সাংস্কৃতিক মন্ত্ৰালয়
১১ ছেপ্টেম্বৰত দিল্লীত দ্বিতীয় আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বৌদ্ধ মিডিয়া সন্মিলন
সন্মিলনৰ মূল বিষয়বস্তু মননশীল যোগাযোগ আৰু সংঘাত পৰিহাৰ কৰা
সন্মিলনৰ লক্ষ্য হৈছে সমগ্ৰ এছিয়াত বৌদ্ধ সংবাদ মাধ্যমৰ সৈতে জড়িত ব্যক্তিসকলৰ মাজত নেটৱৰ্ক স্থাপন কৰা
09 SEP 2024 11:34AM by PIB Guwahati
আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বৌদ্ধ সংঘ (আইবিচি) আৰু বিবেকানন্দ আন্তৰ্জাতিক ফাউণ্ডেশ্যনে (ভিআইএফ) “সংঘাত পৰিহাৰ আৰু বহনক্ষম উন্নয়নৰ বাবে মননশীল যোগাযোগ” বিষয়ক দ্বিতীয় আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বৌদ্ধ মিডিয়া সন্মিলনৰ প্ৰস্তুতি চলাইছে৷ সন্মিলনত সন্মানীয় অতিথি হিচাপে উপস্থিত থাকিব ভাৰতীয় ফুটবল দলৰ প্ৰাক্তন অধিনায়ক শ্ৰী বাইচুং ভুটিয়া। এই অনন্য অনুষ্ঠানটো ১১ ছেপ্টেম্বৰ ২০২৪ত নতুন দিল্লীৰ ভিআইএফত অনুষ্ঠিত হ'ব। সন্মিলনত মুল ভাষণ প্ৰদান কৰিব ভিআইএফৰ অধ্যক্ষ শ্ৰী গুৰুমূৰ্তিয়ে। অনুষ্ঠানত ১৮খন দেশৰ সংবাদ মাধ্যমৰ প্ৰতিনিধিয়ে অংশগ্ৰহণ কৰিব।
দ্বিতীয় আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বৌদ্ধ মিডিয়া সন্মিলনৰ প্ৰধান উদ্দেশ্য হৈছে বৌদ্ধ শিক্ষাক নব্য সংবাদ মাধ্যমৰ বিভিন্ন পদ্ধতিৰ সৈতে কেনেকৈ সমন্বয় সাধন কৰি বিশ্ব সংকটৰ সৈতে মোকাবিলা আৰু মিডিয়া প্ৰতিষ্ঠানসমূহৰ ওপৰত আস্থা বৃদ্ধি কৰিব পাৰি সেই সম্পৰ্কে গুৰুত্ব আৰোপ কৰা৷ এই সন্মিলনৰ লক্ষ্য হৈছে নৈতিক সাংবাদিকতাৰ পোষকতা কৰা, মননশীল যোগাযোগক প্ৰসাৰ কৰা আৰু সমগ্ৰ এছিয়াত বৌদ্ধ সংবাদ মাধ্যমৰ সৈতে জড়িত ব্যক্তিসকলৰ মাজত নেটৱৰ্ক স্থাপন কৰা।
প্ৰথমখন সন্মিলনত ১২খন দেশৰ বৌদ্ধ সাংবাদিক আৰু সংবাদ মাধ্যমৰ সৈতে জড়িত ব্যক্তিকে ধৰি প্ৰায় ১৫০জন প্ৰতিনিধি একত্ৰিত হৈ বৌদ্ধ নীতিসমূহক সংবাদ মাধ্যমৰ প্ৰথাৰ সৈতে খাপ খুওৱাৰ বাবে এক শক্তিশালী ভেটি স্থাপন কৰে।

Ministry of Culture
Second International Buddhist Media Conclave to be organised in Delhi on 11th September
Mindful Communication and Conflict Avoidance key Themes
Conclave aims to establish network of Buddhist media professionals across Asia
09 SEP 2024 11:34AM by PIB Delhi
International Buddhist Confederation (IBC) and the Vivekananda International Foundation (VIF) are set to organise the 2nd International Buddhist Media Conclave on the theme “Mindful Communication for Conflict Avoidance and Sustainable Development”. Shri Baichung Bhutia, the former captain of the Indian Football Team will be the Guest of Honour. This unique event will be held on 11th September 2024 at the VIF, New Delhi. Shri Gurumurthy, Chairman VIF, will make the keynote address on the occasion. The event will be attended by the representatives of media from 18 countries.
The primary objective of the 2nd International Buddhist Media Conclave will focus on how Buddhist teachings can be assimilated into modern media practices to address global crises and enhance trust in media institutions. The conclave aims to foster ethical journalism, promote mindful communication, and establish a network of Buddhist media professionals across Asia.
The first conclave brought together around 150 delegates, including Buddhist journalists and media personalities from 12 different countries and laid a strong foundation for integrating Buddhist principles into media practices.