থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী মন্ত্রী দা. জিতেন্দ্র সিংনা J&Kগী দোদা জিলাদা মীয়ামগী ওইবা মীফমদা ৱা ঙাংখ্রে অমসুং মীয়ামগী দর্বার পাংথোকখি
মোদী সরকারনা J&Kগী রিজন খুদিংমক্তা চপ মান্ননা চাউখৎ-থৌরাং পাইখৎনবগীদমক্তা কন্না হোৎনরি”: দা. জিতেন্দ্র সিং
“সরকারনা মফম অদুদা সেক্যুরিতীগী ফিভম ফগৎহন্নবা অহেনবা মিৎয়েং থম্লি; তেরোরিস্তশিংগা লান্থেংননবা VDGশিংবু অমুক হন্না থম্লে”, হায়না দা. সিংনা হায়খি
“ফুরুপ খুদিংমক্না অমত্তা ওইনা খুৎশম্নদুনা তেরোরিজমগী খুদোংথিবা অসিগা লান্থেংনগদবনি,” হায়না কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা আপীল তৌখি
“দা. জিতেন্দ্র সিংনা থৌবুরেল ওইদুনা হৌজিক-হৌজিক চত্থরিবা প্রোজেক্তশিংগী ফিভম খঙনবগীদমক্তা জিলাগী এদমিনিস্ত্রেশনগা লোইননা য়েংশিংনবগী মীফম অমা পাংথোকখি”
20 JUL 2024 4:32PM by PIB Imphal
পুং অহুম হেনবা মীয়ামগী ওইবা “পব্লিক দর্বার” অমা পাংথোক্ত্রিঙৈগী মাংওইননা ঙসি মফম অসিদা মীয়ামগী ওইবা রেলী অমদা ৱা ঙাংলদুনা, কেন্দ্রগী মন্ত্রী, দা. জিতেন্দ্র সিংনা ভিলেজ দিফেন্স গার্দশিং (VDGশিং) অমুক নৌহৌননা থম্নবগী মতাংদা থাজবা পীরকখি।
“সেক্যুরিতী এজেন্সীশিংনা হন্দক্তা থোকখিবা অকিবা থৌদোক অদুগী য়েংলগা দোদা জিলা অমসুং থংনবদা লৈরিবা মফমশিংদা সেক্যুরিতীগী ফিভম লাকশিন্নবা লাললোং কয়া শিংজিন্নরি, অদুবু অসিগুম্বা লাল্লোংশিং অসি মীয়াম মমাংদা খন্নদে”, হায়না ঙসি মফম অসিদা কেন্দ্র সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজীগী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ); MoS PMO, পর্সোনেল, পব্লিক গ্রীভান্সেস, পেন্সন্স, এতোমিক ইনর্জী অমসুং স্পেস, দা. জিতেন্দ্র সিংনা হায়খি।
দা. জিতেন্দ্র সিংনা হায়খি মদুদি ভিলেজ দিফেন্স গার্দশিং (VDGশিং) অসি তেরোরিস্তশিংগা লান্থেংননবা মখোয়বু মপাঙ্গল কনখৎহন্নবগী পান্দমগা লোইননা মিলতেন্সী কনবা মফমশিংদা অমুক নৌহৌননা থম্লগনি। “সরকার অসিনা করিগুম্বা তঙাইফদ্রবদি মথৌতাবা মফম খুদিংমক্তা VDGশিংবু তেরোরিস্তশিংগী মাইকৈদগী থেংনরিবা শিংনবশিং অদুবু মায়োক্নবা ঙম্নবা তোঙান-তোঙানবা লাল্লোংগী শরুক অমা ওইনা থাদোক্কনি”, হায়না মহাক্না খঙহল্লকখি। মহাক্না শিংনবশিং অসিবু খ্বাইদগী হেন্না ফবা মওংদা মায়োক য়াবা ঙম্নবা VDGশিংদা SLR রাইফলশিং য়াওনা খুৎলাইশিং, পীবা য়াই হায়নশু মহাক্না হায়খি।
মন্ত্রী অসিনা য়াম্না থাজবগা লোইননা তেরোরিজমগী মায়োক্তা ময়াম পুন্না অমত্তা ওইনা মায়োক্ননবা ফুরুপ খুদিংমক্তা আপীল তৌখি। মহাক্না ১৯৯০গী মতমদা তেরোরিজম খ্বাইদগী হেন্না কল্লঙৈ মতমদশু দোদানা তেরোরিজমদা মাইথীখিবা লৈতে হায়নশু নিংশিংহনখি। “মফম অসিদা খুন্দা-লৈতারিবা মীশিংনা খুদোংথিবশিং অদুবু মখোয়গী অঙম্বা শক্তি পুথোক্তুনা মায়ক্নখিবা অদুনা মরম ওইরগা মখোয়না মাইপাক্না মফম অসিদা মী য়ুম হোংবদগী কলহৌই”, হায়না মন্ত্রীনা পনখি।
দোদাগী ইনফ্রাস্ত্রকচর দেবেলপমেন্তকী মতাংদা ৱা ঙাংলদুনা, হৌখিবা চহি তরা অসিদা সরকারনা অথাপ্পা মফমশিংদা কনেক্তিবিতী ফগৎহন্নবা, চত্থোক-চৎশিন তৌবদা মতম চংবা হন্থহন্নবা অমসুং পেসেঞ্জরশিংদা নুংঙাইবা হেনগৎহন্নবা হাইৱেশিংগী নেতৱার্ক অমা শেমখ্রে হায়না দা. জিতেন্দ্র সিংনা হায়খি।
“লাল্লোংগী ওইনা য়াম্না মরু ওইবা লাখনপুর-বাসোহলি-বানি-ভাদরৱাহ-দোদা নেস্নেল হাইৱেনা শেম্বা লোইশিনবা মতমদা লম্বি অসিদা লৈরিবা অরাপ্পা অদু কিলোমিতর ১০০ হেন্না তেনশিল্লগনি”, হায়না মহাক্না হায়খি, অমসুং মসিনা লমদম অসিগী নহাশিংদা থবক্কী খুদোংচাবশু পীরগনি অমসুং মফম অসিদা তুরিজমশু ফগৎহল্লগনি হায়না মহাক্না মখা তাখি। মসিগা চপ মান্ননা নোংজু-নুংশা খাইদনা লেপ্তনা য়াম্না কন্না শারিবা খেলানি তনেলনা দোদা অমসুং কিসত্বার জিলাগী মীশিংনা স্রিনাগর অমসুং জম্মুচৎপদা চংবা মতমশুং হন্থহল্লগনি হায়না দা. সিংনা হায়খি।
