প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ৱায়ানাডৰ ভূমিস্খলনত প্ৰভাৱিতসকলৰ মংগল কামনাৰে উদ্ধাৰ অভিযানত কেন্দ্ৰই সম্ভৱপৰ সকলো সহায় আগবঢ়োৱাৰ আশ্বাস প্ৰদান কৰে
“কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে উদ্ধাৰ আৰু সাহায্য অভিযানত ৰাজ্য চৰকাৰখনৰ কাষত থিয় দিছে”
শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে কেৰালাৰ ৱায়ানাডৰ ভূমিস্খলন-প্ৰভাৱিত অঞ্চল পৰিদৰ্শনেৰে পৰিস্থিতিৰ বুজ লয়
10 AUG 2024 7:36PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ৱায়ানাডৰ ভূমিস্খলনত প্ৰভাৱিতসকলৰ মংগল কামনা আৰু উদ্ধাৰ অভিযানত কেন্দ্ৰই সম্ভৱপৰ সকলো সহায় আগবঢ়োৱাৰ আশ্বাস প্ৰদান কৰে। তেখেতে কয় যে কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে উদ্ধাৰ আৰু সাহায্য অভিযানত ৰাজ্য চৰকাৰখনৰ কাষত থিয় দিছে। আজি কেৰালাৰ ৱায়ানাডত আকাশ-মাৰ্গেৰে পৰ্য্যবেক্ষণৰ অন্তত প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে ভূমিস্খলন-প্ৰভাৱিত অঞ্চলসমূহ পৰিদৰ্শনেৰে পৰিস্থিতিৰ বুজ লয়।
প্রধানমন্ত্রীগৰাকীয়ে এই প্রাকৃতিক দুর্যোগত আহত হোৱাসকলক সাক্ষাতৰ লগতে সাহায্য শিবিৰত থকা লোকসকলৰ সৈতে মত-বিনিময় কৰে। এখনি পৰ্য্যালোচনা বৈঠকত শ্ৰী মোদীয়ে বিপদৰ এই সময়ত দুৰ্য্যোগপীড়িতসকলৰ লগত কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰ আৰু সমগ্ৰ দেশ আছে বুলি কয়। এই সংক্ৰান্তত মুখ্যমন্ত্ৰীয়ে বিতং স্মাৰক পত্ৰ প্ৰেৰণ কৰিব বুলিও তেখেতে কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে তেখেতে ৱায়ানাডৰ উদ্ধাৰ অভিযানৰ ওপৰত তীক্ষ্ণ দৃষ্টি ৰাখিছে আৰু কৰ্তৃপক্ষৰ সৈতে অহৰহভাৱে যোগাযোগ কৰি আহিছে। তেখেতে কয় যে ইতিমধ্যে দুৰ্য্যোগ ব্যৱস্থাপনাৰ পুঁজি মুকলি কৰা হৈছে আৰু বাকী অংশও শীঘ্ৰেই মুকলি কৰা হ’ব।
শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে সাম্প্ৰতিক পৰিস্থিতিৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিব পৰা সকলো কেন্দ্ৰীয় সংস্থাক সংগঠিত কৰা হৈছে আৰু এইসমূহে প্ৰভাৱিতসকলক সহায় কৰি আছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে এনডিআৰএফ, এছডিআৰএফ, সেনা, ৰাজ্যিক আৰক্ষী, স্থানীয় চিকিৎসা বাহিনী, এনজিঅ’ আৰু আন-আন সেৱামুখী প্ৰতিষ্ঠানসমূহৰ কৰ্মীসকলক তৎক্ষণাত দুৰ্য্যোগগ্ৰস্ত অঞ্চলটোত উপস্থিত হৈ অনুসন্ধান আৰু উদ্ধাৰৰ কাম হাতত লোৱাৰ বাবে প্ৰশংসা কৰে।
শ্ৰী মোদীয়ে ক্ষতিগ্ৰস্তসকলক বিশেষকৈ পিতৃ-মাতৃক হেৰুৱাবলগীয়া শিশুসকলক সহায় কৰিবলৈ নতুন দীৰ্ঘম্যাদী আঁচনি যুগুতৰ প্ৰয়োজনীয়তাত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। তেখেতে কেন্দ্রৰপৰা প্রয়োজনীয় সকলো সহায় গ্ৰহণেৰে ৰাজ্য চৰকাৰখনে এই ক্ষেত্ৰত এটি গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিব বুলি আস্থা প্রকাশ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে ৱায়ানাডৰ জনসাধাৰণক আশ্বাস প্ৰদানেৰে কয় যে দেশ আৰু কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে অঞ্চলটোৰ ঘৰ, বিদ্যালয়, পথৰ আন্তঃগাঁথনিৰ লগতে শিশুসকলৰ ভৱিষ্যতকে প্ৰমুখ্য কৰি জীৱিকাৰ ব্যৱস্থা পুনৰ ঘূৰাই আনিবলৈ সকলো প্ৰচেষ্টা গ্ৰহণ কৰিব।

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi says Our prayers are with those affected by the landslide in Wayanad, The Centre assures every possible support to aid in relief efforts
“Central Government is standing alongside the State Government for all assistance and relief work”
Shri Narendra Modi visits and inspects landslide-hit areas in Wayanad, Kerala
10 AUG 2024 7:36PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi has said our prayers are with those affected by the landslide in Wayanad and the Centre assures every possible support to aid in relief efforts. He said Central Government is standing alongside the State Government for all assistance and relief work. The Prime Minister visited and inspected the landslide-hit areas after an aerial survey in Wayanad, Kerala today.
The Prime Minister met the patients who were injured during the natural disaster and interacted with those living in relief camps. .In a review meeting Shri Modi reassured that the Central Government and the country are with the disaster-affected victims in this hour of grief. He said detailed memorandum will be sent by the Chief Minister.
Prime Minister said that he has been keeping a close watch on the rescue efforts in Wayanad and has been in constant touch with the authorities. He said disaster management funds have already been released and the remaining part will also be released immediately.
Shri Modi said that all central agencies that can deal with the present situation have been mobilized and are helping those affected. The Prime Minister lauded the personnel of NDRF, SDRF, Army, State Police, local medical force, NGO and other service-oriented institutions who reached the disaster-struck area immediately and started the search and rescue efforts.
Shri Modi stressed the need to formulate new long-term schemes to support those affected, especially the children who have lost their families. He expressed confidence that the state government will play a crucial role in this with all the support needed from the Center.
The Prime Minister assured the people of Wayanad that the country and the Central Government will leave no stone unturned to restore livelihood in the region, be it homes, schools, road infrastructure as well as the future of children.