প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না এগ্রিকলচরেল ইকনোমিস্তকী 32শুবা ইন্তর্নেস্নেল কনফরেন্স হৌদোকখ্রে
চহি 65গী মতুংদা ভারত্তা কনফেন্স অসি পাকথোক্লি, পি.এম.না লৌমী মিলিয়ন 120, নুপী লৌমী মিলিয়ন 30 হেনবা, ঙামী মিলিয়ন 30 অমসুং শন-শন য়োক্লিবা মিলিয়ন 80গী মহুৎ শিন্দুনা দেলিগেৎশিংবু তরাম্না ওকখ্রে
“ভারতকী লৌউ-শিংউগী চৎনবীদা সাইন্স অমসুং লোজিক্ত মরু ওইনা লৌই”
“ভারত্তা মাগী হেরিতেজতা য়ুম্ফম ওইবা এগ্রিকলচর এজুকেসন অমসুং রিসর্চকী মপাঙ্গল কনবা সিস্তেম অমা লৈ”
“ভারত অসি ঙসি ফুদ সরপ্লস লৈবাক অমা ওইরে”
“ভারতকী ফুদ সেক্যুরিতী অসি মালেমগী ওইনা নুংনাংনীংঙাই ওইবা হীরম অমা ওইদুনা লাকখি ঙসিদি ভারতনা মালেমগী ফুদ অমসুং ন্যুত্রিসন সেক্যুরিতীগীদমক সোল্যুসনশিং পীরি”
“ভারতনা ‘বিশ্বা বন্ধু’ অমা ওইনা মালেমগী য়াইফনবা লেপ্পী”
“সস্তেনেবল এগ্রিকলচর অমসুং ফুদ সিস্তেমশিংগী মাংদা লৈরিবা শীংনবশিং অসি ‘ৱান আর্থ, ৱান ফেমিলী অমসুং ৱান ফ্যুচর’গী হোলিস্তিক এপ্রোচকী মখাদা খক্তা লাকশিনবা ঙমগনি”
“অপীকপা লৌমীশিংনা ভারতকী ফুদ সেক্যুরিতীগী খ্বাইদগী চাউবা শক্তিনি”
03 AUG 2024 11:02AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি নই দিল্লীগী নেস্নেল এগ্রিকলচরেল সাইন্স সেন্তর (NASC) কমপ্লেক্সতা 32শুবা ইন্তর্নেস্নেল কনফরেন্স ওফ এগ্রিকলচরেল ইকনোমিস্তস (ICAE) হৌদোকখ্রে। চহি অসিগী কনফরেন্সকী থিম অসি “সস্তেনেবল এগ্রি-ফুদ সিস্তেমশিংগী মাইকৈদা অওনবা পুরকপা” অসিনা ওইরি। মসিনা ক্লাইমেৎ চেঞ্জ, নেচরেল রিসোর্সশিং হন্থরকপা, পোৎ পুথোকপদা চংবা মমল অমদি কনফ্লিক্তশিং হেনগৎলকপা অসিগুম্বা মালেমগী ওইবা শীংনবশিং অসিদা সস্তেনেবল এগ্রিকলচরগী য়াম্না মথৌ তারিবা অদু থেংননবা পান্দম থম্মি। কনফরেন্স অসিদা লৈবাক 75 রোমদগী দেলিগেৎ 1,000 রোমনা শরুক য়াখি।
ইন্তর্নেস্নেল এসোসিএসন ওফ এগ্রিকলচরেল ইকনোমিস্তস (ICAE) অসি চহি 65গী মতুংদা ভারত্তা পাংথোকপা অসিদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখি। মহাক্না ভারতকী লৌমী মিলিয়ন 120, নুপী লৌমী মিলিয়ন 30 হেনবা, ঙামী মিলিয়ন 30 অমসুং শন-শন য়োক্লিবা মিলিয়ন 80গী মহুৎ শিন্দুনা দেলিগেৎশিংবু তরাম্না ওকখ্রে। “লাইবস্তোক মিলিয়ন 500 হেনবগী লৈফম ওইরিবা লমদম অসিদা নখোয়না লাক্লি। ঐহাক্না ভারতকী লৌউ-শিংউ অমসুং শা-শন পামজবশিংগী লৈবাক অসিদা তরাম্না ওক্লি,” হায়না শ্রী মোদীনা ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা লৌউ-শিংউ অমসুং চিঞ্জাক্কী মতাংদা অরিবা মতমগী ভারতকী থাজবশিং অমসুং এক্সপরিয়েন্সশিং অসি মতম শাংনা লৈগনি হায়না অকনবা ৱাফম থমখি। ভারতকী লৌউ-শিংউগী চৎনবীদা সাইন্স অমসুং লোজিকপু মরুওইনা লৌরি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি চিঞ্জাক্কী মেদিসিনেল প্রোপর্তীশিংগী মরুমদা সাইন্স লৈ।
