Vice President's Secretariat
VP cautions nation against pernicious designs to destabilise Bharat and impede nation's progress
Tricolour inspires nation to unite against adversarial forces-VP
‘Har Ghar Tiranga’ campaign has played crucial role in instilling national pride among citizens, says the Vice-President
Tricolour is a symbol of our sovereignty and collective identity- VP
Challenging our Indian identity is akin to challenging our existence, says VP Dhankhar
Shri Dhankhar highlights Netaji's contributions to India’s Freedom Struggle
13 AUG 2024 4:39PM by PIB Delhi
The Vice-President of India, Shri Jagdeep Dhankhar urged the citizens to be alert with regard to "sinister forces with pernicious designs whose only motto is to destabilise Bharat and impede our progress."
Addressing citizens prior to flagging off the Har Ghar Tiranga bike rally from Bharat Mandapam today, the Vice-President said, “Some people are unable to digest the rapid pace of our development. They want to create obstacles, to bring instability.”
Recognising the symbolic significance of the tricolour, he urged citizens to draw inspiration from it to unite against adversarial forces and appealed to all fellow citizens to keep the interest of the nation paramount in all situations.
Underscoring the significance of the ‘Har Ghar Tiranga’ campaign, launched in 2021, Shri Dhankhar expressed that the initiative is aimed at awakening a deep sense of patriotism and national pride among all Indians, fostering a spirit of unity. He also made note of the evolution of the campaign into a ‘jan andolan’ today.
Illuminating the profound significance of the Indian tricolour, the Vice-President stressed that the tricolour is more than just a flag- it is a symbol of our sovereignty and collective identity.
Emphasizing that Indian identity is in our blood, the Vice President affirmed that challenging our Indian identity is akin to challenging our existence. He exhorted the masses to always uphold the honour, respect, and pride of the tricolour.
Underlining the legacy of Netaji Subhas Chandra Bose in our struggle for independence, Shri Dhankhar highlighted Netaji’s act of hoisting the Indian flag on the Andaman and Nicobar Islands on December 30, 1943, marking a historic defiance against British rule. He expressed that Netaji’s legacy continues to be celebrated annually on Parakram Diwas and is immortalised by the statue at Kartavya Path.
Shri Dhankhar lauded the nation’s efforts to honour the heroes of India’s freedom struggle during the ongoing ‘Azadi Ka Amrit Mahotsav’ celebrations. “We remember every personality, who contributed to our freedom struggle, and every corner of the country has recognized and honoured them, including prominent figures like Birsa Munda Ji, who made significant sacrifices at a young age for the nation,” he said.
Highlighting India's transformative journey on the global stage and its unwavering commitment to peace and progress, Shri Dhankhar noted that foreign institutions now view India as a shining example, demonstrating the nation's rapid economic growth and global influence. He emphasized that India is no longer just a country with potential and possibilities but a nation on the rise as never before. “Our rise is unstoppable, and our rise will make us a developed nation by 2047,” he said.
Waving off the Rally, Shri Dhankhar asserted, “The wave of my green flag is not just a signal to set in motion this Tiranga bike rally. It signals the start of an integral facet of our marathon march towards the vision of Viksit Bharat at the centenary of our independence”!
Shri Gajendra Singh Shekhawat, Union Minister of Tourism & Culture; Shri Kiren Rijiju, Union Minister for Parliamentary Affairs and Minority Affairs; Dr. Mansukh Mandaviya, Union Minister of Youth Affairs and Sports; Shri Kinjarapu Ram Mohan Naidu, Union Minister of Civil Aviation, and other dignitaries were also present on the occasion.
Read full text here: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=2044745

উপ-রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
ভি.পি.না ভারতপু দিস্তেবিলাইজ তৌনবা অমসুং লৈবাক্কী চাউখৎ-থৌরাংদা অপনবা পীনবা হোৎনরিবা তমথিরবা দিজাইনশিংদগী জাতিনা চেকশিন্নবা হায়খ্রে তিরঙ্গানা জাতিবু য়েখাই-থিনগাই পীরিবা শক্তিশিংগী মায়োক্তা অমত্তা ওইনা পুনশিন্নবা ইথিল পীরি-ভি.পি. ‘হর ঘর তিরঙ্গা’ কেম্পেন্না প্রজাশিংগী মরক্তা জাতিগীদমক চাউথোকচবা ইথিল পোকহনবদা মরু ওইবা থৌদাং লৌখি হায়না উপ-রাস্ত্রপতিনা ফোংদোকখ্রে তিরঙ্গানা ঐখোয়গী সোভরেন্তী অমসুং অপুনবগী শক্তমগী খুদম অমনি- ভি.পি. ঐখোয়গী ভারতকী আইদেন্তিতীদা শীংনবা হায়বা অসি ঐখোয়না হিংলিবা অসিদা শীংনবগা পাঙ্খক ওই হায়না ভি.পি. ধনখরনা ফোংদোকখ্রে শ্রী ধনখরনা ভারতকী নীংতম ইহৌদা নেতাজীনা শরুক তমখিবশিং অদু থমখ্রে Content: ভারতকী উপ-রাস্ত্রপতি, শ্রী জগদীপ ধনখরনা নাগরিকশিংদা "ভারতপু দিস্তেবিলাইজ তৌনবা অমসুং ঐখোয়গী চাউখৎ-থৌরাংদা অপনবা পীবনা অমত্তা ঙাইরবা মোতো ওইরিবা তমথিরবা দিজাইনশিং য়াওবা অকিবনা থল্লবা শক্তিশিং" অসিগা মতাংদা চেকশিন্না লৈনবা তকশিনখি। TWEET ঙসি ভারত মান্দপমদগী হর ঘর তিরঙ্গা বাইক রেল্লী লমথাদ্রিঙৈ মমাংদা মীয়ামদা ৱা ঙাংলদুনা উপ-রাস্ত্রপতিনা হায়খি, "মীওই খরনা ঐখোয়গী চাউখৎপগী খোঙ
তিরঙ্গানা জাতিবু য়েখাই-থিনগাই পীরিবা শক্তিশিংগী মায়োক্তা অমত্তা ওইনা পুনশিন্নবা ইথিল পীরি-ভি.পি.
