শেল-থুম মন্ত্রালয়
দিপার্তমেন্ত ওফ ইকনমিক এফ্যার্সনা সিক্যুরিতিজ কন্ত্রেক্স রিগুলেসন রুল্স (SCRR), ১৯৫৬ শেমদোক্তুনা পব্লিক ইন্দিয়ন কম্পেনীশিংবু GIFT IFSC গী মালেমগী এক্সচেঞ্জশিংদা হকথেংননা লিস্তিং তৌবা য়াহনখ্রে
নৌনা শেমদোক্লিবা অসিনা ভারতকী স্তার্তঅপশিং অমসুং সনরাইজ অমদি তেক্নোলোজী সেক্তরদা লৈরিবা কম্পেনীশিংগীদমক মালেমগী কেপিতেল লায়না ফংহন্বদা মতেঙ ওইহল্লে
শেমদোক্লিবা অসিনা IFSCs তা মতিং লৈবা অমসুং মালেমগী থাক্কী রিগুলেতরী অমসুং বিজিনেস এনভাইরনমেন্ত ফংহন্দুনা, মালেমগী ফাইনেন্সিএল সিস্তেমদা ভারতকী খোঙফম চেৎশিলহন্নবা লৈঙাক্না লেপ্লিবা খোঙফমবু উৎলি
29 AUG 2024 11:01AM by PIB Imphal
শেলথুম মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ ইকনমিক এফ্যার্সনা ইন্তরনেস্নেল ফাইনেন্সিএল সর্ভিস সেন্তরশিং (IFSC)গী মনুংদা লৈরিবা মালেমগী এক্সচেঞ্জশিংদা মালেমগী স্তেন্দর্দকী থাক্তা লিস্ত তৌবা পাম্লিবা ভারতকী কম্পেনীঈশিংগী লিস্তিংগী মথৌ তাবশিং কোমথোকহন্নবা সিক্যুরিতিজ কন্ত্রেক্স রিগুলেসন রুল্স (SCRRP), ১৯৫৬ শেমদোকখ্রে‍।
ফোরেন এক্সচেঞ্জ মেনেজমেন্ত (নন-দেত ইন্সত্রুমেন্তস), ২০১৯গী মখাদা লৈবা ‘দাইরেক্ত লিস্তিং ওফ ইকুইতী শেয়র্স ওফ কম্পেনিজ ইনকোর্পোরেতেদ ইন ইন্দিয়া ওন ইন্তরনেস্নেল এক্সচেঞ্জ স্কীম’ অমসুং কম্পেনিজ (লিস্তিং ওফ ইকুইতী শেয়র্স ইন পর্মিসিবল জুরিস্দিক্সন) রুল্স, ২০২৪না পুল্লগা পব্লিক ইন্দিয়ন কম্পেনীশিংবু GIFT-IFSCগী অয়াবা পীরবা মালেমগী স্তোক এক্সচেঞ্জশিংদা মখোয়গী শেয়র ইসু অমসুং লিস্ত তৌনবগী পরম শুরবা রিগুলেতরী ফ্রেমৱর্ক পীরি‍।
মসিবু মখা তানা মতেঙ পাংনবগীমক, অনৌবা রুল্স অসিনা পীরিবশিংদি:
• মিনিমম পব্লিক ওফর: IFSCs কী মালেমগী এক্সচেঞ্জশিংদখক্তা লিস্ত তৌবা পাম্লিবা পব্লিক ইন্দিয়ন কম্পেনীশিংগী ওইনা, পব্লিক্তা পীগদবা মিনিমম ওফর অমসুং এলোতমেন্ত ওফর দোকুমেন্তকী মতুং ইন্না য়ামদ্রবদা পোস্ত-ইসু কেপিতেলগী ১০% ওইগদবনি‍।
• কন্তিনুঅস লিস্তিংকী মথৌ তাবশিং: অসিগুম্বা কম্পেনীশিংগী কন্তিনুঅস লিস্তিংগী মথৌ তাবশিংসু, SCRR গী Rules 19 (2)(b) অমসুং 19Aদা পীরিবগুম্বা ১০%দা থম্লে‍।
থ্রেসহোল্দশিং অসি হন্থহন্দুনা, SCRR দা শেমদোক্লিবা অসিনা ভারতকী স্তার্তঅপশিং অমসুং সনরাইজ অমদি তেক্নোলোজী সেক্তরদা লৈরিবা কম্পেনীশিংগীদমক মালেমগী কেপিতেল লায়না ফংহন্বদা মতেঙ ওইহল্লে‍। মসিনা মরুওইনা মালেমগী থাক্তা কাখৎলিবা অমসুং অতোপ্পা কৈথেলশিংদা পাকথোক চাউথোক্নিংবগী খুদোংচাবা থিবা পাম্লিবা ভারতকী কম্পেনীশিং কান্নহনগনি‍।
থৌরাং অসিনা অসিনা IFSCs তা মতিং লৈবা অমসুং মালেমগী থাক্কী রিগুলেতরী অমসুং বিজিনেস এনভাইরনমেন্ত ফংহন্দুনা, মালেমগী ফাইনেন্সিএল সিস্তেমদা ভারতকী খোঙফম চেৎশিলহন্নবা লৈঙাক্না লেপ্লিবা খোঙফমবু উৎলি‍।
নোতিফিকেসন অসি য়েংনবগীমক মসিদা নম্বিয়ু

Ministry of Finance
Department of Economic Affairs amends Securities Contracts Regulation Rules (SCRR), 1956, facilitating direct listing of securities by public Indian companies on International Exchanges of GIFT IFSC
New amendments facilitate easier access to global capital for Indian start-ups and companies in sunrise and technology sectors
Amendments underscore Government's commitment to providing an agile and world-class regulatory and business environment at IFSCs, thereby strengthening India's position in global financial system
29 AUG 2024 11:01AM by PIB Delhi
The Department of Economic Affairs, Ministry of Finance, has amended the Securities Contracts Regulation Rules (SCRR), 1956 to ease the listing requirements for Indian companies seeking to list on international exchanges within International Financial Service Centres (IFSCs) at par with global standards.
‘Direct Listing of Equity Shares of Companies Incorporated in India on International Exchanges Scheme’ under the Foreign Exchange Management (Non-Debt Instruments), 2019 and Companies (Listing of Equity Shares in Permissible Jurisdictions) Rules, 2024 together, provide an overarching regulatory framework to enable public Indian companies to issue and list their shares in permitted international stock exchanges at GIFT-IFSC.
To further facilitate this, the new rules stipulate that:
• Minimum Public Offer: For public Indian companies desiring to list solely on international exchanges in IFSCs, the minimum offer and allotment to the public as per the offer document shall be at least 10% of the post-issue capital.
• Continuous Listing Requirements: The continuous listing requirement for such companies has also been set at 10%, as outlined under Rules 19 (2)(b) and 19A of the SCRR.
By reducing these thresholds, the amendments in SCRR facilitate easier access to global capital for Indian start-ups and companies in the sunrise and the technology sectors. This will particularly benefit Indian companies going global and having ambitions to look at opportunities for expanding their presence in other markets.
This initiative underscores the Government's commitment to providing an agile and world-class regulatory and business environment in the IFSCs, thereby strengthening India's position in the global financial system.
CLICK HERE TO ACCESS THE NOTIFICATION