চহি লিশিং কয়াগী মমাংদগী লৈরক্লবা ৱাখল্লোন অসিগী য়ুম্ফমদা লৌউ-শিংউনা চাউখৎলক্লি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। মহাক্না চাউরবা হেরিতেজ অসিদা য়ুম্ফম ওইদুনা লৌউ-শিংউগী মতাংদা চহি 2000গী মমাংগী লাইরিক অমা ওইরিবা "কৃশি পরশর্"গী মতাংদা পনখি। প্রধান মন্ত্রীনা ভারত্তা এগ্রিকলচর রিসর্স অমসুং এজুকেসনগী মপাঙ্গল কনবা পথাপ অমা লৈরে হায়না পনখি। মহাক্না হায়খি, " ICAR মশামক্কী রিসর্চ ইন্সতিত্যুৎ 100 হেন্না লৈরি।" মহাক্না মখা তানা হায়খি মদুদি লৌউ-শিংউগী এজুকেসনগীদমক্তা কোলেজ 500 হেন্না অমসুং কৃশি বিজ্ঞান কেন্দ্র 700 হেন্না লৈরি।
ভারতকী লৌউ-শিংউগী থৌরাং তৌবদা পন্থা তরুক্কী মরুওইবা অদু পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা এগ্রো-ক্লাইমেতিক জোন 15গী অখন্নবা ক্বালিতীশিং অদু পনখি। মহাক্না পনখি মদুদি লৌউ-শিংউগী পোত্থোকশিং অসি লৈবাক অসিদা কিলোমিতর 100 চৎলবদি হোংই। "লৈবাক, হিমালয়, মরু ভুমি, ঈশিং ফংদবা লমদমশিং নৎত্রগা কোস্তেল রিজনশিংদা লৌউ-শিংউ তৌবা ওইরবসু, মসিগী মখল-মখা কয়া অসি মালেমগী ওইবা ফুদ সেক্যুরিতীগীদমক য়াম্না মরু ওই অমসুং ভারত অসি মালেমদা আশাগী মঙাল অমা ওইহল্লি,"হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি।
চহি ৬৫গী মমাংদা ভারত্তা পাংথোকখিবা ইন্তর্নেস্নেল কনফরেন্স ওফ এগ্রিকলচরেল ইকোনোমিস্তশিং নিংশিংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ভারত অসি নৌনা নীংতম্বা লৈবাক অমা ওইরি। মসিনা ভারতকী ফুদ সেক্যুরিতী অমসুং লৌউ-শিংউদা অরুবা মতম অমা ওইহল্লি। ঙসিদি, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, ভারত অসি ফুদ সরপ্লস লৈবাক অমা ওইরে, শঙ্গোম, হৱায়, অমসুং মরু-মরাংশিং খ্বাইদগী চাউবা প্রদ্যুসরনি, অমসুং চেং-হৱায়, মহৈ-মরোং, মনা-মশিং, লৈশিং, চিনী, চা অমসুং ফার্মগী ঙা অনিশুবা খ্বাইদগী চাউবা প্রদ্যুসরনি। ভারতকী ফুদ সেক্যুরিতী অসি মালেমগী ওইনা নুংনাংনীংঙাই ওইবা ৱাফম অমা ওইরম্বা মতম অদু মহাক্না নিংশিংখি অদুগা ঙসিদি ভারতনা মালেমগী ফুদ অমসুং ন্যুত্রিসন সেক্যুরিতীদা সোলুসন পীরি। মরম অদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ভারতকী এক্সপরিয়েন্স অসি ফুদ সিস্তেম ত্রান্সফোর্মেসনগী মতাংদা খন্ন-নৈনবদা কান্নবা পীগনি অমসুং গ্লোবেল সাউথতা কান্নবা ফংহনগনি।
পি.এম. মোদীনা মালেমগী য়াইফ-থৌরাংগীদমক ভারতনা 'বিশ্ব বন্ধু' ওইনা লেপ্লিবা অদু অমুক হন্না ফোংদোকখি। মহাক্না মালেমগী য়াইফনবা ভারতকী মীৎয়েং অদু নৌহৌনা নীংশিংখি অমসুং ভারতনা তোঙান-তোঙানবা ফোরমশিংদা থমখিবা তোঙান-তোঙানবা মন্ত্রশিং হায়বদি "ৱান আর্থ, ৱান ফেমিলী অমসুং ৱান ফ্যুচর", "মিসন লাইফ" অমসুং "ৱান আর্থ ৱান হেল্থ" য়াওনা ৱাফম কয়া পনখি। শ্রী মোদীনা মীওইবা, পাম্বী অমসুং শা-ঙাগী হকশেলবু সিলোদা থমদনা য়েংবগী ভারতকী এপ্রোচকী মতাংদা পনখি। মহাক্না হায়খি, তুং কোইনা চৎনবা য়াবা লৌউ-শিংউ অমসুং চিঞ্জাক্কী পথাপশিংগী মায়োক্তা লৈরিবা শিংনবশিং অসি "ৱান আর্থ, ৱান ফেমিলী অমসুং ৱান ফ্যুচর "গী অপুনবা থৌওং অমগী মখাদা খক্তনা থেংনবা য়াই।