‘হর ঘর তিরঙ্গা’ কেম্পেন্না প্রজাশিংগী মরক্তা জাতিগীদমক চাউথোকচবা ইথিল পোকহনবদা মরু ওইবা থৌদাং লৌখি হায়না উপ-রাস্ত্রপতিনা ফোংদোকখ্রে
তিরঙ্গানা ঐখোয়গী সোভরেন্তী অমসুং অপুনবগী শক্তমগী খুদম অমনি- ভি.পি.
ঐখোয়গী ভারতকী আইদেন্তিতীদা শীংনবা হায়বা অসি ঐখোয়না হিংলিবা অসিদা শীংনবগা পাঙ্খক ওই হায়না ভি.পি. ধনখরনা ফোংদোকখ্রে
শ্রী ধনখরনা ভারতকী নীংতম ইহৌদা নেতাজীনা শরুক তমখিবশিং অদু থমখ্রে
13 AUG 2024 4:39PM by PIB Imphal
ভারতকী উপ-রাস্ত্রপতি, শ্রী জগদীপ ধনখরনা নাগরিকশিংদা "ভারতপু দিস্তেবিলাইজ তৌনবা অমসুং ঐখোয়গী চাউখৎ-থৌরাংদা অপনবা পীবনা অমত্তা ঙাইরবা মোতো ওইরিবা তমথিরবা দিজাইনশিং য়াওবা অকিবনা থল্লবা শক্তিশিং" অসিগা মতাংদা চেকশিন্না লৈনবা তকশিনখি।
ঙসি ভারত মান্দপমদগী হর ঘর তিরঙ্গা বাইক রেল্লী লমথাদ্রিঙৈ মমাংদা মীয়ামদা ৱা ঙাংলদুনা উপ-রাস্ত্রপতিনা হায়খি, "মীওই খরনা ঐখোয়গী চাউখৎপগী খোঙজেল য়াংনা চৎলিবা অসি খাংবা ঙমদে। মখোয়না অপনবশিং পবা, তংদু লৈতাহনদবা পাম্মি”।
তিরঙ্গাগী মরুওইবা অদু খঙলদুনা মহাক্না নাগরিকশিংদা মদুদগী ইথিল লৌদুনা মায়োক্নরিবা ফোর্সশিংগী মায়োক্তা পুন্না চৎমিন্ননবা হায়খি অমসুং খুদোংচাদবা ফীভম খুদিংমক্তা লৈবাক্কী ইন্তরেস্তপু খ্বাইদগী মরুওইনা লৌনবা নাগরিক পুম্নমক্তা আপিল তৌখি।
2021দা হৌদোকখিবা 'হর ঘর তিরঙ্গা' কেম্পেনগী মরুওইবা অদু পল্লদুনা শ্রী ধনখরনা হায়খি মদুদি খোঙথাং অসিনা ভারত মচা পুম্নমক্কী মরক্তা লৈবাক নুংশিবা অমসুং জাতিগীদমক চাউথোকচবা পোকপগী মপুং ওইবা ৱাখল্লোন অমা পোকহন্নবা অমসুং অমত্তা ওইবগী ৱাখল্লোন অমা পোকহন্নবা পান্দম থম্লি। মহাক্না কেম্পেন অসি ঙসিদি 'জন অন্দোলন' অমা ওইরকপগী ৱাফমসু থমখি।
ভারতকী তিরঙ্গাগী মরুওইবা অদু পল্লদুনা উপ-রাস্ত্রপতিনা ফোংদোকখি মদুদি মসি তিরঙ্গা অমখক্তা নত্তে, মসি ঐখোয়গী নীংতম্বা অমসুং অপুনবা শক্তমগী খুদম অমনি।
ভারতকী শক্তম অসি ঐখোয়গী ঈদা য়াওরি হায়বা ৱাফম থম্লদুনা উপ রাস্ত্রপতিনা হায়খি মদুদি ঐখোয়গী ভারতকী শক্তমদা শীংনবসি ঐখোয়গী অশেংবা শক্তম অদুদা শীংনবগা মান্নৈ। মহাক্না মীয়াম্বু তিরঙ্গাগী ইকাই খুম্নবা, অমসুং চাউথোকচবা মতম পুম্নমক্তা ঙাক্না চৎনবা পুক্নিং থৌগৎখি।
