প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা নেসনেল তিচর্স এৱার্দ ফংখ্রবা ওজাশিংগা ৱারী শানখ্রে
মনা ফংলবশিংনা প্রধান মন্ত্রীগা লোইননা তাকপী তম্বীবগী অৱা নুংঙাইশিং অমসুং লাইরিক তম্ববু হেন্না নুংঙাইনবগীদমক মখোয়না লৌখৎপা পথাপশিং পাউদমখি
ভিক্সিত ভারত অমগীদমক ঙসিগী নহাশিং শেম্বগী থৌদাং অসি ওজাশিংগী খুত্তা লৈঃ প্রধান মন্ত্রী
প্রধান মন্ত্রীনা এন.ই.পি.গী শাফুশিংগী মতাংদা খন্নখি অমসুং কনাগুম্বা অমগী মমা লোন্দা লাইরিক তম্বগী মরুওইবগী মতাংদা ঙাংখি
প্রধান মন্ত্রীনা ওজাশিংবু লমদম লমদমগী ওইবা ফুঙ্গা ৱারীশিং মহৈরোইশিংদা তোঙান-তোঙানবা লোলদা তাকপীদুনা তোঙান-তোঙানবা লোলশিং খঙহন্নবগী মতাংদা ফোংদোকখি
প্রধান মন্ত্রীনা ওজাশিংদা মখোয় মখোয়গী খ্বাইদগী ফবা তাকপগী মওং লান্থোক্ননবা পুক্নিং চিংশিনখি
ওজাশিংনা মহৈরোইশিংবু ভারতকী তোঙান-তোঙানবা চৎনবীশিং খঙহন্নবা পুবা য়াইঃ প্রধান মন্ত্রী
06 SEP 2024 4:06PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসিগী অঙনবদা লোক কল্যান মার্গ ৭তা নেসনেল তিচর্স এৱার্দ ফংখ্রবা ওজাশিংগা ৱারী শানখ্রে।
মনা ফংলবশিংনা প্রধান মন্ত্রীগা লোইননা তাকপী তম্বীবগী অৱা নুংঙাইশিং পাউদমখি। মখোয়না লাইরিক তম্ববু হেন্না নুংঙাইনবগীদমক মখোয়না লৌখৎপা পথাপশিং পাউদমখি। নোংমগী তাকপী তম্বীবগী থবকশিংগী মথক্তা মখোয়না লৌখৎপা মীয়ামগী থবকশিংগী খুদমশিংসু পাউদমখি। মখোয়গা ৱারী শানরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা তাকপী তম্বীবদা মখোয়গী কত্থোকপা কয়াগীদমক অমসুং চহি কয়া অসিদা মখোয়না উৎখিবা থবকশিং মনা অসিনা শকখঙবীরদুনা শিংথাখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ন.ই.পি.গী শাফুশিংগী মতাংদা খন্নখি অমসুং কনাগুম্বা অমগী মমা লোন্দা লাইরিক তম্বগী মরুওইবগী মতাংদা ঙাংখি। মহাক্না ওজাশিংবু লমদম লমদমগী ওইবা ফুঙ্গা ৱারীশিং মহৈরোইশিংদা তোঙান-তোঙানবা লোলদা তাকপীদুনা ভারতকী তোঙান-তোঙানবা লোলশিং অমসুং নাৎ কয়াবু খঙহন্নবগী মতাংদা ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি অঙাংশিংনা লাইরিক তম্বদা নুংঙাইগদবা অমসুং লৈবাক অসিগী তোঙান-তোঙানবা মশকশিং খঙহনবদা মতেং ওইগদবা মহৈরোইশিংবু এজুকেসনেল তুরশিং পুবা য়াই। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি মদুদি মসিনা তুরিজম হেন্না চাউখৎহনগনি অমসুং লমদম লমদমগী শেন্মিৎলোন্দা ফগৎহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি মদুদি মনা ফংলবা ওজাশিংনা সোসিএল মীদিয়াগী খুত্থাংদা পাউ ফাওনদুনা মীপুম খুদিংমক্না তম্বা য়াবা, লৌখৎপা য়াবা অমসুং কান্নবা ফংগদবা মখোয় মখোয়গী খ্বাইদগী ফবা তাকপগী মওং লান্থোকমিন্ননবা পুক্নিং চিংশিনখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ওজাশিংনা লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী মরুইওইবা থৌদাংশিং লৌরি অমসুং ভিক্সিত ভারত অমগীদমক ঙসিগী নহাশিং শেম্বগী থৌদাং অসি ওজাশিংগী খুত্তা লৈ হায়খি।
হৌরকপগী ৱারী
নেসনেল তিচর্স এৱার্দ অসিগী পান্দমদি লৈবাক অসিদা লৈবা মখোয়গী হোৎনজমলনা এজুকেসন সেক্তর ফগৎপদা নত্তনা মহৈরোইশিংগী পুন্সিদা মশক থোকহনবীবা খ্বাইদগী ফরবা ওজাশিংগী অখন্নবা থৌনাশিংবু ইকাইখুম্নবনি। চহি অসিগী মনাগীদমক লৈবাক অসিদগী ওজা ৮২ খনগৎখি, মসিদা ওজা ৫০ না দিপার্ত্মেন্ত ওব স্কুল এজুকেসন অমসুং লিতরেসীনা খল্লি, ১৬না দিপার্ত্মেন্ত ওব হায়র এজুকেসননা অমসুং ১৬ অমনা স্কিল দিবেলপমেন্ত এন্দ ওন্ত্রপ্রিন্যুরশিপনা খনবনি।

Prime Minister's Office