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, "লৌউ-শিংউ অসি ভারতকী শেন্মিৎলোনগী পোলিসীশিংগী ময়াইদা লৈরে।" মহাক্না হায়খি মদুদি ভারতকী অপীকপা লৌমীশিংগী চাদা 90না অপীকপা লমগী মপু ওইবনা ভারতকী ফুদ সেক্যুরিতীগী খ্বাইদগী চাউবা পাঙ্গল ওইরি। মহাক্না হায়খি এসিয়াগী চাউখৎলক্লিবা লৈবাক কয়াদসু অসিগুম্বা ফীভম অসি লৈরি অমসুং মসিনা ভারতকী মোদেল অসি চৎনবা য়াহল্লি। নেচরেল ফার্মিংগী খুদম পীরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লৈবাক অসিদা কেমিকেল ফ্রি নেচরেল ফার্মিংবু পাক-শন্না প্রোমোৎ তৌবগী পোজিতিব ওইবা মহৈ অদু উবা ফংলে। মহাক্না চহি অসিগী বজেৎতা সস্তেনেবল অমসুং ক্লাইমেৎ রেসিলেন্ত ফার্মিংদা অচৌবা মীৎয়েং থম্লিবা অদুগা লোয়ননা ভারতকী লৌমীশিংদা মতেং পাংনবা মপুং ফাবা ইকোসিস্তেম অমা শেমগৎপগী ৱাফমসু পনখি। ক্লাইমেৎ রেসিলেন্ত মহৈ-মরোংগা মরী লৈনবা রিসর্স অমসুং দিবেলপমেন্তদা সরকারনা মরুওইবা পীরি হায়না পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি হৌখিবা চহি 10দা ক্লাইমেৎ রেসিলেন্ত মখল 1900 রোম লৌমীশিংদা পীখ্রে। মহাক্না ভারত্তা মহৌশাদগী লৈরক্লবা মহৈ-মরোংশিংদগী চাদা 25গী চাংদা ঈশিং হেন্না চংদবা অমসুং সুপরফুদ অমা ওইনা ব্লেক রাইস হৌরকপগী খুদমশিং পনখি। মহাক্না হায়খি, "মনিপুর, আসাম অমসুং মেঘালয়দগী লাকপা ব্লেক রাইস অসি হিদাক্কী মগুন লৈবনা মরম ওইদুনা খ্বাইদগী পাম্নবা চোইসনি।" ভারতনা মসিগী মরী লৈনবা এক্সপিরিয়েন্স অসি মালেমগী কম্ম্যুনিতীগা শিয়র তৌমিন্নবা পাম্মি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ঈশিংগী অৱাৎপা অমসুং অইং-অশা হোংলকপগা লোয়ননা ন্যুত্রিসনগী শিংনবশিং অসিগী মরুওইবা অদুসু খঙখি। মহাক্না শ্রী আন্না, মেল্লেৎ অসি সুপরফুদকী ক্বালিতী 'মিনিমম ৱাতর অমসুং মেক্সিমম প্রদক্সন' অসি য়েংলগা সোলুসন অমা ওইনা পুথোকখি। পি.এম. মোদীনা মালেমগা লোয়ননা ভারতকী মিল্লেৎ বাস্কেৎ শিয়র তৌবগী অপাম্বা ফোংদোকখি অমসুং হৌখিবা চহি অসি ইন্তর্নেস্নেল ইয়ার ওফ মিল্লেৎকী চহি ওইনা পাংথোক্লিবা অদু পনখি।
লৌউ-শিংউবু মোদর্ন তেক্নোলোজীগা শম্নহন্নবা পায়খৎলিবা খোঙথাংশিং অদু পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা সোইল হেল্থ কার্দ, সোলর ফার্মিংনা লৌমীশিংবু ইনর্জী প্রোভাইদর ওইহল্লিবা, দিজিতেল এগ্রিকলচর মার্কেৎ হায়বদি ই-নাম, কিসান ক্রেদিৎ কার্দ অমসুং পি.এম. ফাসল বিমা য়োজনাগী মতাংদা পনখি। মহাক্না লৌউ-শিংউ অমসুং ত্রেদিস্নেল ফার্মরশিংদগী এগ্রি স্তার্ত-অপশিং, নেচরেল ফার্মিংদগী ফার্মস্তে অমসুং ফার্ম-তু-তেবল ফাওবা লৌউ-শিংউ অমসুং মসিগা মরী লৈনবা সেক্তরশিং ফোর্মেলাইজেসন তৌবগী মতাংদসু পনখি। মহাক্না হায়খি মদুদি হৌখিবা চহি 10দা, হেক্তর লাখ 90 মাইক্রো ইরিগেসনগী মখাদা পুরকখ্রে। ভারতনা ইথানোলগী ব্লেন্দিং 20%গী পান্দম অদুগী মায়কৈদা খোঙজেল য়াংনা চংশিল্লকপগা লোয়ননা, লৌউ-শিংউ অমসুং অকোইবগী ফিভম অনিমক কান্নবা ফংলি হায়না মহাক্না হায়খি।
