থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
দাঃ জিতেন্দ্রে সিংহনা পি.এম. মোদীবু জম্মু কশ্মিরদা শান্তি অমুক হন্না পুরকপা, ওপোজিসনগী সেনিয়র লুচিংবশিংবু লাল চোক্তা লৈবা অহদুস রেস্তোরাদা অকীবা লৈতনা চাক্লেন চাবা চৎপা য়াহনবগীদমক্তা থাগৎখ্রে
“আর্তিকল 370 লৌথোকপগী পুৱারী ওইরবা ৱারেপ্না জম্মু কশ্মিরগী য়াম্লবা মীয়ামগী দিকেদ তরেত্তগী মৎপীদুনা লাক্লবা নাগ্রিক অমা ওইবগী হক অমুক হন্না ফংহনখি”
“জম্মু অমসুং কশ্মিরগী আর্তিকল 370গী ভোতরীশিংনা মখোয়গী ওইজবগীদমক্তা সংবিধানগী কাঙলোনশিং লান্না শিজিন্নদুনা লাকখি”: দাঃ সিংহ
দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা স্পেসতা মশক থোকপা মায় পাকখিবগী দিকেদ তরুক, ক্বান্তম জম্প তৌখিবা অমসুং মথংগী চহি 10দা শরুক মঙা হেন্না শাহৌ লৌগদবগী ৱাফম থমখি
দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা চন্দ্রয়ান-3না থাগী সাউথ পোলদা মায় পাক্না তাখিবগী পুৱারী ওইরবা থৌওং পাউদমখি, মসিদি মালেম্না শিংথানরিবনি অমসুং ভারতপু স্পেস এক্সপ্লোরেসনগী লুচিংবা ওইহল্লিবনি
24 AUG 2024 4:05PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী মন্ত্রী দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীবু জম্মু অমসুং কশ্মিরদা শান্তি অমুক হন্না পুরক্তুনা তংদু লৈতাবা পুন্সি মহিং পুরকপা ঙমবগীদমক্তা মহাক্কী অচেৎপা লুচিং থৌদাংবু থাগৎপা ফোংদোক্লদুনা থৌওং অসিনা লমদমসিগী ওপোজিসনগী সেনিয়র লুচিংবা ফাওবনা অকী অখঙ লৈতনা চত্থোক চৎশিন তৌবা ঙমহল্লি অমসুং ৱাফম অসিমক মহাক্কী খ্বাইদগী কোনবা খোঙচত্তা লাল চোক্কী ‘অহদুস’ রেস্তোরাদা উখিবা ফিভম্না খুদম ওইরি হায়না ফোংদোকখ্রে।
“মসিদি লমদমসিদা শান্তি অমুক লৈরে অমসুং তংদু লৈতাবা মফম ওইরে হায়বগী খুদম্নি”, দাঃ সিংহনা হায়খি। ৱাফম অসি ভারত 24 ন্যুজনা চহি অনি মায় পাক্না মপুং ফারকপগীদমক্তা পাংথোকপা থৌরম অমদা হায়খিবনি।
“আর্তিকল 370 লৌথোকপগী পুৱারী ওইরবা ৱারেপ্না জম্মু কশ্মিরগী য়াম্লবা মীয়ামগী দিকেদ তরেত্তগী মৎপীদুনা লাক্লবা নাগ্রিক অমা ওইবগী হক অমুক হন্না ফংহনখি”, কেন্দ্রগী সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজীগী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ), আর্থ সাইন্সকী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ), এম.ও.এস. পি.এম.ও., এতোমিক ইনর্জী বিভাগ, স্পেস বিভাগ, পর্সোন্নেল, পব্লিক গ্রাইবেন্স অমসুং পেন্সনগী রাজ্য মন্ত্রীনা হায়খি।
জম্মু অমসুং কশ্মিরগী আর্তিকল 370গী ভোতরীশিংনা মখোয়গী ওইজবগীদমক্তা সংবিধানগী কাঙলোনশিং লান্না শিজিন্নদুনা লাকখি হায়না দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা অমদা হায়খি। রাজ্যসিগী মমাংগী লৈঙাক্না মসিগুম্বা থৌওং অসি পাম্লম্মি, মসিগী মরমদি, মখোয়না মীখল লায়না মায় পাকপা ঙম্লম্মি, মখোয়গী শাগৈগী লৈঙাক মখা চত্থবা ঙমহল্লম্মি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
“ঐখোয়না 5শুবা কুমওন পাংথোকপা অসিদা মশক থোকপা চাউখৎ থৌরাংগী মমি উবা ঙম্লে। মমাংগী চহি 5তা থাক মরিদা অওনবা লাকপগী মতৌ উখি, মখোয়শিং অদুদি – গনতন্ত্র, লৈঙাক, চাউখৎ থৌরাং অমসুং সেক্যুরিতীগী ফিভম্নি”, মন্ত্রীনা হায়খি।
পঞ্চায়তকী 73 অমসুং 74শুবা এমেন্দমেন্ত অসি কংগ্রেস সরকারনা কেন্দ্রদা পুথোকখি, অদুবু চপ মান্নবা চুংশিন্নবা সরকার অসিনা মসিবু জম্মু অমসুং কশ্মিরদদি চৎনহনখিদে হায়না দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি। রাজ্যসিদা ইং 2019গী মমাংদা কেন্দ্রগী ফন্দ থাদদবনা মরম ওইরগা দেমোক্রেতিক দিসেন্ত্রেলাইজেসন তৌবা ঙম্লমদে।
দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি, “শান্তি পুরকপা অমসুং চাউখৎ থৌরাং লৈহল্লিবসিদি পি.এম. মোদীনি, মহাক্না লমদমসিগী মীয়ামদা থাজবা পীদুনা মখোয়না লৈবাক্কী চাউখৎ থৌরাংদা মরু ওইবা থৌদাং য়াহনগনি অমসুং সনাগী অরংবা লুহুপকুম্না ঙালহনগনি হায়বগী থাজবা পীখি”।
ভারতকী অহানবা লৈবাক্কী স্পেস নুমিৎ পাংথোকপগী মতাংদা দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা পাউদম্লদুনা ভারতকী স্পেস খোঙচৎ অসি অমেরিকাগী এস্ত্রোনাউত নীল আর্মস্ত্রোংনা থা লৈমায়দা খোঙদাখিবা ইং 1969দা চহি 55গী মমাংদগী হৌখ্রবনি হায়খি। মহাক্না সাইন্তিফিক কম্ম্যুনিতীবু ৱাখল চেৎপগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখি, মখোয়গী হোৎনজমন্না মরম ওইরগা, ভারতপু থাগী সাউথ পোলদা খোঙদাবা ঙম্বা খ্বাইদগী অহানবা লৈবাক ওইহনখিবনি।
রাজ্য মন্ত্রীনা মায় পাকপা অসিবু সাইন্তিফিক মিসন্দা খুমাং চাউশিলহন্নবা অমসুং ভারতকী সাইন্তিফিক কম্ম্যুনিতীগী মতিক উত্থোক্নবগীদমক্তা ইং 2014দগী হৌদুনা প্রধান মন্ত্রী মোদীনা লুচিংদুনা পুরকখিবা পোলিসী সপ্পোর্তনা ওইহনবনি হায়না ফোংদোকখি। স্পেস স্তার্তঅপ মশিং হেনগৎলক্লিবা, হৌজিক্না 300 ওইরবা, স্পেস সেক্তরদা প্রাইভেত সেক্তরবু শরুক য়াবা ফংহনখিবগী ৱাফম কয়াশু মহাক্না ফোংদোকখি। ভারতকী স্পেস ইকোনোমীনা মথংগী দিকেদতা বিলিয়ন দোল্লর 8তগী বিলিয়ন দোল্লর 44 য়ৌরগনি হায়না শেল থুম মন্ত্রীনা হায়খিবা ৱাফম্বুশু মহাক্না অমুক্কা হন্না পাউদমখি।
ভারতকী স্পেস সেক্তরগী মতিক ফুদোকপা ঙম্নবা ফাউন্দিং ফাদর বিক্রম সরাভাইনা মঙলম্বা মঙলান মঙফাওনবা ঙমহনবদা ভারতকী স্পেস সাইন্তিস্তশিংদা প্রধান মন্ত্রীনা তেংবাংখি অমসুং মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী হৈ-শিংবগী মতিক ফোংদোকপা ঙমখি অমসুং মালেমগী মাঙদা মসিমক উৎপশু ঙমখিবনি হায়না দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি।

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Dr. Jitendra Singh praises PM Modi for restoring Peace in J&K, enabling senior leaders from opposition to dine freely at Lal Chowk's Ahdoos Restaurant
“Historic decision of abrogation of Article 370 brought citizenship rights to a vast population in J&K who were deprived of it for the last seven decades
"Votaries of Article 370 in J&K Exploited Constitutional Provision to serve their political interests: Dr. Singh
Dr. Jitendra Singh Highlights Six Decades of Space Milestones, quantum jump and five times growth in the next 10 years
Dr Jitendra Singh highlights the historic landing of Chandrayaan-3 on the Moon's South Pole, a feat that astonished the world and established India as a leader in space exploration
24 AUG 2024 4:05PM by PIB Delhi
Union Minister Dr. Jitendra Singh praised Prime Minister Narendra Modi for his decisive leadership in restoring peace and normalcy in Jammu & Kashmir, noting that this has allowed even senior leaders from opposition to freely enjoy the region's newfound stability, as evidenced by the recent visit to ‘Ahdoos’ Restaurant in Lal Chowk.
