কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
ব্যুরো ওফ ইন্দিয়ন স্তেন্দর্দনা একাদমিক রিসর্চকা স্তেন্দর্দকা মরী লৈনহন্দুনা ত্বিন কনভেন্সন পাংথোকখ্রে
30 AUG 2024 1:21PM by PIB Imphal
ব্যুরো ওফ ইন্দিয়ন স্তেন্দর্দ (বি.আই.এস.)না একাদমিক রিসর্চপু নেস্নেল অমসুং ইন্তর্নেস্নেল স্তেন্দর্দাইজেসনগী মথৌ তাবশিংগা মান্নহন্নবগীদমক মরু ওইবা খোংথাং অমা লৌখৎনবা উদাইপুর (রাজস্থান) অমসুং ধর্মশালা (হিমাচল প্রদেশ)দা ত্বিন কনভেন্সনশিং পাংথোকখি। মসিনা ভারতকী স্তেন্দর্দশিং অসি মালেমগী ওইবা খোংজেলদা মাংজিল থানা চৎনহন্নবা হোৎনগনি।
বি.আই.এস.না সিভিল ইঞ্জিনীয়রিংগী লমদা পার্তনর ইন্সতিত্যুসনশিংগী দিন অমসুং দিপার্তমেন্তকী মকোকশিং (ঐচ.ও.দি.শিং)গীদমক কনভেন্সন অসি পাংথোকখিবনি। থৌরম অসি ২০২৪গী ওগস্ত ২৩ অমসুং ২৪দা উদাইপুরদা পাংথোকখি। বি.আই.এস.কী দাইরেক্তর জেনরেল শ্রী প্রমোদ কুমার তিৱারীনা প্রোগ্রাম অসি হৌদোকখি অমসুং স্তেন্দার্দাইজেসনগী থৌওং অসিদা একাদেমিয়াগী মরু ওইবা থৌদাং অদু পনখি। মহাক্না বি.আই.এস.না থেংনরিবা শিংনবশিং হায়বদি স্তেন্দর্দাইজেসনদা একাদেমিয়াগী শরুক য়াবা, হৌজিক চত্থরিবা রিসর্চ অমসুং স্তেন্দর্দাইজেসনগা মরী লৈনবা অমসুং ইন্তর্নেস্নেল স্তেন্দর্দাইজেসনদা ভারতকী মীৎয়েং অমত্তা য়াওদবা অসিনচিংবশিং মরুওইনা পনখি।
কনভেন্সন অসিনা সিভিল ইঞ্জিনীয়রিং দিসিপ্লিনগী মকোক থোংবা একাদেমিকশিংবু পুনশিনখি, লৌশিং একচেঞ্জ অমসুং কোলাবোরেসনগী প্লেৎফোর্ম অমা পীখি।
চপ মান্নবা কনভেন্সন অসি ধর্মশালা (ঐচ.পি.) দা অমুক্তং পাংথোকখি অমসুং কেমিকেল ইঞ্জিনীয়রিং অমসুং কেমিস্ত্রীগী লমদা শক্নাইরবা একাদেমিকশিংনা শরুক য়াখি। একাদেমিয়াগী মীহুৎশিং অসি শ্রী চন্দন বাহল, দি. দিরেক্তর জেনরেলগা লোয়ননা দোক্তর. সুরিয়া কল্যাণী, এসসি-ই অমসুং বি.আই.এস.গী তি.এন.এম.দি. দিপার্তমেন্তকী হেদ। সেসন অদুদা মরুওইবা ইন্দিয়ন স্তেন্দর্দশিং অমসুং কেমিকেল ইঞ্জিনীয়রিং অমসুং পেত্রো কেমিকেল দিপার্তমেন্তকী মনুংদা চত্থরিবা থবকশিংগী মতাংদা অকুপ্পা মরোল কয়া পীখি।
বি.আই.এস.না নেস্নেল স্তেন্দার্দাইজেসন প্রোসেসতা একাদেমিয়াবু মরুওইবা অমসুং নোন-বাইয়স স্তেকহোল্দর অমা ওইনা মশক খঙদোক্তুনা, এদজুকেস্নেল ইন্সতিত্যুসন ৯২গা লোয়ননা লৈবাক শিনবা থুংনা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং (এম.ও.য়ু.) এম ও য়ুশিং অসিনা একাদেমিক ইন্সতিত্যুসনশিংনা নেস্নেল স্তেন্দর্দশিং শেমগৎনবা বি আই এস তেক্নিকেল কমিতীশিংদা এক্তিব ওইনা শরুক য়াবা, বি আই এসনা পীবা আর অমসুং দি প্রোজেক্তশিং পায়খৎপা অমসুং ইন্তর্নেস্নেল স্তেন্দর্দাইজেসনগী থবকশিংদা মতেং পাংনবা লম্বী য়াৎকনি।
কনভেন্সন অনিমক্তা তেক্নিকেল সেসন কয়া অমা পাংথোকখি, মসিনা সিভিল ইঞ্জিনীয়রিং, কেমিকেল ইঞ্জিনীয়রিং অমসুং কেমিস্ত্রিগী লমদা স্তেন্দার্দাইজেসনগী তেক্নিকেলগী ওইবা হীরমশিংদা মমল য়াম্লবা ইনসাইৎশিং ফংহনখি।

Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
Bureau of Indian Standards hosts Twin-Conventions aligning academic research with standards
30 AUG 2024 1:21PM by PIB Delhi
The Bureau of Indian Standards (BIS) organized twin conventions in Udaipur (Rajasthan) and Dharmashala (Himachal Pradesh) to mark a significant step forward in aligning academic research with the needs of national and international standardization, ensuring that India’s standards remain at the forefront of global developments.
BIS organized the convention for Deans and Heads of Departments (HoDs) of the partner institutions in the Civil Engineering discipline. The event was held at Udaipur on the 23rd and 24th of August 2024. Shri Pramod Kumar Tiwari, Director General of BIS, inaugurated the program, underscoring the vital role of academia in the standardization process. He highlighted the challenges faced by BIS, such as sporadic involvement of academia in standardization, the lack of synergy between ongoing research and its relevance to standardization, and the representation of an unbiased Indian viewpoint in international standardization.
The convention brought together top academicians from the Civil Engineering discipline, providing a platform for knowledge exchange and collaboration.
A similar convention was simultaneously held at Dharmashala (H.P.) which was attended by distinguished academicians from the field of Chemical Engineering and Chemistry discipline. The members of academia were addressed by Shri Chandan Bahl, Dy. Director General along with Dr. Surya Kalyani, Sc-E and Head of TNMD department of BIS. The session was furthered by detailed presentations on the important Indian Standards and ongoing work within the Chemical Engineering and Petro Chemical Department.
BIS has strengthened its partnership with 92 educational institutions across the country through Memorandums of Understanding (MoUs), recognizing academia as a critical and non-biased stakeholder in the national standardization process. These MoUs shall pave the way for academic institutions to actively participate in BIS Technical Committees for the formulation of National Standards, undertake R&D projects offered by BIS and contribute to international standardization efforts.
Numerous technical sessions were conducted during both the conventions, which provided valuable insights into the technical aspects of standardization in civil engineering, chemical engineering and Chemistry discipline.