ভারতকী লৌউ-শিংউগী লমদা দিজিতেল তেক্নোলোজী শিজিন্নবগী মতাংদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা পি.এম. কিসান সম্মান নিধিগী মতাংদা পনখি। মসিদা লৌমী করোর 10গী বেঙ্ক একাউন্তশিংদা ক্লিক অমখক্তনা শেল ত্রান্সফর তৌই। মহাক্না অকনবা ৱাফম থমখি মদুদি লৌমী করোর কয়া অমা মসিগী খোঙথাং অসিদগী কান্নবা ফংগনি অমসুং মখোয়গী শেন্মিৎলোনগী ফিভম ফগৎলগনি। মহাক্না লৌমীশিংদা মখোয়গী লমগী দিজিতেল আইদেন্তিফিকেসন নম্বর অমা পীগদবা লমগী দিজিতেলাইজেসনগী অচৌবা কেম্পেন অমা অমসুং লৌউ-শিংউদা দ্রোনশিং প্রমোৎ তৌবা, মদুদা 'দ্রোন দিদিশিং'না দ্রোনশিং শিজিন্ননবা ত্রেনিং পীগনি হায়বগী মতাংদা পনখি। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি মদুদি খোঙথাংশিং অসিনা ভারতকী লৌমীশিংদা কান্নবা ফংহনবতা নত্তনা মালেমগী ওইবা ফুদ সেক্যুরিতীসু মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি।
মহাক্কী ৱারোল লোইশিল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা নহা কয়া অমা শরুক য়াখিবা অদু পনখি অমসুং লাক্কদৌরিবা নুমিৎ মঙা অসিদা মালেম অসিবু সস্তেনেবল এগ্রি-ফুদ সিস্তেমগা শম্নহন্নবা পাম্বৈশিং উবা ফংলগনি হায়না থাজবা থমখি। “ঐখোয়না অমনা অমদগী তমগনি অমসুং অমনা অমবুসু তম্বীগনি," হায়না ফোংদোক্লদুনা মহাক্কী ৱারোল লোইশিনখি।
কেন্দ্রগী লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ-থৌরাংগী মন্ত্রী, শ্রী শিবরাজ সিংহ চৌহান, নীতি আয়োগকী মেম্বর, প্রোফেসর রমেশ চান্দ, কনফরেন্সকী প্রসিদেন্ত, প্রোফেসর মেতিন কাইম অমসুং DAREগী সেক্রেতরী অমসুং ICAR গী DG, দা. হিমান্সু পথক্না থৌরম অসিদা শরুক য়াখি।দবেকগ্রাউন্ফ
ইন্তর্নেস্নেল এসোসিএসন ওফ এগ্রিকলচরেল ইকনোমিস্তসনা চহি অহুম খুদিংগী পাঙথোকপা কনফরেন্স অসি ওগস্ত 02-07, 2024 ফাওবা পাঙথোক্কনি অমসুং মসি চহি 65গী মতুংদা ভারত্তা ICAE পাঙথোক্লি।
চহি অসিগী কনফরেন্সকী থিম অসি “সস্তেনেবল এগ্রি-ফুদ সিস্তেমশিংগী মাইকৈদা অওনবা পুরকপা” অসিনা ওইরি। মসিনা ক্লাইমেৎ চেঞ্জ, নেচরেল রিসোর্সশিং হন্থরকপা, পোৎ পুথোকপদা চংবা মমল অমদি কনফ্লিক্তশিং হেনগৎলকপা অসিগুম্বা মালেমগী ওইবা শীংনবশিং অসিদা সস্তেনেবল এগ্রিকলচরগী য়াম্না মথৌ তারিবা অদু থেংননবা পান্দম থম্মি। কনফরেন্স অসিনা মালেমগী ওইরিবা লৌউ-শিংউগী শীংনবশিং অসিদা পায়খৎলিবা ভারতকী প্রোএক্তিব এপ্রোচ অদু তাক্লি অমসুং লৌউ-শিংউগী রিসর্চ অমসুং পোলিসীদা লৈবাক অসিনা খুমাং চাউশিল্লিবশিং উৎকনি।
ICAE 2024না নহা ওইরিবা রিসর্চরশিং অমসুং মাংজিল থারিবা প্রোফেস্নেলশিংনা মখোয়গী থবক অমসুং গ্লোবেল পিয়রশিংগা লৈরিবা নেৎৱার্ক উৎনবা ফম্পাক অমা ওইরগনি। মসিনা রিসর্চ ইন্সতিত্যুতশিং অমসুং য়ুনিভর্সিতীশিংগী মরক্তা পার্তনরশিপ হেনগৎহন্নবা, জাতি অমসুং মালেমগী স্কেল অনিমক্তা পোলিসীমেকিংদা ইথিল পীনবা অমসুং দিজিতেল এগ্রিকলচর অমসুং সস্তেনেবল এগ্রি-ফুদ সিস্তেমশিং য়াওনা ভারতকী লৌউ-শিংউগী লমদা খুমাং চাউশিল্লিবা অসি উৎনবা পান্দম থম্মি। কনফরেন্স অসিদা লৈবাক 75 রোমদগী দেলিগেৎ 1,000 রোমনা শরুক য়াবা উবা ফংগনি।

