Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah today inaugurated 24x7 Water Supply Project at Manimajra, Chandigarh under Smart City Mission
Prime Minister Shri Narendra Modi has worked to improve the quality of life in cities by implementing the Smart Cities Mission
Before the completion of Modi ji's third term, pure drinking water will be available in every household of the country
From today, more than one lakh people of Manimajra (Chandigarh) will have 24x7 access to pure drinking water
Under the Jal Jeevan Mission, clean drinking water made available to 74% of country's households
Due to 'Jal Jeevan Mission', diarrhea-related deaths in the country reduced by 3 lakhs
Now women of Manimajra do not need to set alarm in their mobile for water, whenever they need water, it will be available from their taps
The Central Government has spent Rs 30,000 crore in development of Chandigarh in last 10 years, of which Rs 29,000 crore has been spent on Infrastructure
People trying to destabilise the government should note that this government will complete its full term of 5 years
04 AUG 2024 6:28PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah today inaugurated the 24x7 water supply project completed at a cost of about Rs 75 crore at Manimajra in the Union Territory of Chandigarh under the Smart City Mission. The Governor of Punjab and Administrator of Chandigarh, Shri Gulab Chand Kataria, the Rajya Sabha MP, Shri Satnam Singh Sandhu, the Union Home Secretary and the Director of the Intelligence Bureau were among the dignitaries present on the occasion.
Addressing the inaugural event, the Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah said more than one lakh people will be benefitted with this project and this settlement spread over 855 acres will now be able to get water round the clock through a new pipeline having total length of 22 km. He said that arrangements have been made to ensure 24-hour water availability by building two huge reservoirs. He also said that with the installation of smart meters, the cost of leakage will no longer be borne by the consumers, further water leakage houses will be immediately identified and a VFD pump has also been installed to ensure a good water pressure.
The Union Home Minister said that water is life and if water is contaminated or not available in the required quantity, then people face difficulties and suffer from diseases. He said that from today filtered water will be provided to the people of the area through one of the most modern filtration plant, 24 hours a day, 365 days a year.
Shri Amit Shah said that facilities like water and sewerage were always available in Chandigarh from the very beginning. But due to increase in population, old pipelines, water quality has reduced over time. He said that filtration plants have to be modernized, new pipelines have to be built and water availability also has to be increased. He said that keeping these aspects in mind, today a scheme has been inaugurated to provide water to the people of the Manimajra area round the clock. The Home Minister said that now the women of the area do not need to set an alarm in their mobiles for getting up to fill water. He said that from now on water will be available in their tap whenever they need it. Shri Amit Shah also said that now there will be no tankers, and be it the first floor or the fourth floor, the entire 1 lakh people of the area of Manimajra will get water smoothly starting today.
Shri Amit Shah said that Shri Narendra Modi since becoming the Prime Minister in 2014, has tried to improve the quality of life in cities by implementing the Smart City Scheme. He said Chandigarh was among the first smart cities to be announced. The Government of India has spent more than Rs.1000 crores under the Smart City project in Chandigarh.
The Union Home Minister and Minister of Cooperation said that Prime Minister Shri Narendra Modi in his second term launched the scheme of providing clean water to every citizen and tap water to every household across the country under the Jal Jeevan Mission. He said that in less than seven years, water has been provided in 150 million homes through tap, which has helped provide clean drinking water to 74 per cent of the country's households. Shri Shah said that after the launch of the 'Jal Jeevan Mission' scheme, there has been a reduction of 3 lakh diarrhoea-related deaths in the country. The number of people dying of diarrhoea was once four lakh. He said that under 'Har Ghar Nal Se Jal', three crore connections were given in 2023. Shri Shah expressed confidence that before the end of Shri Narendra Modi's third term as Prime Minister, every household in the country will have access to clean tap water.
Shri Amit Shah said that the government of Prime Minister Shri Narendra Modi has worked to build Chandigarh as per the Smart City Concept. He said that five sewage treatment plants were set up in Chandigarh, arrangements were made for solid waste management in a 20 acres land area, work has been done to regularize traffic by setting up Integrated Command and Control Center, which reduced the cases of traffic violations by 40% and fatal road accidents by 31%. Shri Shah said that Prime Minister Shri Narendra Modi has spent Rs 30,000 crore in the last 10 years for the development of Chandigarh. Of this, Rs 29,000 crore has been spent on infrastructure and Rs 500 crore on railway development, he said.
