প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ৰাছিয়ান ফেডাৰেশ্যন আৰু অষ্ট্ৰিয়া গণৰাজ্যলৈ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ভ্ৰমণ (৮ৰ পৰা ১০ জুলাই ২০২৪ত)
04 JUL 2024 5:00PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে চৰকাৰী ভ্ৰমণসূচী লৈ ৮ৰ পৰা ১০ জুলাই, ২০২৪ত ৰাছিয়ান ফেডাৰেশ্যন আৰু অষ্ট্ৰিয়া গণৰাজ্য ভ্ৰমণ কৰিব।
‘২২ সংখ্যক ভাৰত-ৰাছিয়া বাৰ্ষিক সন্মিলন’ অনুষ্ঠিত কৰাৰ উদ্দেশ্যে ৰাছিয়ান ফেডাৰেশ্যনৰ ৰাষ্ট্ৰপতি মহামহিম শ্ৰীযুত ব্লাদিমিৰ পুটিনৰ আমন্ত্ৰণ ক্ৰমে প্ৰধানমন্ত্ৰী ৮ আৰু ৯ জুলাই ২০২৪ তাৰিখে মস্কোত উপস্থিত থাকিব। নেতাদ্বয়ে দুয়োখন দেশৰ মাজৰ বহুমুখী সম্পৰ্ক সম্পৰ্কীয় প্ৰসংগসমূহৰ সমগ্ৰিক পৰ্যালোচনা কৰাৰ লগতে পাৰস্পৰিক স্বাৰ্থজড়িত সমসাময়িক আঞ্চলিক আৰু গোলকীয় বিষয়সমূহৰ প্ৰসংগতো মত বিনিময় কৰিব।
ইয়াৰ পিছত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৯ আৰু ১০ জুলাইত অষ্ট্ৰিয়া ভ্ৰমণ কৰিব। ৪১ বছৰত কোনো এগৰাকী ভাৰতীয় প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ এয়া হ'ব প্ৰথম অষ্ট্ৰিয়া ভ্ৰমণ। তেওঁ অষ্ট্ৰিয়া গণৰাজ্যৰ ৰাষ্ট্ৰপতি মহামহিম শ্ৰীযুত আলেকজেণ্ডাৰ ভান ডাৰ বেলেনক সাক্ষাৎ কৰিব আৰু অষ্ট্ৰিয়াৰ চেঞ্চেলৰ মহামহিম শ্ৰীযুত কাৰ্ল নেহাম্মাৰৰ সৈতে আলোচনাত মিলিত হ'ব। প্ৰধানমন্ত্ৰী আৰু চেঞ্চেলৰগৰাকীয়ে ভাৰত আৰু অষ্ট্ৰিয়াৰ ব্যৱসায়িক নেতৃবৃন্দকো সম্বোধন কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মস্কোৰ লগতে ভিয়েনাতো ভাৰতীয় সম্প্ৰদায়ৰ সদস্যসকলৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰিব।

Prime Minister's Office
Visit of Prime Minister to the Russian Federation and the Republic of Austria (July 08-10, 2024)
04 JUL 2024 5:00PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will pay an Official Visit to the Russian Federation and the Republic of Austria on 08-10 July 2024.
Prime Minister will be in Moscow on 08-09 July 2024 at the invitation of the President of the Russian Federation, H.E. Mr. Vladimir Putin to hold the 22nd India-Russia Annual Summit. The leaders will review the entire range of multifaceted relations between the two countries and exchange views on contemporary regional and global issues of mutual interest.
Prime Minister will, thereafter, travel to Austria during 09-10 July 2024. This will be the first visit by an Indian Prime Minister to Austria in 41 years. He will call on President of the Republic of Austria, H.E. Mr. Alexander Van der Bellen and hold talks with Chancellor of Austria H.E. Mr. Karl Nehammer. Prime Minister and Chancellor will also address business leaders from India and Austria.
Prime Minister will interact with members of the Indian community in Moscow as well as in Vienna.