কেন্দ্রগী মন্ত্রী হায়খি মদুদি সরকারনা জম্মু অমসুং কাশ্মিরগী মফম খুদিংমক্তা চপ মান্ননা চাউখৎ-থৌরাং পুরক্নবা অৱাবা কৌবা লৈতনা লৈপ্তনা হোৎনরি। “মোদী সরকারনা হান্নগী পাল্লম্বা সরকারগী অশোইবা অদুবু চুমথোকখি অমসুং J&Kদা লৈরিবা লোইশিল্লমদবা অমসুং থেংথদুনা লৈরম্লবা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিং অদুবু লোইশিনখি”, হায়না মহাক্না পনখি। সরকারনা বেনিফিসরীশিং অদুগী জাত-বিজাত, থাজবা নত্রগা ধর্মগী খেৎনবা অমত্তা থমদনা LPG কনেক্সনশিং পীখি অমসুং PM AWAS কী মখাদা য়ুমশিং শাখি, মরমদি সবকা সাথ, সবকা বিকাস হায়বা খোল্লাও অসিগী মখাদা থবক ওইনা পাংথোকপনি হায়নশু মন্ত্রী অসিনা হায়খি।
দা. জিতেন্দ্র সিংনা সরকারগী ৱেলফিয়র স্কীমশিংগী মতাংদা খঙহনবগী তঙাইফদবগী মতাংদা মরু ওইনা পনখি। “তোঙান-তোঙানবা ৱেলফিয়র স্কীমশিং কয়া অমগী মতাংদা নহাশিং অমসুং মখোয়গী অহল-লমনশিংদা খঙহন্নবা ঢার্কশোপশিং শিংনগদবনি”, হায়না মহাক্না লমদম অদুগী এদমিনিসত্রেশনদা তকশিনখি।
মতুং তারকপদা, কেন্দ্র মন্ত্রী অদুনা পুং অহুম চুপ্না চত্থবা “পব্লিক দর্বার” অমা পাংথোকখি, মদুদা দিপ্যুতী কমিস্নর, হার্বিন্দর সিংনা লুচিংবা জিলাগী অদুগী এদমিনিস্ত্রেশনশু মীয়ামগী অৱাবশিং অদুবু খুদক্তা মফম অদুদা য়েংশিন্নবা শরুক য়াখি।
পব্লিক দর্বার অদুগী মনুংদা, মীয়ামগী ওইবা ৱাফম কয়া অমা থাংগৎলকখি, মফম অদুগী মীশিং অদুনা মখোয়গী দিমান্দশিং থাংগৎলকখি অমসুং মখোয়গী অৱাবশিং অদুবু য়েংশিন্নবা হায়রকখি।
মীয়ামগী দিমান্দশিং অদু তারবা মতুংদা, দা. জিতেন্দ্র সিংনা এদমিনিসত্রেশনদা মীয়ামগী অৱাববু য়াম্না য়াংনা অথুবদা অমসুং মতম চানা কোকহন্নবা হায়খি। মহাক্না পব্লিক সর্বিস খুদিংমক অকক্নবা মতমগী মনুংদা পাংথোকপা ঙম্নবা অঙম্বা পাম্বৈশিং শিজিন্ননবা হায়খি।

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Union Minister Dr Jitendra Singh addresses public meeting and holds Public Durbar at Doda district of J&K
“Modi government is working for equitable development of all regions of J&K”: Dr Jitendra Singh
“Government remains focussed on improving security situation in the area; VDGs being revived to fight terrorists”, says Dr Singh
“All communities must join hands to fight the menace of terrorism unitedly,” appeals the Union Minister
“Dr Jitendra Singh chairs review meeting with District administration to know the status of ongoing projects”
20 JUL 2024 4:32PM by PIB Delhi
Addressing a public rally here today before holding a general “Public Durbar” lasting over three hours, Union Minister Dr Jitendra Singh reaffirmed the revival of Village Defence Guards (VDGs).
“The security agencies have a strategy in place to control the security situation in district Doda and its adjoining areas in view of the recent incidents of terror, but such strategies are not discussed in public”, said Union Minister of State (Independent Charge) Science & Technology; MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr Jitendra Singh here today.
