Ministry of Environment, Forest and Climate Change
Green India Mission
05 AUG 2024 12:18PM by PIB Delhi
National Mission for a Green India (GIM) is one of the eight Missions outlined under the National Action Plan on Climate Change. It aims at protecting, restoring, and enhancing India’s forest cover and responding to Climate Change by undertaking eco-restoration activities in the forest and non-forest areas through Joint Forest Management Committees (JFMC’s). The activities under GIM were started in the FY 2015-16. So far, an amount of Rs. 909.82 Crores have been released to seventeen States and one Union Territory for creation of plantation/eco-restoration over an area of 155130 ha.
The amount of funds provided/released and achievement done by the states during the last five years (2019-20 to 2023-24) is detailed in Annexure-1.
Annexure-1
State/UT wise funds provided/released and achievements under GIM during last five years (2019-20 to 2023-24)
Sl. No.
State/UT
Funds provided/released
(Rs. In Crores)
Achievements (in ha)
Advance work
Creation work
Maintenance
1.
Andhra Pradesh
2.02
899
899
11
2.
Arunachal Pradesh
34.71
8492
0
0
3.
Chhattisgarh
12.91
2270
0
19128
4.
Haryana
17.15
1301
1301
0
5.
Himachal Pradesh
17.09
1186
0
0
6.
Jammu & Kashmir
32.22
1066
1066
0
7.
Karnataka
14.27
1362
1362
1357
8.
Kerala
16.32
3282
3282
4159
9.
Madhya Pradesh
75.49
23357
16043
10193
10.
Maharashtra
0.00
0
0
0
11.
Manipur
35.19
5634
5634
8798
12.
Mizoram
107.96
1000
0
21544
13.
Odisha
79.00
11526
11526
5537
14.
Punjab
14.62
3550
3550
0
15.
Sikkim
27.16
5058
5058
30
16.
Uttarakhand
122.22
7383
7353
0
17.
West Bengal
10.95
2606
2606
0
18.
Uttar Pradesh
5.43
0
0
0
Total
624.71
79972
59680
70757
This information was given by the Minister of State for Environment, Forest and Climate Change, Shri Kirti Vardhan Singh in a written reply in the Lok Sabha today.

অকোইবগী ফিভম অমসুং ঊমংগী মন্ত্রালয়
গ্রীন ইন্দিয়া মিসন
05 AUG 2024 12:18PM by PIB Imphal
নেসনেল মিসন ফোর এ গ্রীন ইন্দিয়া(জি আই এম) অসি নেসনেল এক্সন প্লান ওন ক্লাইমেত চেঞ্জগী মখাদা পায়খৎপা মিসন নিপালগী মনুংদা অমনি। মসিনা ভারতকী উমংগী শরুক ঙাক-শেন্নবা, হান্নগুম উমং শেমগৎনবা অমসুং উমং পাকথোক-চাউথোক্নবা পান্দম থম্লি অমসুং জোইন্ত ফোরেস্ত মেনেজমেন্ত কম্মিতিশিংগী খুৎথাংদা উমং অমসুং উমং নত্তবা শরুকশিংদা মহৌশাগী ফিবম অমুক হঞ্জিন্নবা থবকশিং পায়খৎলি। মিসন অসিগী থবকশিং শেনবা চহি 2015-16 দগী থবকশিং পায়খৎপা হৌখি। হৌজিক ফাওবদা লম হেক্তর 155130 দা উ থানবা রাজ্য/য়ু.তি ১৭ দা লুপা করোর 909.82 কাইথোকখ্রে।
হৌখিবা চহি (2019-20 দগী 2023-24) দা রাজ্যশিংদা থাদোকখিবা শেনফমশিং অমসুং পাংথোকখিবা থবকশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং এন্নেক্সর-1 দা পীরি।
এন্নেক্সর-1
মিসন অসিগী মখাদা হৌখিবা চহি (2019-20 দগী 2023-24) দা রাজ্যশিংদা থাদোকখিবা শেনফমশিং অমসুং পাংথোকখিবা থবকশিং
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি
থাদোখিবা শেনফম
(লুপা করোর)
মাইপাকপশিং (লম হেক্তর)
এদভান্স ৱার্ক
ক্রিয়েসন ৱার্ক
মেন্তেনেন্স
1.
অন্ধ্র প্রদেস
2.02
899
899
11
2.
অরুনাচল প্রদেস
34.71
8492
0
0
3.
ছতিসগর
12.91
2270
0
19128
4.
হরিয়ানা
17.15
1301
1301
0
5.
হিমাচল প্রদেস
17.09
1186
0
0
6.
জম্মু অমসুং কাস্মির
32.22
1066
1066
0
7.
কর্নাতকা
14.27
1362
1362
1357
8.
কেরলা
16.32
3282
3282
4159
9.
মধ্য প্রদেস
75.49
23357
16043
10193
10.
মহারাস্ত্রা
0.00
0
0
0
11.
মনিপুর
35.19
5634
5634
8798
12.
মিজোরম
107.96
1000
0
21544
13.
ওরিসা
79.00
11526
11526
5537
14.
পঞ্জাব
14.62
3550
3550
0
15.
সিক্কিম
27.16
5058
5058
30
16.
উত্তরখন্দ
122.22
7383
7353
0
17.
নোংচুপ বেঙ্গল
10.95
2606
2606
0
18.
উত্তর প্রদেস
5.43
0
0
0
অপুনবা
624.71
79972
59680
70757
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা ইনভাইরোনমেন্ত, ফোরেস্ত অমসুং ক্লাইমেত চেঞ্জগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী কিরতি ভর্ধন সিংহনা ফোঙদোকখিবনি।