Prime Minister's Office
PM inaugurates the 32nd International Conference of Agricultural Economists
Conference took place in India after 65 years, PM welcomed delegates on behalf of 120 million
farmers, more than 30 million women farmers, 30 million fishermen and 80 million livestock farmers
“In the Indian agricultural tradition, priority has been given to science and logic”
“India has a robust system of agriculture education and research based on its heritage”
“India is a food surplus country today”
“There was a time when India’s food security was a global concern, today India is providing solutions for global food and nutrition security”
“India is committed to global welfare as a ‘Vishwa Bandhu’”
“Challenges before sustainable agriculture and food systems can only be tackled under the holistic approach of ‘One Earth, One Family and One Future’”
“Small farmers are the biggest strength of India’s food security”
03 AUG 2024 11:02AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi inaugurated the 32nd International Conference of Agricultural Economists (ICAE) at National Agricultural Science Centre (NASC) Complex, New Delhi today. The theme for this year's conference is, “Transformation Towards Sustainable Agri-Food Systems.” It aims to tackle the pressing need for sustainable agriculture in the face of global challenges such as climate change, natural resource degradation, rising production costs and conflicts. Around 1,000 delegates from around 75 countries took part in the conference.
Addressing the gathering, the Prime Minister expressed delight that the International Conference of Agricultural Economists (ICAE) is taking place in India after 65 years. He welcomed all the dignitaries on behalf of 120 million farmers, more than 30 million women farmers, 30 million fishermen and 80 million animal keepers from India. “You are in the land which is home to more than 500 million livestock. I welcome you to the agricultural and animal-loving country of India”, Shri Modi said.
The Prime Minister emphasized the longevity of ancient Indian beliefs and experiences about agriculture and food. He highlighted the priority given to science and logic in the Indian agriculture tradition. He mentioned the existence of whole science behind the medicinal properties of food.
