নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
থৌগলনা ঐখোয়গী নাৎকী শরুক্নি অমসুং অমনা অমবু তেংবাংনবা হায়বসি ঐখোয়বু য়োক্লকপদা লোয়নদুনা লাকখ্রবনি: দোক্তর মন্দাবিয়া
লৈঙাক্না তোঙান তোঙানবা লমশিংদা নহাশিংনা মায় মীথোয় মীহেন্নবা মশিং য়াম্লবা খুদোংচাবশিং শেমগৎলে: কেন্দ্র মন্ত্রী
দোক্তর মনসুখ মন্দাবিয়ানা নীংতম নুমিৎ থৌরমদা শরুক য়ানবা পাউজেল পীখিবা নহা ভোলুন্তিয়রশিংগা ৱারী ৱাতায় শানখ্রে
এন.এস.,স. ভোলিন্তিয়র ৪০০ অমসুং মাই ভারত ভোলুন্তিয়র ১০০ অখন্নবা মীথুং ওইনা পাউজেল পীখি
14 AUG 2024 3:11PM by PIB Imphal
য়ুথ এফ্যার্স এন্দ স্পোর্তস অমসুং লেবর এন্দ এমপ্লোইমেন্তকী কেন্দ্র মন্ত্রী দোক্তর মনসুখ মন্দাবিয়া অমসুং য়ুথ এফ্যার্স এন্দ স্পোর্তসকী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রীমতি রক্সা খারসেনা ঙসি নই দিল্লীদা পাঙথোকপা অখন্নবা ৱারী ৱাতায় শান্নবগী থৌরম অমদা নহা ভোলুন্তিয়র ৫০০গী ইচঙ থৌরবা কাঙলুপ অমগা উনখি‍। লৈবাক শিন্বা থুংবদগী নহা ভোলুন্তিয়রশিং অদু, নেস্নেল সর্ভিস স্কীম (এন.এস.এস.) ৪০০ অমসুং মাই ভারত ভোলুন্তিয়র ১০০, নীংতম নুমিৎ থৌরম ২০২৪দা অখন্নবা মীথুং ওইনা পাউজেল পীখি‍।
ভোলুন্তিয়রশিংগী নহা ওইবগী মতিং অমসুং লেপ্লিবা খোঙফম্না মহাকপু পুক্নিং থৌগৎলি হায়না ফোঙদোক্লদুনা, দোক্তর মন্দাবিয়ানা হায়খি, “ঐখোয়গী ভোলুন্তিয়রশিং অসি অওনবা পুরকপা অমসুং খুমাঙ চাওশিনবগী মৈরা পায়দুনা চৎলিবা অশেঙবা মীওইশিংনি‍। লৈবাক শেমগৎপদা উৎলিবা মখোয়গী পুক্নিং খোয়রাংবা অমসুং পুক্নিং লুপ্পা মতৌ পুক্নিং থৌগৎনিংঙাইনি‍।”
অতোপ্পা মীওইশিংগী থৌগলগী মরুওইবা ৱাফমশিংগী মরমদা ৱা ঙাংলদুনা, মহাক্না হায়খি, “থৌগল হায়বসি ঐখোয়গী নাৎকী শরুক অমনি‍। অমগা অমগা তেংবাংনবা হায়বসি ঐখোয়বু য়োক্লকপদা য়াওদুনা লাকখ্রবনি‍। হায়রিবা ইহুলশিং অসিনা নখোয়বু শিংনবশিং থেংনবদা অমদি চাওখৎপা ভারত অমা শেমগৎপদা মতেং পাংগনি‍।”
মহাক্না মীয়ামগী থৌগল অমদি লৈবাক চাওখৎহন্বদা নহাশিংনা শরুক য়াশিনবগী মরুওইবা ৱাফমশিং থমখি‍। ভারতপু ২০৪৭ ফাওবদা চাওখৎপা লৈবাক অমা ওইহন্নবা প্রধান মন্ত্রীনা মঙলিবা মঙলান মঙফাওনহন্বদা মখোয়গী থৌদাং মরুওই হায়রদুনা, মহাক্না ভোলুন্তিয়রশিংবু খুন্নাইগী থৌগলগী ৱাখল্লোন্দা তোঙান তোঙানবা লমদা লেপ্পা লৈতনা হোৎননবা ৱাফম থমখি‍।
নহাশিংগী মতিংবু শকখঙলদুনা, দোক্তর মন্দাবিয়ানা হায়খি, “ঐনা নখোয় খুদিংদা চাউরবা মতিং কয়া উই‍। হৌখিবা দেকেদ অসিদা, লৈঙাক অসিনা, মুদ্রা য়োজনা অমদি স্তার্ত-অপ ইন্দিয়াগুম্বা থৌরাংশিংগা লোয়ননা ওন্ত্রপ্রিন্যুরসিপ অমসুং ইনোভেসন পুরকপদা ওইরবসু নৎত্রগা খেলো ইন্দিয়া প্রোগ্রামগী খুত্থাঙদা শান্ন-খোৎনবগী লমদা মখোঙ শোম্বিবা ওইরবসু, তোঙান তোঙানবা লমদা নহাশিংনা মীথোয় মীহেন্বা ওইরক্নবা মশিং য়াম্লবা খুদোংচাবা কয়া শেমখ্রে‍।”
মহাক্না মখা তানা নহাশিংগী মফমদা নই দিল্লীদা লৈরিবা নেস্নেল ৱার মেমোরিএল, প্রধান মন্ত্রী সঙ্গ্রহলয়, কর্তব্য পথ, অমসুং অতৈ মরুওইবা মফম কয়া য়াওনা মরুওইবা লমথুংফমশিংদা চৎনবা ৱাফম থমখি‍।
য়ুথ এফ্যার্স অমসুং স্পোর্তসকী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রীমতী রক্সা খারসেনা অখন্নবা মীথুংশিংবু, মেরি মাতী, মেরা দেশ কেম্পেন্দা শরুক য়াবা, অমৃৎ ভাতিকা শেম্বা, অমসুং উ থাবগী থৌরম, ঈ কত্থোকপগী কেম্প, অমসুং লম্বীগী শাফনবগী এৱ্যারনেসনচিংবা মীয়ামদা মীৎয়েঙ থম্বা থৌরম কয়াদা শরুক য়াদুনা মখোয়না তৌখিবা মতিং লৈবা থবক থৌরমশিংগীদমক থাগৎখি‍।
থৌরম অদুদা কেন্দ্র মন্ত্রীগা ভোলুন্তিয়রশিংগা ৱারী ৱাতায় শান্নবনা মপুং ওইবা মশক ওইবগা লোয়ননা, থৌরমদুদা কন্ত্রীনা নহাশিং মপাঙ্গল কলহনবা অমসুং ভোলুন্তিয়রিজমগী চৎনবী য়োকখৎপদা পান্দম থম্বা লৈঙাক্কী থৌরাংশিংগী মরমদা পাউদমখি‍। ভোলুন্তিয়রশিংনা মখোয়না থেংনরকপা অমদি তম্লকপশিং পাউদম্লদুনা, নহাশিংনা লমজিংবা থৌরমশিংগী মতিং হেনগৎহন্নবা অমদি মাই ভারত পোর্তেলবু হেন্না চাউথোকহন্নবা মমল নাইরবা ৱাফম কয়া থমখি‍।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Service is part of our culture and helping each other is ingrained in our upbringing: Dr. Mandaviya
