Ministry of Culture
Second International Buddhist Media Conclave to be organised in Delhi on 11th September
Mindful Communication and Conflict Avoidance key Themes
Conclave aims to establish network of Buddhist media professionals across Asia
09 SEP 2024 11:34AM by PIB Delhi
International Buddhist Confederation (IBC) and the Vivekananda International Foundation (VIF) are set to organise the 2nd International Buddhist Media Conclave on the theme “Mindful Communication for Conflict Avoidance and Sustainable Development”. Shri Baichung Bhutia, the former captain of the Indian Football Team will be the Guest of Honour. This unique event will be held on 11th September 2024 at the VIF, New Delhi. Shri Gurumurthy, Chairman VIF, will make the keynote address on the occasion. The event will be attended by the representatives of media from 18 countries.
The primary objective of the 2nd International Buddhist Media Conclave will focus on how Buddhist teachings can be assimilated into modern media practices to address global crises and enhance trust in media institutions. The conclave aims to foster ethical journalism, promote mindful communication, and establish a network of Buddhist media professionals across Asia.
The first conclave brought together around 150 delegates, including Buddhist journalists and media personalities from 12 different countries and laid a strong foundation for integrating Buddhist principles into media practices.

কল্চর মন্ত্রালয়
সেপ্তেম্বরগী ১১দা দিল্লীদা অনিশুবা ইন্তরনেস্নেল বুদধিস্ত মীদিয়া কোনক্লেব শিল্লগনি
মাইন্দফুল কম্যুনিকেশন অমসুং কনফ্লিক এভোইদেন্স হায়বসিনা মরু ওইবা থীমশিং
কোনক্লেব অসিনা এসিয়া শিনথুংনা বুদধিস্ত মীদিয়া প্রোফেস্নেলশিংগী নেতৱার্ক থম্নবা পান্দম থম্লি
09 SEP 2024 11:34AM by PIB Imphal
ইন্তরনেস্নেল বুদধিস্ত কাউন্সিল (IBC) অমসুং ভিবেকানন্দা ইন্তরনেস্নেল ফাউন্দেশন (VIF)না “মাইন্দফুল কম্যুনিকেশন ফোর কনফ্লিক এভোইদেন্স এন্দ সস্তেনেবল দেবেলপমেন্ত” হায়রিবা থীম অসিদা অনিশুবা ইন্তরনেস্নেল বুদধিস্ত মীদিয়া কোনক্লেব শিল্লগনি। শ্রী বাইচুং ভুতিয়া, ভারতকী ফুতবোল তীমগী হান্নগি কেপ্তেননা গেস্ত ওফ ওনর ওইরগনি। মসিগী তোপ-তোপ্পা থৌরম অসি নই দিল্লীগী VIFতা ২০২৪গী সেপ্তেম্বর ১১দা পাংথোক্লগনি। VIFগী চিয়রমেন, শ্রী গুরুমুরতীনা থৌরম অদুদা কীনোত এদ্রেস পীরগনি। থৌরম অদুদা লৈবাক ১৮দগী মীদিয়াগী মীহুৎশিংনা শরুক য়ারগনি।
অনিশুবা ইন্তরনেস্নেল বুদধিস্ত মীদিয়া কোনক্লেব অসিগী মরু ওইবা পান্দমদি মালেম অসিদা থেংনরিবা অৱাবশিং অদুবু কোকহন্নবা বুদধিস্তকী ৱাখল্লোনশিং অদুবু মোদর্ন মীদিয়া প্রক্তিসশিংদা করম্না লৌশিনবা য়াবগে হায়বগী মতাংদা অমসুং মীদিয়া ইনস্তিত্যুশনশিংদা থাজবা হেনগৎহনবা হায়বসিদা মরু ওইবা মিৎয়েং থমগনি। কোনক্লেব অসিনা এথিকেল ওইবা জর্নেলিজমবু য়োকখৎনবা, মাইন্দফুল কম্যুনিকেশনবু প্রোমোত তৌনবা অমসুং এসিয়া শিনথুংনা বুদধিস্ত মীদিয়া প্রোফেস্নেলশিংগী নেতৱার্ক থম্নবা পান্দম থম্লি
অহানবা কোনক্লেব অদুদা তোঙান-তোঙানবা লৈবাক ১২দগী বুদধিস্ত জর্নেলিস্তশিং অমসুং মীদিয়া পার্সোনেলিতীশিং য়াওনা দেলিগেত ১৫০ রোম পুনখি অমসুং মীদিয়া প্রক্তিসশিংদা বুদধিস্ত প্রিন্সিপলশিং হাপচিন্দুনা তুং ইন্দুনা চৎনবগী য়াম্না লিংবা ফাউন্দেশন অমা শেম্লমখি।