অকোইবগী ফিভম অমসুং ঊমংগী মন্ত্রালয়
গ্রীন ইন্দিয়া মিসন
29 JUL 2024 12:13PM by PIB Imphal
নেস্নেল মিসন ফোর গ্রীন ইন্দিয়া (GIM) অসি ক্লাইমেৎ চেঞ্জগী নেস্নেল এক্সন প্লানগী মখাদা পীরিবা মিসন নিপানগী মনুংদা অমনি। মসিগী পান্দমদি ভারতকী ফোরেস্ত কভরবু ঙাক-শেন্দুনা, অমুক হন্না শেমগৎপা অমসুং হেনগৎহনবা অমসুং খনগৎলবা লমদমশিংদা ফোরেস্ত অমসুং নন-ফোরেস্ত এরিয়াশিংদা ইকো-রেস্তোরেসনগী থবকশিং পায়খৎতুনা ক্লাইমেৎ চেঞ্জদা মতেং পাংবা হায়বসিনি। GIMগী মখাদা পায়খৎলিবা থবকশিং অসি FY 2015-16দগী হৌখি।
হৌজিক ফাওবদা, লম হেক্তর 155130দা প্লান্তেসন/ইকো-রেস্তোরেসন শেমগৎনবা রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরী তরেৎতা লুপা করোর 909.82 কাইথখ্রে। মহারাস্ত্রগী পালঘর দিস্ত্রিক্তকী দাহানু দিভিজনদা প্লান্তেসন/ইকো- রেস্তোরেসন শেমগৎনবা GIM গী মখাদা হেক্তর 464.20 গী লম লৌশিনখ্রে।
মহারাস্ত্র য়াওনা হৌখিবা চহি মঙাদা GIM গী মখাদা এলোকেৎ তৌখিবা/কাইথোকখিবা অমসুং শীজিন্নখিবা শেনফমশিংগী রাজ্য/ UT গী ওইবা অকুপ্পা মরোল এনেক্সর-Iদা পীরি।
এনেক্সর-1
হৌখিবা চহি মঙাদা GIM গী মখাদা এলোকেৎ তৌখিবা/কাইথকখিবা অমসুং শীজিন্নখিবা শেনফমশিংগী রাজ্য/ UT গী ওইবা অকুপ্পা মরোল (2019-20 to 2023-24)
(লুপা করোরদা)
সিরিএল মশিং
রাজ্য/UT
এলোকেৎ তৌখিবা/কাইথকখিবা ফন্দশিং
শীজিন্নখিবা ফন্দশিং
1
অন্ধ্র প্রদেশ
2.02
2.74
2
অরুনাচল প্রদেশ
34.71
10.56
3
ছত্তিগর
12.91
11.38
4
হরিয়ানা
17.15
16.82
5
হিমাচল প্রদেশ
17.09
6.55
6
জম্মু অমসুং কাশ্মির
32.22
31.70
7
কর্নাতকা
14.27
13.56
8
কেরলা
16.32
15.74
9
মধ্য প্রদেশ
75.49
88.92
10
মহারাস্ত্র
0.00
1.78
11
মনিপুর
35.19
26.28
12
মিজোরাম
107.96
86.83
13
ওরিশা
79.00
74.91
14
পঞ্জাব
14.62
9.38
15
সিক্কিম
27.16
27.16
16
উত্তরাখন্দ
122.22
113.31
17
ৱেস্ত বেঙ্গল
10.95
10.18
18
উত্তর প্রদেশ
5.43
0.00
অপুনবা
624.71
547.82
খঙজিনগদবা: FY2019-20গী মমাংদা কাইথখিবা এক্সপেন্দিচর ইনকরসু শীজিন্নখিবা ফন্দদা য়াওরি
ই-পাউ অসি ঙসি লোক সভাদা অইবা পাউখুম অমদা এনভাইর্নমেন্ত, ফোরেস্ত অমসুং ক্লাইমেৎ চেঞ্জকী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী কির্তি ভর্ধন সিংহনা পীখিবনি।

Ministry of Environment, Forest and Climate Change
Green India Mission
29 JUL 2024 12:13PM by PIB Delhi
National Mission for a Green India (GIM) is one of the eight Missions outlined under the National Action Plan on Climate Change. It aims at protecting, restoring, and enhancing India’s forest cover and responding to Climate Change by undertaking eco-restoration activities in the forest and non-forest areas in the selected landscapes. The activities under GIM were started in the FY 2015-16.
So far, an amount of Rs. 909.82 Crores have been released to seventeen States and one Union Territory for creation of plantation/eco-restoration over an area of 155130 ha. An area of 464.20 ha has been taken under GIM for creation of plantation/eco-restoration in Dahanu Division of Palghar District in Maharashtra.
The State/UT wise details of funds allocated/disbursed and utilized under GIM during the last five years including Maharashtra is detailed in Annexure-1.
Annexure-1
State/UT wise funds allocated/disbursed and utilized under GIM during last five years (2019-20 to 2023-24)
(Rs. In Crores)
Sl. No.
State/UT
Funds Allocated/Disbursed
Funds
Utilized
1
Andhra Pradesh
2.02
2.74
2
Arunachal Pradesh
34.71
10.56
3
Chhattisgarh
12.91
11.38
4
Haryana
17.15
16.82
5
Himachal Pradesh
17.09
6.55
6
Jammu & Kashmir
32.22
31.70
7
Karnataka
14.27
13.56
8
Kerala
16.32
15.74
9
Madhya Pradesh
75.49
88.92
10
Maharashtra
0.00
1.78
11
Manipur
35.19
26.28
12
Mizoram
107.96
86.83
13
Odisha
79.00
74.91
14
Punjab
14.62
9.38
15
Sikkim
27.16
27.16
16
Uttarakhand
122.22
113.31
17
West Bengal
10.95
10.18
18
Uttar Pradesh
5.43
0.00
Total
624.71
547.82
Note: Fund Utilized also include the expenditure incurred from the release prior to FY2019-20
This information was given by the Minister of State for Environment, Forest and Climate Change, Shri Kirti Vardhan Singh in a written reply in the Lok Sabha today.