Prime Minister's Office
Prime Minister lauds Lok Sabha Speaker’s condemnation of Emergency
26 JUN 2024 2:38PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi, today lauded the Honourable Lok Sabha Speaker for strongly condemning the emergency and the ensuing excess committed.
Shri Modi in a post on X wrote:
"I am glad that the Honourable Speaker strongly condemned the Emergency, highlighted the excesses committed during that time and also mentioned the manner in which democracy was strangled. It was also a wonderful gesture to stand in silence in honour of all those who suffered during those days.
The Emergency was imposed 50 years ago but it is important for today's youth to know about it because it remains a fitting example of what happens when the Constitution is trampled over, public opinion is stifled and institutions are destroyed. The happenings during the Emergency exemplified what a dictatorship looks like."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
লোক সভাগী স্পিকরনা ইমর্জেন্সি য়ানিংদবা ফোঙদোকখিবদা প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
26 JUN 2024 2:38PM by PIB Imphal
ইমর্জেন্সি থমখিবা অমসুং কা হেনবা থবকশিং পাংথোকখিবদা অকনবা মওংদা য়ানিংদবা ফোঙদোকখিবগীদমক ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লোক সভাগী স্পিকর থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে।
শ্রী মোদীনা এক্সতা হায়খি;
“ইকায়খুম্নরবা স্পিকরনা ইমর্জেন্সি য়ানিংদবা ফোঙদোকখিবা অমসুং মতম অদুদা কা হেনবা থবকশিং চৎথখিবা অদু ফোঙদোকপগীদমক অমসুং গনতন্ত্রগী চরম মেৎখিবগী থৌওং পনখিবা অদুদা ঐ হরাওই। মতম অদুদা অৱাবা কয়া মায়োক্নখিবশিং ইকায়খুম্নবা উৎতুনা তুমিন্না লেপখিবা অদুশু অঙকপা অমনি।
“চহি ৫০গী মমাঙদা ইমর্জেন্সি থমখি, অদুবু মসিনা সংবিধান নেৎখায়খিবা, মীয়ামগী খোল্লাউ তাখিদবা অমসুং ইন্সিতিতুসনশিং মাঙহনখিবা অদুগী মতিক চাবা খুদম অমা ওইনা ঙসিগী নহারোলশিংনা মসি খঙবা য়াম্না মরুওই। ইমর্জেন্সি মনুংদা থোকখিবা থৌদোকশিং অদু দিক্তেরশিপ অমগা মান্নখি”।