The Union Home Minister and Minister of Cooperation said that the years from 2014 to 2024 deserve to be qualify as a golden era in the history of development of our country. There is no area of ​​life in which Modi ji did not try to bring change. The country has achieved many achievements in these 10 years. Be it sending the tricolor to the moon, giving a befitting reply to our enemies through surgical strikes and air strikes or making Kashmir a part of India forever by abolishing Article 370, building a Ram temple or creating infrastructure by building a network of roads. The people of this country have experienced development in every field.
Shri Amit Shah said that various initiatives like Startup India and Digital India have made India a manufacturing hub in the world today and that is why after 60 years, the people of the country have made Modi ji the Prime Minister for the third time and formed the NDA government with absolute majority. He said that for the first time after the 1960s, an individual, an organisation and a group of parties are coming to power for third time in a row with an absolute majority. This is in a way is like people’s stamp of approval for Modi ji and his developmental works.
The Union Home Minister said that let the opposition do what they have to, but in the year 2029, NDA will again come to power with Shri Narendra Modi ji. Shri Shah said that people who are repeatedly trying to spread a sense of instability by saying this government will not last, should be assured that this government will complete its full term of five years.
Shri Amit Shah said that Prime Minister Shri Narendra Modi has worked with a great vision in every field. When 25 and 50 years of independence were completed, the programs held felt like mere formalities. But on the completion of 75 years of independence, when Azadi Ka Amrit Mahotsav was celebrated, Modi ji not only worked to awaken patriotism of people, but also worked to fill 130 crore people with positive energy. Today, the entire country and 130 crore people of the country are working together under the leadership of Modi ji to make India a developed nation by 2047 and to make India number one in the world in every field.
The Union Home Minister said that the resolve of the citizens of the country will take the country forward on the path of becoming a developed nation. He said that a child's resolve not to leave food on his plate, or his resolve to touch feet of his parents everyday, or, a businessman's resolve not to evade taxes, or people's resolve to follow traffic rules strengthens the country and takes it forward. He said that one step taken by 130 crore people is equal to 130 crore steps forward taken by the country this is the miracle brought about by Modi ji. Shri Amit Shah said that 130 crore resolute people are committed to make India a developed India and today in Chandigarh, we have taken another step in this direction.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী গৃহ অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা ঙসি মনিমজ্রা, চন্দিগরদা স্মার্ত সিতী মিসনগী মখাদা ২৪X৭ ৱাতর সপ্লাই প্রোজেক্ত শঙ্গাখ্রে