The Prime Minister stressed that agriculture grew on the foundation of this thousands-year-old vision, mentioning ‘Krishi Parashar’, an almost 2000-year-old treatise on agriculture based on this rich heritage. The Prime Minister pointed to a robust system of agriculture research and education in India. “ICAR itself boasts of more than 100 research institutes”, he said. He further informed that there are more than 500 colleges for agriculture education and more than 700 Krishi Vigyan Kendras.
Highlighting the relevance of all six seasons in agricultural planning in India, the Prime Minister mentioned the distinct qualities of 15 agro-climatic zones. He noted that agricultural produce changes if one travels about a hundred kilometers in the country. “Be it farming on the land, the Himalayas, in the desert, water-scarce regions or coastal regions, this diversity is crucial for global food security and makes India a ray of hope in the world”, the Prime Minister remarked.
Recalling the last International Conference of Agricultural Economists that took place in India 65 years ago, the Prime Minister mentioned that India was a newly independent nation making it a challenging time for India’s food security and agriculture. Today, the Prime Minister said, India is a food surplus country, the largest producer of milk, pulses and spices, and the second largest producer of food grain, fruits, vegetables, cotton, sugar, tea and farmed fish. He recalled the time when India’s food security was a matter of concern for the world while today, India is providing solutions to global food and nutrition security. Therefore, the Prime Minister said that India’s experience is valuable for discussions on food system transformation and is sure to benefit the global south.
PM Modi reiterated India’s commitment to global welfare as a ‘Vishwa Bandhu’. He recalled India’s vision for global welfare and mentioned various mantras put forward by India on various fora including ‘One Earth, One Family and One Future’, ‘Mission LiFE’, and ‘One Earth One Health’. Shri Modi underlined India’s approach of not viewing the health of humans, plants and animals in silos. “Challenges before sustainable agriculture and food systems can only be tackled under the holistic approach of ‘One Earth, One Family and One Future’”, he said.
