কল্চর মন্ত্রালয়
ওগস্ত 9দগী 15 ফাওবা হর ঘর তিরঙ্গা কেম্পেন পাঙথোক্কনি
08 AUG 2024 6:49PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী কলচর অমসুং তুরিজম মন্ত্রী শ্রী গজেন্দ্র সিংহ শেখাৱতনা ঙসি, হায়বদি ওগস্ত 8, 2024দা "হর ঘর তিরঙ্গা" (HGT) কেম্পেনগী অহুমশুবা ইদিসন অসি ওগস্ত 9দগী 15, 2024 ফাওবা নীংতম নুমিৎকী থৌরমগী শরুক অমা ওইনা পাংথোক্কনি হায়না লাউথোকখ্রে। ঙসি নই দিল্লীদা পাংথোকপা প্রেস কনফরেন্স অমদা ৱা ঙাংলদুনা মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ভারত মচা খুদিংমকপু জাতিগী ফিরাল, তিরঙ্গা চীংখৎনবা পুক্নিং থৌগৎতুনা প্রজাশিংগী মরক্তা লৈবাক নীংবা অমসুং লৈবাক্কী চাউথোকচবগী ৱাখল্লোন পোকহন্নবগী পান্দমদা খোংথাং অসি লৌখৎলি। মন্ত্রীনা প্রজাশিংদা মখোয়গী ময়ুমদা তিরঙ্গা চীংখৎনবা অমসুং তিরঙ্গাগা লোয়ননা সেল্ফি অমা নমদুনা harghartiranga.comদা অপলোদ তৌনবা তকশিনখি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি 2022দা আজাদী কা অমৃত মহোৎসবকী মখাদা হৌদোকখিবা "হর ঘর তিরঙ্গা" কেম্পেন অসি লৈবাক শীনবা থুংনা খুন্নাইগী তোঙান তোঙানবা শরুকশিংনা য়ানরবা মীয়ামগী ইহৌ অমা ওইরক্লি। 2022দা, লৈবাক অসিগী ফিরাল অসি য়ুম করোর 23 হেনবদা চীংখৎখি অমসুং মীওই করোর 6না harghartiranga.comদা ফিরালগা লোয়ননা সেল্ফি অপলোদ তৌখি। 2024দা, HGT কেম্পেনগী মখাদা সেলফি করোর 10 হেন্না অপলোদ তৌখি।
মন্ত্রীনা মখা তানা হায়খি মদুদি রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরী পুম্নমক্না থৌরম অসিদা থৱায় য়াওনা শরুক য়াদুনা কেম্পেন অসি মাই পাকহনগনি। ই-কমর্স প্লেতফোর্মশিং, রেলৱেজশিং, সিভিল এভিএসন সেক্তরশিং, ইন্দিয়ন আর্মদ ফোর্সেস, অমসুং সেন্ত্রেল আর্মদ পুলিস ফোর্সেস (CAPF) নচিংবা মরুওইবা ইন্দস্ত্রী পার্তনরশিংনা ঈ-পাউ শন্দোকপদা অমসুং কেম্পেন অসি প্রমোৎ তৌবদা থৌদাং লৌরি। লৈবাক শীনবা থুংনা সেল্ফ হেল্প গ্রুপশিংনা অচৌবা থাক্তা ফিরাল পুথোকপা অমসুং ফংহনবদা থৌদাং লৌরি। অসিগুম্বা পুন্না হোৎনমিন্নবা অসিনা জাতিগী ফিরালবু ইকায় খুম্নবা উৎপগী মঙলান অসি মঙফাওনহল্লগনি অমসুং ভারতকী মীয়ামগী, ভারতকী মীয়ামনা অতোপ্পা মাইলস্তোন ফংবগী পালন অমা ওইহল্লগনি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
অহেনবা অকুপ্পা মরোল পীরদুনা শ্রী শেখাৱতনা হায়খি মদুদি হর ঘর তিরঙ্গাগী থৌরমগী শরুক অমা ওইনা লৈবাক শীনবা থুংনা তোঙান তোঙানবা থবক থৌরম কয়া পাংথোক্লি। মখোয়শিং অদুদি:
• তিরঙ্গা রন্স: লৈবাক নীংবগী ৱাখল্লোন থৌগৎনবা লৈবাক শিনবা থুংবদা লৈরিবা সহর কয়াদা পাংথোক্কনি।
• তিরঙ্গা কন্সর্তশিং: ঐখোয়গী নেস্নেল হেরিতেজ সেলেব্রেৎ তৌনবা লৈবাক নীংবা ঈশৈশিং য়াওবা ঈশৈ নোংমাইগী থৌরমশিং।
• স্ত্রীত প্লে (নুক্কাদ নাতক): অপুনবা অমসুং লৈবাক নীংবগী পাউজেল শন্দোক্নবগীদমক লৈকাইশিংদা পর্ফোমেন্সশিং পাংথোকপা।
• পেন্তিং কম্পিতিসন: নহাশিং অমসুং অঙাংশিংবু মখোয়গী লৈবাক অদুগীদমক মখোয়গী নুংশিবা অদু আর্তিস্তিক ওইবা মওংদা ফোঙদোকপদা শরুক য়াহনবা।
• তিরঙ্গাগী ইভোলুসনগী মতাংদা উৎলিবা একজিবিসনশিং: নেস্নেল ফ্লেগকী পুৱারী অমসুং মরুওইবা উৎলি।
• ফ্লাশ মোব: মীয়াম তিনবা মফমশিংদা লৈবাক্কী চাউথোকচবা উৎলি।
তিরঙ্গা বাইক রেল্লী
কেম্পেন অসিগী মরুওইবা শরুক অমা হায়রগদি ওগস্ত 13গী অয়ুক্কী পুং 8 তাবদা দিল্লীদা পাংথোক্কদৌরিবা পার্লিয়ামেন্তকী মেম্বরশিং য়াওবা অখন্নবা তিরঙ্গা বাইক রেল্লী অসিনি। রেল্লী অসি ভারত মন্দপম, প্রগতি মৈদান, ন্যু দিল্লীদগী হৌরগনি অমসুং ইন্দিয়া গেত ফাওদুনা মেজর ধ্যান চান্দ স্তেদিয়মদা লোইশিনগনি।
https://video.twimg.com/ext_tw_video/1821513378604384256/pu/vid/avc1/522x270/-df8ehypglCqKs3Z.mp4?tag=12
2024গী জুলাই 28দা মহাক্কী খ্বাইদগী নৌবা মন কী বাতকী তাঙ্কক্তা প্রধান মন্ত্রীনা প্রজাশিংদা নীংতম্বা নুমিৎ পালন তৌবা ওইনা মখোয়গী য়ুমদা তিরঙ্গা চীংখৎনবা অমসুং হৌখিবা চহি অনি অসিদা মীয়াম্না শরুক য়াখিবা 'হর ঘর তিরঙ্গা'গী চৎনবী অসি মখা চত্থনবা হায়খি।
https://drive.google.com/file/d/10hbJ-LDm0ZQ0D9G0AWv1LTj1mDTqO-O9/view?usp=sharing
তিরঙ্গাগী ইভোলুসন:
https://drive.google.com/file/d/1UrDUw_KuHZ7NoLRVhtaRLSBtukE6M3SM/view?usp=drive_link
অহেনবা ৱারোলগীদমক মসিদা চংবীয়ু harghartiranga.com

Ministry of Culture