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা স্মার্ত সিতী মিসন চলাইদুনা শহরগী পুন্সি মহিং ফগৎনবগীদমক হোৎনরক্লি
মোদীগীজিগী অহুমশুবা তার্ম লোইশিন্দ্রিঙৈ মমাংদা, লৈবাক অসিগী ইমুং খুদিংমক্তা তরু তনানবা থক্নবা ঈশিং ফংহনগনি
ঙসিগী হৌদুনা, মনিমজ্রা (চন্দিগর)গী মীওই লাখ অমা হেনবনা অরুবা থক্নবা ঈশিং ২৪X৭ ফংলগনি
জল জীবন মিসনগী মখাদা, লৈবাক অসিগী ইমুং ৭৪% দা অরুবা থক্নবা ঈশিং ফংহনখ্রে
জল জীবন মিসন্না মরম ওইদুনা, দাইরিয়াগা মরী লৈননা শিবগী চাং লৈবাক অসিদা লাখ ৩দা হন্থরে
হৌজিক্তি মনিমজ্রাগী নুপীশিংনা মখোয়গী মোবাইল ফোন্দা ঈশিংগীদমক এলার্ম থম্বগী মথৌ তাররোই, মখোয়না হেক ঈশিং দরকার লৈবা মীকুপতা মখোয়গী তেপশিংদগী ফংলগনি
হৌখিবা চহি ১০রোম অসিদা কেন্দ্র সরকারনা চন্দিগর চাউখৎনবগীদমক লুপা করোর ৩০,০০০ চাদিং তৌখি, মসিগী মনুংদা ইনফ্রাস্ত্রকচরদা লুপা করোর ২৯,০০০ চাদিং তৌখি
লৈঙাক অসিবু তংদু লৈতাহন্দনবা হোৎনরিবা মীওইশিংনা খঙজিনগদবদি লৈঙাক অসিনা চহি ৫গী তার্ম মপুং ফাহনগনি
04 AUG 2024 6:28PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী গৃহ অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা ঙসি চন্দিগরগী য়ুনিয়ন তেরিতোরীগী মনিমজ্রাদা স্মার্ত সিতী মিসনগী মখাদা লুপা করোর ৭৫ রোমগী শেনফমগা লোইননা ২৪X৭ ৱাতর সপ্লাই প্রোজেক্ত শঙ্গাখ্রে। পঞ্জবাকী গবর্নর অমসুং চন্দিগরগী এদ্মিনিস্ত্রেত শ্রী গুলাব চান্দ কতারিয়া, রাজ্য সভাগী এম.পি. শ্রী সত্নম সিংহ সন্ধু, কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্র অমসুং ইন্তেলিজেন্স ব্যুরোগী দিরেক্তরসু থৌরম অদুদা শরুক য়াখিবা শক্নাইরবা মীওইশিংগী মনুংদা অমনি।
থৌরম অদুগী হৌদোকপগী শরুক্তা ৱা ঙাংলদুনা কেন্দ্রগী গৃহ অমসুং কোর্পোরেসন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা হায়খি, প্রোজেক্ত অসিগী মখাদা মীওই লাখ অমা হেনবনা কান্নবা ফংগনি অমসুং লম একর ৮৫৫ হেন্না শন্দোক্না লৈরিবা সেতলমেন্ত অসিদা কিলোমিতর ২২গী অপুনবা অশাংবা লৈবা অনৌবা পাইপ্লাইন অসিগী খুত্থাংদা পুংজা খুদিং ঈশিং ফংলগনি হায়খি। মহাক্না হায়খি মদুদি, অচৌবা রিজার্বর নি শাদুনা পুং ২৪ ঈশিং ফংহন্নবগী মওংদা শেম্লে। মহাক্না হায়খি, স্মার্ত মিতর পানবগা লোইননা, য়ুবদা চৎপা শেলশিং কঞ্জুমরশিংনা পুররোই, ঈশিং মখা তানা য়ুরিবা ইমুংশিং খুদক্তা খঙলগনি অমসুং ভি.এফ.দি. পম্প অমসু ঈশিংগী শাফু কনবগী চাং ৱাংনবা হাপ্লগনি।
