কল্চর মন্ত্রালয়
ভেতরান আর্তিস্তশিংগী শেলগী তেংবাংগী থৌরাং
22 JUL 2024 1:47PM by PIB Imphal
কলচর মন্ত্রালয়না 'ভেতরান আর্তিস্তশিংগী শেলগী তেংবাং' হায়বা স্কিম অমা চহি ৬০ অমসুং মথক্তা লৈবা অমসুং চহিগী ইঙ্কম লুপা ৭২,০০০/_ দগী হেন্দবা ভেতরান আর্তিস্তশিংদা শেলগী তেংবাং পীনবা চলাইরি। খল্লবা আর্তিস্তশিংদা খ্বাইদগী য়াম্লবদা থাগী লুপা ৬,০০০/-কী শেন্থং অমা পীরি। থৌশিল অসিনা অহল ওইরবা মখোয়না নহা ওইরিঙৈ মতমদা মতীক চানা শরুক তম্লম্বা নৎত্রগা হৌজিকসু আর্তস, লেত্তর অসিনচিংবগী হীরমশিংদা খুদোল তম্লিবা অদুবু চহি য়াম্লকপনা চাগা নীংথিনা তানবা ঙমজদ্রবা আর্তিস্তশিং অমসুং স্কোলারশিংগী শেলথুম অমসুং সোসিও একনোমিক্কী থাক ফগৎনবা শেলগী তেংবাং পীনবা হোৎনরি।
থৌশিল অসিগী মখাদা হৌখিবা চহি মঙা অসিদা ভেতরান আর্তিস্তশিংদা কাইথখিবা রাজ্যগী ওইবা ফন্দগী অকুপ্পা মরোলশিং:
(লাখতা ইবা শেনফম)
সেরিএল নম্বর
রাজ্যশিং
শেনবা চহি-২0১9-২0
শেনবা চহি-২০২০-২১
শেনবা চহি-২০২১-২২
শেনবা চহি-২০২২-২৩
শেনবা চহি - ২০২৩-২৪
থাদোকখ্রবা শেনফম
থাদোকখ্রবা শেনফম
থাদোকখ্রবা শেনফম
থাদোকখ্রবা শেনফম
থাদোকখ্রবা শেনফম
১
অন্ধ্র প্রদেশ
২২.১৬
৫.১০
৭২.২৯
৮৪.৬৬
১৫৩.৩০
২
অসম
১.৯২
০.৯৬
০.৪৮
১.৫৭
২.৪১
৩
বিহার
-
-
-
-
১৫.৪৭
৪
দিল্লী
-
-
-
-
৫.৮৭
৫
হরিয়ানা
০.০৪
-
০.৯৩
০.৫৬
৩.৬৯
৭
ঝার্খন্দ
১.১১
২.২৮
৩.০০
৩.৫৯
৩.৮৮
৮
কর্নাতাকা
৩০.২৯
২৯.৯৭
৫৯.৫৫
৬৪.৩২
৩৪১.৯৮
৯
কেরলা
১৩.৩৪
৮.১৮
২৪.৪৯
২৫.৩০
৬৪.২১
১০
মধ্য প্রদেশ
৫.৪১
২.৪৪
৫.০৪
৩.৮৬
৬.৯৫
১১
মহারাস্ত্রা
৮৫.৮৬
১০৬.৬১
১৯০.৪৯
২৭৩.৪৯
৭৯৫.৯৭
১২
মনিপুর
৩.০৮
৩.৩৬
৭.৮৪
০.৬০
১৪.৭০
১৩
নাগালেন্দ
০.০৪
০.৪৮
০.৯২
০.১২
৩.২৮
১৪
ওরিশা
৮৪.০৪
১১৯.৪৬
২৭৬.৯৫
৩০৬.৭৭
১০৬৩.৪০
১৬
রাজস্থান
০.৮৭
০.০৭
১.২৩
০.৭১
১.৩৬
১৭
তমিল নাদু
৯.৯২
০.৮৭
১৫.৪৯
১৪.৬০
৪৬.৯৬
১৮
তেলঙ্গানা
৮৬.১৮
৫৩.২০
২১৭.২৯
২৬৮.১৬
২৭৪.৯৪
১৯
ত্রিপুরা
০.০৬
০.২৪
০.৯২
০.১২
-
২০
উত্তর প্রদেশ
৩.২০
৫.১২
১৩.০৮
১৫.৪৬
৬৭.২৪
২১
উত্তরাখন্দ
-
-
-
-
২.৪৩
২২
নোংচুপ বেঙ্গাল
৮.২৬
৫.০৯
১২.৩১
১১.৭১
২৮.৫৩
অপুনবা
৩৫৫.৮২
৩৪৩.৪৬
৯০২.৩০
১০৭৫.৬০
২৮৯৬.৫৭
এল.আই.সি.*
১৪৬১.৭৮
৫২৭.৮৫
৬৩৯.৮৭
৭৮৩.৫৮
-
অপুনবা
১৮১৭.৬০
৮৭১.৩১
১৫৪২.১৭
১৮৫৯.১৮
২৮৯৬.৫৭
*এল.আই.সি.গী খুত্থাংদা ২০২২-২৩ ফাওবদা শেলগী তেংবাং ফংবা খুদোংচাবা ফংগদবশিংগী রাজ্য-রাজ্যগী ওইবা দেতাদি য়াওদে।
ঈ পাউ অসি কলচর অমসুং তুরিজম মন্ত্রী শ্রী গজেন্দ্র সিংহ শখৱতনা লোক সভাদা অইবা চেরোল ওইনা পীখিবা পাউখুম্নি।

Ministry of Culture
‘Financial Assistance Program for Veteran Artists’
