প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ছিংগাপুৰৰ ৰাষ্ট্ৰপতিক সাক্ষাৎ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
05 SEP 2024 3:32PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ছিংগাপুৰৰ ৰাষ্ট্ৰপতি থাৰমান শ্বানমুগাৰত্নমক সাক্ষাৎ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰত-ছিংগাপুৰৰ অংশীদাৰিত্বৰ প্ৰতি ৰাষ্ট্ৰপতি থাৰমানৰ সমৰ্থনৰ শলাগ লয়। দুয়োগৰাকী নেতাই পাৰস্পৰিক স্বাৰ্থজড়িত দ্বিপাক্ষিক আৰু বৈশ্বিক বিষয়সমূহৰ ওপৰত আলোচনা কৰে। তেওঁলোকে দুয়োখন দেশৰ মাজত দীৰ্ঘদিনীয়া বন্ধুত্ব আৰু সহযোগিতাৰ কথা উল্লেখ কৰে, যিটো বিশ্বাস, পাৰস্পৰিক সন্মান আৰু পৰিপূৰকতাৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি গঢ় লৈ উঠিছে। এই সন্দৰ্ভত তেওঁলোকে উল্লেখ কৰে যে ব্যাপক কৌশলগত অংশীদাৰিত্বৰ সৈতে সম্পৰ্কসমূহ উন্নীতকৰণে যৌথ সহযোগিতাৰ বাবে এক শক্তিশালী পথ নিৰ্ধাৰণ কৰিব। তেওঁলোকে ভাৰত আৰু ছিংগাপুৰে উন্নত উৎপাদনৰ দৰে নতুন ক্ষেত্ৰ আৰু উদীয়মান প্ৰযুক্তিৰ ক্ষেত্ৰত কেনেকৈ সহযোগিতা সম্প্ৰসাৰিত কৰিব পাৰে সেই সম্পৰ্কে মত বিনিময় কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জনায় যে অহা বছৰ ৰাষ্ট্ৰপতি থাৰমানক ভাৰতত আদৰণি জনাবলৈ তেওঁ আগ্ৰহী হৈ আছে।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with the President of Singapore
05 SEP 2024 3:32PM by PIB Delhi
​Prime Minister Shri Narendra Modi met with H.E. Mr. Tharman Shanmugaratnam, President of Singapore today.
Prime Minister appreciated President Tharman’s passionate support for the India - Singapore partnership. The two leaders discussed bilateral and global issues of mutual interest. They noted the longstanding friendship and cooperation between the two countries, which is based on trust, mutual respect and complementarity. In this regard, they noted that the elevation of the ties to Comprehensive Strategic Partnership will chart a robust way forward for joint collaboration. They shared thoughts on how India and Singapore can expand their cooperation to new areas such as advanced manufacturing and in emerging technologies. Prime Minister conveyed that he looks forward to welcoming President Tharman to India next year.