য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
পদ্ম মনা-২০২৫কী নোমিনেসন সেপ্তেম্বর ১৫, ২০২৪ ফাওবা হাংলে
22 JUL 2024 11:27AM by PIB Imphal
রিপব্লিক দে, ২০২৫ কী থৌরমদা লাউথোক্কদবা পদ্ম মনা-২০২৫কী নোমিনেসন/রিকমেন্দেসন অসি মে ১, ২০২৪দগী হৌখি। পদ্ম মনা-২০২৫কী নোমিনেসনগী অরোইবা মতম অসি সেপ্তেম্বর ১৫, ২০২৪ ফাওবা ওইরে। পদ্ম মনাশিংগী নোমিনেসন/রিকমেন্দেসন অসি রাস্ত্রিয়া পুরস্কার পর্তেল (https://awards.gov.in) দা ওনলাইন ওইনা লৌশিল্লি।
পদ্ম মনাশিং, মমিং ওইনা পদ্ম বিভুশন, পদ্ম ভুশন অমসুং পদ্ম শ্রী অসি লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী ৱাংবা মীচমদা পীবা মনাশিংনি। ১৯৫৪দগী লিংখৎলক্তুনা, হায়রিবা মনাশিং অসি চহি খুদিংগী রিপব্লিক দেগী নুমিত্তা লাউথোক্লি। মনা অসিনা 'অখন্নবা থবকশিং'বু শকখঙবীনবা হোৎনরি অমসুং অদুগা মসি অখন্নবা অমসুং আর্স, লিতরেচর অমসুং এজুকেসন, স্পোর্তস, মেদিসিন, সোসিএল ৱার্ক, সাইন্স অমসুং ইঞ্জিনীয়রিং, পব্লিক এফিয়র্স, সিভিল সর্ভিস, ত্রেদ অমসুং ইন্দস্ত্রী অসিনচিংবশিংগুম্বা হীরমশিং/দিসিপ্লিন খুদিংমক্কী সর্ভিসতা তোপ তোপ্পা মায় পাকপা পুরকপশিংদা পীরি। জাত-বিজাত, শিনফম, থাক নৎত্রগা নুপী নুপা খায়দনা মীপুম খুদিংমক্না মনা অসি ফংবা য়াই। দোক্তর অমসুং সাইন্তিস্তশিং নত্তনা পি.এস.য়ূ.দা থবক তৌবা লৈঙাক্কী সর্ভেন্তশিংদি পদ্ম মনা ফংবা য়াদে।
লৈঙাক অসিনা পদ্ম মনাশিংবু "মীয়ামগী পদ্ম" হায়না ওন্থোক্নবা ফিরেপ লেপ্পী। মরম অসিনা, মীপুম খুদিংমক্না মশানা নোমিনেত তৌজবা য়াওনা নোমিনেসন/রিকমেন্দেসন তৌবীনবা হায়জরি। নুপীশিংগী লক্তগী, খুন্নাইগী শোথরবা কাংলুপতগী, এস.সি. অমসুং এস.তি.শিং, নাম্ম শোইরবা মীওইশিং, অমসুং খুন্নাইগীদমক কত্থোক্লবা মীওইশিংগী মরক্তগী মখোয়গী মায় পাকপশিংবু শকখঙবীবা তশেংনা য়ারবা মীওইশিংবু খন্দোক্নবা অৱাংবা থাক্তা হোৎনগনি।
নোমিনেসন/রিকমেন্দেসনশিং অসিদা মথক্কী পোর্তেল অসিদা য়াওরিবা অপীবা ফোর্মেত অসিদা মরী লৈনবা অকুপ্পা মরোল খুদিংমক নীংথিনা ইরবা সাইতেসন (ৱাহৈ ৮০০) অমা, মহাক্কী মরী লৈনবা ফীল্দ/দিসিপ্লিন অদুদা রিকমেন্দ তৌরিবা মীওই অদুগী মায়পাকপা/সর্ভিস অদুবু নীংথিনা পুখৎতুনা ইবা য়াওনা থাজিনবীগদবনি।
হীরম অসিগী মতাংদা অকুপ্পা মরোওশিং 'এৱার্দ অমসুং মেদাল' হায়বা গৃহ মন্ত্রালয়গী ৱেবসাইত (https://mha.gov.in) অমসুং পদ্ম এৱার্দস পোর্তেল (https://padmaawards.gov.in ) অসিদা য়াওরিবসিগী মখাদা ফংগনি। হায়রিবা মনাশিং অসিগা মরী লৈনবা স্তেত্যুত অমসুং কাংলোনশিং অসিনা https://padmaawards.gov.in/AboutAwards.aspx লিঙ্ক অসিগী ৱেবসাইত অসিদা ফংবীগনি।

Ministry of Home Affairs
Nominations for Padma Awards-2025 open till 15th September, 2024
22 JUL 2024 11:27AM by PIB Delhi
Nominations/recommendations for the Padma Awards 2025 to be announced on the occasion of Republic Day, 2025 have begun from 01st May 2024. The last date for nominations for Padma Awards is 15th September, 2024. The nominations/recommendations for Padma Awards will be received online on the Rashtriya Puraskar Portal (https://awards.gov.in).
The Padma Awards, namely, Padma Vibhushan, Padma Bhushan and Padma Shri, are amongst the highest civilian awards of the country. Instituted in 1954, these Awards are announced on the occasion of the Republic Day every year. The award seeks to recognize ‘work of distinction’ and is given for distinguished and exceptional achievements/service in all fields/disciplines, such as, Art, Literature and Education, Sports, Medicine, Social Work, Science and Engineering, Public Affairs, Civil Service, Trade and Industry etc. All persons without distinction of race, occupation, position or sex are eligible for these Awards. Government servants including those working with PSUs, except Doctors and Scientists, are not eligible for Padma Awards.
The Government is committed to transform Padma Awards into “People’s Padma”. All citizens are, therefore, requested to make nominations/recommendations, including self-nomination. Concerted efforts may be made to identify talented persons whose excellence and achievements really deserve to be recognized from amongst women, weaker sections of the society, SCs & STs, divyang persons and who are doing selfless service to the society.
The nominations/recommendations should contain all relevant details specified in the format available on the above said Portal, including a citation in narrative form (maximum 800 words), clearly bringing out the distinguished and exceptional achievements/service of the person recommended in her/his respective field/discipline.
Details in this regard are also available under the heading 'Awards and Medals' on the website of Ministry of Home Affairs (https://mha.gov.in) and on the Padma Awards Portal (https://padmaawards.gov.in ). The statutes and rules relating to these awards are available on the website with the link https://padmaawards.gov.in/AboutAwards.aspx .