ঐখোয়গী নীংতম লানফম অসিদা নেতাজী সুভাস চন্দ্র বোসনা থম্বীরম্বা লেগেসী অদু পল্লদুনা শ্রী ধনখরনা নেতাজীনা ইং 1943গী দিসেম্বর 30দা বৃটিশকী লৈঙাক্কী মায়োক্তা পুৱারী ওইরবা থৌওং ওইনা আন্দামান অমসুং নিকোবর ঈথৎশিংদা ভারতকী ফিরাল চীংখৎখিবগী থৌওং অদু পনখি। মহাক্না হায়খি মদুদি নেতাজীগী লিগেসী অসি পরাক্রম দিবসতা চহি খুদিংগী পাংথোক্লি অমসুং কর্তব্য পথতা মহাক্কী মীতম অসিনা অমর ওইহল্লি।
শ্রী ধনখরনা হৌজিক চত্থরিবা 'আজাদী কা অমৃত মহোৎসব' থৌরমদা ভারতকী নীংতম লানগী অথৌবশিংবু ইকায় খুম্নবা উৎনবা লৈবাক অসিনা হোৎনরিবশিং অদু থাগৎপা ফোংদোকখি। “ঐখোয়গী নীংতম লানফম অসিদা থৌদাং লৌখিবা মীওই খুদিংমক ঐখোয়না নীংশিংলি। লৈবাক অসিগী মফম খুদিংমক্না মখোয়বু শকখঙখি অমসুং ইকায় খুম্নবা উৎখি,” হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
মালেমগী থাক্তা ভারতকী অহোংবা পুরকপগী খোঙচৎ অমসুং শান্তি অমসুং চাউখৎ-থৌরাংগীদমক অচেৎপা ফিরেপ লৌবগী মতাংদা পল্লদুনা, শ্রী ধনখরনা হায়খি মদুদি মপানগী ইন্সতিত্যুসনশিংনা হৌজিক ভারত অসি লৈবাক অসিগী য়াম্না থুনা চাউখৎলক্লিবা শেন্মিৎলোন অমসুং মালেমগী ইথিলগী ফিদম্নফম ওইবা খুদম অমা ওইনা উরি। ভারত অসি হৌজিক্তি পোতেন্সিএল অমসুং ওইথোকপা য়াবগী লৈবাক অমা খক্তা নত্তে, মমাংদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মওংদা চাউখৎলক্লিবা লৈবাক অমা ওইরে হায়না মহাক্না অকনবা ৱাফম থমখি। “ঐখোয়গী চাউখৎপা অসি থিংবা ঙম্লোই, অমসুং ঐখোয়গী চাউখৎপা অসিনা ঐখোয়বু 2047 ফাওবদা চাউখৎলবা লৈবাক অমা ওইহল্লগনি," হায়না মহাক্না হায়খি।
রেল্লী অসি লমথারদুনা শ্রী ধনখরনা হায়খি, "ঐহাক্কী গ্রীন ফ্লেগ অসি তিরঙ্গা বাইক রেল্লী অসি হৌদোক্নবা ইঙ্গিৎ অমা খক্তা নত্তে। মসিনা ঐখোয়গী নীংতম্বগী চহি চা মপুং ফারকপদা ভিকসিৎ ভারতকী মংলানগী মায়কৈদা ঐখোয়গী মেরাথোন খোঙচৎকী ইন্তিগ্রেন্ত ফেসেৎ অমা হৌরকপগী খুদম ওইরি”।
কেন্দ্রগী তুরিজম অমসুং কলচর মন্ত্রী শ্রী গজেন্দ্র সিংহ শেখাৱত; কেন্দ্রগী পার্লিয়ামেন্তরী এফিয়র্স অমসুং মাইনোরিতী এফিয়র্স মন্ত্রী শ্রী কিরেন রিজিজু; কেন্দ্রগী য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তসকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী দা. মনসুখ মান্দাবিয়া, কেন্দ্রগী সিভিল এভিয়েসনগী মন্ত্রী শ্রী কিঞ্জারাপু রাম মোহন নাইদু অমসুং অতোপ্পা শক্নাইরবশিংসু থৌরম অদুদা শরুক য়াখি।
মপুং ফাবা ৱারোল মসিদা পাবীয়ু: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=2044745