Har Ghar Tiranga Campaign to be Celebrated from 9th to 15th August
Members of Parliament to Participate in Tiranga Bike Rally in Delhi on 13th August
All States and UTs actively Participating in the Celebrations, ensuring Campaign's Success: Shri Gajendra Singh Shekhawat
08 AUG 2024 6:49PM by PIB Delhi
Union Minister of Culture and Tourism Shri Gajendra Singh Shekhawat announced today, i.e., 8th August, 2024 that the third edition of the "Har Ghar Tiranga" (HGT) campaign will be celebrated from 9th to 15th August, 2024 as part of the Independence Day celebrations. Addressing a press conference in New Delhi today, the Minister said that the initiative aims to instill spirit of patriotism and national pride among citizens by encouraging every Indian to hoist the national flag, the Tiranga. The Minister urged the citizens to hoist the Tiranga at their homes and click a selfie with the flag and upload it on harghartiranga.com
Speaking on the occasion, the minister stated that "Har Ghar Tiranga" campaign launched under the aegis of Azadi Ka Amrit Mahotsav in 2022 has grown into a people's movement, embraced by diverse segments of society across the country. In 2022, the national flag was hoisted at more than 23 crore homes and 6 crore people uploaded their selfies with the flag on harghartiranga.com . In 2023, over 10 crore selfies were uploaded under the HGT campaign.
The Minister further informed that all States and Union Territories are actively participating in the celebrations, ensuring the campaign's success. Key industry partners- e-commerce platforms, railways, civil aviation sectors, the Indian armed forces, and the Central Armed Police Forces (CAPF) are also playing an active role in disseminating information and promoting the campaign. Self-Help Groups across the country are actively contributing to large-scale flag production and availability. This collaborative effort is turning the vision of honoring the National Flag into a reality and another milestone celebration of the people of India, by the people of India, he added.
Giving further details Shri Shekhawat informed that various outreach activities are being organized nationwide as part of the Har Ghar Tiranga celebrations, these include:
• Tiranga Runs: To be organized in various cities across the country to promote patriotism.
• Tiranga Concerts: Musical events featuring patriotic songs to celebrate our national heritage.
• Street Plays (Nukkad Nataks): Performances in local communities to spread the message of unity and patriotism.
• Painting Competitions: Engaging the youth and children in artistic expressions of their love for the nation.
• Exhibitions on the Evolution of Tiranga: Showcasing the history and significance of the national flag.
• Flash Mobs: Enthusiastic displays of national pride in public places.
Tiranga Bike Rally
A highlight of the campaign is a special Tiranga Bike Rally featuring Members of Parliament, set to take place in Delhi on 13th August at 8 AM. The rally will start from Bharat Mandapam, Pragati Maidan, New Delhi and end at Major Dhyan Chand Stadium, passing through India Gate.
In his latest Mann Ki Baat episode on 28th July, 2024, the Prime Minister urged the citizens to hoist the Tiranga at their homes to mark the Independence Day and continue the tradition of 'Har Ghar Tiranga,' which has seen huge public participation in the last two years.
https://drive.google.com/file/d/10hbJ-LDm0ZQ0D9G0AWv1LTj1mDTqO-O9/view?usp=sharing
Evolution of Tiranga:
https://drive.google.com/file/d/1UrDUw_KuHZ7NoLRVhtaRLSBtukE6M3SM/view?usp=drive_link
For more information, please visit harghartiranga.com