মন্ত্রীমন্দল
লাল বহাদুর শাস্ত্রি ইন্তরনেসনেল এয়রপোর্ত রানাসি শেমগৎপা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
19 JUN 2024 8:00PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলগী মীফম্না, অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং শাবা, এপ্রোন পাকথোক-চাউথোকপা, রেনৱে শাংদোকপা, পেরালেল তেক্সি ত্রেক অমসুং মরী লৈনবা থবকশিং য়াওনা লাল বহাদুর শাস্ত্রি ইন্তরনেসনেল এয়রপোর্ত শেমগৎনবা এয়রপোর্ত ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়া(এ এ আই)না পুখৎলকপা ৱাফম অয়াবা পীখ্রে।
লুপা করোর 2869.65 চঙনা পায়খৎকদৌরিবা প্রোজেক অসিনা হৌজিক এয়রপোর্ত অসি 3.9 মিল্লিয়ন পেসেঞ্জরস পর এনম(এম পি পি এ)গী থবক তৌবা ঙম্লিবা অসিগী মথক্তা 9.9 মিল্লিয়ন পেসেঞ্জরস পর এনমদা হেনগৎহনবা ঙমগনি। লম ইসক্বার মিতর 75,000 অমদা শাগদৌরিবা অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং অসিনা 6 মিল্লিয়ন পেসেঞ্জরস পর এনমগী থবক তৌবা ঙমগনি অমসুং 5000 পিক অৱার পেসেঞ্জরস(পি ঐচ পি) গী থবক তৌবা ঙমগনি। মসি পাক-চাউরবা নাতকী হেরিতেচ লৈরিবা সহর অসিগী শক্তম উৎনবা দিজাইন তৌবনি।
পুখৎলক্লিবা ৱাফম অসিদা রনৱেগী পাক-চাউবা মিতর 4075 x মিতর 45 ওইহনবা অমসুং এয়রক্রাফ 20 খাম্বা চনবা অনৌবা এপ্রোন শাবা য়াওরি। ইনর্জ ফজনা শীজিন্নদুনা, অমোৎপা অমুক হন্না শীজিন্নদুনা, কার্বোন থাদোকপা হন্থহন্দুনা, সোলার ইনর্জি শীজিন্নদুনা অমসুং নুংথিলগী মতমগী মঙাল শীজিন্নদুনা অমসুং থৌরাং তৌবা, শেমগৎপা অমসুং মথৌ পাংথোকপা মতমদা তুংকোইনা চৎনবা য়াবা থবকশিং পাংথোক্তুনা বরানসীগী এয়রপোর্ত অসি মহৌশাগী অকোয়বগী ফিবমদা অকায়বা পীদবা গ্রিন এয়রপোর্ত অমা ওইহন্নবা পান্দম থম্লি।

Cabinet
Cabinet approves development of Lal Bahadur Shastri International Airport, Varanasi
19 JUN 2024 8:00PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi today approved the proposal of Airports Authority of India (AAI) for development of Lal Bahadur Shastri International Airport, Varanasi including Construction of New Terminal Building, Apron Extension, Runway Extension, Parallel Taxi Track & Allied works.
The estimated financial outgo will be Rs. 2869.65 Crore for enhancing the passenger handling capacity of the airport to 9.9 million passengers per annum (MPPA) from the existing 3.9 MPPA. The New Terminal Building, which encompasses an area of 75,000 sqm is designed for a capacity of 6 MPPA and for handling 5000 Peak Hour Passengers (PHP). It is designed to offer a glimpse of the vast cultural heritage of the city.
The proposal includes extending the runway to dimensions 4075m x 45m and constructing a new Apron to park 20 aircraft. Varanasi airport will be developed as a green airport with the primary objective of ensuring environmental sustainability through energy optimization, waste recycling, carbon footprint reduction, solar energy utilization, and incorporation of natural daylighting, alongside other sustainable measures throughout the planning, development, and operational stages.