মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেস মন্ত্রালয়
পি.এম. বিশ্বকর্ম স্কিম
08 AUG 2024 5:04PM by PIB Imphal
পি.এম. বিশ্বকর্ম স্কিম অসি সরকারনা ইং 2023-24দা হৌদোকখি। স্কিম অসি ইকায় খুম্ননীংঙাই ওইরবা প্রধান মন্ত্রীনা 17.09.2023দা হৌদোকখিবনি।
স্কিম অসিনা মশাগী মখুৎ অমসুং খুৎলায় শিজিন্নদুনা শিনফম 18দা থবক তৌজবা আর্তিসান অমসুং ক্রাফপীপলশিংদা তেংবাং পীবগী পান্দম থম্লি। স্কিম অসিদা পি.এম. বিশ্বকর্ম সর্তিফিকেত অমসুং আই.দি. কার্দকী খুত্থাংদা শকখঙবা, স্কিল অপগ্রেদ তৌবা, তুলকিত ইন্সেন্তিব, ক্রেদিতকী তেংবাং, দিজিতেল ত্রাঞ্জেক্সন তৌবগী ইন্সেন্তিব অমসুং মার্কেতিং সপ্পোর্তকী তেংবাং পীবগী থৌওং য়াওরি। স্কিম অসি লৈবাক শিনবা থুংবদা চৎনরে অমসুং মসিনা কান্নবা পীবশু হৌখ্রে।
স্কিম অসিগী মখাদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদগী ফংবা এপ্লিকেসনশিং এনেক্সরদা পীরি।
ৱাফম অসি মাইক্রো, স্মোল অমসুং মীদিয়ম ইন্তর্প্রাইসকী রাজ্য মন্ত্রী, সুশ্রী শোভা করান্দজলেনা লোক সভাদা ঙসি অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।
***
এনেক্সর
স্কিম অসিনা 17.09.2023দা হৌদোকখিবদগী 03.08.2024 ফাওবদা পি.এম. বিশ্বকর্ম পোর্তেলদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদগী লাকখিবা এপ্লিকেসন মশিং মখাদা পীরিঃ
মথং মনাও
রাজ্য/য়ু.তি.
এনরোলমেন্ত/এপ্লিকেসন লাকখিবা মশিং
1.
আন্ধ্র প্রদেশ
20,35,847
1.
অরুনাচল প্রদেশ
2,222
1.
অসম
6,51,869
1.
বিহার
15,71,358
1.
ছতিসগর
9,44,949
1.
গোৱা
34,934
1.
গুজরাত
14,22,405
1.
হরিয়ানা
6,91,412
1.
হিমাচল প্রদেশ
1,77,016
1.
জম্মু অমসুং কশ্মির
4,44,329
1.
ঝার্খন্দ
2,59,684
1.
কর্নাতকা
28,38,346
1.
কেরলা
46,541
1.
মধ্য প্রদেশ
28,98,792
1.
মহারাস্ত্রা
12,60,055
1.
মনিপুর
71,507
1.
মেঘালয়
4,862
1.
মিজোরম
7,863
1.
নাগালেন্দ
18,227
1.
ওরিশা
5,75,137
1.
পঞ্জাব
1,53,678
1.
রাজস্থান
18,91,766
1.
সিক্কিম
3,634
1.
তমিল নাদু
8,42,618
1.
তেলঙ্গানা
2,61,872
1.
ত্রিপুরা
50,471
1.
উত্তর প্রদেশ
28,67,237
1.
উত্তরাখান্দ
2,61,733
1.
নোংচুপ বেঙ্গল
7,74,507
1.
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎ
1,250
1.
চন্দিগর
509
1.
দামন অমসুং দ্যু অমদি দদ্রা অমসুং নগর হবেলী
6,344
1.
দিল্লী
29,286
1.
লদাখ
5,093
1.
লক্ষদ্বীপ
170
1.
পুদুচেরী
4,449
অপুনবা
2,31,11,972

Ministry of Micro,Small & Medium Enterprises
PM VISHWAKARMA SCHEME
08 AUG 2024 5:04PM by PIB Delhi
The Government introduced the PM Vishwakarma Scheme in 2023-24. The Scheme was launched by the Hon'ble Prime Minister on 17.09.2023.
The Scheme aims to provide end-to-end support to artisans and craftspeople of 18 trades who work with their hands and tools. The Scheme components include recognition through PM Vishwakarma Certificate and ID Card, Skill Upgradation, Toolkit Incentive, Credit Support, Incentive for Digital Transactions and Marketing Support. The Scheme has been rolled out across the country and its benefits have been initiated.
The details of State/UT-wise total number of applications received under the Scheme are at Annexure.
This information was given by the Minister of State for Micro, Small and Medium Enterprises, Sushri Shobha Karandlaje in a written reply in the Lok Sabha today.
****
MG
ANNEXURE
The details of State/UT-wise total number of applications received in PM Vishwakarma Portal since the launch of the Scheme on 17.09.2023 upto 03.08.2024, are given below:
S. No.
STATE/UT
NUMBER OF ENROLMENTS/ APPLICATIONS RECEIVED
1.
ANDHRA PRADESH
20,35,847
1.
ARUNACHAL PRADESH
2,222
1.
ASSAM
6,51,869
1.
BIHAR
15,71,358
1.
CHHATTISGARH
9,44,949
1.
GOA
34,934
1.
GUJARAT
14,22,405
1.
HARYANA
6,91,412
1.
HIMACHAL PRADESH
1,77,016
1.
JAMMU AND KASHMIR
4,44,329
1.
JHARKHAND
2,59,684
1.
KARNATAKA
28,38,346
1.
KERALA
46,541
1.
MADHYA PRADESH
28,98,792
1.
MAHARASHTRA
12,60,055
1.
MANIPUR
71,507
1.
MEGHALAYA
4,862
1.
MIZORAM
7,863
1.
NAGALAND
18,227
1.
ODISHA
5,75,137
1.
PUNJAB
1,53,678
1.
RAJASTHAN
18,91,766
1.
SIKKIM
3,634
1.
TAMIL NADU
8,42,618
1.
TELANGANA
2,61,872
1.
TRIPURA
50,471
1.
UTTAR PRADESH
28,67,237
1.
UTTARAKHAND
2,61,733
1.
WEST BENGAL
7,74,507
1.
ANDAMAN AND NICOBAR ISLANDS
1,250
1.
CHANDIGARH
509
1.
DAMAN AND DIU AND DADRA AND NAGAR HAVELI
6,344
1.
DELHI
29,286
1.
LADAKH
5,093
1.
LAKSHADWEEP
170
1.
PUDUCHERRY
4,449
TOTAL
2,31,11,972