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ঈশিং হায়বসিনা পুন্সিনি অমসুং ঈশিংনা মোৎলবদি নৎত্রগা মতীক চানা ফংদ্রবদি, মীয়াম্না অৱাবা মাইয়োক্নৈ অমসুং লায়না কয়ানা নাহল্লি। মহাক্না হায়খি, মফম অসিগী মীয়ামদা খ্বাইদগী অনৌবা ফিলত্রেসন প্লান্তকী খুথাংদা নোংমদা পুং ২৪ অমসুং চহি অমদা নুমিৎ ৩৬৫নি ফিলতর তৌরবা ঈশিং ফংলগনি।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি ঈশিং অমসুং সিৱেরেজগী খুদোংচাবসি চন্দিগরদা হেক হৌরকপদগী ফংদুনা লাক্লি। অদুবু মী মশীং হেনগৎলকপদগী, ঈশিংগী মগুন অসি মতমগী মতুং ইন্না হন্থরক্লি। মহাক্না হায়খি মদুদি ফিলত্রেসন প্লান্তশিং অসি মতমগা চুন্নবা মওংদা শেমগদবনি, অনৌবা পাইপলাইনশিং হাপকদবনি অমসুং ঈশিং ফংবগী চাং হেনগৎহনগদবনি। মহাক্না হায়খি, অসিগুম্বা ৱাখল্লোন অসি থমদুনা মনিমজ্রাদা লৈরিবা মীয়ামদা পুংজা খুদিং ঈশিং ফংহন্নবগীদমক স্কিম অসি শঙ্গাবনি। কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি হৌজিক্তগীদি মফম অসিগী নুপীশিংনা মখোয়গী মোবাইল ফোন্দা ঈশিংগীদমক এলার্ম থম্বগী মথৌ তাররোই। মহাক্না হায়খি, মখোয়না হেক ঈশিং দরকার লৈবা মীকুপতা মখোয়গী তেপশিংদগী ফংলগনি। শ্রী অমিৎ শাহনা হায়খি মদুদি হৌজিক্তি, তেঙ্করশিং লোইররোই, অমসুং য়ুমগী অহানবা ফ্লোর ওইগেরা, মরিশুবা ফ্লোর ওইগেরা, মনিমজ্রাদা লৈরিবা মীওই লাখ ১ না ঙসিদগী হৌদুনা ঈশিং নীংথিজনা ফংলগনি।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০১৪দা প্রধান মন্ত্রী হেক ওইবা হৌরকপদগী মহাক্না স্মার্ত সিতী মিসন চলাইদুনা শহরগী পুন্সি মহিং ফগৎনবগীদমক হোৎনরক্লি। মহাক্না হায়খি, চন্দিগরনা অহানবা স্মার্ত সিতীনি হায়না লাউথোক্কদবশিংগী মরক্তা অমা ওইরি। ভারত সরকারনা চন্দিগরদা স্মার্ত সিতী প্রোজেক্তকী মখাদা লুপা করোর ১০০০ হেন্না চাদিং তৌখ্রে।
কেন্দ্রগী গৃহ অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মহাক্কী অনিশুবা তার্মদা জল জীবন মিসনগী মখাদা লৈবাকসিগী খুদিংমক্তা অরুবা ঈশিং অমসুং ইমুং খুদিংদা তোতি ঈশিং ফংহন্নবগীদমক স্কিম অসি হৌদোকখি। মহাক্না হায়খি, চহি তরেৎ ফাদনা, ইমুং মিলিয়ন ১৫০দা তোতিগী খুত্থাংদা ঈশিং পীখ্রে, মসিনা লৈবাক অসিগী ইমুং চাদা ৭৪ রোমদা অরুবা থক্নবা ঈশিং ফংহনবদা মতেং ওইরক্লি। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি 'জল জীবন মিসন' স্কিম হৌদোকপদগী, লৈবাক অসিদা দাইরিয়াগা মরী লৈননা শিবগী চাং লাখ ৩ হন্থরে। দাইরিয়ানা মরম ওইদুনা শিবগী চাং অসি লাখ মরিরোম ওইরম্মি। মহাক্না হায়খি, 'হর ঘর নল সে জল'গী মখদা, কনেক্সন করোর অহুমলোম ২০২৩দা পীখি। শ্রী শাহনা থাজবা ফোংদোকখি মদুদি, শ্রী নরেন্দ্রগী মোদীনা প্রধান মন্ত্রী ওইনা অহুমশুবা তার্ম লোইদ্রিঙৈ মমাংদা লৈবাকসিগী ইমুং খুদিংমক্তা অরুবা তোতি ঈশিং ফংহনগনি।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী সরকার অসিনা চন্দিগরবু স্মার্ত সিতী কন্সেপ্তকী মতুং ইন্না শেমগৎনবা হোৎনরক্লি। মহাক্না হায়খি, চন্দিগরদা সিৱেজ প্রোজেক্ত মঙা লিংখৎখি, সোলিদ ৱেস্ত মেনেজমেন্তকীদমক লম একর ২০গী শেম শাখ্রে, ইন্তিগ্রেতেদ কম্মান্দ অমসুং কন্ত্রোল সেন্তর লিংখৎতুনা ত্রাফিক রিগুলারাইজ তৌনবা থবক পায়খৎখ্রে, মসিনা ত্রাফিক ভাইওলেসনগী চাং ৪০% হন্থহল্লে, অমসুং লম্বীদা এক্সিদেন্ত থোক্তুনা শিবগী চাং ৩১% হন্থরে। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হৌখিবা চহি ১০ রোম অসিদা চন্দিগরগীদমক লুপা করোর ৩০,০০০ চাদিং তৌখি। মসিগী মনুংদা ইনফ্রাস্ত্রকচরদা লুপা করোর ২৯,০০০ চাদিং তৌখি অমসুং করোর ৫০০না রেলৱে শেমগৎপদা চাদিং তৌখি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
