇପାରିବ"।
ରେନେସାସର ସିଇଓ ହିଦେତୋଶି ଶିବାତା କହିଛନ୍ତି ଯେ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ବାର୍ତ୍ତା ସର୍ବଦା ସରଳ ଏବଂ ସ୍ପଷ୍ଟ, ତେଣୁ ଆମେ ଜାଣୁ ଯେ, ସେ କ’ଣ ଚାହୁଁଛନ୍ତି। “ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ସ୍ପଷ୍ଟତା ସର୍ବଦା ସାହାଯ୍ୟ କରେ, ଅତ୍ୟନ୍ତ ତୁଷ୍ଟ ଏବଂ ଦ୍ରୁତ ପ୍ରଗତି ଆଣିଥାଏ”, ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି।
ଆଇଏମ୍‌ଇସିର ସିଇଓ ଲୁକ୍ ଭାନ୍ ଡେନ୍ ହୋଭ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ସେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ପ୍ରଦର୍ଶିତ ନେତୃତ୍ୱ ପ୍ରତି ଅତ୍ୟନ୍ତ ପ୍ରଭାବିତ। ସେ ଭାରତକୁ ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଏକ ପାୱାରହାଉସ୍ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ଏବଂ ସମର୍ପଣକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି। ସେ ଉତ୍ପାଦନ ବ୍ୟତୀତ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଦୀର୍ଘକାଳୀନ ଗବେଷଣା ଏବଂ ବିକାଶ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ପ୍ରତି ମଧ୍ୟ ସନ୍ତୋଷ ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି। ଭାରତକୁ ଗବେଷଣା ଏବଂ ବିକାଶ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଶକ୍ତିଶାଳୀ କରିବା ପାଇଁ ସେ ଏକ ଅତ୍ୟନ୍ତ ରଣନୈତିକ ସହଭାଗୀତା ଗଠନ କରିବାକୁ ହାତ ବଢାଇଛନ୍ତି।
ଟାୱାରର ସିଇଓ ରସେଲ ସି ଏଲୱାଙ୍ଗର କହିଛନ୍ତି ଯେ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ଏବଂ ଏହାର କାର୍ଯ୍ୟକାରିତା ଅନନ୍ୟ, ପ୍ରକୃତରେ ପ୍ରଶଂସନୀୟ।
କ୍ୟାଡେନ୍ସର ସିଇଓ ଅନିରୁଦ୍ଧ ଦେବଗନ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଗତ କିଛି ବର୍ଷ ଧରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱ ଦେଖିବା ପ୍ରକୃତରେ ଭଲ ଲାଗୁଛି। ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ହେଉଛି ସମସ୍ତ ଡିଜିଟାଲ୍ ଶିଳ୍ପ ପାଇଁ ଅତ୍ୟାବଶ୍ୟକ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା। ମୋଦୀ ଜୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱ ସହିତ, ତିନି ବର୍ଷ ପୂର୍ବ ତୁଳନାରେ ଏକ ବଡ଼ ଅଗ୍ରଗତି ଆସିଛି। ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ସେ ଆରମ୍ଭରୁ ଏଥିରେ ସାମିଲ ହୋଇଥିବାରୁ ସୌଭାଗ୍ୟବାନ ଏବଂ ପ୍ରତିବର୍ଷ ବଡ଼ ଉନ୍ନତି ଦେଖିବା ପ୍ରକୃତରେ ସକାରାତ୍ମକ।
ସିନୋପ୍ସିସର ସଭାପତି ଏବଂ ସିଇଓ ସାସିନ୍ ଗାଜି କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଗତ ଦୁଇ, ତିନି ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ, ଡିଜାଇନ୍ ଠାରୁ ଉତ୍ପାଦନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ କିପରି ଏବଂ କେଉଁଠାରେ ନିବେଶ କରିବେ ତାହାର ସ୍ପଷ୍ଟ ରଣନୀତି ସହିତ ଏହି କ୍ଷେତ୍ରକୁ ନେଇ ଉତ୍ସାହ ଏବଂ ଧ୍ୟାନ ଦିଆଯାଇଛି। ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ବର୍ତ୍ତମାନ ସେ ଯାହା ଦେଖୁଛନ୍ତି, ତାହା ହେଉଛି ଏକ ଇଞ୍ଜିନିୟରିଂ କେନ୍ଦ୍ରରୁ ସ୍ଥାନୀୟ ଏବଂ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ବ୍ୟବହାର ପାଇଁ ଉତ୍ପାଦ ସୃଷ୍ଟି କରିବା।
ଷ୍ଟାନଫୋର୍ଡ ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟର ଏମିରେଟସ୍ ପ୍ରଫେସର ଆରୋଗ୍ୟସ୍ୱାମୀ ପାଉଲରାଜ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ତାଙ୍କୁ କହିବାକୁ ପଡିବ ଯେ ଭାରତ ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ଶିଳ୍ପରେ ଏକ ବିଶାଳ ପାଦ ଆଗକୁ ନେଇଛି। ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି, "ପ୍ରଚୁର ଶକ୍ତି, ପ୍ରଚୁର ପ୍ରଗତି, ଏବଂ ଏହା ପ୍ରକୃତରେ ମାନ୍ୟବର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ଏବଂ ଉଦ୍ୟମ ଯାହା ଏହାକୁ ସମ୍ଭବ କରିଛି"।
ସିଜି ପାୱାରର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଭେଲାୟନ ସୁବିୟା କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଏହା ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ଶିଳ୍ପ ପାଇଁ ଏକ ପ୍ରକୃତ ରୋମାଞ୍ଚକର ସମୟ ଏବଂ ଏହା କେବଳ ଆରମ୍ଭମାତ୍ର। ସେ ଭାରତ ଏକ ଅଭୂତପୂର୍ବ ସ୍ତରରେ ପହଞ୍ଚିବ ବୋଲି ମଧ୍ୟ ଭବିଷ୍ୟବାଣୀ କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ଶିଳ୍ପ-ସରକାର ସହଯୋଗର କେବେ ଦେଖାଯାଇନଥିବା ସ୍ତରକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି।
ପ୍ରଫେସର ପ୍ରଦୀପ ଖୋସଲା - କୁଳପତି, ୟୁସିଏସ୍‌ଡି କହିଛନ୍ତି ଯେ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ମିଶନରେ ଏକ ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟଜନକ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ଦେଖାଇଛନ୍ତି। ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଏହି ଦେଶର ଇତିହାସରେ କୌଣସି ପ୍ରଶାସନ ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ପାଇଁ ଏକ ସଠିକ୍ ନୀତି ସୃଷ୍ଟି କରିବାର ସାହସ କରିନଥିଲା। ସେ ବହୁତ ଖୁସି ଯେ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କର ପ୍ରମୁଖ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ଓ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ରହିଛି ଏବଂ ସେ ନିଶ୍ଚିତ ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆମକୁ ସଫଳ କରାଇବେ।