Government has created numerous opportunities for youth to excel across various fields: Union Minister
Dr. Mansukh Mandaviya Interacts with Youth Volunteers Invited to Independence Day Ceremony
400 NSS Volunteers and 100 MY Bharat Volunteers Invited as Special Guests
14 AUG 2024 3:11PM by PIB Delhi
Union Minister of Youth Affairs & Sports and Labour & Employment, Dr. Mansukh Mandaviya and Union Minister of State for Youth Affairs & Sports, Smt. Raksha Khadse engaged with a vibrant group of 500 youth volunteers at a special interactive session held in New Delhi today. The Youth volunteers, 400 National Service Scheme (NSS) volunteers and 100 MY Bharat volunteers, from across the country have been invited as special guests in the Independence Day ceremony 2024.
Expressing his admiration for the youthful energy and commitment of the volunteers, Dr. Mandaviya stated, "Our young volunteers are the true torchbearers of change and progress. Their enthusiasm and dedication to nation-building are inspiring."
Speaking about the importance of service to others, he emphasized, "Service is part of our culture. Helping each other is ingrained in our upbringing. These values will aid you in overcoming challenges and building a developed India."
He highlighted the importance of youth involvement in community service and national development. He encouraged the volunteers to continue their efforts in various fields in the spirit of social service, emphasizing that their contributions are vital in realising the Prime Minister's vision of transforming India into a developed country by 2047.
Recognising the potential of youth, Dr. Mandaviya said, “I see immense potential in each of you. Over the past decade, the government has created numerous opportunities for youth to excel across various fields, whether through fostering entrepreneurship and innovation with initiatives like the MUDRA Yojana and Start-Up India or nurturing sports talent through the Khelo India program.”
He further urged the youth to visit key destinations in New Delhi, such as the National War Memorial, Pradhan Mantri Sangrahalaya, Kartavya Path, and other significant monuments.
Union Minister of State for Youth Affairs & Sports, Smt. Raksha Khadse, lauded the special guests for their impactful work, including their involvement in the Meri Mati, Mera Desh campaign, the creation of Amrit Vatika, and various community-focused initiatives such as plantation drives, blood donation camps, and road safety awareness.
The event was marked by an engaging dialogue between the Union Minister and the volunteers, where the minister shared insights into the government's initiatives aimed at empowering youth and fostering a culture of volunteerism. The volunteers, in turn, shared their experiences and learnings, providing valuable feedback for enhancing the impact of youth-led programs and making MY Bharat portal more robust.