পার্লিয়ামেন্তরী এফিয়র্স মন্ত্রালয়
শ্রী কিরেন রিজিজু পার্লিয়ামেন্তরী এফিয়ার্সকী কেন্দ্র মন্ত্রী ওইনা চার্জ লৌখ্রে
শ্রী অর্জুন রাম মেঘৱাল অমসুং দা. এল মুরুগন্না পার্লিয়ামেন্তরী এফিয়ার্স মন্ত্রালয়দা কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী ওইনা চার্জ লৌখ্রে
11 JUN 2024 7:05PM by PIB Imphal
শ্রী কিরেন রিজিজুনা ঙসি সন্সদ ভবনদা পার্লিয়ামেন্তরী এফিয়ার্সকী কেন্দ্র মন্ত্রী ওইনা চার্জ লৌখ্রে। পার্লিয়ামেন্তরী এফিয়ার্স মন্ত্রালয়দা কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী অর্জুন রাম মেঘৱাল অমসুং দা. এল মুরুগনসু ঙসি ওফিসকী চার্জ লৌখি। থৌরম অদুদা পার্লিয়ামেন্তরী এফিয়ার্সকী হান্নগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী প্রলহাদ জোশি শরুক য়াখি।
ওফিসকী চার্জ লৌরবা মতুং মেদীয়াদা ৱা ঙাংলদুনা শ্রী রিজিজুনা হায়খি মদুদি মশিং য়াম্বদা য়ুমফম ওইরগা অমনা অমবু হুন্নবগী মথৌ তাদে অমদি হাউস মনুংদা অফবা ৱারি ৱাতাইগীদমক ভোকেল পাৱর শিজিন্নগদবনি। মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি পার্লিয়ামেন্ত অপনবা য়াওদনা চত্থনবগীদমক সরকারনা সেক্সন পুম্নমক য়ৌনবগীদমক খোংথাং পুম্নমক লৌখৎকনি।
চার্জ লৌরদুনা শ্রী রিজিজুনা অসিগুম্লবা থৌদাং শিন্নবিবগীদমক প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী মফমদা তৌবিমল খংবা ফোংদোকখি। শ্রী রিজিজুনা হায়খি মদুদি পুম্নমকপু পুদুনা পার্লিয়ামেন্ত অপনবা য়াওদনা চত্থনবা প্রধান মন্ত্রীগী অপাম্বা অদু মন্ত্রালয়না শোইদনা পাংথোক্কনি। মহাক্না হায়খি, “ঐখোয় থবক্কীদমক ৱাশক্লি অমসুং ঐখোয়না মসিগীদমক মথৌতাবা পুম্নমক, ঐখোয়না পুম্নমক্কা তান্নগনি”। মন্ত্রীনা পোলিতিকেল পার্তী পুম্নমক অমদি লোক সভা অমসুং রাজ্য সভা অনিমক্কী মেম্বরশিংবু পান্দম অসি ফংবদা তেংবাংনবা ফোংদোকখি।
পার্লিয়ামেন্তরী এফিয়ার্স মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরী শ্রী উমং নারুলা, পার্লিয়ামেন্তরী এফিয়ার্স মন্ত্রালয়গী এদিস্নেল সেক্রেতরী দা. সত্য প্রকাশ অমসুং মন্ত্রালয়গী অতোপ্পা মকোকথোংবা ওফিসিয়েলশিংসু থৌরম অদুদা শরুক য়াখি।

Ministry of Parliamentary Affairs
Shri Kiren Rijiju Takes Charge as Union Minister of Parliamentary Affairs
Shri Arjun Ram Meghwal and Dr L Murugan Assume Charge as Union Ministers of State in the Ministry of Parliamentary Affairs
11 JUN 2024 7:05PM by PIB Delhi
Shri Kiren Rijiju assumed charge as the Union Minister of Parliamentary Affairs in Sansad Bhawan today. Union Ministers of State in the Ministry of Parliamentary Affairs, Shri Arjun Ram Meghwal and Dr L Murugan also assumed charge of office today. Outgoing Union Minister of Parliamentary Affairs, Shri Pralhad Joshi was present at the occasion.
Interacting with the media after assuming charge of office, Shri Rijiju said that there is no need to pull each other down on the basis of numerical strength and inside the house, one should use vocal power for good debate. Minister said that the government will take every step to reach out to all sections to run the Parliament smoothly.
Upon taking charge, Shri Rijiju expressed his gratitude to Prime Minister Narendra Modi for entrusting him with such responsibility. Sh Rijiju said that the ministry will ensure that Prime Minister Modi's wish to run the parliament smoothly by taking everyone along, is fulfilled. “We are committed to the job and we will ensure whatever it takes, we will reach out to everyone”, he said. Minister called for cooperation from all political parties and members of both the Lok Sabha and Rajya Sabha to achieve this goal.
Secretary, Ministry of Parliamentary Affairs, Shri Umang Narula, Additional Secretary, Ministry of Parliamentary Affairs, Dr Satya Prakash and other senior officers of the ministry were also present at the occasion.