Ministry of Finance
2nd India-Japan Finance Dialogue held in Tokyo on 6th September, 2024
India-Japan agree to continue discussions for further promoting financial cooperation and strengthening bilateral relations
09 SEP 2024 1:50PM by PIB Delhi
Mr. Atsushi Mimura, Vice Minister of Finance for International Affairs, Japan, and Mr. Ajay Seth, Secretary, Department of Economic Affairs, Ministry of Finance, India held the 2nd India-Japan Finance Dialogue in Tokyo on 6th September 2024.
The Japanese delegation included the representatives from Ministry of Finance and Financial Services Agency. From the Indian side, the representatives from Ministry of Finance, Reserve Bank of India, Securities and Exchange Board of India, Pension Fund Regulatory and Development Authority, Insurance Regulatory and Development Authority of India, and International Financial Services Centres Authority participated in the discussion.
The participants exchanged their views on the macroeconomic situation in both countries. They discussed cooperation in third countries, bilateral cooperation, and international issues. The participants also shared views on financial sector issues, including regulation and supervision, financial digitalisation, as well as other policy initiatives in both countries. The participants were also joined by representatives of Japan’s financial services industry for a session to discuss various financial regulatory issues towards further expansion of investment in India.
Both sides agreed to continue discussions for further promoting financial cooperation and strengthening bilateral relations, and agreed to explore holding the next round of the Dialogue in New Delhi.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
২শুবা ইন্দিয়া-জাপান ফাইনান্স দাইলোগ তোকিওদা সেপ্তেম্বর ৬, ২০২৪দা পাঙথোকখ্রে
ইন্দিয়া-জাপান্না শেলথুমগী তেংবাংনবা অমসুং নাকল অনিগী ওইবা মরী মপাঙ্গল কনখৎহন্নবগীদমক মখা তানা খন্ননবা য়ানখ্রে
09 SEP 2024 1:50PM by PIB Imphal
জাপানগী ফাইনান্স ফোর ইন্তরনেস্নেল এফ্যার্সকী ভাইস মিনিস্তর, মিস্তর অতসুতী মিমুরা, অমসুং ভারতকী শেলথুম মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ ইকনমিক এফ্যার্সকী সেক্রতরী মিস্তর অজয় সেথনা সেপ্তেম্বর ২০২৪দা তোকিওদা ২শুবা ইন্দিয়া-জাপান ফাইনান্স দাইলোগ পাঙথোকখ্রে‍।
জাপানিজ দেলিগেসন্দা মিনিস্ত্রী ওফ ফাইনান্স এন্দ ফাইনেন্সিএল সর্ভিস এজেন্সীগী মীহুৎশিং য়াওখি‍। ভারতকী মায়কৈদগী, শেলথুম মন্ত্রালয়, রিজর্ব বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়া, সিক্যুরিতিজ এন্দ এক্সচেঞ্জ বোর্দ ওফ ইন্দিয়া, পেন্সন ফন্দ রিগুলেতরী এন্দ দিভেলপমেন্ত ওথোরিতী, ইন্স্যুরেন্স রিগুলেতরী এন্দ দিভেলপমেন্ত ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া, অমসুং ইন্তরনেস্নেল ফাইনেন্সিএল সর্ভিসেস সেন্তর্স ওথোরিতীগী মীহুৎশিংনা খন্ন-নৈনবা অদুদা শরুক য়াখি‍।
শরুক য়াখিবশিংনা লৈবাক অনিমক্কী মেক্রোইকনমিক্সকী ফীভমদা মখোয়গী মীৎয়েঙশিং ফোঙদোক্নখি‍। মখোয়না থর্দ কন্ত্রীশিংদা তেংবাংবা, নাকল অনিগী তেংবাংনবা, অমসুং মালেমগী ৱাফমশিংগী মরমদসু খন্নখি‍। শরুক য়াখিবশিংনা লৈবাক অনিগী রিগুলেসন অমসুং সুপরভিজন, ফাইনেন্সিএল দিজিতেলাইজেসন, লোয়ননা অতোপ্পা খুজিল থৌরাংশিং য়াওনা শেলথুমগী সেক্তরগী ৱাফমশিংদা মখোয়গী মীৎয়েঙশিং থম্নখি‍। থৌরমদুদা ভারত্তা মখা তানা ইনভেস্তমেন্ত হেনগৎহন্নবগী মায়কৈদা তোঙান তোঙানবা শেলথুমগী রিগুলেতরীগী ৱাফমশিং খন্ননবা পাঙথোকপা সেসন অমদা জাপানগী ফাইনেন্সিএল সর্ভিস ইন্দস্ত্রীগী মীহুশিংনা শরুক য়াখি‍।
নাকল অনিমক্না শেলথুমগী তেংবাংনবগী থৌওং য়োকখৎনবা অমসুং নাকল অনিগী ওইবা মরী মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা মখা তানা খন্ননবা য়ানখি অমসুং দাইলোগকী মথঙগী রাউন্দ নই দিল্লীদা পাঙথোক্নবা থৌরাং পায়খৎপসু য়ানখি‍।