প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইজরেলগী প্রধান মন্ত্রীগা ৱারী শাখ্রে
পি.এম. নেতান্যাহুনা ভারতকী 78শুবা নীংতম নুমিৎকী য়াইফ-পাউজেল পীরকখ্রে
লুচিংবা অনিনা ৱেস্ত এসিয়াদা ওইরিবা ফীভমগী মতাংদা খন্নখ্রে
পি.এম.না ফীভম অসি দি-এস্কালেৎ তৌবা মথৌ তাই হায়খ্রে
পি.এম.না হোস্তেজশিং থাদোক্নবা, সিজফায়র তৌনবা অমসুং মখা তানা হ্যুমেনিতরিয়ন এদ পীনবা ভারতকী ৱাফম অমুক হন্না ফোংদোকখ্রে
16 AUG 2024 5:42PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীদা ঙসি ইজরেলগী প্রধান মন্ত্রী, ঐচ.ই. শ্রী বেঞ্জামিন নেতান্যাহুনা তেলিফোন তৌরকখ্রে।
পি.এম. নেতান্যাহুনা ভারতকী 78শুবা নীংতম নুমিৎকী থৌরমগী য়াইফ-পাউজেল পীরকখ্রে।
লুচিংবা অনিনা ৱেস্ত এসিয়াদা ওইরিবা ফীভমগী মতাংদা খন্নখ্রে।
পি.এম.না ফীভম অসি দি-এস্কালেৎ তৌবা মথৌ তাই হায়খ্রে। পি.এম.না হোস্তেজ পুম্নমক খুদক্তা থাদোক্নবা অমসুং অৱাবা নংলবশিংদা মখা তানা হ্যুমেনিতরিয়ন এসিস্তেন্স পীবা মথৌ তাই হায়না অমুক হন্না ফোংদোকখ্রে। মহাক্না দাইলোগ অমসুং দিপ্লোমেসীগী খুত্থাংদা লান অসি অথুবদা অমসুং শান্তি ওইনা ৱারোইশিন পুরক্নবা হায়খি।
লুচিংবা অনিনা বাইলেতরেল কোওপরেসনগী লম কয়ামরুম অমসুং ইন্দিয়া-ইজরেল স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপ হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা লম্বীশিংগী মতাংদসু খন্নখি।
লুচিংবা অনিনা পাউ ফাওন্দুনা লৈনবা য়ানখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister Narendra Modi speaks with Prime Minister of Israel
PM Netanyahu conveys his warm wishes on India’s 78th Independence Day
The two leaders discuss the prevailing situation in West Asia
PM emphasizes the need for de-escalating the situation
PM reiterates India’s call for release of hostages, ceasefire and continued humanitarian aid
16 AUG 2024 5:42PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi received a telephone call today from the Prime Minister of Israel, H.E. Mr. Benjamin Netanyahu.
PM Netanyahu conveyed his warm wishes on the occasion of India’s 78th Independence Day.
The two leaders discussed the prevailing situation in West Asia.
PM Modi emphasized the need to de-escalate the situation. PM reiterated India’s call for immediate release of all hostages and the need for continued humanitarian assistance for the affected. He called for an early and peaceful resolution of the conflict through dialogue and diplomacy.
The two leaders also discussed various aspects of the bilateral cooperation and ways to further strengthen the India-Israel Strategic Partnership.
The two leaders agreed to remain in touch.