22 JUL 2024 1:47PM by PIB Delhi
Ministry of Culture administers a Scheme by the name of ‘Financial Assistance for Veteran Artists’ to provide financial assistance to veteran artists aged 60 years and above having annual income not exceeding Rs. 72,000/-. The selected artist is provided maximum financial assistance of Rs. 6000/- per month. The scheme is meant to provide financial assistance for improving the financial and socio-economic status of the old artistes and scholars who have contributed significantly in their active age or are still contributing in the field of arts, letters etc. but due to old age are unable to generate a steady income.
State-wise details of funds distributed to the veteran artists under the scheme during the last five years are as under:
(Rs. In Lakh)
Sl. No.
States
FY-2019-20
FY-2020-21
FY-2021-22
FY-2022-23
FY - 2023-24
Amount Disbursed
Amount Disbursed
Amount Disbursed
Amount Disbursed
Amount Disbursed
1
Andhra Pradesh
22.16
5.10
72.29
84.66
153.30
2
Assam
1.92
0.96
0.48
1.57
2.41
3
Bihar
-
-
-
-
15.47
4
Delhi
-
-
-
-
5.87
5
Haryana
0.04
-
0.93
0.56
3.69
7
Jharkhand
1.11
2.28
3.00
3.59
3.88
8
Karnataka
30.29
29.97
59.55
64.32
341.98
9
Kerala
13.34
8.18
24.49
25.30
64.21
10
Madhya Pradesh
5.41
2.44
5.04
3.86
6.95
11
Maharashtra
85.86
106.61
190.49
273.49
795.97
12
Manipur
3.08
3.36
7.84
0.60
14.70
13
Nagaland
0.04
0.48
0.92
0.12
3.28
14
Odisha
84.04
119.46
276.95
306.77
1063.40
16
Rajasthan
0.87
0.07
1.23
0.71
1.36
17
Tamil Nadu
9.92
0.87
15.49
14.60
46.96
18
Telangana
86.18
53.20
217.29
268.16
274.94
19
Tripura
0.06
0.24
0.92
0.12
-
20
Uttar Pradesh
3.20
5.12
13.08
15.46
67.24
21
Uttarakhand
-
-
-
-
2.43
22
West Bengal
8.26
5.09
12.31
11.71
28.53
Total
355.82
343.46
902.30
1075.60
2896.57
LIC*
1461.78
527.85
639.87
783.58
-
G. Total
1817.60
871.31
1542.17
1859.18
2896.57
* State-wise data in respect of beneficiaries getting financial assistance through LIC till
2022-23 is not available.
This information was given by the Minister of Culture and Tourism, Shri Gajendra Singh Shekhawat in a written reply in the Lok Sabha today.