"This is a testament to the peace and normalcy that has been restored in the region," Dr. Singh stated during a program hosted by Bharat24 News celebrating the successful completion of two years.
“Historic decision of abrogation of Article 370 brought citizenship rights to a vast population in J&K who were deprived of it for the last seven decades”, said Union Minister of State (Independent Charge) Science and Technology, Minister of State (Independent Charge) Earth Sciences, MoS PMO, Department of Atomic Energy, Department of Space, Personnel, Public Grievances and Pensions.
Dr. Jitendra Singh said "Votaries of Article 370 in J&K Exploited Constitutional Provision to serve their political interests”. He also remarked that it was a vested interest for the ruling dispensation in the erstwhile state of J&K because it enabled them to get elected and form government with mere 10% or less voting and thus continue their dynasty rule, generation after generation, he said.
The Minister said “As we celebrate the 5th Anniversary some significant developments are highly notable. In the last 5 years transformation has happened broadly at four levels i.e. democratic, governance, development and security situation.”
Dr. Jitendra Singh recalled that the 73rd and 74th Amendments of the Panchayat Act were introduced by the Congress government at the Centre but not made applicable in J&K by the same coalition government in the State. Democratic decentralization could not take place as central funds were not available to them before 2019.
Dr. Jitendra Singh said “The Credit of bringing peace and development goes to PM Modi who gave confidence to the people in the region and assured that J&K will play a pivotal role in the country's development and shine as the crown jewel.”
Speaking regarding the celebration of India’s maiden National Space Day, Dr. Jitendra Singh traced India’s Space journey beginning only 55 years back in 1969 when the US astronaut Neil Armstrong had already set his foot on the Moon. He lauded the scientific community for their unwavering dedication, which culminated in India becoming the first nation to land on the Moon's South Pole.
The Minister of State for Space credited the policy support and leadership provided by Prime Minister Modi since 2014 for accelerating scientific missions and unlocking the potential of India’s scientific community. He also noted the significant increase in Space startups, now numbering nearly 300, following the opening of the Space sector to private participation. He echoed the Finance Minister’s projection that India’s space economy will grow from $8 billion to $44 billion in the next decade.
Dr. Jitendra Singh Said Prime Minister Modi enabled India’s Space scientists to vindicate the dream of their founding father Vikram Sarabhai by unlocking India’s Space sector and providing an enabling milieu in which India’s huge potential and talent could find an outlet and prove itself to the rest of the world,” he said.