কেন্দ্রগী গৃহ অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ২০১৪ দগী ২০২৪ ফাওবগী চহিশিং অসি লৈবাক অসিগী খুমাং চাউশিনবগী পুৱারীদা খ্বাইদগী লংবা চহি ওইনা লৌবদা মতীক চাই। মোদীজিনা অহোংবা পুরক্নবা হোৎনখিদবা হীরম অমতা লৈতে। লৈবাক অসিনা চহি ১০রোম অসিদা মায় পাকপা কয়া অমা পুরকখ্রে। থা লৈবাক্তা মচু অহুমগী ফিরাল থাগৎলুবা ওইরবসু, ঐখোয়গী য়েক্নবশিংদা সর্জিকেল স্ত্রাইক অমসুং এয়র স্ত্রাইক তৌদুনা মতীক চাবা পাউখুম পীববু ওইরো নৎত্রগা আর্তিকল ৩৭০ মুত্থৎতুনা কাশ্মিরবু ভারতকী শরুক অমা মতম চুপ্পগী ওইনা ওইহনববু ওইরো, রাম লাইশঙ শাবা নৎত্রগা লম্বী থোং শেমদুনা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপবু ওইরো। লৈবাক অসিগী মীয়াম্না হীরম খুদিংমক্তা চাউখৎপগী মশক উবা ফংলে।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি স্তার্ত অপ ইন্দিয়া অমসুং দিজিতেল ইন্দিয়া থৌরাংগুম্বা কয়ানা ভারতপু মালেমদা ঙসিদি পোত্থোক পূথোকপগী হব অমা ওইহল্লে, অমসুং মসিনা মরম ওইদুনা চহি ৬০গী মতুংদা, লৈবাক অসিগী মীয়াম্না মোদীবু অহুমশুবা তার্মগী প্রধান মন্ত্রী ওইল্লিবনি অমসুং এবসোলুত মেজোরিতী ফংহন্দুনা এন.দি.এ. লৈঙাক শেম্লিবনি। মহাক্না হায়খি মদুদি ১৯৬০ গী মতমদগী ইহান হানবা ওইনা লনাই মীওই, ওর্গানাইজেসন অমসুং পার্তীশিংগী গ্রুপ অমনা থংন-থংননা অহুম্লকশুবা ওইনা এবসোলুত মেজোরিতী ফংলি। মসি অমরোমদা মোদীজিবু অমসুং মহাক্কী চাউখৎপগী থবকশিংবু মীয়াম্না য়াই হায়বগী খুদম্নি।
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ওপোজিসনশিংদি মখোয়না তৌনিংবদু অদুমক তৌজসনু, অদুবু চহি ২০২৯দদি, এন.দি.এ.না শ্রী নরেন্দ্র মোদীজিগা লোইননা শক্তি অমুক্তা হন্না পায়গনি। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি লৈঙাক অসি কুইনা চৎলোই হায়না শন্দোক্তুনা তংদু লৈতাদনবগী ইথিল অমা শন্দোক্নবা হোৎনরিবা মীওইশিং অসিনা খঙজিনগদবনি লৈঙাক অসিনা মপুং ফানা চহি মঙাগী তার্ম পায়গনি।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হীরম খুদিংমক্তা অচৌবা মঙলান কয়াগা লোইননা থবক পায়খৎলি। নীংতম্বগী চহি ২৫ অমসুং ৫০ মপুং ফারকপদা পায়খৎখিবা থৌরমশিং অদু ইচম চম্বা ফোর্মেলিতীশিংগা মান্নৈ। অদুবু নীংতমবগী চহি ৭৫ মপুং ফারকপদা, অজাদি কা অমৃত মহোতসব পাঙথোকপা মতমদদি, মোদীজিনা মীয়ামদা লৈবাক নুংশিবগী ইথিল হিংগৎহনবদা নত্তনা, মীওই করোর ১৩০ বু অফবা থৌনা অমগা লোইননা হোৎননিংবা পোকহল্লে। ঙসিদি, লৈবাক পুম্বা অমসুং লৈবাক অসিগী মীওই করোর ১৩০ না ভারতপু ২০৪৭ ফাওবদা চাউখৎলবা লৈবাক অমা ওইহন্নবা অমসুং মালেমদা হীরম খুদিংমক্তা ভারতপু মকোক্তা লৈহন্নবা হোৎনমিন্নরি।
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লৈবাক অসিগী মীয়ামগী ফিরেপনা লৈবাক অসিবু চাউখৎলবা লৈবাক অমা ওইহন্নবা লম্বীদা পুগনি। মহাক্না হায়খি মদুদি, অঙাং অমনা মহাক্কী প্লেত্তা চানবা হুন্দোক্তনবা হোৎনবা, নৎত্রগা নুমিৎ খুদিংগী মমা মপাগী খোঙ শোকপা, নৎত্রগা কর্বার ৱালা অমনা তেক্স থীদনবা হোৎনবা লেপ্নবা, নৎত্রগা মীয়াম্না ত্রাফিক্কী কাংলোন কায়দনবা হোৎনবগী ফিরেপনা লৈবাক অসিবু মপাঙ্গল কলহনগনি অমসুং মাংজিল থানা পুখৎকনি। মহাক্না হায়খি মদুদি মীওই করোর ১৩০না লৌবা খোঙথাং অমগা লৈবাক অসিনা খোঙথাং করোর ১৩০ থাংজিনবগা মান্নৈ, মসিনি মোদীজিনা পুরকপা অঙকপা মিত্রং হায়ববু। শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি অচেৎপা ফিরেপ লৈবা মীওই করোর ১৩০না ভারতপু চাউখৎলবা লৈবাক অমা ওইহন্নবা লেপ্লি অমসুং ঙসিদি চন্দিগরদা মায়কৈ অসিদা অতোপ্পা খোঙথাংশিং থাংজিল্লি।