ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ৱাশিংতন DCদা ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা US নেস্নেল সেক্যুরিতী এদভাইজর শ্রী জেক সুল্লিভানগা উনখ্রে
ওইরক্লিবা জিওপোলিতিকেলগী ফীভম, মরু ওইবা রিজনেল সেক্যুরিতীগী ইস্যুশিং অমসুং দিফেন্স ইন্দস্ত্রিএল কোল্লাবোরেসনগী মতাংদা খন্নখ্রে
RMনা USকী দিফেন্স ইন্দস্ত্রীগা ৱারী শাখ্রে; ভারতনা থোরক্লিবা শীংনবশিং কোকহন্নবা কেপাসিতী বিল্দিং অমসুং ইন্দস্ত্রিএল পার্তনরশিপকীদমক ঙাকশেলগী লমদা USকা লোয়ননা খুৎশম্ননা পাম্মি
24 AUG 2024 8:59AM by PIB Imphal
ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা ওগস্ত 23, 2024দা ৱাশিংতন DCদা লৈবা হ্বাইৎ হাউসতা US নেস্নেল সেক্যুরিতী এদভাইজর শ্রী জেক সুল্লিভানগা উনখ্রে। মখোয়না জিওপোলিতিকেলগী ফীভম হোংলকপা অমসুং রিজনেল সেক্যুরিতীগী মরুওইবা হীরমশিং খন্নখি। মখোয়না ভারত অমসুং USকী মরক্তা হৌজিক চত্থরিবা দিফেন্স ইন্দস্ত্রীএল কোল্লাবোরেসন প্রোজেক্তশিং অমসুং লৈবাক অনিগী ইন্দস্ত্রীশিংনা পুন্না থবক তৌমিন্নবা য়াবা পোতেন্সি‌এল এরিয়াশিংদসু খন্নখি।
ৱাশিংতন DCদা US ইন্দিয়া স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপ ফোরমনা শিন্দুনা পাংথোকপা রাউন্দ তেবল অমদা দিফেন্স মন্ত্রীনা US দিফেন্স ইন্দস্ত্রীগী মকোক থোংবা লুচিংবশিংগা ৱারী শানখি। রাউন্দ তেবল অদুদা US দিফেন্স অমসুং তেক্নোলোজী কম্পনী কয়ানা শরুক য়াখি।
শ্রী রাজনাথ সিংহনা হায়খি মদুদি ভারতনা USকী ইনভেস্তমেন্ত অমসুং তেক্নোলোজী কোল্লাবোরেসনবু তরাম্না ওক্লি অমসুং স্কিল লৈরবা হ্যুমেন রিসোর্স বেজ, মপাঙ্গল কনবা প্রো- FDI অমসুং প্রো-বিজিনেস ইকোসিস্তেম, অমসুং অচৌবা দোমেস্তিক মার্কেৎ লৈদুনা শেম-শারি। তেক্নোলোজী অমসুং ইন্দস্ত্রীএল পার্তনরশিপকী মরীদা মপাঙ্গল হেনগৎহন্নবা ভারতনা ঙাকশেলগী লমদা USকা লোয়ননা পুন্না থবক তৌমিন্নবা পাম্মি। মতুংদা, ঙাকশেল মন্ত্রীনা US ইন্দিয়া বিজিনেস কাউন্সিলগী মীহুৎ কাংবুগা ৱারী শানখি।

Ministry of Defence
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh meets US National Security Advisor Mr Jake Sullivan in Washington DC
Discusses evolving geopolitical situation, key regional security issues & defence industrial collaboration
RM interacts with US defence industry leaders; Says, India wants to work closely with US in defence for capability building & industrial partnership to address emerging challenges
24 AUG 2024 8:59AM by PIB Delhi
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh met the US National Security Advisor Mr Jake Sullivan at the White House in Washington DC on August 23, 2024. They deliberated on the evolving geopolitical situation and certain key regional security issues. They also discussed the ongoing defence industrial collaboration projects between India and US, and potential areas where the industries of the two countries could work together.
The Raksha Mantri also interacted with the senior leaders of the US defence industry at a round-table organised by US India Strategic Partnership Forum in Washington DC. The round-table was attended by a large number of US defence and technology companies.
Shri Rajnath Singh emphasised that India welcomes US investment and technology collaboration, and is ready with a skilled human resource base, robust pro-FDI and pro-business ecosystem, and large domestic market. India looks forward to closely working with US across the domains of defence for capability building and for an abiding technology & industrial partnership which can address emerging challenges, he added. Later, the Raksha Mantri briefly met a delegation from US India Business Council.