সোসিয়েল জস্তিস অমসুং ইম্পৱার্মেন্ত মন্ত্রালয়
দিবয়াংজন ফুরুপকী ইকায়খুম্নবা ঙাক্নবা অকনবা ৱারেপশিং লৌরে: ৭৮শুবা নিংতম্বা নুমিৎকী ৱা ঙাংবদা প্রধান মন্ত্রী
15 AUG 2024 2:25PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নিউ দিল্লিদা লাল কিলাদগী ৭৮শুবা নিংতম্বা নুমিৎ থৌরমদা মীয়ামদা ৱা ঙাংখ্রে। মহাক্কী ৱারোলদা, প্রধান মন্ত্রীনা দিবয়াংজনশিগী পুন্সি মহিং ফগৎনবা অমসুং ইকায়খুম্নবা ঙাক্নবা সরকারনা পায়খৎলিবা থবকশিং পাউদমখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি দিবয়াংজন ফুরুপকী ইকায়খুম্নবা ঙাক্নবা অমসুং মগুন লৈনা হিংনবা অনৌবা অমসুং অফবা ৱারেপশিং লৌরে। পাউদমখিবা মরুওইবা থবকশিংদি :
• সুগময়া ভারত: হকচাংগী ফিবম চাদ্রবা মীওইশিং মীয়াম তিনবা মফমশিং অমসুং চৎথোক-চৎশিন তৌবদা ইরাই লাইনা পাংথোকপা য়ানবা অপুনবা ফিবম অমা শেমগৎনবা থৌরম অসিনা পান্দম থম্লি।
• পেরালেম্পিয়ানশিং শৌগৎপা: হকচাংগী ফিবম চাদ্রবা শান্নরোয়শিংগী মাইপাকপা শক খঙদুনা, মখোয়গী শান্ন-খোৎনবগী থবকশিংদা পুক্নিং থৌগৎনবা অমসুং মখোয়গী মতেং পাংনবা সরকারনা অহেনবা মতেং পাংলি।
• সাইন লেঙ্গোইজ চাউখৎহনবা: ই-পাউ ফাউনবা হেন্না ফগৎহন্নবা অমসুং ফিবম চাদ্রবশিং কোনশিন্নবা সাইন লেঙ্গোইজ শীজিন্নবা অমসুং মশক খঙলবা হেনগৎহন্নবা থবকশিং পায়খৎলি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি পায়খৎলিবা থবকশিং অসি দিবয়াংজনশিংগী ইকায়খুম্নবা ঙাক্নবা থবকশিংগী শরুক অমনি অমসুং মসিনা মান্ননা হিংমিন্ননবা অমসুং মীওইবগী অৱাবা মশক খঙনবা সরকারনা পায়খৎলিবা থবকশিং হেন্না ফগৎহল্লে।

Ministry of Social Justice & Empowerment
Compassionate decisions being made to ensure dignity to Divyangjan community: PM in 78th Independence Day Address
15 AUG 2024 2:25PM by PIB Delhi
On the occasion of the 78th Independence Day, Prime Minister Shri Narendra Modi delivered an address from the ramparts of the Red Fort, in New Delhi today. In his speech, he emphasized the government's ongoing commitment to ensuring dignity and enhancing quality of life for Divyangjan (Persons with Disabilities - PwDs).
The Prime Minister noted that new, compassionate decisions are being made to ensure that the Divyangjan community feels dignified and valued. Key initiatives highlighted included:
• Sugamya Bharat: This accessibility program aims to create an inclusive environment by improving physical access to public spaces and transportation for people with disabilities.
• Support for Paralympians: Recognizing the achievements of athletes with disabilities, the government is providing additional support to encourage and assist them in their sporting endeavors.
• Development in Sign Language: Initiatives are underway to advance the use and recognition of sign language, fostering better communication and inclusivity.
Prime Minister Modi affirmed that these measures are part of a broader effort to restore and uphold the dignity of the Divyangjan, reinforcing the government's commitment to equality and compassion.