Ministry of Defence
Cabinet Committee on Security approves procurement of 240 aero-engines for IAF’s Su-30 MKI aircraft from HAL worth Rs 26,000 crore
02 SEP 2024 8:24PM by PIB Delhi
Cabinet Committee on Security, on September 02, 2024, approved the proposal for procurement of 240 aero-engines (AL-31FP) for Su-30 MKI aircraft of the Indian Air Force (IAF) under Buy (Indian) category from Hindustan Aeronautics Limited (HAL) at a cost of over Rs 26,000 crore inclusive of all taxes and duties. The delivery of these aero-engines would start after one year and complete over a period of eight years.
The engines will have indigenous content over 54%, enhanced due to indigenisation of some key components of aero-engines. These would be manufactured at Koraput division of HAL.
Su-30 MKI is one of the most powerful and strategically-significant fleet of IAF. The supply of these aero-engines by HAL would meet the fleet sustenance requirement of IAF to continue their unhindered operations and strengthen the defence preparedness of the country.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
কেবিনেত কমিতী ওন সেক্যুরিতীনা HALদগী IAFকী Su-30 MKI এয়রক্রাফকীদমক লুপা করোর 26,000গী মমল ওইবা এরো-ইঞ্জিন 240 লৈবগী অয়াবা পীখ্রে
02 SEP 2024 8:24PM by PIB Imphal
কেবিনেত কমিতী ওন সেক্যুরিতীনা 2024গী সেপ্তেম্বর 2দা ইন্দিয়ন এয়র ফোর্স (IAF)কী Su-30 MKI এয়রক্রাফকীদমক বাই (ইন্দিয়ন) কেতেগোরীগী মখাদা হিন্দুস্তান এরোনোতিক্স লিমিতেদ (HAL)দগী তেক্স অমসুং দ্যুতী পুম্নমক য়াওরগা লুপা করোর 26,000গী মমলদা এরো-ইঞ্জিন (AL-31FP) 240 লৈনবা প্রপোজেল অয়াবা পীখ্রে। এরো-ইঞ্জিনশিং অসিগী দেলেবরী চহি অমগী মতুংদগী হৌগনি অমদি চহি নিপালগী মতমগী মনুংদা লোইশিনগনি।
ইঞ্জিনশিং অসি 54%দি লৈবাক অসিদা ফংবা মচাকশিংনা শাগনি অমসুং এরো-ইঞ্জিনশিং অসিগী মরুওইবা মচাক খরদি লৈবাক অঅসিদা শাজবনি। মসি HALগী কোরাপুত দিবিজনদা মেনুফেকচর তৌগনি।
Su-30 MKI অসি IAFকী খ্বাইদগী শক্তি লৈবা অমসুং লালোংগী ওইনা য়াম্না মরুওইবা এরোপ্লেনশিংদা অমনি। HALনা এরো-ইঞ্জিনশিং অসি সপ্লাই তৌরকপনা IAFকী মথৌতাবা মপাঙ্গলশিং ফংহন্দুনা অপনবা লৈতনা মখা তানা ওপরেসনশিং পাংথোকপা অমসুং লৈবাক অসিগী দিফেন্সকী শেমশারিবশিং মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি।