হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
নেসনেল তিচর্স মনা ২০২৪গীদমক জুলাই ১৫, ২০২৪ ফাওবা সেল্ফ নোমিনেসন হাংলে
02 JUL 2024 3:51PM by PIB Imphal
নেসনেল তিচর্স মনা ২০২৪গীদমক জুন ২৭, ২০২৪দগী এজুকেসন মন্ত্রালয়গী পোর্তেল http://nationalawardstoteachers.education.gov.in দা ইলিজিবল ওইরবা ওজাশিংদগী ওনলাইন সেল্ফ নোমিনেসনগীদমক চেবাও থারে। ওনলাইন নোমিনেসন লৌশিনবগী অরোইবা মতম জুলাই ১৫, ২০২৪ ফাওবা ওইগনি। হন্দক্কী চহিগী তাংকক অহুমদা খন্নবগী থৌওংদা হায়বদি জিলা, রাজ্য অমসুং জাতিগী থাক্তা ওজা ৫০ খনগনি। মনা অসি ভারতকী রাস্ত্রপতিনা সেপ্তেম্বর ৫, ২০২৪ দা বিগ্যান ভাবন, নৈ দিল্লীদা পাঙথোকপা থৌরম অমদা লান্থোক্কনি।
দিপার্ত্মেন্ত ওব স্কুল এজুকেসন অমসুং লিতরেসী, এজুকেসন মন্ত্রালয়না জাতিগী থাক্তা ওজাশিংগী নুমিৎ হায়বদি চহি খুদিংগী সেপ্তেম্বর ৫ দা নীংথিনা য়েংলবা, মনুং মপান ফাওনা উবা, অমসুং ওলাইন সেলেক্সন প্রোসেস তৌদুনা লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী ফরবা ওজাদা জাতিগী মনা লান্থোক্নবা পাঙথোক্লি। নেসনেল তিচর্স মনা অসিগী পান্দমদি লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী ফরবা ওজাশিংগী অখন্নবা থৌদাংশিংবু শক খঙবীবা অমসুং মখোয়না হোৎনজবনা স্কুল এজুকেসনগী মগুন হাপকৎপদা নত্তনা মহৈরোইশিংগী পুন্সিবু হেন্না লংহন্নবা হোৎনরিবা ওজাশিংবু ইকাইখুম্নবা উৎপনি।
ইলিজিবিলিতী কন্দিসনশিং:
রাজ্য সরকার/য়ু.তি. এদমিনিস্ত্রেসন, লোকেল বোদী, অমসুং রাজ্য/য়ু.তি. বোর্দতা এফিলিএত তৌবা প্রাইবেত স্কুলশিং, শকখঙলবা প্রাইমারী/মিদল/হায়/হায়র সেকেন্দরী স্কুলশিংদা ওজা ওইরিবা স্কুল তিচর অমসুং স্কুলগী হেদশিংনা মনা অসিগীদমক ইলিজিবল ওইগনি।
• কেন্দ্র সরকারগী স্কুল, হায়বদি কেন্দ্রিয় বিদ্যালয় (কে.ভি.), জৱাহর নবোদয়া বিদ্যালয় (জে.এন.ভি.), দিফেন্স মন্ত্রালয়না চলাইবা সাইনিক স্কুল, এতোমিক এনর্জী এজুকেসন সোসাইতী (এ.ই.ই.এস) অমসুং ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়না চলাইবা এক্লবিয়া মোদেল রেসিদেন্সিএল স্কুল (ই.এম.আর.এস.); অমসুং
• সেন্ত্রেল বোর্দ ওব সেকেন্দরী এজুকেসন (সি.বি.এস.ই) অমসুং কাউন্সিল ফোর ইন্দিয়ন স্কুল সর্তিফিকেত একজামিনেসন (সি.আই.এস.সি.ই.)দা এফিলিএত তৌবা স্কুলশিং।

Ministry of Education
Self-nominations open for National Teachers’ Award 2024 till 15th July 2024
02 JUL 2024 3:51PM by PIB Delhi
Online self-nominations from eligible teachers for National Teachers' Awards 2024 are being invited with effect from 27 June 2024 on the Ministry of Education’s portal http://nationalawardstoteachers.education.gov.in. The last date for receiving online nominations is 15 July 2024. This year, 50 teachers will be selected through the three-stage selection process, i.e., at the District, State and National level. The award will be conferred by the President of India on 5th September 2024 at a ceremony held at Vigyan Bhawan, New Delhi.
The Department of School Education & Literacy, Ministry of Education, organizes a national level function on Teachers Day, i.e., 5th September every year to confer the National Awards to the best teachers of the country selected through a rigorous, transparent, and online selection process. The purpose of the National Teachers’ Award is to celebrate the unique contribution of some of the finest teachers in the country and to honour those teachers who, through their commitment and industry, have not only improved the quality of school education but also enriched the lives of their students.
Eligibility conditions:
School teachers and Heads of Schools working in recognized primary/middle/high/higher secondary schools run by State Govt./UT Administrations, local bodies, and Private schools affiliated with the State/UTs Board are eligible for the Award.
• Central Govt. Schools, i.e., Kendriya Vidyalayas (KVs), Jawahar Navodaya Vidyalayas (JNVs), Sainik Schools run by Ministry of Defence (MoD), schools run by Atomic Energy Education Society (AEES), and Eklavya Model Residential Schools (EMRS) run by Ministry of Tribal Affairs; and
• Schools affiliated with the Central Board of Secondary Education (CBSE) and Council for Indian Schools Certificate Examination (CISCE).