Dr Jitendra Singh said that Village Defence Guards (VDGs) are being revived in the militancy-infested areas with an objective to empower them to fight terrorists. “The government has also decided that if and wherever needed, VDGs will be deployed as part of the multi-pronged strategy to confront the challenge posed by terrorists’“, he further informed. He also announced that weapons, including SLR rifles, may be provided to the VDGs so that they can negotiate the challenge effectively.
The Minister made A fervent appeal to all the communities to put up a united front against terrorism. He recalled that Doda did not succumb to terrorism even during the 1990s when it was at its peak. “As inhabitants faced the menace tooth and nail, they were successful in preventing migration of the people from here”, the Minister highlighted.
Talking about infrastructure development of Doda, Dr Jitendra Singh stated that in the last ten years of the government, a network of highways has been created in order to improve connectivity to remote areas, reduce travel time and enhance passengers’ comfort.
“When completed, the strategically important Lakhanpur-Basohli-Bani- Bhaderwah-Doda National Highway will reduce distance on this route by more than 100 Kilometres”, he said, adding that this will create job opportunities for the local youth and boost tourism in the area. In the same way, the all-weather under-construction Khellani Tunnel will cut travelling time for the inhabitants of the districts of Doda and Kishtwar both to Srinagar and Jammu, Dr Singh said.
The Union minister stated that the government has been working tirelessly to ensure equitable development of all regions of Jammu and Kashmir. “Modi government overcome the shortcomings of the previous regime and completed the unfinished and delayed infrastructure projects in J&K”, he underlined. The Minister also emphasised that the government provided LPG connections and built houses under PM AWAS, without taking into consideration caste, creed or religion of beneficiaries, as it is driven by the motto of Sabka Saath Sabka Vikas.
Dr Jitendra Singh stressed the need to create awareness about welfare schemes of the government. “Workshops should be organised to make the youth and their parents aware about the benefits of various welfare schemes”, he urged the local administration.
Later, the Union Minister held a “Public Durbar’ lasting over three hours in which the district administration led by the Deputy Commissioner Harvinder Singh was present for on the spot redressal of people’s issues.
During the Public Durbar, issues of public interest also came up, with the local people raising their demands and seeking redressal of their grievances.
After listening to the people’s demands, Dr Jitendra Singh instructed the administration to ensure speedy and timely resolution of matters of public concern. He directed that all possible measures must be taken to improve the delivery of public services in a time-bound manner.