ৰাষ্ট্ৰপতি সচিবালয়
প্ৰেছ বিজ্ঞপ্তি
28 JUL 2024 8:22AM by PIB Guwahati
ভাৰতৰ ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে পঞ্জাৱৰ ৰাজ্যপাল আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত চণ্ডীগড়ৰ প্ৰশাসক হিচাপে শ্ৰী বানৱাৰীলাল পুৰোহিতৰ পদত্যাগ গ্ৰহণ কৰিছে।
2. ভাৰতৰ ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে লগতে নিম্ন-উল্লেখিত ৰাজ্যপালসকলক নিযুক্তি প্ৰদান কৰিছেঃ-
(i) শ্ৰী হৰিভাও কিষাণৰাও বাগড়েক ৰাজস্থানৰ ৰাজ্যপাল হিচাপে নিযুক্তি প্ৰদান।
(ii) শ্ৰী জিষ্ণু দেৱ বাৰ্মাক তেলেংগানাৰ ৰাজ্যপাল হিচাপে নিযুক্তি প্ৰদান।
(iii) শ্ৰী ওম প্ৰকাশ মাথুৰক ছিকিমৰ ৰাজ্যপাল হিচাপে নিযুক্তি প্ৰদান
(iv) শ্ৰী সন্তোষ কুমাৰ গংৱাৰক ঝাৰখণ্ডৰ ৰাজ্যপাল হিচাপে নিযুক্তি প্ৰদান।
(v) শ্ৰী ৰমেন ডেকাক চত্তীশগড়ৰ ৰাজ্যপাল হিচাপে নিযুক্তি প্ৰদান।
(vi) শ্ৰী চি এইচ বিজয়শংকৰক মেঘালয়ৰ ৰাজ্যপাল হিচাপে নিযুক্তি প্ৰদান।
(vii) তেলেংগানাৰ অতিৰিক্ত দায়িত্বসহ ঝাৰখণ্ডৰ ৰাজ্যপাল শ্ৰী চি.পি. ৰাধাকৃষ্ণণক মহাৰাষ্ট্ৰৰ ৰাজ্যপাল হিচাপে নিযুক্তি প্ৰদান।
(viii) অসমৰ ৰাজ্যপাল শ্ৰী গোলাব চান্দ কাটাৰিয়াক পঞ্জাৱৰ ৰাজ্যপাল আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত চণ্ডীগড়ৰ প্ৰশাসক হিচাপে নিযুক্তি প্ৰদান।
(ix) ছিকিমৰ ৰাজ্যপাল শ্ৰী লক্ষ্মণ প্ৰসাদ আচাৰ্য্যক অসমৰ ৰাজ্যপাল হিচাপে নিযুক্তি প্ৰদান আৰু মণিপুৰৰ ৰাজ্যপাল হিচাপেও অতিৰিক্ত দায়িত্ব প্ৰদান।
3. উল্লেখিত নিযুক্তি তেওঁলোকে সংশ্লিষ্ট দায়িত্ব গ্ৰহণ কৰিবলগীয়া তাৰিখৰেপৰা কাৰ্য্যকৰী হ’ব।

President's Secretariat
PRESS COMMUNIQUE
28 JUL 2024 8:22AM by PIB Delhi
The President of India has accepted the resignation of Shri Banwarilal Purohit as Governor of Punjab and Administrator of Union Territory of Chandigarh.
2. The President of India is also pleased to make the following appointments of Governors: -
(i) Shri Haribhau Kisanrao Bagde appointed as Governor of Rajasthan.
(ii) Shri Jishnu Dev Varma appointed as Governor of Telangana.
(iii) Shri Om Prakash Mathur appointed as Governor of Sikkim.
(iv) Shri Santosh Kumar Gangwar appointed as Governor of Jharkhand.
(v) Shri Ramen Deka appointed as Governor of Chhattisgarh.
(vi) Shri C H Vijayashankar appointed as Governor of Meghalaya.
(vii) Shri C.P. Radhakrishnan, Governor of Jharkhand with Additional Charge of Telangana, appointed as Governor of Maharashtra.
(viii) Shri Gulab Chand Kataria, Governor of Assam, appointed as Governor of Punjab and has also been appointed as Administrator of the Union Territory of Chandigarh.
(ix) Shri Lakshman Prasad Acharya, Governor of Sikkim, appointed as Governor of Assam and has also been given additional charge of the Governor of Manipur.
3. The above appointments will take effect from the dates they will assume charge of their respective offices.