Ministry of Defence
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh visits National Civil Rights Museum in Memphis
Concludes his US visit with an interaction with Indian community
Describes them as a 'living bridge' between India & US fostering close relations and goodwill
26 AUG 2024 9:58AM by PIB Delhi
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh visited the National Civil Rights Museum and interacted with the Indian community in Memphis, Tennessee on August 25, 2024 on the last day of his tour to US. The National Civil Rights Museum traces the history of the civil rights movement in the US from the 17th century to the present, and is built around the site of the assassination of Martin Luther King Jr in 1968. It also has a bust of Mahatma Gandhi, acknowledging his inspiration for non-violent struggle.
Interacting with the Indian diaspora from Memphis, Atlanta, Nashville, and other nearby areas, Shri Rajnath Singh lauded the achievements of the community members and their contribution to society, science and economy. He described them as a 'living bridge' between India and US, fostering close relations and goodwill.
The Raksha Mantri also acknowledged the efforts of the Indian community in establishing an exhibit of Mahatma Gandhi and placing two honorary 'Gandhi Way' street signals near the National Civil Rights Museum on the 150th birth anniversary of Mahatma Gandhi in 2019. In this last event of his US visit, Shri Rajnath Singh underlined India’s growth story in the last decade, and the immense potential with a promising future.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা মেম্ফিসতা লৈবা নেস্নেল সিভিল রাইৎস ম্যুজিয়মদা চৎখ্রে
ভারত মচাশিংগা লোয়ননা ৱারী শাবগা ইরোয়ননা মহাক্কী US খোঙচৎ লোইশিনখ্রে
মখোয় অসি ভারত অমসুং USকী অনকপা মরীশিং অমসুং মতেং পাংনবগী মতৌবু য়োকখৎলিবা “থৱায় পানবা থোং” অমনি হায়খ্রে
26 AUG 2024 9:58AM by PIB Imphal
ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা মহাক্কী US খোঙচৎকী অরোইবা নুমিৎ, ওগস্ত 25, 2024দা তেনেসীগী মেম্ফিসা লৈবা নেস্নেল সিভিল রাইৎস ম্যুজিয়মদা চৎখ্রে অমসুং ভারত মচাশিংগা লোয়ননা ৱারী শাখ্রে। নেস্নেল সিভিল রাইৎস ম্যুজিয়মনা 17শুবা চহিচাদগী হৌরগা হৌজিক ফাওবগী USতা চত্থখিবা সিভিল রাইৎস ইহৌগী পুৱারী তাক্লি অমসুং মসি 1968তা মার্তিন লুথর কিং জুনিয়র হাৎখিবা মফমদা শাখি। অহিংসা চত্থদুনা অৱাবা মায়োক্নখিবা অদুনা ইথিল পীখিবা অদুবু শকখঙবা ওইনা মফম অসিদা মহাত্মা গান্ধীগী মীতম অমসু লৈ।
মেম্ফিস, এতলান্তা, নাশভিল অমসুং অতৈ মনাক নকপা মফমশিংদগী ইন্দিয়া দাইস্পোরাগা ৱারী শারদুনা শ্রী রাজনাথ সিংহনা কম্ম্যুনিতী মেম্বরশিংগী মায়পাকপশিং অমসুং মখোয়না খুন্নাই, বিজ্ঞান, অমসুং শেন্মিৎলোনদা শরুক তমখিববু শীংথাখি। মহাক্না মখোয় অসি ভারত অমসুং USকী অনকপা মরীশিং অমসুং মতেং পাংনবগী মতৌবু য়োকখৎলিবা “থৱায় পানবা থোং” অমনি হায়খ্রে।
ঙাকশেল মন্ত্রীনা 2019দা মহাত্মা গান্ধীগী 150শুবা মপোক কুমওনদা নেস্নেল সিভিল রাইৎস ম্যুজিয়ম মনাক্তা মহাত্মা গান্ধীগী একজিবিৎ অমা থমখিবা অমসুং ইকাই খুম্নবা উৎপা ওইনা ‘গান্ধী ৱে’ স্ত্রীত সিগনেল অনি থমখিবগী খোঙথাংশিংবু থাগৎখি। মহাক্কী US খোঙচৎকী অরোইবা থৌরমদা শ্রী রাজনাথ সিংহনা হৌখিবা দিকেদতা ওইরক্লিবা ভারতকী গ্রোথ স্তোরী অমসুং অফবা তুংলমচৎকা লোয়ননা লৈরিবা অচৌবা পোতেন্সিএল অদু থমখি।