PM interacts with teachers who have been conferred the National Teachers Awards
Awardees share their teaching experience with PM and innovative techniques adopted by them to make learning more interesting
The responsibility of preparing today’s youth for Viksit Bharat rests in the hands of teachers: PM
PM discusses the impact of NEP and speaks about the significance of attaining education in one’s mother tongue
PM suggests teachers to teach local folklore to students in different languages to help them get introduced to different languages
PM asks teachers to share their best practices with each other
Teachers can take students on educational tours to explore India's diversity: PM
06 SEP 2024 4:06PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi interacted with teachers who have been conferred the National Teachers Awards at his residence at 7, Lok Kalyan Marg earlier today.
The awardees shared their teaching experience with the Prime Minister. They also talked about interesting techniques used by them to make learning more interesting. They also shared examples of social work being done by them along with their regular teaching work. Interacting with them, the Prime Minister commended their dedication to the craft of teaching and the remarkable zeal they have displayed over the years, which has been recognized through the Awards.
Prime Minister discussed the impact of the National Education Policy and spoke about the significance of attaining education in one’s mother tongue. He suggested that the teachers can teach local folklore to students in different languages, so that the students can learn multiple languages and also get exposure to the vibrant culture of India.
Prime Minister said that the teachers can take their students on educational tours to explore India's diversity, which will aid their learning and also help them get to know about their country in a holistic manner. He added that this will boost tourism and give a fillip to the local economy as well.
Prime Minister suggested that the awardee teachers should connect with each other through social media and share their best practices so that everyone can learn, adapt and benefit from such practices.
Prime Minister said that teachers are rendering a very important service to the nation and the responsibility of preparing today’s youth for Viksit Bharat rests in their hands.
Background
The purpose of the National Teachers Awards is to celebrate and honour the unique contribution of some of the finest teachers in the country who through their commitment and hard work have not only improved the quality of the education sector but also enriched the lives of their students. For the awards this year, 82 teachers from across the country were selected which includes 50 teachers selected by the Department of School Education & Literacy, 16 teachers by the Department of Higher Education and 16 teachers by the Ministry of Skill Development and Entrepreneurship.