“Agriculture is at the center of India’s economic policies”, the Prime Minister underlined as he mentioned that the 90 percent of small farmers of India who own little land make for the biggest strength of India’s food security. He pointed out that a similar situation is prevalent in several developing countries in Asia making India’s model applicable. Giving the example of natural farming, the Prime Minister said that the positive results of promoting chemical-free natural farming on a large scale can be seen in the country. He also mentioned a big focus on sustainable and climate-resilient farming in this year's budget as well as developing a complete ecosystem to support India’s farmers. Highlighting the government’s emphasis on research and development related to climate-resilient crops, the Prime Minister informed that nearly nineteen hundred new climate-resilient varieties have been handed to the farmers in the last 10 years. He gave examples of rice varieties in India that require 25 percent less water than traditional varieties and the emergence of black rice as a superfood. “Black rice from Manipur, Assam and Meghalaya is the preferred choice due to its medicinal value”, he said, adding that India is equally eager to share its related experiences with the world community.
The Prime Minister also acknowledged the seriousness of the nutrition challenge along with water scarcity and climate change. He presented Shri Anna, Millet as a solution given the superfood's quality of ‘minimum water and maximum production’. PM Modi expressed India’s willingness to share India’s millet basket with the world and mentioned the last year being celebrated as the International Year of Millets.
Mentioning the initiatives to link agriculture with modern technology the Prime Minister talked about Soil Health Card, solar farming leading to farmers turning into energy providers, Digital agriculture market i.e. e-Nam, Kisan Credit Card and PM Fasal Bima Yojana. He also touched upon the formalization of agriculture and the allied sectors ranging from traditional farmers to agri startups, from natural farming to farmstay and farm-to-table. He informed that in the last 10 years, ninety lakh hectares were brought under micro irrigation. As India is fast moving towards the goal of 20 percent blending of ethanol, he said, both agriculture and the environment are benefiting.
Throwing light on leveraging digital technology in the agriculture sector in India, the Prime Minister mentioned PM Kisan Samman Nidhi where money is transferred to the bank accounts of 10 crore farmers with a single click, and a digital public infrastructure for digital crop survey that provides real-time information to farmers and enables them to take data-driven decisions. He emphasized that crores of farmers will benefit from this initiative and improve their economic condition. He also touched upon a huge campaign for the digitisation of land where farmers will be given a digital identification number for their land, and promotion of drones in farming where ‘drone didis’ are trained to operate drones. He further added that these steps will not only benefit the farmers of India but also strengthen global food security.
Concluding the address, the Prime Minister noted the presence of a large number of young people and expressed confidence that the next five days will witness ways to connect the world with Sustainable Agri-Food Systems. “We will learn from each other and also teach each other”, he concluded.
Union Minister for Agriculture and Farmers’ Welfare, Shri Shivraj Singh Chauhan, Member of NITI Aayog, Prof Ramesh Chand, Conference President, Prof Matin Qaim and Secretary of DARE and DG, ICAR, Dr Himanshu Pathak were present on the occasion.
Background
The triennial conference organized by the International Association of Agricultural Economists is being held from 02 to 07 August 2024 and is taking place in India after 65 years.
The theme for this year's conference is, "Transformation Towards Sustainable Agri-Food Systems." It aims to tackle the pressing need for sustainable agriculture in the face of global challenges such as climate change, natural resource degradation, rising production costs and conflicts. The conference will highlight India's proactive approach to global agricultural challenges and showcase the nation's agricultural research and policy advancements.
The ICAE 2024 platform allows young researchers and leading professionals to present their work and network with global peers. It aims to strengthen partnerships between research institutes and universities, influence policymaking on both national and global scales, and showcase India's agricultural progress, including advancements in digital agriculture and sustainable agri-food systems. The conference witnessed the participation of around 1,000 delegates from around 75 countries.